View Full Version : Jak zarobi? na feriach?
Potrzebuje waszych pomysłów.
Tylko racjonalnych. Łamanie prawa nie wchodzi w grę, nie okradę banku ani nie będę handlował koksem. Kwota jaką chce zarobić to 100-200zł, nie potrzebuje więcej.
Jeżeli możesz mi pomóc - śmiało napisz posta. Jeżeli jednak nie masz nic do powiedzenia, to oszczędź klawiaturę, proszę.
Jesteś pełnoletni. Idź na jakieś ulotki czy coś w tym stylu. Albo pytaj w sklepach / serwisach czy potrzebują kogoś na stanowisko siły roboczej :D
Hmm możesz ulotki rozdawać albo auta odśnieżać. Da się coś na tym zarobić a z takich lepiej płatnych może jak jakiś twój kolega albo ojca kolega ma sklep to możesz w nim sprzątać np za 5 zł za h
praca fizyczna?W magazynie na tyle sklepu/hurtowni praca przy rozladunku towaru,jesli jestes pelnoletni.
Poziomkuwa
21-01-2010, 21:31
Idź zbieraj surowce wtórne, jakąś makulaturę, puszki. Możesz się zająć także hodowlą chomików, możesz wyprowadzać cudze koty, albo podpierniczyć te marne 100 tysięcy komuś z portfela. Jak widzisz, sposobów jest wiele. Ale największy zarobek raczej będzie z przemycania rzepaku z Bangladeszu. Mam nadzieję, że ci pomogłem. Wybierz słusznie. Pozdrawiam, Grulix.
Mikiel Król Sedesów, ej!
21-01-2010, 21:45
Podłączam się do pytania autora, miałem na myśli iść do jakiegoś marketu na rozkładanie towaru, lecz nie ma nic wolnego. :mad:
Wujaszek
21-01-2010, 21:51
Odgarniaj śnieg za zł w końcu w ferie go pełno.
Odśnieżaj dachy domów. Ostatnio takie ogłoszenie w netto widziałem, 150 zł. XD
Zatrudnij się jako kelner w night clubie. ; d
Pozdrawiam,
Death.
Mój kolega sprząta samochody w komisie.
ja robię strony internetowe :D
JA osobiscie ide na ulotki , a nocki bede zarywal zeby zarobic na queenach :LD
zatrudnij sie gdzies, np.
odśnieżaj drogi:D
pomoz starszym xD
albo exp i kase na allegro sprzedaj:D
Hmm nie wiem z jakiego miasta jesteś ale na pewno twoje miasto ma jakąś ogólną stronę tak jak u mnie www.trójmiasto.pl tam znalazłem pracę w drukarni która zajmuje się wyrobami z pleksi ja osobiście na sitodrutku pracuję i mam 10 zł na godzinę . Poszukaj może właśnie na takich stronach ale pamiętajmy że większość nieletnich pracuje na "czarno" i nie mamy pewności że nie zostaniemy oszukani ja tez zostałem kiedyś oszukany nie zostały mi wypłacone pieniądze które zarobiłem ale nic nie mogłem zrobić ponieważ robiłem na czarno zero umowy niczego co by mogło być dowodem . Hmm w sumie łatwe pytanie zadałeś w temacie ale jak spojrzeć na to z drugiej strony jest to cholernie ciężkie żeby właśnie coś takiego znaleść może masz jakieś swoje zainteresowanie , hobby w którym jesteś dobry np komputery więc moją rada jest taka jeżeli możliwość pracy w tym czym siedzisz (interesujesz się) to pochodź popytaj po serwisach może w sklepie chociaż jako głupia pomoc w wyładowywaniu towaru czy coś takiego :) . Gdybyś mieszkał w Gdańsku to bym pomógł ;p jeździł byś z firma na rozwózki mebli to jest fucha : )) .
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
22-01-2010, 11:41
Kup sobie lokalną gazetę i przeglądaj ogłoszenia drobne .
