View Full Version : Plebiscyt WuDoo i Hip-Hop.pl - Polska P?yta Roku 2009 to:
Która Waszym zdaniem płyta zasługuje na miano: 'Płyty roku'? Powstrzymajmy się o spekulacji na temat: 'tu powinna być inna płyta, zamiast tej'. Wybieramy tylko z tej listy, jeśli żadna nie zasługuje - nie piszemy.
LISTA:
Tede "Note2"
Chada "Proceder"
Ten Typ Mes "Zamach Na Przeciętność"
Rychu Peja Solufka "Na Serio"
Warszafski Deszcz "Powrócifszy..."
O.S.T.R. "O.C.B."
Waldemar Kasta "13"
Proceente "Galimatias"
Trzeci Wymiar "Złodzieje Czasu"
Hemp Gru "Droga"
Grubson "O.R.S."
TeTris "Dwuznacznie"
Sobota "Sobotaż"
Donguralesko "Inwazja Porywaczy Ciał"
Pyskaty "Pysk w pysk"
Fabuła "Dzieło Sztuki"
Nie mogę dodać ankiety - maximum 10.
Oddajemy głos w poście - jeden głos!
Ortega i Zeus jeszcze powinny być.
Z tych nic nie zaznaczam,bo nie ma Ortegi.
Potrafisz przeczytać ze zrozumieniem?
Stronghold
22-01-2010, 14:38
@up
To moje zdanie i koniec.
Τettmeier
22-01-2010, 14:41
Dzieło Sztuki, OCB, Powrócifszy, Pysk w pysk, Dwuznacznie, Note2, Zamach na przeciętność.. Naprawdę zajebiste płytki którymi sie jaram i nie mam jak tutaj sprawiedliwie wybrać. Ale po namyśle postawie na: 'Warszafski Deszcz - Powrócifszy...' - ta płyta naprawdę do mnie trafiła i czekam tylko na lato, kiedy będę słuchał jej bez opamiętania. xD
@Nie ma Albumu Zeusa, Lavoramy - Kamor mnie uprzedził :P W tym samym czasie posta napisaliśmy..
*Tanuki*
22-01-2010, 14:48
Pozwólcie, że opiszę każdą płytkę po kolei. :D
Tede "Note2" - Nie wpadła mi w ucho.
Chada "Proceder" - Wielkie propsy dla Chady za tą płytę!
Ten Typ Mes "Zamach Na Przeciętność" - Dobra płytka, również propsy!
Rychu Peja Solufka "Na Serio" - Nawet nie kupiłem w RapidShopie, ale mam do niego szacunek za "Na Legalu".
Warszafski Deszcz "Powrócifszy..." - Bardzo dobre rapsy, wielkie propsy dla chłopaków!
O.S.T.R. "O.C.B." - O.S.T.R. , dobry rap od lat, nie trzeba tłumaczyć!
Waldemar Kasta "13" - W ogóle mi nie podeszło.
Proceente "Galimatias" - Średnio na jeża.
Trzeci Wymiar "Złodzieje Czasu" - Nie sprawdzałem.
Hemp Gru "Droga" - Nie podeszło mi.
Grubson "O.R.S." - Nie sprawdzałem.
TeTris "Dwuznacznie" - Tet! Przyznam, jarałem się trochę tym materiałem, ale przeszło mi, ale propsy za płytę!
Sobota "Sobotaż" - Takie sobie, może dwa dobre kawałki na dobrych bitach.
Donguralesko "Inwazja Porywaczy Ciał" - Kolejna płyta na bitach Matheo'a
Pyskaty "Pysk w pysk" - I to właśnie jest mój debiutant! Płyta bardzo mi podeszła! Jego pierwsza solowa! Po prostu jaram się w chuuuuj nadal! :D
Fabuła "Dzieło Sztuki - Fabuła, dobre rapsy z Podlasia, dobrzy goście, dobre beaty uszył Poszwixxx! Propsy!
O właśnie, jeszcze Zeus powinien być i Ortega.
Moim zdaniem to bedzie :
" Pyskaty - Pysk w pysk "
To jest najlepsza plytka roku 2009. !
diamondback
22-01-2010, 14:51
Hemp Gru - Droga najbardziej przypadła mi do gusty z tych które wymieniłeś :)
West Side Ryder
22-01-2010, 14:52
AHA
Molesta -Ewenement
powinna byc moim zdaniem
xd
Ale chuj, jak juz mowilem, 3w dobra plyta, gural, chada (nawet dostalem), pyskaty, fabula.
Ale moim zdaniem , najbardziej na moj glos zasluzyl sobie WALDEMAR KASTA - 13.
# Warszafski Deszcz "Powrócifszy..."
# O.S.T.R. "O.C.B."
2 płytki które najbardziej do mnie trafiły ale jestem za WFD
Jaros Jaroz Jaro
22-01-2010, 16:23
@up
To moje zdanie i koniec.
Zeus niby za co ?
@topic
Według mnie to Grubson zasługuje na płytke roku.
