Zaloguj się

View Full Version : Przepraszam - czy tu odbanowywuj??

Crayon
07-02-2010, 11:29
Witam bardzo serdecznie!
Naprawdę jestem trochę roztrzęsiony, ale saviour vivre wymaga kultury

Niedawno zrobiłem sobie kakao. Szczęśliwy, że ciepły płyn wypełnia moje wnętrzności, usiadłem na wygodnym fotelu. Włączyłem komputer. Ledwo myszki dotknąłem, a na Gadu-Gadu otrzymałem magiczny spam wiadomości. Kto pisał - nie powiem, ale co tam przeczytałem - przeszło moje najśmielsze oczekiwania! To było coś na wzór jęku - rozpaczy przeplatanej z ogromnym śmiechem. Śmiech nie był wywołany czymś śmiesznym - raczej rzeczą, moim zdaniem, karygodną. Nie wierzyłem własnym oczom. Przeczytałem, że Naczelny Gracz WoW aka Quiet 2.0 (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=9196) został odbanowany przez administratora Tygrysa (http://forum.toproste.pl/member.php?u=14) - i co najpiękniejsze - nie ma ANI JEDNEGO ostrzeżenia(czyste konto znaczy się ma)!

Szok jaki przeżyłem był nie do opisania. Wyciągnąłem się na krześle jak struna. Chciałbym tutaj pogratulować szwedom z firmy Ikea, bo gdyby nie ich trwały i mocny produkt - zapewne runąłbym jak długi na ziemię. Nerwowo sięgnąłem po relanium wiedząc, że często pomagał mi w trudnych momentach(opowiadania forumowe, rymy sykuli) mojego Forumowego Życia. Trząsłem się z przerażenia. Nie potrafiłem pojąć, jak to się stało, że Quiet odzyskał swoje konto i ma de facto czyste konto, bez ostrzeżeń. Drżącą ręką złapałem myszkę i kursorem otworzyłem okienko gadu-gadu. Dwukrotny klik lewym przyciskiem myszy na nick Mejger i wystukanie paru słów. Liczyłem na to, że zdementuje to, co przed chwilą usłyszałem. Że powie mi: "Spoko Krajon, uspokój się. To tylko głupi żart niedzielny. Wszystko jest w jak najlepszym porządku!" Sekundy bez odpowiedzi mijały jak godziny. Pot spływał po moich policzkach i skapywał na brudną posadzkę pokoju. Jest! Jest odpowiedź! Ożywiłem się. Czytam...

Czytam i nie wierzę - potwierdziło się. Mejger daje mi link do profilu Quiet'a (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=9196). Jest odbanowany. Dostaję dreszczy. Jakim cudem?! Jakim prawem?! Hamuję wymioty...
Kilka łyków pobudzającej i uspokajającej melisy - jestem już w rzeczywistości. Zastanawiam się, próbuję wszystko złożyć do reszty. Pamięcią sięgam do tematu z 11 sierpnia 2009 roku, który nosił szlachetną nazwę Ludzie w kontenerach to za mało - sprzedam konto (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=54684). Rozmowa w nim toczyła się na temat rzekomej sprzedaży konta Quiet 2.0 przez założyciela profilu koledze. Myślałem że po moich racjonalnych i dobrych tłumaczeniach, dlaczego to jest złe i tak się nie robi - administracja zaniecha robienia podobnych ekscesów. Z samym obywatelem Quietem wytłumaczyłem sobie już wszystko i mam nadzieję, że nie ma do mnie żalu za ten temat. Po prostu mówię wprost: Nie podoba mi się to, co zrobiła administracja forum.toproste.pl! Jestem wręcz oburzony, że na Forum, gdzie w zasadzie jest całkiem przyzwoicie złożony regulamin (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=2) mają miejsce sytuacje, które nazwałbym wręcz kolesiostwem. Czym użytkownik Quiet 2.0 zasłużył sobie, żeby stawiać go wyżej mnie, Mejgera, Tettmeiera, Azbesta, Mikiela i innych użytkowników tego forum? W zasadzie powtórzyło się to, co miało miejsce 11 sierpnia 2009 roku - konto Quiet zostało odbanowane, co jest karygodne i ustaliliśmy, że również niezgodne z regulaminem forum i netykietą, i pospolitą, ludzką moralnością. Gdyby nie jedna sprawa, mógłbym w zasadzie skopiować tamten temat, wkleić go tutaj i tylko pozmieniać niektóre fakty. Ale dnia dzisiejszego administracja przeszła samą siebie - Quiet ma czyste konto, nie posiada ani jednego aktywnego ostrzeżenia, czy upomnienia. Pytam się - jakim prawem? Bo ładnie poprosił, obiecywał poprawę i napisał na szybko poradnik Photobucket.com - szybki serwis do hostowania zdjęć!? A może 'odpokutował' stratą kilkuset postów? To może jakiś cennik? 100 postów - 1 warn?

