View Full Version : Blokada postaci gdy w 1 dniu spadnie wi?cej ni? 5% ca?ego expa.
Tak jak w temacie...
Uniknęło by to takich sytuacji np. http://skust.info/player-Dawidsoni/
Stracił prawie 50% całego swojego expa. Gdyby była taka blokada straciłby niecałe 6mld... czyli z 1917 spadłby do 1885 poziomu. W przypadku RS traci się 2% całego expa czyli z 1917 do 1904 poziomu. Wtedy jest w temple i nie sądzę by osoba która posiada postać nadal chciała padać.
Oczywiście na małych poziomach 10% expa to może być jeden ots king? Dużo osób nosi aole i mogą więcej stracić? Myślę, że osoba powinna posiadać przynajmniej 500 poziom ( 2mld (5% = 100mln) ) by zadziałała taka blokada.
Myślę, że wszystko dobrze wyjaśniłem.
Zapomniałem dodać. Dla osób które nie posiadają profesji osoba powinna posiadać przynajmniej 100 poziom ( 15.6mln , gdy się padnie traci się 313,896 exp | 5% to 780,000 ). Uniknęło by to takich sytuacji jak taka:
http://skust.info/player-Rook+Style/
Pozdrawiam.
PS. Proszę nie pisać postów typu: "Jestem na tak!, Dobry pomysł!". Proszę o dodanie swoich słów a nie powtarzanie tego samego!
Bardzo dobry pomysł
Moim zdaniem jak najbardziej powinni to wprowadzić.
Dodaj sonde
Jestem na nie .
Jesli chodzi o rs'a to trzeba uwazac zeby nie wbic go...
A jesli chodzi o hacka to trzeba uwazac aby nie dac sie haknac :D
Jestem na tak, ale troche dopracowac zeby mozna bylo odroznic czy to rs czy hack:)
K\/!N$T0R
02-02-2010, 18:01
Propozycja dobra aczkolwiek nieoddadza mu tych lvi -.- . Blokada musi byc zeby uniknac ogromnych strat levelowych co utrudni zycie lamusowatym hakerom.
W jakimś stopniu ochrania to przed tak wielką stratą. Tylko, na przykład są tacy, którzy się sami 'rookują', a wtedy nie byłoby to możliwe.
Tak, czy inaczej jestem na tak!
Bardzo dobry pomysl bd to minimalizowac rookowanie postaci :D
Kumpel Armii
02-02-2010, 18:13
Jak ktoś chce padać to niech pada!
A jeżeli kogoś zhackują, to po co się dawał?
Proste! Jestem na NIE.
@Down
Pecha? po prostu jest głupia i nieuważna!
Jak można mieć hacka, to jest żenujące!
W zasadzie jest mi to obojętne, nie gram na APO, ale nie zmienia to faktu, że pomysł jest dobry. Rzeczywiście, uprzykrzy to życie hackerom i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Z drugiej strony, osoba która daje się zhackować ma po prostu pecha.
Pan Gonzalezik
02-02-2010, 19:06
Tak.
Ale niech ta blokada działa tylko na kontach posiadających PACC.
Wujaszek
02-02-2010, 19:16
Jestem oczywiście na Tak, dodać zakładkę jak się logujesz na konto na stronce apo i czy sie zgadzasz na taką blokadę bo niektórzy rookują sobie hara dobrowolnie.
@down
To maja pecha :<
handlarz_narkotykow
02-02-2010, 19:19
Jestem na tak, wprowadźcie to niezwłocznie , myślę że nie muszę się w tej sprawie więcej rozpisywać.
@ UP
Tylko ' nie ktorzy' mogliby o tej opcji nie wiedzieć lub o niej zapomnieć.
Dark Devorious
02-02-2010, 19:27
"Jestem na tak!, Dobry pomysł!"
:D Zmniejszylo by to ilosc osob ktore sie rookuja :) Jestem na tak.
Marcelllo
02-02-2010, 19:33
Jestem na tak. ale nie 5% całego expa tylko z 7% bo zauważ, że to tylko 3 deady...
A co do poziomów - proponuję 600 na main i 120 na rooku~ i do tego aby trzeba było coś opłacić :D Bo rookstayerzy musieli płacić za anty-wyjście na maina :d
w ciagu jednego dnia;p? Jestem na tak, ale trzeba to jakos dopracowac, bo ban za 4 dedy to nie dobry pomysl (rook i main z aolem;p)
Zarexoholik?
02-02-2010, 22:08
Niech każdy mniej więcej ogarnia, a nie będize hacków i takich sytuacji. Po co pomagać komuś kto zaostał hacknięty? Dać się hacknąć można tylko ze swojej winy. Jestem na NIE.
Ancarius
02-02-2010, 22:15
WY jesteście żałośni ^up. On ku*wa nei został hacknięty. To mój RL, wrócił z Czech i powiedział, że kończy z APO....
Dobranoc
Możesz mi nie wierzyć ale właśnie dziś próbowałem wymyślić coś tego typu by nie można było tak łatwo huncić postaci, nie wpadłem na coś tak genialnego jak twoja propozycja i uważam że jak najbardziej powinna ona wejść w życie. TAKKKK
...:KoMBoj:...
07-02-2010, 17:32
Jestem na NIE..
