PDA

View Full Version : Cenzura poszczególnych wyrazów na game chat

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
05-02-2010, 15:27
Można było by wprowadzić takie coś, ze na game chacie nie można było napisać "buy" lub "sel, sell"
?
Zbigniew dobrze prawi. Oprócz tego cenzura powinna obejmować słowa : sprzedam, kupie, sioham, uham, lecze, dam, oddam, wysle, oszust, szukam. Skoro gmi/tutorzy sobie nie dają rady z gc to czemu by sobie nie ułatwić życia?
@edit
Na różne kombinacje z kropkami/myślnikami/gwiazdkami także była by blokada

Arhadus
05-02-2010, 15:28
s.ell, lecz.e itd. i już po blokadzie. ^^

3rd Dimension
05-02-2010, 16:19
Troche trzebaby się namęczyć, żeby wszystkie odmiany tych wyrazów poblokować; na przykładzie sprzedam:
s.przedam, sp.rzedam, spr.zedam, itp.
s*przedam, sp*rzedam, itp.
sprzeda*, spzedam, spszedam, i inne.
Ale jakby się udało to zrobić, to pomysł zajebisty.

Zaznaczyłem TAK.

Pozdrawiam,
3rd Dimension

Eiyael
05-02-2010, 16:52
Nie przeczę, że to dobry pomysł, ale na Nexusie (serwer wowa) wprowadzili coś podobnego tylko na przeklinanie. Samo zbieranie danych (czyli kombinacji z kropkami, odstępami, itp) zajęło 5 GMom aż 3 tygodnie! (a i tak ludzie wymyślają coraz to nowe sposoby pisania). Dodajmy jeszcze na to czas na zrobienie czegoś takiego (w tibii pewnie to będzie dużo trudniejsze).

Krótko mówiąc: dobre, ale nie przejdzie.

Senshi
05-02-2010, 16:55
Jestem na tak, ale na APO sa takie "muzgi" ze znajda milion kombinacji na to:)

Vojska
05-02-2010, 17:07
Zybt dużo pierdolenia się. Lepiej zrobić regulamin że 1 napisanie na game chat = ostrzeżenie, drugie = ban na tydzień.

...::Sido::...
05-02-2010, 17:13
Pomysł dobry ale i tak by jakoś pisali mi to i tak nie przeszkadza ze piszą na gamechat o sprzedawaniu swoich rzeczy. :p

Kapitan Alkohol.
05-02-2010, 17:28
Pomysł dobry ale i tak by jakoś pisali mi to i tak nie przeszkadza ze piszą na gamechat o sprzedawaniu swoich rzeczy. :p

Tobie za bany za handel/wymiane powinny zablokować Dark Bartka ...

#top
Jestem jak najbardziej na tak, ale jest to chyba trudne w wykonaniu.

HasziBaszi
05-02-2010, 18:09
Tak to dobry pomysł, o ile się nie mylę to nawet nie trudny do realizacji. Trzeba napisać kod polegający na sprawdzaniu każdej literki osobna (tablica znaków - czy coś takiego). Sprawdza po kolei każde słowo s-p-r-z-e-d-a-m, jeśli do s-p-r-z będzie poprawny ciąg liter (czyli sprz = sprz) to system ma anulować taką wiadomość na Game-Chat. Jedynie zastanawiam się czy to oby na pewno zadziała tylko na Game-Chat, czy nie będzie jakichkolwiek skutków ubocznych dotyczących Trade-Rook/Trade-Main.

Wujaszek
05-02-2010, 18:19
To dobry pomysł ale ludzie i tak znajdą na to sposób xd

Wolly
05-02-2010, 18:41
Jeżeli na różne kombinacje liter byłaby blokada, to jest to jak najbardziej dobry pomysł. Myślę, że wprowadziło by to jakiś porządek na kanale Game-Chat.

Sathorio
05-02-2010, 19:32
i tak nic nie da bo zaczna pisac se.....lll albo se.eeee.elllll wszystkich kombinacji jest tyle ze tego sie nie da zrobic

Amcia
05-02-2010, 19:45
Pierdzielenie na GC o sell, buy, trade, whatever można byłoby robić screeny/filmy i na forum - te osoby zostawałby nagradzane banami przez tutorów/GMów i szlus. Spisywane byłby nicki przez każdą osobę, która w ich obecności pisała na GC oferty kupna/sprzedaży i dziennie zajmowałoby to ok. 30min ;)

Maly
05-02-2010, 20:45
Jestem apsolutnie na tak ponieważ za dużo tam słów buy i sell

Kosmo
05-02-2010, 20:58
Albo dać ze słówa i dać blokane na ". , "itp

Marcelllo
05-02-2010, 22:49
Ja jestem na tak, ale wtedy za kombinowanie od razu ban na 3 tygodnie. Wtedy panowałby porządek... I nie byłoby tłumaczenia, że ktoś się pomylił i napisał na game chat zamiast na trade bo na trade może pisać normalnie (bez gwiazdek itp.) Jeżeli by pisał następnym razem to by się zastanowił...

Kumpel Armii
05-02-2010, 23:00
Raczej lepiej by było, zdobywać jakieś punkty karne za przeklenstwa, ktore otrzymywalo by sie od gm. Po osiagnieciu danej liczby tych pkt, następował by ban na kilka dni.
@Ankieta
TAK

Duff
06-02-2010, 02:53
Zybt dużo pierdolenia się. Lepiej zrobić regulamin że 1 napisanie na game chat = ostrzeżenie, drugie = ban na tydzień.

Podbijam

Bezsensowne jest blokowanie wyrazow. Zawsze da sie jakos przekrecic.
S3ll, S,E,L,L SSSEEELL, I po blokadzie :)

Action16
09-02-2010, 18:09

Dokładnie przesadziłes troche ban na tydzien na 1 dzień i już.

JaCkAzZ
09-02-2010, 18:33
To najlepiej za pierwszym razem dawać ostrzeżenie, a za drugim delete konta.. No i ***** wszyscy przestaną tam robić taki syf :) Też mi problem xDD
A jak ktoś tam będzie spamował, to znaczy że wyraża zgodę na usunięcie konta, więc luzik :D

Zbigniew Wodecki
09-02-2010, 19:40
Co prawda to prawda, ale widziałem kilka downloadów właśnie z cenzurą, tylko że z bluzgami ;d
Zaznaczyłem ofc na tak ;]

Karpek
09-02-2010, 20:12
Za dużo pracy by było z tym, a poza tym noobki i tak by znalazły na to sposoby : /

Dj Mlody
17-02-2010, 17:33
Po co to.
Jak prowokojecie innych a ten ktos sie wkur*** to wasz pech :)
jestem na NIE

Goku Mastah
17-02-2010, 17:36
Uważam że jest to lepszy z pomysłów na pozbycie sie noobów nieznajacych regulaminy z Game-Chat.