View Full Version : Marihuana
http://www.hotmoney.pl/artykul/zalegalizujmy-marihuane-w-polsce-11695
Co sadzicie o tym artykule?
Zalegalizujcie to skurwysyny!
Temat sie powtarza ;p
Dla mnie to wszystko jedno czy bedzie zalegalizowana czy nie i tak i tak pale i bede palic. Ale zawsze jakies ryzyko jest, zawsze psy moga zatrzymac wiec jakby byla zalegalizowana to mniej stresu ;p
czubass 1349
06-02-2010, 17:16
zwala bybyla idziesz do baru poprosze browara i sztuke ojca;d;d;
To kolejny temat napalonych dzieci oglądającyh marihuane na tapecie swoich telefonów. Po co Ci ta legalizacja?, pal sobie tą marihuanę wytwarzaną z telefonu to, że palisz marihuanę to nie świadczy o tobie, że jesteś fajny, może na twoim podwórku tak, w moich oczach to świadczy o słabej woli, chęci ucieknięcia od rzeczywistości, rzeczywistości nie oszukasz, poprzez narkotyki tylko na chwilę od tego uciekasz, nie uciekniesz od tego co nie uniknione. Legalizacji nie będzie dojdzie to do waszej pustej mózgownicy, nie chce oglądać widoku dzieci pokroju Viseqo jak to on twierdzi ciągle na zjaraniu. Po co ja się produkuje?
Sempacz__
06-02-2010, 17:26
To kolejny temat napalonych dzieci oglądającyh marihuane na tapecie swoich telefonów. Po co Ci ta legalizacja?, pal sobie tą marihuanę wytwarzaną z telefonu to, że palisz marihuanę to nie świadczy o tobie, że jesteś fajny, może na twoim podwórku tak, w moich oczach to świadczy o słabej woli, chęci ucieknięcia od rzeczywistości, rzeczywistości nie oszukasz, poprzez narkotyki tylko na chwilę od tego uciekasz, nie uciekniesz od tego co nie uniknione. Legalizacji nie będzie dojdzie to do waszej pustej mózgownicy, nie chce oglądać widoku dzieci pokroju Viseqo jak to on twierdzi ciągle na zjaraniu. Po co ja się produkuje?
100% agree
ci co pisza o jakiejs legalizacji to na bank straszne przypaly
zalosne
Wszystko co chciałem napisać napisał Alvaros. Może dodam coś od siebie:
Chodzi o kary w Polsce, dobrze, że są kary. Ale jest lekka przesada jak gość za gwałt dostanie 5 lat i tyle samo za posiadanie marihuany. Ogólnie to w praiwe Polskim jest jeden wielki burdel. Polacy oszukują sami siebie, jakby oszukali anglika bym niemiał nic przeciwko temu. Ale oglądając programy polityczne i magazyny(polecam magazyn reportera) żal się robi, jak 90 letniemu staruszkowi zabierają mieszkanie, 95letniej kobiecie zabierają dom i robią tam muzeum..
Zgadzam sie z tą wypowiedzia... I tak wiara jara a jest to zabronione:)
Jebie mnie to czy bedzie legalizacja. Bede lapal machy mimo tego, ze jest to zakazane.
Artykul swietny. Moze przejdzie, moze nie .
Kumpel meha: " Palimy panowie. BNie ma takiej sily by nam palic zabronili. Parol."
Nie pale marihuany bo sram po tym..
Wiecie mi to wisi bo i tak nie pale ale pomyślcie jak zalegalizują to z trawą zrobią to samo co z papierosami dodadzą tam jakiegoś gówna i będzie np 40% trawki i 60% jakiegoś h*jstwa. Tak samo sam tytoń nie jest aż tak bardzo szkodliwy ale te gówna w w nim które powodują osadzanie się smoły która powstaje przez ich spalanie i kółeczko się zamyka.
Idioto...czytanie ze zrozumieniem sie klania. Napisalem co sodzicie o tym reportarzu. Osobiscie zwisa mi to bo pale tylko sporadycznie. Dziecko to sobie mozesz mowic do twoich tibijskich przyjaciol. Chcesz sie ponapinac to zapraszam na skype. romekskp :)
Ancarius
06-02-2010, 20:12
Znowu powtórka tematu...
