View Full Version : Co administracja powinna zrobi??
Jak myślicie, jakie kroki administracja powinna poczynić, aby grało więcej ludzi?
Moim zdaniem, przede wszystkim trzeba zająć oszustami na OTS - strasznie odstrasza nowych graczy.
#MorgiBack
Serwer znajduje się na otservlist.org - http://otservlist.org/ots/788622
Przywrócić opcje "free pacc",zeby po polnocy resetował się licznik i można było zgarnąc 1pacc z 20/30 na 3dni
MorgiBack
26-01-2010, 18:49
Przywrócić opcje "free pacc",zeby po polnocy resetował się licznik i można było zgarnąc 1pacc z 20/30 na 3dni
Tak i serwer by padl po poł roku.
Pomyśl zanim coś napiszesz..
Moim zdaniem to nic nie da się zrobić to zależy od graczy..
Im więcej będą zapraszać ludzi (znajomych) tym lepiej.
Jest jeszcze druga opcja... Serwer mógłby przejść na ogólno-światowy, czyli po prostu wsadzić serwer na otservlist.org i żeby grały osoby z całego świata.
#Wolly
Jeżeli tak to czemu nikt ze świata nie gra ;o może ja czegoś nie rozumiem ; d
a jeśli nie na otservlist.org to jakoś zrobić żeby ludzie ze świata grali.
...I zesłał ich Bog na ziemie... by siali zamęt i zniszczenie...
www.google.pl
Źródło twojej wiedzy.
Tak i serwer by padl po poł roku.
Pomyśl zanim coś napiszesz..
Moim zdaniem to nic nie da się zrobić to zależy od graczy..
Im więcej będą zapraszać ludzi (znajomych) tym lepiej.
Jest jeszcze druga opcja... Serwer mógłby przejść na ogólno-światowy, czyli po prostu wsadzić serwer na otservlist.org i żeby grały osoby z całego świata.
...I zesłał ich Bog na ziemie... by siali zamęt i zniszczenie...
www.google.pl
Źródło twojej wiedzy.
Sam pomyśl napisałem PRZYWRÓCIĆ,a to oznacza,że tak już kiedyśbyło i jak widać serwer stoi do do dziś!to raz
2.Popieram pomysł up,żeby zrobić ten serwer także dla graczy z zagranicy
Nie powiem ze powinni czesciej siedziec...
1.Powinni sie podzielic praca, zeby ktos na Game Chat siedzial,
2.powinni sie podszywac pod graczy i sprawdzac oszustow:
-rook/main
-pacc
3.Wprowadzic bana za wymiane postaciami, bo za to nie ma tylko jest za oglaszanie tego...
4.Wprowadzic delete za cave bota..(obecnie niby sa)
5.Jakies poszukiwanie nowego tutora lub kogos innego:)
Royal Shi
26-01-2010, 19:02
Usunąć all serwery. :) .
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
26-01-2010, 19:05
Co administracja powinna zrobić
Kupę?
#topic
1. Niech ktos z ekipy założy konto na nk naszemu serwerowi.
2. Ogarnąć serva, tak jak forum
handlarz_narkotykow
26-01-2010, 19:12
Wytyczyć nowych GM'ów zajmujądych się serverem 8.42 nagminnie nie raz na tydzień !
Myślę że to by pomogło :)
Ofc.
Przeprowadzenie odpowiednich zmian na tym serverze.. najlepiej tak jak było na początku i basta..Wiem że wtedy wiele graczy by wróciło (przynajmniej tak mówili) i doszło nowych
Mowa o serverze 8.42
@ topic
Na 7.6 administracja robi wszystko co może już nic więcej nie jest w stanie chyba :/...
Marcelllo
26-01-2010, 19:27
1. Zająć się oszustwami.
2. Usuwać botów i ich nie przywracać.
3. Spędzać więcej czasu na RRV (ewentualnie postawić 2 nowe osoby na czatach :D)
4. Zająć się wbijaniem na respy i kradzieżami loota - denerwują mnie takie osoby, co kupiły chara na allegro i myślą, że im wszystko wolno...
5. Dotrzymywać terminów update'ów oraz polepszyć ich wielkość :D (Trochę większe questy by się zdały :))
6. Takie wtrącenie dowcipu <Przyjąć mnie na GM'a :D> tj. częstsze zabawy takie jak za dawnych czasów :D np. pisanie do GM jakiegoś tekstu a GM go przetwarza w śmieszny sposób, tak aby można było się z tego pośmiać i pisze na czerwono (Coguar) czy wrzucanie kogoś gdzieś w jakieś miejsce (Exod) :D :)
Która to już taka sąda?
Osobiście uważam, by zrobić własnego klienta co uniemożliwiloby botowania.
