Zaloguj się

View Full Version : Sorcerer

Pro Eddy
01-02-2010, 10:56
Witam. Pewnie znowu skasujecie tego posta, ale i tak go napiszę.. xD
Po 1 MS to najgorsza profesja na apo ! Dlaczego ? Bo Ed jest za silny a ms powinien mieć o wiele większe hity od ed-a. Ed jest do leczenia, nie rozkminiacie tego ? Ms-ów prawie nie ma na apo ! Zróbcie coś z tym a nie tylko ulepszacie rp i ed ! Bo to już jest porażka...

Jestem za tym aby obniżono siłę czarów duirdów, lub dodana nową różdzkę dla ms-a ( tylko dla ms-a !), żeby bił przynajmniej z różdzki więcej od druida...

PISZCIE CO O TYM SĄDZICIE

@Lord Morgan
Mam S wanda ale i tak ed jest za dobry w porównaniu do ms-a ;;/

Master Jedi
01-02-2010, 11:04
uważam również że ms jest mało na serv ale co to kogo obchodzi??
Jest duzy problem znalezienia ms np na shq.
Wątpię żeby Mortiis coś wymyślił.

Quki18
01-02-2010, 11:08
Ms jest bardzo dobry przy takim 1k+ lvl w s secie klapach itp to na pewno ms na większe hity bo to nawet widać ... bo może teraz masz gorszy mlvl lub eq i ed więcej wali od ciebie a ty się pogrążasz ,że ms jest do dupy

Ernii
01-02-2010, 11:21
Po 1 MS to najgorsza profesja na apo ! Dlaczego ? Bo Ed jest za silny a ms powinien mieć o wiele większe hity od ed-a. Ed jest do leczenia, nie rozkminiacie tego ? Ms-ów prawie nie ma na apo ! Zróbcie coś z tym a nie tylko ulepszacie rp i ed ! Bo to już jest porażka...

Jestem za tym aby obniżono siłę czarów duirdów, lub dodana nową różdzkę dla ms-a ( tylko dla ms-a !), żeby bił przynajmniej z różdzki więcej od druida...

to nie jest rl tylko ots wbijcie to sobie do Łba .......

Sambo
01-02-2010, 11:27
Według mnie obecna balansacja profesji jest dobra.
Sam gram ms'em i wiem jak jest.

Lord Morgan.
01-02-2010, 12:03
Dla mnie balans postaciami teraz jest bardzo dobry sam mam 1264 ms i nie narzekam.. czemu nowa bron ? masz sprite wand silver wand ? :D

Knight Lukas
01-02-2010, 13:05
MS w porównaniu do ED ma słabe hity na 2klv hity róznią się o 600...
a po 2. silver wand w porównaniu do g-bolta jest do kitu na ms na 2klv bije z wanda w ludzi po 2,4k a rp po 6k n/c

.!Z@rk!.
01-02-2010, 13:08
Sorc jest lepszy w pvp od druida! Np. Rastaman Immortal (old Konrus) gdy miał 1120lvl rozwalał solo 1150eda (frinksa :P). Więc nie mów że sorc jest do dupy xD

Yangvie
01-02-2010, 13:29
S wand to bron dodatkowa bo glowna bronią ms są silne czary
A palek ma tego bolta silniejszego bo z czarow walni mniej i balans postaci jest rowny

PS.Mozna poprawic ms..:):)

Vivek
01-02-2010, 13:43
@up
Tak tylko dlaczego pallek bije z magi + bolt więcej od sorca/druida. I ma więcej hp?
sorc/ed pada na 2 hity i bolt, przy dobrym ogarze to jest 1sec.(2szybkie + bolt)
Sorc/druid ma na 4 hity pallka = zanim walnie te 4 hity pada na spam :)
@topic
Ed i ms powinni zostać poprawieni. Ale raczej między nimi w pvp jest okej :)

Coller
01-02-2010, 14:06
Na APO jest ze wszystkich profesji najmniej sorców:( . MS ma zajebiste hity jednak gdy ma solo z jakimś rónym sobie lev'lem RP to ma niestey nikłe szanse. Moim zdaniem powinni poprawić hity MS'owi aby wyrównać jego szanse na PVP:)

PeTruŚś
01-02-2010, 14:19
wiecie co ja dam propozycje usunac moze profesje ms/ed

Axelo .
01-02-2010, 15:00
Imo wszystko jest dobrze, pixelo na 1000 levelu w secie i klapach z lepszego ue nawala czassem po 12k. W pvp jest dobrze bo 430 rpkiem mam lekkie problemy z równy sorcem a edka jade szybciej.