Niech nie legalizują tego syfu! Uważam, iż palą Ojca osoby, którym czegoś brakuję (chodzi mi o braki psychiczne).
PRECZ Z LEGALIZACJĄ!
Wypowiedź "Zalegalizujcie to skurwysynu" dużo o tobie mówi.
Pozatym
sodzicie - sądzicie.
Śmiem twierdzić, że to nie jest napinka tylko dosadne powiedzenie prawdy.
⊕ Cineczeq ⊕
06-02-2010, 20:35
Nawet nie chce mi się znowu potępiać. Już zrobiono zresztą to za mnie.
John O'Shea[t]
06-02-2010, 20:37
***** nie wypowiadać sie tu bo moje tematy tracom popularnosc i nie spszedawać mnie frajery konfidenci JP propaganda
a topik
zalegalizowac ziulko bendzie jarane
Mikiel Król Sedesów, ej!
06-02-2010, 21:05
Właśnie czytając ten temat jaram skręta z 5 gram oraz wciągam amfe. Czy coś więcej trzeba dodawać?
^down
Dzięki za komplement, wpadnij do mnie to ci troszke Helenki dam :):)
Fajny podpis :) wyczucie ironi 11/10 ocena bdb.
West Side Ryder
06-02-2010, 21:13
Właśnie czytając ten temat jaram skręta z 5 gram oraz wciągam amfe. Czy coś więcej trzeba dodawać?
ta ze nie widziales na oczy nic wiecej oprócz ekranu komputerowego.
.Spajki.
06-02-2010, 21:26
^down
Dzięki za komplement, wpadnij do mnie to ci troszke Helenki dam :):)
Fajny podpis :) wyczucie ironi 11/10 ocena bdb.
Przypadek Mikiela 99% debilnych postów 100% ironii.
@Duff
Nie zalegalizują aby takie napalone liściem marychy na monitorze dzieci nie chodziły naćpane.
@Topic
Nie zalegalizują.
Easy.
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
07-02-2010, 14:05
Już były takie tematy... no to co ze w tej chwili to nie jest zalegalizowane? Przecież ludzie i tak to jarają i tak, więc nie wiem o co ta napinka.
!!sQaua!!
07-02-2010, 14:48
No nie wiem. Ja nigdy nie paliłem i palić nie będę. Moim zdaniem, większość tych 13latków, którzy są za legalizacją, ten taki zielony listek, widzieli tylko na tapecie w swoim telefonie :<. Pewnie możnaby im dać liść klonu zwinięty w rulonik, włożony do tego papierka, wyjarają to, przy czym będą kasłać co bucha, a potem tylko 'ale mam jazde ua ua ua'
To moje zdanie. Jeżeli będzie legalne, to i tak nie będę jarać.
Krulowiec
08-02-2010, 15:44
Tak zalegalizuja ale co z tego, ktos bedzie zjarany zabije innego typa i kto bierze za to odpowiedzialnosc?
elos
@Pontius
Chodzi Mi o to, ze będa stały zjarane dzieci pod sklepami i po kilku miesiacach bedzie jednego mniej
Tak zalegalizuja ale co z tego, ktos bedzie zjarany zabije innego typa i kto bierze za to odpowiedzialnosc?
elos
Odpowiedzialnosc wtedy bierze ten kto zabil, a niby kto ma brac ? -.-
Zreszta pod wplywem THC nie ma bata zebys chcial kogos zabic
Ja nie jestem za legalizacją. Nie ułatwiajmy dostępu aż tak. Nie mam ochoty widzieć tych naćpanych dzieciaków pod sklepem.
#down
Alkohol i papierosy też są od 18+.
Mortalix
08-02-2010, 16:49
Ja nie jestem za legalizacją. Nie ułatwiajmy dostępu aż tak. Nie mam ochoty widzieć tych naćpanych dzieciaków pod sklepem.
Nie jesteś pełnoletni więc wyrażaj się. :0
Jakich dzieciaków? Nawet jeśli zalegalizowaliby to tylko dla osób pełnoletnich. :x
#Topic
Jestem za legalizacją, bo dlaczego nie?