@down
Nie płacz.
Mała pomyłka i już śmiech....
KID ROX>
Która to już taka sąda?
Osobiście uważam, by zrobić własnego klijenta co uniemożliwiloby botowania.
słownik plax
topic;mogliby sie bardziej przykladac..
xD Lukki xD
26-01-2010, 21:19
Powalczyc z botami.
Oszuści tutaj nie przeszkadzaja bo sa wszedzie. Ale to i tak da malo, dobrym rozwiązaniem był by res acc bo nie jeden nowy gracz wchodzi na serwer patrzy że są takie lvl'e to uznaje że nie ma sensu grac.
Patryk1441
26-01-2010, 21:23
A moje jest takie zdanie, ze na APO nie bedzie gralo wiecej ludzi, poniewaz sa juz 2.5k lvle to jaki sens jest gry nowych na tym ots? Kazdy chce byc najlepszy, a oni jak nie kupia postaci nie maja szans byc nawet w czolowce.
Wg mnie najlepszym rozwiazaniem bylo by zrobienie nowego serwa pod 7.6 exp moglby byc taki sam.
Ja odrazu bym zaczal na nim grac i wiekszosc wie, ze APO to nie noob server i napewno nowi gracze nie bali by sie tu grac, ze za pare dni serwer upadnie.
A jesli ta opcja jest calkowicie wykluczona to:
-kasowanie oszustow(pacc,wymiany)
-wiecej czasu poswieconego dla serwera(wiem ze Mortiis, Tygrys sa zajeci, ale jesli oni nie moga to przydala by sie jakas osoba jeszcze, bo sam Santano nie wystarcza)
-najazdy byl fajny temat nawet z systemem najazdow, bo naprawde nuda jest(albo zrobic typowe miejsce najazdow z ograniczeniami lvl, bo jak sa najazdy kingow albo czegos to zaraz h lvle rozjebia je na 2 hity i bb, a jakby bylo miejsce np od 15-100 mogly by byc jakies dragon lordy, demony, orshe. kingi i czym wiekszy przedzial lvlowy tym lepsze potwory, no i to zmniejszylo by cos takiego ze np. ktos bloka omena a tu wpadnie 50 ek i walnie exete i bye)
Zmniejszyć ilość 'slotów' we wszystkich 3 serverach Tibii i z 'zebranych' slotów wyciągnąć 4 server, a zarazem drugi 7.6. Pomysł Patryka1441 nie jest zły. Ba - chyba najlepszy jaki widziałem w ciągu ostatnich dwóch miesięcy!
Servery nowsze nie dają takiej radości z gry, a aktualny 7.6 nie daje możliwości rozwoju. W zasadzie wszystko co można zdobyć na APO, na tym serverze już jest. Pomyślmy - powstaje drugi server 7.6, gdzie trzeba grać od nowa, zdobywać tereny, przedmioty i skille. I od nowa - wyścig po pierwszą pandemkę, 1k lv i tak dalej. No i rozładowałoby to napięcie na starym serverze.
No i może kilkanaście osób wzięłoby się za 'politykę' na serverze i zaprowadziło ład i porządek, który tak wielu byłych graczy ciepło wspomina, mówiąc o początkach APO.
@Down
Ale tu chyba chodzi o czysty biznes, jakim jest kupno premmy, nie? Servery 'rozładowałyby' się, ale ta stała ilość graczy de facto pozostałaby.
czlowiek magnetowid
26-01-2010, 21:55
Tak, nowy świat 7.6 jest dla nas dobrym pomysłem, ale już gdzieś czytałem ostatnio że nie zostanie wprowadzony bo na obecnym 7.6 grało by za mało osób. Powiedzmy 3/4 poszło by na nowy 7.6 i w ten sposób na obecnym grało by mniej niż 100 ludzi.
Nie to że jestem przeciwny, wręcz uważam to za świetny pomysł aby ruszył nowy świat 7.6, ale odrazu zrobić go dla osób nie tylko z Polski. Taki ogólno globalny server byłby jakimś urozmaiceniem napewno.
Powiem wam, ze te pomysly z nowym APO to juz mialem ponad rok temu, ale niestety - badzmy szczerzy, w Polsce na takich serwerach tzw. "dzieci neostrady" nie zwalczy sie zadna sila. Ale taki serwer przyciagnalby tlumy nowych graczy ktorzy odrazu by kupili premium i zarobki by skoczyly o jakies 200% do dwoch miesiecy. Ale ja juz mialem taka propozycje i jest ona wykluczona, podejrzewam z braku czasu Mortiis'a, Tygrysa bo jakby nie patrzec nie maja oni tyle lat co my, swoje zycie tez maja ;p. Ale to nie powinno wykluczac tego serwera. No nie ma co opisywac ta propozycja jest jedynym wyjsciem dla graczy aby bylo dobrze. Szkoda, ze nie wiele pamieta jak bylo kiedys ;/. Jak juz kolega wyzej napisal "cieplo sie wspomina tamte czasy".