Myślę sobie - czemu nie? W związku z zaistniałą sytuacją - uprzejmie proszę administrację forum.toproste.pl o zdjęcie mi moich trzech aktywnych ostrzeżeń i jednego aktywnego upomnienia. Przepraszam za moje złe zachowanie, jestem w stanie stworzyć na szybko poradnik, który z pewnością pomoże innym użytkownikom Forum. Bo jeśli Quiet 2.0 ma rangę i status użytkownika, czyli takie same prawa na forum jak ja, to również chciałbym, aby zdjęto mi moje ostrzeżenia, tak samo jak wyżej wymienionemu użytkownikowi.

W imieniu użytkownika Tre Cool (http://forum.toproste.pl/member.php?u=914) chciałbym również poprosić o odbanowanie i zdjęcie mu wszystkich ostrzeżeń. Posty można odjąć, jeśli zajdzie taka potrzeba. To użytkownik uzdolniony w wielu dziedzinach. Jest w stanie(tak jak Quiet) stworzyć na szybko poradnik, na jakikolwiek temat. W zaistniałej sytuacji nie widzę jakiegokolwiek problemu, aby zostały zdjęte mu Jego aktywne ostrzeżenia.

Do Quiet'a: powtórzę się, ale chyba jest to konieczne - nie jest to temat skierowany stricte przeciwko Tobie. Faktycznie, zrobiłeś trochę głupią rzecz, prosząc o odbanowanie administratora Tygrysa, ale to nie jest Twoja wina. Zakładam że wiedziałeś, że takie coś może się udać i skorzystałeś z okazji. Ten temat jest głównie skierowany w stronę administracji, która powinna zastanowić się, czy kolesiostwo to recepta na spokojne życie na Forum.

Drodzy administratorzy, Tygrysie!
Tak nie powinno się robić. Popełniłeś błąd, który ja jestem w stanie Ci wybaczyć, jeśli szybko go poprawisz. Ogólnie oburza mnie już nie sam fakt 'układzików' na linii admini - zbanowani użytkownicy, a obrzydliwa forma, jaką to przybiera. Bo jeśli regulamin, punkt 1.4, mówi o tym, że jeden użytkownik-jedno konto i kadra przymyka na to oczy - okej, jestem w stanie zrozumieć i interpretować ten punkt jako 'lekarstwo' na upierdliwych, spamujących użyszkodników. Ale odbanowywanie już zbanowanych kont, bez żadnego sensownego usprawiedliwienia - coś jest nie tak.

Z wyrazami żalu,
^Crayon

Μejger
07-02-2010, 11:30
Szanowny panie Tygrys,

Chciałbym zwrócić się z prośbą o zdjęcie bana z mojego konta Mejger (http://forum.toproste.pl/member.php?u=144). Swoją prośbę motywuję tym, że zostałem 'zbanowany na życzenie' - moje zachowanie było podyktowane chęcią otrzymania tymczasowego bana. Pragnę dodać, że jestem wzorowym użytkownikiem tego forum i zrobiłem kilka poradników (jestem ghostwriterem). Jako walor muszę dodać, że jestem powszechnie nielubianą osobą, a tacy właśnie ludzie są tu lubiani przez administrację. Liczę na szybką odpowiedź z Pańskiej strony.