Skoro papierosy są legalne to dlaczego trawka ma być gorsza? :}
#Edit
Wolly, no tak tylko, że marihuanę w Polsce pomimo zakazu pali wiele osób i legalizacja zapewne nie wpłynęła by znacząco na poziom palaczy, tym bardziej wśród młodych osób, bo to chce to pali pomimo wszystko. : |
Trikol <3
08-02-2010, 17:04
elos
@Pontius
Chodzi Mi o to, ze będa stały zjarane dzieci pod sklepami i po kilku miesiacach bedzie jednego mniej
Wnioskuje ,ze w Twoim klimacie co jaraja to staja sie pro hard agresywni ;o
Dobrze mowie? :D
Nie spotkalem jeszcze osoby , ktora zajebana by odpierdalala jakies loty ,zeby komus najebac ,zabic albo cos :D
#up
Różni ludzie są :) jeden ma taka faze a drugi taka. jeden spi to trawie drugiego nosi a trzeciego nie wiadomo co ;d
#top
mi to wisi : 0000000000000000000000!!11111
Na trawie lezec to mozna pod wplywem alkoholu. Alkohol robi wiecej strat niz ziolo. To dzieki alkoholowi, w niektorych rodzinach sa awantury w domu i problemy. Podam przyklad: Gdyby ojciec w jakiejs rodzinie jaral a nie pil to raczej nie byloby agresji tylko smiech... :<
Smieszni jestescie :) Nie bede sie wam tlumaczyc co w moim temacie jest aluzja a co nie. Chcialem poznac wasz opinie na temet artykulu. Wiekszosc z was wyzywa mnie do dzieci a nawet nie maja 16 lat :) Zeby skomentowac ten temat trzeba najepierw przeczytac artykul a wiekszosc z was tego nie zrobila. Wiec ogarnijcie emocje dzieciatka bo mi sie zal was robi.
tak!!! bende jaral codzienie :))) jp jp jp !!!!!!!!!
smierc konfidentom na zawsze ! falzsywa kurwy !!!
jp 100% !!!
._.Kwasny._.
09-02-2010, 01:03
Gdyby w Polsce była legalizacja państwo miałoby kupe siana z tego, czy Wy tego nie kumacie?:o I tak Ci co chcą to będą palić.
Gdyby legalizacja doszła by do skutku, powstały by coffeeshopy i wtedy państwo czerpało by korzyści z tego.
Za każdy sprzedany gram by mogli ściągać podatki za to.
Skopiuję wam artykuł z gazety Spliff.
Jak donosi telewizja ABC z Orange County (CAL, US), lecznicza marijuana okazała się jedynym środkiem, który był w stanie pomóc 10-letniemu chłopcu z ciężkim autyzmem.
Joey’owi postawiono taką diagnozę w szesnastym miesiącu życia. Nie mówi ani nie chodzi. Wg lekarzy był „wrogi, agresywny”, nie sypiał. Wiosną matka usłyszała od nich, że najprawdopodobniej wkrótce musi syna pożegnać. Wcześniej wypróbowano 13 różnych lekarstw i terapii; biorąc do sześciu medykamentów jednocześnie, chory doznał uszkodzenia wątroby; nie mogąc zasnąć, cierpiał na ospałość. Wskutek anoreksji i niedożywienia ważył mniej niż 20 kg.
„Był bardzo słaby. Widać było wszystkie jego kości. Wtedy uświadomiłam sobie, że jeśli nie spróbuję tego lekarstwa, mój syn umrze” – mówi jego matka. Wystąpiła do lekarzy o marijuanę i podaje ją dziecku w specjalnych ciastkach i ciasteczkach.
„Teraz je wszystko. Wszystko! Kalmary i suszi. Mój syn w końcu dostaje składniki odżywcze, których nie przyjmował od ostatnich siedmiu lat. Zmianie nie uległ wyłącznie jego apetyt. Joey jest spokojniejszy i mniej drażliwy. Jest szczęśliwy, widać, że ma chęć do życia. Możemy wreszcie usłyszeć dźwięki, które wydaje, jego struny głosowe nie dały o sobie znać nigdy wcześniej”, dodaje. Rzadziej występują też tiki.