W ferie bardzo łatwo zarobić kasę. Jeśli jesteś pełnoletni to polecam wyjechać na te dwa tygodnie do Zakopanego, Białki Tatrzańskiej, ogólnie jakiś miejscowości położonych w górach.
Jest tam mnóstwo restauracji oraz barów szybkiej obsługi, które poszukują pracowników(zazwyczaj kelnerów). Jeśli Twoja lewa ręka jest w 100% sprawna to nie widzę problemu, aby zatrudnić się w takiej restauracji lub fast food barze. Musisz jedynie znać podstawy angielskiego/niemieckiego/rosyjskiego. Musisz być elokwentny, cierpliwy, no i znać również podstawy obsługi konsumenta(jeśli miałbyś jechać do owej pracy mogę udzielić Ci kilku wskazówek).
Zarobki? -Hahahahaha. Moje starsze koleżanki w czasie ferii zarabiały nawet do 3.5 tysiąca w ciągu dwóch tygodni!!! Nieco ponad tysiąc złotych od samej firmy, a reszta to z napiwków. Nie żartuję! Jeśli jesteś wstydliwy to, to nie jest praca dla Ciebie :P Trzeba mieć podejście do ludzi no i tak oczarować, żeby dali więcej kasy dla Ciebie ;]
#edit
Jesteś pełnoletni. Idź na jakieś ulotki czy coś w tym stylu. Albo pytaj w sklepach / serwisach czy potrzebują kogoś na stanowisko siły roboczej
Nie polecam ulotek... Nabiegasz się wchoy i gówno zarobisz.
Z tego co wiem to w Urzędach Miejskich będzie trzeba roznosić jakieś listy do ludzi(jeden list- 1zł). Więcej zarobisz niż na ulotkach. Jeśli masz prawko, to będzie jeszcze łatwiej. Wychodzi ok. 30-35zł na godzinę.
Ja polecam odśnieżać podjazdy, dachy itp i nie bierz za 1h tylko za m2 wtedy lepiej zarobisz ;) i odśnieżysz pare i masz dobrą sumke.
West Side Ryder
22-01-2010, 19:47
Podłączam się do pytania autora, miałem na myśli iść do jakiegoś marketu na rozkładanie towaru, lecz nie ma nic wolnego. :mad:
twoj stary ma siłownie przeciez, i pieniądze wiec na chuj ? _/ Arab gubisz sie sam w słowach _/
No nic , trzeba mieć znajomości, żeby sie gdzieś wpierdolić .
i w przypadku mejgera 16 + lat:] Skończone.
No nic ja sie zatrudniam w kauflandzie takim sklepiku na odśnieżanie dachu .
West Side Ryder
22-01-2010, 23:15
ale muszę _/ wydać _/ około _/ 700zł _/ na _/ płyty _/, dzieciak pomyśl i do tego zbieram na Ipoda _/ _/ jesteś aż tak tępy?
znow placzesz sie w slowach
ipoda ponoc masz z tej stronki z konkursidlami.
nie musisz tylko chcesz;]
Dzieciak nie bedzie myslal bo nie ma ochoty, za to ty pomysl jak mozesz kretynie zajebany zarobic...
W sumie to ty poszedles do liceum a nie umiesz zalatwic se roboty na ferie.
zalosne
^Akynaoo
22-01-2010, 23:27
znow placzesz sie w slowach
ipoda ponoc masz z tej stronki z konkursidlami.
nie musisz tylko chcesz;]
Dzieciak nie bedzie myslal bo nie ma ochoty, za to ty pomysl jak mozesz kretynie zajebany zarobic...
W sumie to ty poszedles do liceum a nie umiesz zalatwic se roboty na ferie.
zalosne
Co ma liceum do znalezienia pracy? xd
@topic
Poklikaj w reklamy.