Z poważaniem,
Mateusz "Mejger" Metzger

Oczywiście nie muszę się tłumaczyć dlaczego jestem sfrustrowany zaistniałą sytuacją. Maksyma 'każdy inny - wszyscy równi' traci swój sens. W dodatku chciałbym wytknąć administracji gołosłowność. O ile się nie mylę, a że myle się rzadko utwierdza moje przekonanie, że wasz przedstawiciel ogłosił publicznie, że sprawa ta jest zamknięta i nie będzie przywracana w odstępie czasu. Nie pytam teraz czy w ogóle moja prośba zostanie rozpatrzona, pytam KIEDY?

Pozdrawiam,
Mejger

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
07-02-2010, 11:36
wyżej mnie, Mejgera, Tettmeiera, [SIZE="7"]Azbesta, Mikiela i innych użytkowników tego forum?
Koham cie!
#topic
Dać kłajetowi 4 warny i bedzie spokoj
#edit
A ja chce odbanowania moich 41 kont

Stormczester
07-02-2010, 11:37
Nie zdaje mi się, iż zostanie coś w tym kierunku zrobione. Administracja nie będzie się przejmować pojedynczymi "protestantami" (oczywiście też się zbulwersowałem jak przeczytałem to, co napisałeś), gdyż po prostu tacy są..
Chciałbym, aby został podany chociaż JEDEN sensowny powód odblokowania użyszkodnika "Quiet 2.0".

Pozdrawiam,
Stormczester.

Seba Master Knight
07-02-2010, 11:45
Droga administracjo,
uważam, iż również moja wypowiedź jest wypowiedzią potrzebną w tym temacie. Nie chciałbym być nachalny, lecz mi, jako trzyletniemu forumowiczowi należą się jakieś przywileje, nagrody. Moje konto, Taki se pazdzioszek (http://forum.toproste.pl/member.php?u=1677), bardziej znany jako piździoch, ciota, taka se pizda, jest najbardziej dobitnym przykładem niesprawiedliwośći na forum. 6 warnów, które dostałem za pojedyncze słowa, najlepiej ukazują, w jakim świetle przedstawia się tu użytkowników, i jaką tyranię prowadzą tu coponiektórzy administratorzy (głównie czarny kolor...), dlatego uważam, że przynajmniej zdjęcie warnów sprzed 2,5 roku danych mi jeszcze przez Amedaina i Exoda, byłoby jak najbardziej słusznym posunięciem w celu wyłonięcia prawdziwej elity intelektualnej tego forum. Swoją prośbę kieruję głównie do Tygrysa, ponieważ obecność Mortiisa na forum to cud, a czarny kolor to osoba, która widząc tego typu posty usuwa temat (więc niech lepiej tu nie zagląda). Pragnę nadmienić, że jestem twórcą jednego z najlepszych fake'ów na forum i nigdy nikogo (za bardzo) nie obrażałem, a warny, które trwają 2,5 roku to moim zdaniem skandal i hańba.
Liczę, że administracja przemyśli swoje zachowanie i pójdzie po rozum do głowy, odbanowując mnie.
Pozdrawiam i liczę o pozytywne rozpatrzenie mojej skargi.

Quiet v 2.0
07-02-2010, 11:45
Poradnik, który przytoczyłeś jest stary. Nowy w trakcie tworzenia.

Prawie dwa tygodnie prosiłem o unbana i udało się. Dostałem po raz ostatni zaufanie od administracji i to tyle na ten temat.

EDIT; Właśnie, na gg mi przypomniałeś: to nie Tygrys mnie odbanował, tylko Santano za zgodą Tygrysa. To również Santano ustalał warunki mojego odbanowania.
[Santano] Odbanowałem Cię z polecenia Tygrysa. On ustalał warunki.

@Mejger: nie zostałem odbanowany za to, że poprosiłem wcześniej o zbanowanie.