„To dla mnie wyraźny sygnał o sensowności użycia marijuany leczniczej” – stwierdza Dr. Drew Pinksy, specjalista od uzależnień. „Są leki, które należy stosować odpowiedzialnie, które używane właściwie mogą naprawdę pomóc. Tu jasno widać, że marijuana pomaga chłopcu. Dlaczego miałby przestać ją zażywać?” Ostrzega, że należy monitorować przyjmowanie leku przez chłopca, jednak potencjalne uzależnienie nie będzie groźne dla jego zdrowia.
@topic
Ofc za. (:
Mikiel Król Sedesów, ej!
09-02-2010, 11:15
Mi to bez różnicy, tak codziennie jaram z 10 gram, do tego wciągam z 2 krechy amfy ; ]]]] Mogą dozwolić, lecz dobrze jest jak jest, bo lubię ten dreszczyk i oddech policjantów na plecach kiedy są przed moimi drzwiami do domu, a ja dopiero zaczynam jarać!
Sempacz__
09-02-2010, 11:29
a ja wciagam 2 krechy trawy i pale 10g amfy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JP
Jak donosi telewizja ABC z Orange County (CAL, US), lecznicza marijuana okazała się jedynym środkiem, który był w stanie pomóc 10-letniemu chłopcu z ciężkim autyzmem.
Joey’owi postawiono taką diagnozę w szesnastym miesiącu życia. Nie mówi ani nie chodzi. Wg lekarzy był „wrogi, agresywny”, nie sypiał. Wiosną matka usłyszała od nich, że najprawdopodobniej wkrótce musi syna pożegnać. Wcześniej wypróbowano 13 różnych lekarstw i terapii; biorąc do sześciu medykamentów jednocześnie, chory doznał uszkodzenia wątroby; nie mogąc zasnąć, cierpiał na ospałość. Wskutek anoreksji i niedożywienia ważył mniej niż 20 kg.
„Był bardzo słaby. Widać było wszystkie jego kości. Wtedy uświadomiłam sobie, że jeśli nie spróbuję tego lekarstwa, mój syn umrze” – mówi jego matka. Wystąpiła do lekarzy o marijuanę i podaje ją dziecku w specjalnych ciastkach i ciasteczkach.
„Teraz je wszystko. Wszystko! Kalmary i suszi. Mój syn w końcu dostaje składniki odżywcze, których nie przyjmował od ostatnich siedmiu lat. Zmianie nie uległ wyłącznie jego apetyt. Joey jest spokojniejszy i mniej drażliwy. Jest szczęśliwy, widać, że ma chęć do życia. Możemy wreszcie usłyszeć dźwięki, które wydaje, jego struny głosowe nie dały o sobie znać nigdy wcześniej”, dodaje. Rzadziej występują też tiki.
„To dla mnie wyraźny sygnał o sensowności użycia marijuany leczniczej” – stwierdza Dr. Drew Pinksy, specjalista od uzależnień. „Są leki, które należy stosować odpowiedzialnie, które używane właściwie mogą naprawdę pomóc. Tu jasno widać, że marijuana pomaga chłopcu. Dlaczego miałby przestać ją zażywać?” Ostrzega, że należy monitorować przyjmowanie leku przez chłopca, jednak potencjalne uzależnienie nie będzie groźne dla jego zdrowia.
eeeeee? media klamią, a pewnie to jakis pozer wymyslil
" sempacz byl chory wzial maryche i wyzdrowial tera ja wszystko pokolei jeeeeeee wszyscy som szczenliswi'
'Oxidosis'
09-02-2010, 16:27
tagże lubie zajebać sobie amfe :)) no i przypale se koke jak mi nudno a jak smutno to wciskam sobie heroinke w dupe :)
w sumie to mi to jest obojetne ; D. Lubisz palić to i tak będziesz palił, nie zważając na policje.
tagże lubie zajebać sobie amfe :)) no i przypale se koke jak mi nudno a jak smutno to wciskam sobie heroinke w dupe :)
w sumie to mi to jest obojetne ; D. Lubisz palić to i tak będziesz palił, nie zważając na policje.
'Tagże' zajrzyj do słownika a później bierz się za dragi. (:
po chuj legalizacja , chcesz palic to pal , trzeba byc idiota , zeby wpasc z gietem albo polowka ;d
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.