View Full Version : Cenzura poszczególnych wyrazów na game chat
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
05-02-2010, 15:27
Można było by wprowadzić takie coś, ze na game chacie nie można było napisać "buy" lub "sel, sell"
?
Zbigniew dobrze prawi. Oprócz tego cenzura powinna obejmować słowa : sprzedam, kupie, sioham, uham, lecze, dam, oddam, wysle, oszust, szukam. Skoro gmi/tutorzy sobie nie dają rady z gc to czemu by sobie nie ułatwić życia?
@edit
Na różne kombinacje z kropkami/myślnikami/gwiazdkami także była by blokada
s.ell, lecz.e itd. i już po blokadzie. ^^
3rd Dimension
05-02-2010, 16:19
Troche trzebaby się namęczyć, żeby wszystkie odmiany tych wyrazów poblokować; na przykładzie sprzedam:
s.przedam, sp.rzedam, spr.zedam, itp.
s*przedam, sp*rzedam, itp.
sprzeda*, spzedam, spszedam, i inne.
Ale jakby się udało to zrobić, to pomysł zajebisty.
Zaznaczyłem TAK.
Pozdrawiam,
3rd Dimension
Nie przeczę, że to dobry pomysł, ale na Nexusie (serwer wowa) wprowadzili coś podobnego tylko na przeklinanie. Samo zbieranie danych (czyli kombinacji z kropkami, odstępami, itp) zajęło 5 GMom aż 3 tygodnie! (a i tak ludzie wymyślają coraz to nowe sposoby pisania). Dodajmy jeszcze na to czas na zrobienie czegoś takiego (w tibii pewnie to będzie dużo trudniejsze).
Krótko mówiąc: dobre, ale nie przejdzie.
Jestem na tak, ale na APO sa takie "muzgi" ze znajda milion kombinacji na to:)
Zybt dużo pierdolenia się. Lepiej zrobić regulamin że 1 napisanie na game chat = ostrzeżenie, drugie = ban na tydzień.
...::Sido::...
05-02-2010, 17:13
Pomysł dobry ale i tak by jakoś pisali mi to i tak nie przeszkadza ze piszą na gamechat o sprzedawaniu swoich rzeczy. :p
Kapitan Alkohol.
05-02-2010, 17:28
Pomysł dobry ale i tak by jakoś pisali mi to i tak nie przeszkadza ze piszą na gamechat o sprzedawaniu swoich rzeczy. :p
Tobie za bany za handel/wymiane powinny zablokować Dark Bartka ...
#top
Jestem jak najbardziej na tak, ale jest to chyba trudne w wykonaniu.
HasziBaszi
05-02-2010, 18:09
Tak to dobry pomysł, o ile się nie mylę to nawet nie trudny do realizacji. Trzeba napisać kod polegający na sprawdzaniu każdej literki osobna (tablica znaków - czy coś takiego). Sprawdza po kolei każde słowo s-p-r-z-e-d-a-m, jeśli do s-p-r-z będzie poprawny ciąg liter (czyli sprz = sprz) to system ma anulować taką wiadomość na Game-Chat. Jedynie zastanawiam się czy to oby na pewno zadziała tylko na Game-Chat, czy nie będzie jakichkolwiek skutków ubocznych dotyczących Trade-Rook/Trade-Main.
Wujaszek
05-02-2010, 18:19
To dobry pomysł ale ludzie i tak znajdą na to sposób xd
Jeżeli na różne kombinacje liter byłaby blokada, to jest to jak najbardziej dobry pomysł. Myślę, że wprowadziło by to jakiś porządek na kanale Game-Chat.
Sathorio
05-02-2010, 19:32
i tak nic nie da bo zaczna pisac se.....lll albo se.eeee.elllll wszystkich kombinacji jest tyle ze tego sie nie da zrobic
Pierdzielenie na GC o sell, buy, trade, whatever można byłoby robić screeny/filmy i na forum - te osoby zostawałby nagradzane banami przez tutorów/GMów i szlus. Spisywane byłby nicki przez każdą osobę, która w ich obecności pisała na GC oferty kupna/sprzedaży i dziennie zajmowałoby to ok. 30min ;)
Jestem apsolutnie na tak ponieważ za dużo tam słów buy i sell
Albo dać ze słówa i dać blokane na ". , "itp
Marcelllo
05-02-2010, 22:49
Ja jestem na tak, ale wtedy za kombinowanie od razu ban na 3 tygodnie. Wtedy panowałby porządek... I nie byłoby tłumaczenia, że ktoś się pomylił i napisał na game chat zamiast na trade bo na trade może pisać normalnie (bez gwiazdek itp.) Jeżeli by pisał następnym razem to by się zastanowił...
Kumpel Armii
05-02-2010, 23:00
Raczej lepiej by było, zdobywać jakieś punkty karne za przeklenstwa, ktore otrzymywalo by sie od gm. Po osiagnieciu danej liczby tych pkt, następował by ban na kilka dni.
@Ankieta
TAK
Zybt dużo pierdolenia się. Lepiej zrobić regulamin że 1 napisanie na game chat = ostrzeżenie, drugie = ban na tydzień.
Podbijam
Bezsensowne jest blokowanie wyrazow. Zawsze da sie jakos przekrecic.
S3ll, S,E,L,L SSSEEELL, I po blokadzie :)
Action16
09-02-2010, 18:09
Dokładnie przesadziłes troche ban na tydzien na 1 dzień i już.
To najlepiej za pierwszym razem dawać ostrzeżenie, a za drugim delete konta.. No i ***** wszyscy przestaną tam robić taki syf :) Też mi problem xDD
A jak ktoś tam będzie spamował, to znaczy że wyraża zgodę na usunięcie konta, więc luzik :D
Zbigniew Wodecki
09-02-2010, 19:40
Co prawda to prawda, ale widziałem kilka downloadów właśnie z cenzurą, tylko że z bluzgami ;d
Zaznaczyłem ofc na tak ;]
Za dużo pracy by było z tym, a poza tym noobki i tak by znalazły na to sposoby : /
Dj Mlody
17-02-2010, 17:33
Po co to.
Jak prowokojecie innych a ten ktos sie wkur*** to wasz pech :)
jestem na NIE
Goku Mastah
17-02-2010, 17:36
Uważam że jest to lepszy z pomysłów na pozbycie sie noobów nieznajacych regulaminy z Game-Chat.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.