Płytka O.R.S ma wszystko co trzeba. POLECAM !
Zdecydowanie Hemp Gru - Droga. Cenię tez TeTrisa i "O.R.S." GrubSona.
Ja też mam flow, Maatini
22-01-2010, 16:29
O.s.t.r. "o.c.b."
Pyskaty- "Pysk w pysk" :rolleyes:
O.S.T.R. "O.C.B." też dobre, ale wole pyska ;)
Belfus Adri
22-01-2010, 17:12
Hemp Gru-Droga................
Zastanawiałem się nad Pyskiem i Chadą ale jednak wybieram tego drugiego, czyli głos na Chada Porceder
Shellerini
22-01-2010, 17:24
Rychu Peja Solufka "Na Serio"
Ridz_Forester
22-01-2010, 17:32
Pyskaty - "Pysk w pysk"
Ten Typ Mes "Zamach Na Przeciętność"
TeTris "Dwuznacznie"
Tymi 3 płytami z tej listy sie najbardziej jarałem.
Tak jak większosc uważam, że powinien być tu także Zeus.
Mikiel Król Sedesów, ej!
22-01-2010, 17:40
AHA
Molesta -Ewenement
powinna byc moim zdaniem
xd
Ale chuj, jak juz mowilem, 3w dobra plyta, gural, chada (nawet dostalem), pyskaty, fabula.
Ale moim zdaniem , najbardziej na moj glos zasluzyl sobie WALDEMAR KASTA - 13.
tak tak Ewenement wyszedł w 1999r, ale będzie płytą 2009 roku, ja piernicze jaki ty jesteś tępy to aż smutek.
^topic
Dużo dobrych płyt, ale Pysk zniszczył!
^edit
Pozwole sobie skomentować płyty jak Tanuki.
Tede "Note2" - Płyta badzo dobra, powrót Tede'go z starych dobrych czasów. Płyta nagrana w bardzo krótkim czasie i naprawdę dopracowana!
Chada "Proceder" - Dawka porządnego ulicznego rapu, ale bez zbędnego pierdolenia! Po prostu życie Chady nagrane na płycie, bez owijania! Props i czekamy na drugą płyte jak wyjdzie na wolność!
Ten Typ Mes "Zamach Na Przeciętność" - Jak mówią Zamach na samego siebie troszke. Płyta dobra, lecz brakuje kawałków takich jak z Zapisków Typa np. T-Y-P Definicja! Wspaniali goście, lecz nie pokazali swoich najlepszych umiejętności np. Łona, Ero
Rychu Peja Solufka "Na Serio" - Nie sprawdzałem, ale Peja już od 8 lat się nie liczy w rapgrze!
Warszafski Deszcz "Powrócifszy..." - Płyta inna od Nastukafszy o 180 stopni, lecz to nie jest minus, ale wielki plus. Poprzednia płyta była zacna, lecz ta wspaniała! Pozytywne utwory jak 'Leniwy dzień', 'Czuję się lepiej' Jak oldschoolowe 'Czas nas zmienił chłopaki' 'Dekada'. W WFD nigdy nie chodziło o przekaz, ale takie płyty też są bardzo potrzebne na rynku!
O.S.T.R. "O.C.B." - Adam jak co roku trzyma poziom! Mówią, że się skończył po JWWCH, lecz dla mnie nadal trzyma dobry poziom. Poziom zawyżają goście tacy jak np. Evidence w 'Real Game', ale zwrotka jedynego polskiego gościa czyli Kochana też niczego sobie!
Waldemar Kasta "13" - nie sprawdziłem
Proceente "Galimatias" - Procent ze swoim specyficznym flowem i wymawianym r jest naprawde dobry w tym co robi, lecz plyta monotoniczna i szybko się nudzi! Brak jakiegoś tracku co byl rozjebał!
Trzeci Wymiar "Złodzieje Czasu" - nie sprawdzałem, dla mnie to oni ciagle mają stajla
Hemp Gru "Droga" - Niby nowa płyta, ale kontynuacja Klucza. Dr Joint - Zjedz Skręta, H.W.D.P. - Nienawiść. Lubię posłuchać wilka na mikrofonie, lecz to nie jest jakaś miazga płyta.
Grubson "O.R.S." - nie sprawdzałem, nie lubię takich Grubsonów, Ras Lutów etc jedynie na feat ujdą
TeTris "Dwuznacznie" - Adam w końcu wydał solo i to na równym poziomie! Wszystkie tracki są na równym poziomie i to jest plus ale też minus, bo nie ma utworu co by rozjebał. Dobre zwrotki gości takich jak Łona, O.S.T.R., Esdwa, W.E.N.A., ba nie dobre a znakomite w szczególności Łonsona!
