View Full Version : Taski na questach
3rd Dimension
28-01-2010, 01:17
Witam!
Ostatni update na RL Tibi przyniósł nowego NPC (Grizzly Adams'a), który zleca misje na zabicie xxx potworów, po czym możemy się zmierzyć z ich bosem, itp.
Pomyślałem, czy nie możnaby czegoś takiego wprowadzić na APO?
Wiem, że roboty by było przy skryptach, ale próbowałem coś takiego robić i na pewno jest to wykonywalne.
Możnaby wprowadzić je przy jakichś questach (stale dodaje się jakieś nowe itemy) albo potworzyć bossy na tą okazje : P.
To by było tyle z mojej strony, głosujcie i piszcie co o tym sądzicie.
Pozdrawiam,
3rd Dimension
@edit:
Widzę, że moja propozycja została odebrana z aprobatą : D.
@KaZeK:
Tamten quest też dopracowany, jednak chyba co innego z kolegą mamy na myśli : P
Ciekawe urozmaicenie. Osobiście nie gram na RL i nie wiem jak to wygląda, ale myślę, że byłby to fajny pomysł. Oczywiście tak jak wspomniałeś, wymaga to pracy, lecz wszystko da się wykonać.
Nie gram na RL i nie wiem jak tam jest xD
Propozycja fajna:) jestem na tak:) prydadza sie takie misje:)
Propozycja bardzo fajna... Ale pracy troche by przy tym bylo...
Pan Gonzalezik
28-01-2010, 08:54
Nie mam zdania.
Propozycja może i nawet fajna, ale wątpie żeby ją wprowadzono. Mortiis nie chce brać pomysłów z RL. A poza tym na POHu są podobne questy. Masz np. same giant spidery, a na końcu ich bossa i skrzynki z nagrodami.
sqlterpa
28-01-2010, 08:56
Jak dla mnie to jest w ogóle nie potrzebne. APO jest serverem oryginalnym. Po co mają kserować pomysły z Rl skoro mogą wykorzystać swoje.
Osobiście gram na RL i dobrze wiem, iż te całe taski zepsuły każdy server. Kiedyś był jeden boss... teraz każdy może sobie uzbierać tasków i iść go zabic. Bezsens.
Dark Devorious
28-01-2010, 09:25
Zaznaczylem "dobra" , choc watpie zeby administracja to wprowadzila , poniewaz nie lubia zgapiac pomyslow z innych otsow/real tibi. Bylo by to zajebiste urozmaicenie i na pewno przyciaglo by to spore grono graczy.
Seth Drut
28-01-2010, 09:25
jest poh przeciez.
sam pomysl nie jest zly, ale to musialy by byc jakies lepsze potwory, ktore sa malo odwiedzane ;)
nie mam pomyslu jakie ;d
Heh jestem na tak :D
Coś podobnego do :
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=53054
Moon Red
28-01-2010, 11:29
Cos takiego jak demon oak . ze npc zlece nam zabicie xxxx potworkow w zamian to dostajemy mozyliwosc wykonania jakiegos qustu lub zmierzyc sie z bossem. napewno urozmaicilo to gre. JESTEM NA TAK
Gram na rl tibii ale nie chce mi sie wydawac kasy na pacca, wiec dostepu do takiego npc zapewne nie mam xD. Na apo przydaloby sie cos takiego :D
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
28-01-2010, 13:23
Tak, taski na 7.6... powodzenia. Zaraz walne standardowy tekst na takie okazje. Uwaga : Nawet jeśli to wejdzie w życie, to przez pierwszy miesiąc będzie to zabugowane lub będzie* powodowało crashe/kicki/lagi/ogólne niezadowolenie społeczności
#topic
Pomysł dobry, ale na 8.4
*Wiem, że powt, ale mi sie nie chce nad tym myśleć
diamondback
28-01-2010, 13:54
Osobiście uważam tę propozycje za bardzo dobrą, chciałbym żeby takie coś zostało w prowadzone ;-)
Wujaszek
28-01-2010, 14:01
No jasne to bardzo dobry pomysł dodać jakies bossy np do zabicia 1k queen i potem solo room z world queen.
Całkiem fajny pomysł. Można by expić i jednocześnie wykonywać zadanie :D
Widziałem coś takiego dawno temu na serwerze DBZ!
Alberto Gru
31-01-2010, 22:45
To jest dobry pomysł. Lecz żeby nie było tak że Torus po zabiciu np. 10000 ward'ów miał by bosa z którego spadły by niewiadoma jakie itemki tylko np. z bosa zwiększyć częstotliwość że leci item taki jak z ward'a.
fajny pomysl mozna dorobic do questow misje na zabjanie monsterow
np na update wprowadza new quest wejscie = 30apo solo i jakis tam lvl minimalny bo wiadome ze ed najpozniej solnie
N-series
31-01-2010, 22:57
no , fajnei by było np. po ubiciu 5000 um mamy respa miniona , albo 10000 orszy 2 resp atoma , czy też apo : )
Karol Strasburger
01-02-2010, 00:58
Witam!
Ostatni update na RL Tibi przyniósł nowego NPC (Grizzly Adams'a), który zleca misje na zabicie xxx potworów, po czym możemy się zmierzyć z ich bosem, itp.
Pomyślałem, czy nie możnaby czegoś takiego wprowadzić na APO?
Wiem, że roboty by było przy skryptach, ale próbowałem coś takiego robić i na pewno jest to wykonywalne.
Możnaby wprowadzić je przy jakichś questach (stale dodaje się jakieś nowe itemy) albo potworzyć bossy na tą okazje : P.
To by było tyle z mojej strony, głosujcie i piszcie co o tym sądzicie.
Pozdrawiam,
3rd Dimension
@edit:
Widzę, że moja propozycja została odebrana z aprobatą : D.
@KaZeK:
Tamten quest też dopracowany, jednak chyba co innego z kolegą mamy na myśli : P
Niby oks, ale fajnie by bylo jak np. zaczynasz jakis quest, koles odsyla cie to tego, on ci kazuje zabic te xxxxx, pozniej przesadzonego w chuj bossa z ktorego zadko leci jeden 1 ktory potrzebny jest dalej. :)))))
Mi się ten pomysł podoba:):) Nie mam nic przeciwko:D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.