Brain
07-02-2010, 11:52
W taki razie i ja proszę o zdjęcie moich 7 warnów w tym 3 aktywnych (zostały one spowodowane odejściem Groma z APO. Zostałem przez niego zbanowany bo mu coś tam nie pasowałem chyba :/. Ban został zdjęty i zostały mi 4 warny. Obecnie mam 3 po zdjęciu jednego.) oraz 5 upomnień. Nawet jak ja byłem odbanowany moderator Laluś(?) powiedział mi żebym uważał bo jednak zostaną 4 warny.

Z poważaniem,
Brain aka "ksienrzyc"

Crayon
07-02-2010, 11:55
Quiet, to nie zmienia faktu, że to co się stało jest złe. na każdym cywilizowanym Forum administratorzy nie zachowują się tak. Mam niepełne info, więc mogą zachodzić pewne pomyłki, jednak to również nie zmienia wagi moich słów. Kolesiostwo na linii administracja - użytkownicy jest niedopuszczalna. Z tego co piszesz, wychodzi na to, że każdy po dwóch tygodniach próśb może dostać ostatnią szansę. Powtarzam - to co się stało, nie jest dobre i powinniśmy o tym głośno dyskutować.
No i kolejne deja vu z mojej strony - temat nie jest skierowany stricte w Twoją stronę. Głównie chodzi mi tutaj o zachowanie administracji. Myślę że się rozumiemy.

moze jeszcze sie poplacz?

Nie wiem czemu służy ten temat.
http://i45.tinypic.com/sy8al4.png

Goatee
07-02-2010, 12:00
moze jeszcze sie poplacz?

Dobre xddddd

Ahhh te debilne teksty crayona ;/

Nie wiem czemu służy ten temat. Przecież ty też zostałeś odbanowany pod warunkiem, że zrobisz jakiś denny poradnik. Quiet właśnie tworzy poradnik do WoWa. Po za tym jest pomocny i przyjacielski. Nie spina się tak jak ty. Administracja bardzo dobrze zrobiła odbanowując go.

^Deduś.
07-02-2010, 12:00
Pfff, to jakiś żart... Quiet tak dobrze zlizał dupsko, że daliście mu unbana? bo ma 800 postów? no chyba se jaja robicie -.-

Wolly
07-02-2010, 12:27
Tak, to bardzo dziwna sytuacja. Może został odbanowany na jakiś warnukach? Ciężko to określić. Mam nadzieję, że Tygrys się wypowie i nas oświeci.

deeL `
07-02-2010, 12:28
To tylko forum :rolleyes:

Też dostałeś unbana, ponieważ coś tam zrobiłeś. Może on też coś tam zrobił.

Płaczecie jakby miało to przynieść katastroficzne niekorzyści w przyszłości :\

@edit

Nie spina się tak jak ty.

/palm

Bondi
07-02-2010, 13:24
Skoro Administracja odbanowała Quieta (nie będę wnikał czy słusznie czy nie) to teraz ma dwie drogi do wyboru:

Naprawienie owego błędu w postaci zbanowania Quieta.
Odbanowanie takich osób jak Mejger, Taki se Pazdzioszek czy Mikiel. (Bo dlaczego niby Quiet ma mieć unbana, a oni nie?)

Skoro wszyscy są równi wobec regulaminu posunięcie ze strony Tygrysa było trochę nie fair. Jednak nie ma co snuć domyśleń, najlepiej gdyby wypowiedział się tu Santano, albo Tygrys, którzy są za to odpowiedzialni, bo my tego nie wyjaśnimy.

//Scoop
Taki se pazdzioszek nie zostanie odbanowany, ponieważ obrażał mnie na chat-box, a przypominam iż za obrażanie ekipy forum/serwera nie ściągamy banów. :| Co do Mikiela i Mejgera, wszystko mi jedno, jeżeli administracja się zgodzi mogą zostać odbanowani. :)

Quiet v 2.0
07-02-2010, 13:42
Bondi, niedawno rozmawiałem z Crayonem na ten temat i mi powiedział, że Mejger nie napisał do administracji o to, by dali mu jeszcze jedną szansę, bo jak to napisał mi Crayon "Nie prosił, bo wiedział, że nie ma szans". To jego problem, że nie chciał spróbować. Tak trudno napisać PW do administratora, wyjaśnić wszystko i poprosić o danie szansy?

