Zaloguj się

View Full Version : Taski na questach

3rd Dimension
28-01-2010, 01:17
Witam!
Ostatni update na RL Tibi przyniósł nowego NPC (Grizzly Adams'a), który zleca misje na zabicie xxx potworów, po czym możemy się zmierzyć z ich bosem, itp.
Pomyślałem, czy nie możnaby czegoś takiego wprowadzić na APO?
Wiem, że roboty by było przy skryptach, ale próbowałem coś takiego robić i na pewno jest to wykonywalne.
Możnaby wprowadzić je przy jakichś questach (stale dodaje się jakieś nowe itemy) albo potworzyć bossy na tą okazje : P.

To by było tyle z mojej strony, głosujcie i piszcie co o tym sądzicie.

Pozdrawiam,
3rd Dimension

@edit:
Widzę, że moja propozycja została odebrana z aprobatą : D.
@KaZeK:
Tamten quest też dopracowany, jednak chyba co innego z kolegą mamy na myśli : P

Wolly
28-01-2010, 01:36
Ciekawe urozmaicenie. Osobiście nie gram na RL i nie wiem jak to wygląda, ale myślę, że byłby to fajny pomysł. Oczywiście tak jak wspomniałeś, wymaga to pracy, lecz wszystko da się wykonać.

Senshi
28-01-2010, 01:46
Nie gram na RL i nie wiem jak tam jest xD
Propozycja fajna:) jestem na tak:) prydadza sie takie misje:)

Been
28-01-2010, 07:45
Propozycja bardzo fajna... Ale pracy troche by przy tym bylo...

Pan Gonzalezik
28-01-2010, 08:54
Nie mam zdania.

Propozycja może i nawet fajna, ale wątpie żeby ją wprowadzono. Mortiis nie chce brać pomysłów z RL. A poza tym na POHu są podobne questy. Masz np. same giant spidery, a na końcu ich bossa i skrzynki z nagrodami.

sqlterpa
28-01-2010, 08:56
Jak dla mnie to jest w ogóle nie potrzebne. APO jest serverem oryginalnym. Po co mają kserować pomysły z Rl skoro mogą wykorzystać swoje.
Osobiście gram na RL i dobrze wiem, iż te całe taski zepsuły każdy server. Kiedyś był jeden boss... teraz każdy może sobie uzbierać tasków i iść go zabic. Bezsens.

Dark Devorious
28-01-2010, 09:25
Zaznaczylem "dobra" , choc watpie zeby administracja to wprowadzila , poniewaz nie lubia zgapiac pomyslow z innych otsow/real tibi. Bylo by to zajebiste urozmaicenie i na pewno przyciaglo by to spore grono graczy.

Seth Drut
28-01-2010, 09:25
jest poh przeciez.
sam pomysl nie jest zly, ale to musialy by byc jakies lepsze potwory, ktore sa malo odwiedzane ;)
nie mam pomyslu jakie ;d

KaZeK
28-01-2010, 09:30
Heh jestem na tak :D

Coś podobnego do :
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=53054

Moon Red
28-01-2010, 11:29
Cos takiego jak demon oak . ze npc zlece nam zabicie xxxx potworkow w zamian to dostajemy mozyliwosc wykonania jakiegos qustu lub zmierzyc sie z bossem. napewno urozmaicilo to gre. JESTEM NA TAK

KaMaCz
28-01-2010, 12:13
Gram na rl tibii ale nie chce mi sie wydawac kasy na pacca, wiec dostepu do takiego npc zapewne nie mam xD. Na apo przydaloby sie cos takiego :D

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
28-01-2010, 13:23
Tak, taski na 7.6... powodzenia. Zaraz walne standardowy tekst na takie okazje. Uwaga : Nawet jeśli to wejdzie w życie, to przez pierwszy miesiąc będzie to zabugowane lub będzie* powodowało crashe/kicki/lagi/ogólne niezadowolenie społeczności
#topic
Pomysł dobry, ale na 8.4

*Wiem, że powt, ale mi sie nie chce nad tym myśleć

diamondback
28-01-2010, 13:54
Osobiście uważam tę propozycje za bardzo dobrą, chciałbym żeby takie coś zostało w prowadzone ;-)

Wujaszek
28-01-2010, 14:01
No jasne to bardzo dobry pomysł dodać jakies bossy np do zabicia 1k queen i potem solo room z world queen.

Ktoś II
28-01-2010, 14:16
Całkiem fajny pomysł. Można by expić i jednocześnie wykonywać zadanie :D
Widziałem coś takiego dawno temu na serwerze DBZ!

Alberto Gru
31-01-2010, 22:45
To jest dobry pomysł. Lecz żeby nie było tak że Torus po zabiciu np. 10000 ward'ów miał by bosa z którego spadły by niewiadoma jakie itemki tylko np. z bosa zwiększyć częstotliwość że leci item taki jak z ward'a.

Smoczek
31-01-2010, 22:52
fajny pomysl mozna dorobic do questow misje na zabjanie monsterow
np na update wprowadza new quest wejscie = 30apo solo i jakis tam lvl minimalny bo wiadome ze ed najpozniej solnie

N-series
31-01-2010, 22:57
no , fajnei by było np. po ubiciu 5000 um mamy respa miniona , albo 10000 orszy 2 resp atoma , czy też apo : )

Karol Strasburger
01-02-2010, 00:58
Witam!
Ostatni update na RL Tibi przyniósł nowego NPC (Grizzly Adams'a), który zleca misje na zabicie xxx potworów, po czym możemy się zmierzyć z ich bosem, itp.
Pomyślałem, czy nie możnaby czegoś takiego wprowadzić na APO?
Wiem, że roboty by było przy skryptach, ale próbowałem coś takiego robić i na pewno jest to wykonywalne.
Możnaby wprowadzić je przy jakichś questach (stale dodaje się jakieś nowe itemy) albo potworzyć bossy na tą okazje : P.

To by było tyle z mojej strony, głosujcie i piszcie co o tym sądzicie.

Pozdrawiam,
3rd Dimension

@edit:
Widzę, że moja propozycja została odebrana z aprobatą : D.
@KaZeK:
Tamten quest też dopracowany, jednak chyba co innego z kolegą mamy na myśli : P

Niby oks, ale fajnie by bylo jak np. zaczynasz jakis quest, koles odsyla cie to tego, on ci kazuje zabic te xxxxx, pozniej przesadzonego w chuj bossa z ktorego zadko leci jeden 1 ktory potrzebny jest dalej. :)))))

Dex-ter
01-02-2010, 11:23
Mi się ten pomysł podoba:):) Nie mam nic przeciwko:D

Żabol
02-02-2010, 09:44
Dobry pomysl jestem za