Perrymon
06-02-2010, 09:11
Najlepiej odsniezac dachy ;] Ładnie tam sie zarabia nawet ;D
Naprawde jestescie zajebisci. Szukacie pomocy w znalezieniu pracy na forum tibijskim? Nprawde gratulacje :(
Jest dookoloa wszedzie pelno pracy tylko trzeba sie oderwac od tibii i wyjsc na dwor :(
Najlepiej odsniezac dachy ;] Ładnie tam sie zarabia nawet ;D
od tak, nie mozna odsniezac dachy.
@topic
polecam odsniezanie chodnikow, ulic dobra kasa a w tym roku naprawde jest co odsniezac
West Side Ryder
06-02-2010, 16:31
Co ma liceum do znalezienia pracy? xd
@topic
Poklikaj w reklamy.
Gdy idziesz do liceum musisz miec jakis zakres wiedzy chyba nie ?XD
Kaufland aldi przestawianie towarów dobra kaassa.
Popytaj na trade czy ktoś nie szuka healera - dobry zarobek gwarantowany.
John O'Shea[t]
08-02-2010, 10:33
siema hmm jak zarobic no to jest proste ;] kupujesz nasionka za 60 zl 3 (moze byc od sprawdzonego dilera Gruliksa) no i wyrasta ci z nich powiedzmy 10 krzaczkow i sprzedajesz jeden za wiecej kaski ;] Ja tak zarabiam na życie w piwnicy mam 100 doniczek calypokuj dobrze ze psy nie przyjechaly bo by mnie zwineli ;] raz jakis goscu chcial mnie spszedac to juz ***** lezy plywa w rzeczce ;]
@up
ahsashuahuas, -,- idz stąd razem z mejgerem.
@top
Poproś rodziców niech ci dadzą te 100-200zł bo jeśli nie masz 18 to najwyżej możesz klikać w płatne bannery.
;590843"]siema hmm jak zarobic no to jest proste ;] kupujesz nasionka za 60 zl 3 (moze byc od sprawdzonego dilera Gruliksa) no i wyrasta ci z nich powiedzmy 10 krzaczkow i sprzedajesz jeden za wiecej kaski ;] Ja tak zarabiam na życie w piwnicy mam 100 doniczek calypokuj dobrze ze psy nie przyjechaly bo by mnie zwineli ;] raz jakis goscu chcial mnie spszedac to juz ***** lezy plywa w rzeczce ;]
I wtedy obudzilem sie w mokrym lóżku :(
Marcelllo
09-02-2010, 18:53
Jak masz prawko to robisz taki myk:
Szukasz kogoś kto sprzeda Ci punkty karne np. 10 sztuk. Dostajesz za to powiedzmy 200zł/pkt czyli masz jakieś 2 koła :D Tylko później musisz uważać na staruszki na drodze ;s
Beny Knight
09-02-2010, 19:00
Kazdy mowi o ulotkach, ale sie nie oplaca. Za 3 godziny chodzenia masz okolo 15 zl, i jeszcze zimno. Najlepiej popytaj znajomych/rodzine czy ci czegos nie zalatwia.
idz do piekarnii na rozladunek maki, dupna robota ale wyciagniesz wiecej. Tak apropos moja klawiatura ma kody na niezniszczalnosc, bede pisal co i gdzie mi sie podoba...
Jaros Jaroz Jaro
09-02-2010, 21:15
Kazdy mowi o ulotkach, ale sie nie oplaca. Za 3 godziny chodzenia masz okolo 15 zl, i jeszcze zimno. Najlepiej popytaj znajomych/rodzine czy ci czegos nie zalatwia.
Nie zgodzę się z tobą. Kiedyś chodziłem i wieszałem plakaty i nosiłem też ulotki i zarobiłem za to 65zł w 2 tyg zarobiłem 130 zł gdzieś czy nawet 200+ nie pamiętam bo już troche czasu mineło.
Sir Mat Krazy
09-02-2010, 21:36
psujek w zakopanem czy białce tatrzańskiej nie zatrudni cie nikt na 2 tygodnie....
No co Ci moge poradzić praca.... każda jaka Ci się trafi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.