Senshi
01-02-2010, 15:10
Knightem gra duzo osob
Paladynem najwiecej bo to najlepsza wg mnie i innych profesja
Druidem gra tez duzo osob ale ED jest duzo pewnie dlatego ze robia je osoby z h lvl... a Dlaczego? zeby na MC mogl ich siochac itp. lub kolegow i odwrotnie
Sorcerer jest jak Druid a jak wyzej napisalem masz powod dlaczego MSow jest malo na serwerze
Mimo to MS jest lepszy od ED
a jak ty napisales RP nie polepszyli tylko co chwile sile bolta zmniejszaja
kiedys MS/ED mieli 11hp na 1lvl a teraz maja po 13 wiec polepszyli i nie wiem o co ci jeszcze moze chodzic:O

Marcelllo
01-02-2010, 15:33
Może i wydają Ci się podobne obie profesje... Ale jeśli uważasz, że ed jest od leczenia to powinni im poprawić sio, ale wtedy byście płakali, że ed jest nie do zabicia...

Teraz jest dobrze, na małym lvl'u są małe różnice, lecz na 1k już są większe więc nie płacz, że podobne... Zrób full eq i będziesz miał większe...

Lepiej niech nic już nie ruszają bo znów coś zepsują...

Veto
01-02-2010, 15:56
1355 ms wali tyle co 1500 ed coś jeszcze?

Memphisss
01-02-2010, 15:57
jesli by bylo tak jak mowisz, czyli ze postacie nie sa rowne to ekipa by cos z tym zrobila.
naucz sie grac to nie bedziesz plakal
moim zdaniem jest good

.Storm.
01-02-2010, 15:58
Racja, master sorcerer jest troche zaslaby, ed na takim samym lvl rozwala go.
A ed jest od leczenia, a nie od walenia xD
Powinni to zmienic.

Wolly
01-02-2010, 15:59
Balans postaci na serwerze 7.6 jest odpowiedni. Każda profesja ma swoje wady i zalety, musisz brać to pod uwagę.

Osobiście uważam, że 'sorkiem' trudno expi się na stosunkowo małym levelu, ale potem jest już coraz lepiej.

~Mari
01-02-2010, 16:04
^up
Dobrze mowisz ;>

#top
Faktycznie ms`em sie gra do kitu, ale hity ms a ed sie roznia i to zarabiscie, moze tego nie widac na malych lvlach, ale na takim 1k + ed i ms widac.. Popatrzcie sami na kalkulator.

Ivo
01-02-2010, 16:04
Zgadzam sie z Tobą prawie ze wszystkim, poza nową różdżką. Albo niech poprawią hity z silverki, bo to tez większe szanse od razu.

Ekzterso
01-02-2010, 16:09
Oczywiscie jestem na nie ! Jak zwieksza hity MS to Ed bd padac jak psy? Wiec zal ? Na malym lvl moze i nie ma takiej roznicy ale na 1k+ juz widac roznice wiec stanowczo na nie !

Assassin Mateusz
01-02-2010, 16:31
Dzieci ogarnijcie ! Nie podoba sie ms ?! To grajcie ED, ktory i tak ma mniejsze hity :[
@topic
Nie !

KaMaCz
01-02-2010, 17:14
Ms na apo jest najmniej, ale hity ma mocniejsze od ed'a. To ze tobie nie idzie pvp albo expienie to zmien profesje a nie odrazu zwiekszanie hitow itp. wszystko jest dobrze z hitami. Sam gram ms'em i podoba mi sie gra, ale niezadawalają mnie hity z silver wanda, pozatym wszystko ok. Wbij lepszy skill i dopiero pisz posty :D

Patryk1441
01-02-2010, 17:25
No nie przesadzajcie MS i tak jest dobry, duze ma hity i chyba wiecej sie leczy niz ed i ma mniejszy exh dla mnie powinni go oslabic.
Co do palka to nie wiem czy eda/msa wezme na 2 hity i bolta na rownym lvlu... Wiec nie mowcie ze zabicie palkiem takiego eda/msa to jest 1 sec.

N-series
01-02-2010, 17:28
Weź sie zastanów jaki lvl masz? 400 i zwykłe eq ? to nie dziwie się że 400ed mając seta i klapy wiecej niż ty bije . ms dużo bije 1.5k od 1.5k w tym samym eq bije 1k wiecej i cały czas górne granice siadaja więc ogarnij ..

Diduus
01-02-2010, 17:56
dobry jest balans -.-
ms ma największe dmg na całym apo ............

Zarexoholik?
01-02-2010, 23:30
Jak masz 50 sorka to tak jest. Musisz zauważyć, że jest to ots, na którym największe znaczenie ma eq i umiejętności. Ty nie masz ani tego ani tego. Ms jest dobry, ale trzeba umieć grać.

Zbigniew Wodecki
02-02-2010, 03:16
Chyba sobie zartujesz, odkąd zaczeli używać e ringów, ms jest najlepsza profką. Nie dość że leczy się więcej od ED, to jeszcze wsadza takie hity za ch*j

czlowiek magnetowid
02-02-2010, 08:07
MS i ED leczą się tyle samo. To że ed używa sio w większości przypadków to jego wybór, ale ma taki sam czar leczący, e vitę. Więc nie gadaj że więcej leczy się MS od Ed'a.