1. Niech ktos z ekipy założy konto na nk naszemu serwerowi.
konto na nk juz ktos zalozyl xDD
Szczerze ? Nic nie powinna robić ... Co wy się ciągle łudzicie , że na APO przybędzie nowych graczy ... ?! Prawda taka , że jak grało na niej 700~osób i były kolejki to tibia 7.6 była jedną z 'nowszych' i nie było za dużego wyboru ots ... Teraz ludzie przechodzą na ots 8.4+ bo i atmosfera (często) lepsza i system pvp się pojawia ...
Patryk1441
27-01-2010, 08:53
Oni chyba mogli by skopiowac wszystko z obecnego 7.6 i dac na nowy chyba ze chcielibysmy nowa mapke itd. Ten pomysl z nowym 7.6 naprawde nie jest glupi, ale teraz wszystko zalezy od Mortiisa i Tygrysa.
Dark Devorious
27-01-2010, 09:17
Oczywiscie zmniejszyc liczbe botow oraz zlodziei. Dodac takze propozycje od ktoregos z modkow ( nie pamietam kogo ) aby mozna bylo uhy/manasy dac na hotkey , oraz jezeli to mozliwe dodac kogos do ekipy APO - jakas nowa , zaufana , chetna i ogarniajaca ten syf osobe.
adrianeq :)
28-01-2010, 21:26
1. Mniej botów i złodzieji.
2. Polepszyć system odzyskiwania postaci.
3. Więcej eventów, nawet dla małych leveli.
Ad1. Do tego należało by przystosować regulamin, za wykrycie po raz drugi bota deleted <-Wiem że zależy Wam na graczach ale może się oduczą używać botów i macro wtedy o wiele więcej osób by wróciło na serwer. Odeszli przez te jeb*** boty i nie mieć prawa odwołania sie do Game Mastera. Ze złodziejami postępować podobnie tyle że bez deleted i bany dłuższe zrobić.
Ad2. Polepszyć w sensie ulepszyć odczytywanie e-maili. Wszystko jest kierowane na pomocą skryptów bo wiadomo że Mortiis nie odpisze a później nawet jeżeli połowa osób ma zmienne ip to nie mają prawa odzyskania postaci, czy to zależy od nich? Rodzice zamawiają w większości przypadków internet i za niego płacą, co innego jak ktoś ma nielegalnego i jest podpięty pod sąsiada WiFI :D Jeżeli wszystko za pomocą skryptów byście mogli zrobić zarejestrowanie postaci na Imię i Nazwisko oraz miejsce zamieszkania prawowitego właściciela bez możliwości tych danych zmiany...
Ad3. Na 7.6 małe levele cierpią, brak dla nich atrakcji, tylko wbijanie monotonne poziomów. Na expowiska nie narzekam. Piszę w sprawie małych lvli bo naprawdę ich szkoda (chociaż sam jestem hight lvlem, w sumie byłem bo GM w Ad2 że mam zmienne ip i nie mam możliwości odzyskania postaci).
To chyba na tyle :)
Kapitan Alkohol.
28-01-2010, 22:41
#Patryk1441
Po 1. Nie płacz że masz mały lvl i nie wybijesz się do top statystyk - irytujesz mnie już takim płaczem dzieciaku.
Po 2. Po co nowy server ? Skoro na 3 gra po 200 osób na 2400 możliwych (licząc 3 servy)
#top
Ogarnąć dział propozycje - niektóre pomysły są naprawde dobre, a nikt się nimi nie zajmuje, bo tylko sprawy pacc się liczą ...
Częstsze najazdy, eventy itp.
Patryk1441
29-01-2010, 08:45
@up
Nie placze to jest raz. Fajnie, wiem to ze chcesz mi pojechac, bo w Tibii ci to nie idzie :) Odrazu ci moge powiedziec zebys pocwiczyl
@topic
Tylko mowilem, ze by sie przydal nowy serwer, bo jesli chcialby ktos kiedykolwiek wejsc do grupy najlepszych to jak nie kupi acc to bez szans.
@edit
A bym zapomnial Kapitanie Alkoholu :) Nie wyzywaj mnie od dzieciaka, bo sam masz 16 lat i swiata nie podbiles :)
Piorunus
02-02-2010, 21:11
Podobają mi się wasze propozycje oczywiście je popieram i proszę o to również z wami:p:D:o:o
Zarexoholik?