Komboj 1-...?
Jestem na nie dużo roboty . Mi to jest obojętne ale któś u góry dobrze napisał "musi uwarzać żeby nie dać się haknąć i uważać by nie wbić rs .
Precision
07-02-2010, 18:13
Pomysł bdb. Od 500lvla by było dobrze, 100 na rook i działanie Pacc jak i Facc.
Ja jestem za. to bardzo dobry pomysł ;]
uważac na keylogery mozna ale moze sie zdazyc ze jakis sie znajdzie na naszym koncie...
Jestem jak najbardziej za.
Rozwiąże to w jakimś stopniu problem z hakami.
Jestem na nie .
Jesli chodzi o rs'a to trzeba uwazac zeby nie wbic go...
A jesli chodzi o hacka to trzeba uwazac aby nie dac sie haknac :D
Tylko ciekawe jagby Cie okradli, albo to nie był dobr przykład, bo Ty i tak masz wszystko kradzione;).
@co do tematu
To jest mi to obojętnie, bo nie gram;))
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
07-02-2010, 18:39
Dobrze wymyśliłeś, ale... powiedzmy ze taki 1k lvl to pierdoła bez przyjaciol, dopiero co po haku. Idzie sobie na hero odrabiać wszystko powoli, tu bach bach pk. Pada bez sla i co? POSTAĆ ZABLOKOWANA!
Przy śmierci traci się 2% expa.
Ale jeżeli to jest taka pierdoła że padnie na tych hero 3-4 razy?
Dobrze wymyśliłeś, ale... powiedzmy ze taki 1k lvl to pierdoła bez przyjaciol, dopiero co po haku. Idzie sobie na hero odrabiać wszystko powoli, tu bach bach pk. Pada bez sla i co? POSTAĆ ZABLOKOWANA!
Przy śmierci traci się 2% expa.
>>Vegos<<
08-02-2010, 09:41
Fajny pomysł, też chcę, żeby był wprowadzony ALE!! : NAPISZ TAKI SKRYPT.... :D:D
Bardzo DOBRY Pomysł
główka pracuje :)
Bardzo dobry pomysł, jestem na tak :D
._.Kwasny._.
08-02-2010, 13:31
Dobry pomysł, Administracja miałaby mniej roboty z hackami :o
.Serafin
08-02-2010, 13:41
Nie chce mi sie czytac całego tematu i moze to juz było ale lepiej zrobic tą mozliwosc za symboliczną cene tak jak na przykład na rooku zrobienie z siebie rookstayera. Nie kazdy chce niezrookowac postaci :)
Dobry pomysł , choc i tak to problem graczy ktorzy dali sie shackowac i nie przypilnowali swoich passow
Dobry pomysł bardzo;)
Oczywiście zagłosowałem na tak:))
Przyda się to napewno;d
Tak
$BaX$, >>Vegos<<, .!Z@rk!., .:Edzio:., .Serafin, ._.Kwasny._., adirox, ARMEDIS, Arni, ASS, Avark, Azbestowy - KRUL FETYSZUW, Azielu$, Babus, Belfus Adri, Berol, Bondi, Coterson, czubass 1349, Dark Devorious, Derbi, Drake Banned, Eiyael, Fear Factory, Felek pall, Gohan, Greyback, H5N1, Haat, handlarz_narkotykow, Ja też mam flow, Maatini, Joogi, Juxxifi, Kapitan Alkohol., Karpek, Kigam, Kornas Pall., Kosik Czarny 2v0, Kristo., K\/!N$T0R, Loki, Lord Alus, M4A1, marcelllo, Maximus2.0, Memphisss, Midas, Moon Red, Neku$, Noody, Old Dzolo/Seba :), Old Vienio, Pabcio, Pablosikk, Paladyn Zabijaka, Pan Gonzalezik, Precision, Raptorq, SaSa?, Sea Ranger, Senshi, Spajki, Techniks, Tigeer, Venarek, Vexvv, Virgin of Lifee, Vivek, Vojska, Wujaszek, Xienus Paladin, Zimer, ^Akynaoo, ^Deduś., ~M!l!w@y~, Sobi
Taki anty hack.
Jestem na Tak.
Tylko, ciekawe czy Pan Mortiis wrowadzi taki system.
Old Vienio
08-02-2010, 14:59
Bardzo dobry pomysl powinni to wprowadzic jaknajszybciej
o.O Lathus O.o
12-03-2010, 06:45
Jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak. Naszą obywatelską powinnością jest ochrona słabszych (także tych słabszych umysłowo ;p), czyli takich, którzy są naiwni i dają się hacknąć.
Moim zdaniem blokada powinna być po stacie 8% expa.
#Edit
Blokada:
Pacc: 8%
Facc: 20%
Seth Drut
12-03-2010, 16:26
wszystko bardzo dobrze wyliczone, propozycja b dobra
jestem na tak oczywiscie. lecz moze dzialala by tylko na konta promocyjne.
nie byloby wtedy problemow z aol'em ;)
xD Lukki xD
12-03-2010, 16:36
No dobre to. Przynajmniej nie będzie się traciło LVL'a w razie hacka, wszystk dobrze przemyślane.
Tylko żeby ktoś z administracji to zobaczył...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.