Deads
02-02-2010, 09:56

@Lord Morgan
Mam S wanda ale i tak ed jest za dobry w porównaniu do ms-a ;;/

To nie graj ms,ed i nie rób głupich tematów....

Osecik
02-02-2010, 11:11
Sorcerer jest dobrą profesją na wysokim lvl. Zabawa się zaczyna dopiero od ok. 500 lvl. Hity są zależne od mlvl i eq, więc może dlatego walił od ciebie więcej.

Piorunus
09-02-2010, 19:51
a ja uważam ze z sorcem jest wszystko okay... nie rozumiem skad u Ciebie jakies slowa krytyki.. przy duzych hitach msa to ed ma za słabą exure vite... przemysl sobie to nara:eek:

Karpek
09-02-2010, 20:09
Balans postaci jest dobry, więc nie wiem skąd ten płacz.
Jeżeli Ci się nie podoba to nie graj Sorkiem i tyle.

Psyhol
11-02-2010, 08:07
Chyba sobie zartujesz, odkąd zaczeli używać e ringów, ms jest najlepsza profką. Nie dość że leczy się więcej od ED, to jeszcze wsadza takie hity za ch*j

Ms leczy sie mniej od ed po 1 , a jesli chodzi o hity ma takie samo combo jak rp .
@topic
Wedlog mnie powinni zrobic tak jak u rp z boltem czym wiekszy skil tym wieksze hity , mowa o mlvl u ms/ed.
Chociaz wtedy pvp pomiedzy 2 profesjami magicznymi wygladalo by wand+2x ue no i tyle , mniejsze lvl mogly by skladac wieksze...
Ech wyjebane nie gram na tym syfie.

Wujaszek
11-02-2010, 09:22
Co wy pierdolicie? Ms i ed na równym lvlu w tym samym eq mają inne hity. Ms wali więcej od ed a jeśli ogarnia e ringa jest niepokonany. Według mnie powinno zostać tak jak jest.

Cristiano
11-02-2010, 23:28
Pro Eddy Jak ci jest Malo sorcererów To zrób sobie sam Sorca a nie zakladasz bezsensowne Tematy...Sorcerer Jest tylko do Expienia a gracze inni chca tez co innego robic niz tylko expic......A po Drugie Gm/God Nic Ci nie zrobi ze jest malo Sorców.. Kazdy wybiera i Gra Innymi Slowy to zalezy Tylko Od GRACZY..
Po Trzecie GM/God nie moze ulepszyc Ms'a bo wtedy postacie nie beda zbalansowane i wszyscy zacznac Grac na ms'ach BETOn to BYLBY

Adasik
11-02-2010, 23:41
Ms jest zdecydowanie silniejszy od Ed'a więc nie wiem o co ci biega, bo chyba głównie o tą różdżkę... Ms ma zdecydowanie większe hity od Ed, bo na równym lvlu Ms ma zdecydowanie większe hity, a balansacja w wobec tych dwóch profesji polega na tym, że 1900ms może się vitnąć za 13k-18k, a Ed za każdym razem 15.5k-18k.
@Topic

Wszystko jest dobrze.

Mlaku
12-02-2010, 15:07
Moze i MS jest malo na serwie ale przeciez to od graczy zalezy kim chca grac O.o Uwazam ze ten temat jest troche bez sensu bo i tak nikt z gm'ow ci w tym nie pomoze, a ulepszenie MS aby zachecic graczy do gry bylo by beznadziejnym rozwiazaniem. Wedlug mnie postacie jak narazie sa dobrze zbalansowane ;)

Mortalix
12-02-2010, 15:40
Nie chce mi się czytać tysięcznego tematu tej samej tresci.
Jak Ci się nie podoba sorcerer to zrób druida.

Saylor
12-02-2010, 16:07
Ms najslabsza postacią?

Chyba jak masz 200lvl.
Od 1500 to jest pro mastah profa.

To na tyle.
Jak dla mnie to bezsensowny temat

Krsix
12-02-2010, 16:18
Ms jest najlepszą profesją na tym serwerze, zwłaszcza na 1500+
Ma wtedy calkiem nie złą ilość hp i many + ogromne hity ;)
Składa każdego o zbliżonym lvl jeżeli ogarnia energy ringi :rolleyes:

ChamTrzymaPion
12-02-2010, 16:41
Ms najslabsza postacią?

Chyba jak masz 200lvl.
Od 1500 to jest pro mastah profa.

To na tyle.
Jak dla mnie to bezsensowny temat

Dokładnie.... popieram w 100%

Merol
12-02-2010, 18:10
Nie mów, bo na apo są znakomicie profesje zbalansowane.
Mozliwe, że poprostu nie umiesz grać ms-em, dlatego tak narzekasz. :)