Sobota "Sobotaż" - słyszałem dużo dobrego o tej płycie, reprezentant Szczecina jednak już do mnie nie przemawia jak kiedyś
Donguralesko "Inwazja Porywaczy Ciał" - nie sprawdzałem, za dużo bling bling
Pyskaty "Pysk w pysk" - Pysk wydał płyte o wiele inną niż się można było spodziewać po występach SnS! Brak panczlajnów, mniej ostry styl niż w Skazanych to minus(lubiałem go takiego zadziornego), ale też duży plus! Płyta jest bardzo osobista, o czym świadczą 'Śmierć feat. W.E.N.A.'(jeden z najlepszych tracków roku), jak i 'Co ze mną'. Dla mnie bezkrompomisowo płyta roku!
Fabuła "Dzieło Sztuki" - Chłopaki z Podlasia pokazali dobry rap, propsy dla nich. Bezczel naprawdę zadziwił mnie swoim flow! Czekam na nowa płytke!
OSTR. "O.C.B." <zakochany> <3
O.S.T.R. "O.C.B."
WFD "Powrócifszy"
Chada "Proceder"
Moje top z 2009, jednak wybiorę O.C.B. ;)
Artas To twoje zdjęcie? ;D
Ja Hemp Gru. xD
Zarexoholik?
22-01-2010, 22:32
Artas To twoje zdjęcie? ;D
Ja Hemp Gru. xD
Co ty wiesz o hip hopie jeśli nie wiesz jak wygląda Fokus. Rotfl.
#Topic
O.c.b. Ostr jak dla mnie pojechał. Oczywiście nuty z Galerianek można dodać do tej płyty. ^^
Tede "Note2" Płyta przyzwoita, dobra jak na czas realizacji, Sir Michu zrobił świetne bity
Chada "Proceder" Chada tą płytą przywrócił mi wiarę w uliczny rap! MEGA propsy za to!
Ten Typ Mes "Zamach Na Przeciętność" Mes mnie trochę zawiódł, jednak mimo to płyta to prawdziwy zamach, chociażby ze względu na zróżnicowanie podkładów!
Rychu Peja Solufka "Na Serio" Jeżeli oceniać wykonawcę po jego ostatniej płycie, to Ryszard jest baardzo nisko.
Warszafski Deszcz "Powrócifszy..." Po Nastukafszy poprzeczka zawisła bardzo wysoko i mimo, że płyta jest diametralnie różna, to jest bardzo dobra!
O.S.T.R. "O.C.B." Bardzo dobra płyta Adama, chodź nie tego się spodziewałem, wolałbym coś bardziej oldschoolowego.
Waldemar Kasta "13" Specjalnie dla tego rankingu, sprawdziłem tą płytę. Technicznie dobrze, chodź nie zadziwia.
Proceente "Galimatias" Lubie flow Procenta i jego akcent na 'r' ;d Mimo to płyta średniawka (ale pokazał, że umie zajebiscie u Quiza)
Trzeci Wymiar "Złodzieje Czasu" Jeżeli chodzi o technikę i flow to znakomicie, ale nie jaram się albumem a pojedynczymi trackami
Hemp Gru "Droga" Nie dla mnie płyta, może i dobra, ale nie podoba mi się patent śpiewanych refrenów Bilona, hehz.
Grubson "O.R.S." Zupełnie nie ten klimat, nie jaram się tym.
TeTris "Dwuznacznie" Płyta bardzo dobra, a jeżeli wziąć pod uwagę płodność to przypominam, że Tet zrealizował 3 płyty (LP + 2 mixtape) w 2009 za co wielki plus
Sobota "Sobotaż" Całkiem spoko, podoba mi się, no ale ...
Donguralesko "Inwazja Porywaczy Ciał" Nie lubie Gurala, ale bity Matheo są bardzo, bardzo dobre! Mega sampel od Enyi ;D
Pyskaty "Pysk w pysk" Mimo, że przez pierwsze dni po wydaniu podchodziłem do niej dość sceptycznie, to płyta jest naprawdę bardzo dobra! Teraz żałuje, że nie kupiłem jej w fizycznej wersji.
Fabuła "Dzieło Sztuki" Może dzieło sztuki to za dużo powiedziane, ale płyta bardzo dobra - ale duża wada, za dużo gości przy debiucie. ZA DU ŻO!
Chyba wszystko co miałem do powiedzenia, oprócz tego na wyróżnienie zasługuje płyta Zeusa, Miuosha, Ortegi, no i Weny i Rasmentalismu, chodź to udg.
O.S.T.R - O.C.B dobra płytka ale wybiore PYSKATEGO; d
tajemniczy
23-01-2010, 09:23
Pyskaty "Pysk w pysk"
Fabuła "Dzieło Sztuki"
Warszafski Deszcz "Powrócifszy..."
O.S.T.R. "O.C.B."
o te :)
O.S.T.R i HG.
A Ty, Zarex to mi nie mow ze sie nie znam bo Ty się nie znasz. ;X
.Serafin
23-01-2010, 12:20
Gdyby nie to ze nie ma albumu Zeusa to pewnie bym go wybrał, ale w takim razie O.S.T.R. "O.C.B.".
Skryper.!
24-01-2010, 16:02
O.S.T.R "O.C.B" bylem na koncercie;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.