03-02-2010, 15:36
[QUOTE=Kapitan Alkohol
Ogarnąć dział propozycje - niektóre pomysły są naprawde dobre, a nikt się nimi nie zajmuje, bo tylko sprawy pacc się liczą ...
Częstsze najazdy, eventy itp.[/QUOTE]
Podpisuję się pod tym! W dziale propozycje jest dużo lajtowych pomysłów, ale nikt się tym nie interesuje? :o
Moim zdaniem to nowy serv bo jak ludzie wchodzą patrzą a tu 2.5klvl przy takim małym exp to odstrasza!!!
1. Administracja powinna zająć sie sobami, które używają różnego rodzaju boty (wiem, że robią co się da lecz powinni zwrócić na to szczególną uwagę i wkładać w to więcej sił :p)
2.Powinno być więcej Eventów, to mogło by zwrócić uwagę oraz przyciągnąć wiele osób do gry na APO;)
Moim zdaniem powinni przede wszystkim zacząć banować takich tak ty ;x
Jesteś żałosny... Myślisz, ze dostaniesz tutora? Za co?
Za bezsensowne posty? Po co to komu....
Mortiis i reszta wiedza co zrobic ale to nie takie łatwe ;x
Co z tego, ze bedzie 50 respów Orszy, Ots Kingow, mniej oszustów itp.?
Teraz jest tyle serverów gorszych ale podobnych do APO, że jest w czym wybierać ;x Kiedyś byly 2 dobre otsy wiec kazdy grał na armii...
Wiec nie pisz już takich postów OK?
Bo tutora mozesz dostac tylko za nic ;x Z tego co widac nic nie umiesz tylko nabijac posty..
Pomogłeś komuś kiedys w sprawach tibii?
Lord Morgan.
03-02-2010, 20:32
Zrobic Bilbord w warszawie np.
Wiecej respow bo nie mam gdzie expic...
No i styka.
Trzeba zadbać o 100% stabliność serwera w zasadzie nie jest źle, ale na początku gracz będzie chciał grać i gdy serwer będzie OFFLINE pomyśli, że tak będzie częściej. Jakaś reklama też by nie zaszkodziła. No i to samo co zawiera hmm ponad połowa postów przede mną? Boty. to odwieczny problem na serwerach gry Tibii, nie tylko prywatnych ale na globalnym tak samo. Warto też wpłynąć na ambicje GMów/adminów by zaczęli tworzyć questy, jak dla mnie w Tibii quest to jest jedyna rzecz, która troche odbiega od normalnego expienia i wiecznego bicia tych samych potworków i tą samą techniką, warto stworzyć nowy system który pozwoliłby wygodniej grać, może dawać jakąś korzyść z tych godzin spędzonych na respach... nie mam pojęcia jak, zostawiam to kreatywności APO Teamu.
czubass 1349
04-02-2010, 09:22
powinni zrobic cos z g boltem i s wandem 1300rp bije z bolta 3 k a 1415 ed zw anda 2k hmm dziwne?
Sathorio
04-02-2010, 11:02
po 1. karac tych co wyzywaja
po 2. karac tych co kradna
po 3. odpowiadac na raporty
po 4. nie pierdolic sie z robieniem updatow ktore sie robi max tydzien a tu trwaja po 3 miechy
to chyba tyle
Krulowiec
04-02-2010, 11:38
powinni zrobic cos z g boltem i s wandem 1300rp bije z bolta 3 k a 1415 ed zw anda 2k hmm dziwne?
Tylko ile taki ed bije w potwory , a ile rp ?
Wedlug mnie powinni zrobic/przeksztalcic respy na takie jak nowe msc na Ank, podobno nie da sie tam bocic. Powolac jeszcze 1-2 gm takich jak Santano, ktorzy poswiecali by troche czasu APO i zajmowali sie najazdami itp. Dodac nowe questy takie jak klapki kiedys
(polowa serwera szukala questa). No i zrobic cos z 8.42...
Wujaszek
04-02-2010, 14:32
Kiedyś czyli jakieś 2 lata temu było tylko kilka "dobrych" serverów.
Grało dużo ludzi bo niebyło takich otsów jak apo, teraz jest ich dość dużo które mogą sie porównywać.
A co do wiecej ludzi to wyelominiwac thiefów, boty oraz otworzyć nowy server 7.6, napewno jakaś częsc graczy by wróciła, żeby porywalizować. Mortiis nic nie straci bo bedzie wiecej ludzi czyli wieksza ilosc paccow.
._.Kwasny._.
05-02-2010, 17:54
1. Powinni ogarnąć nie których GM'ów
2. Powinni banować za ss'y z botem
3. Powinni nie oddawać kasy jak ktoś zostanie oszukany (przecież używają allegro, nie?)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.