Sądzę, że administracja mnie odbanowała bo jest wyrozumiała, a nie dlatego, że się kumplują (chyba, że kumplowaniem można nazwać wymianę pw raz na "rok"). Dlaczego mam zostać zbanowany za to, że nie potrafią myśleć we własnych interesie (mam bardzo fajną nauczycielkę od PP, która mówi, że zawsze warto spróbować, bo może się udać. Spróbowałem, udało się za co dziękuję Tygrysowi, i to wszystko)?
Prawie dwa tygodnie wyjaśniałem Tygrysowi oraz Santanowi powody dla których prosiłem o odbanowanie. Przez kilka ostatnich dni rozmawiałem z Santano nad warunkami odbanowania i ustaliliśmy je. Zostały one zaakceptowane przez administrację i tyle.

@EDIT: Większość ludzi po prostu tworzy nowe konto i żyje dalej. Mogą przecież napisać do administracji, jeśli im zależy na koncie. Nawet administracja wprowadziła ostatnio warny terminowe, żeby można było odzyskać konto po jakimś czasie od warna.

@down: przypomnę ci, że to ty dziś rano prawie zacząłeś jechać po mnie na cb, a gdy ci chciałem wyjaśnić sytuację napisałeś "nie potrzebuję wyjaśnień". Mówiłem ci już: są pewne warunki, a skoro nie chcesz się dowiedzieć to gówno wiesz, więc się zamknij, bo denerwujesz tylko. A poza tym, z tego co pamiętam, to miałeś chyba z 3-4 konta równocześnie, a jeśli mamy się odwoływać do regulaminu, to istnieje tam punkt mówiący, że można mieć jedno konto równocześnie.

W ogóle to dlaczego nie napisałeś w swoim poście tego co mówiłeś na cb?

http://i159.photobucket.com/albums/t130/Bartek1315/tett.jpg
http://i159.photobucket.com/albums/t130/Bartek1315/tetti2.jpg
http://i159.photobucket.com/albums/t130/Bartek1315/tetti3.jpg

Strony 26-27 w archiwum. Prędzej czy później się zmienią.

Tett, jeśli nie chciałeś słuchać wyjaśnień, to nie wiesz nic. Jeśli nie wiesz nic to się nie odzywaj. Twoje szukanie w starych postach pokazuje jak dziecinny jesteś.

Τettmeier
07-02-2010, 13:44
Mogłeś jednak pochwalić się, od kogo dostałeś te nędzne popiskiwania..

A co do tematu. Jestem pomocnym użytkownikiem, proszę o zdjęcie warnów z kont: Tettmeier(możecie odbanować), Tettii, Tetti. Będę was prosił przez 2 tygodnie! Możecie odjąć mi wszystkie posty!!! A no i z tego konta też zdejmijcie warny ok?
Bez poważania, Tetmujer

A poważniej. Quiet nie powinien być odbanowany, wałkowaliśmy tę sprawę już kilka razy, przytoczę może jedną z wczorajszych wypowiedzi Scoopa na jakże pięknym odłamie Naszego forum jakim jest Chatbox: 'Quiet, nie zostaniesz odbanowany bo TO NIE JEST KONCERT ŻYCZEŃ' - z resztą są to również słowa, które padały w tym temacie z sierpnia '09. Co to za człowiek w ogóle, że on ma jakieś przywileje. A w dupie go mam! Łamał regulamin(a nawet jak ***** tego nie robił) i dostał bana to powinien go mieć!!!!!

THX

edit: nie jechałem po tobie, stwierdzałem tylko fakty _/ (johny _/ _/) btw dostaniesz bana!

Mikiel Król Sedesów, ej!
07-02-2010, 14:01
Nie czytalem wszystkiego, bo mi się nie chciało :-D

Ale tak, moje pierwsze konto zostało zbanowane przez Coguara który ostatniego dnia swojej służby stracił psychike i banował każdego NO NIE
Maatini został zbanowany przez Muflona, a potem miał być odbanowany, bo został zbanowany niesłusznie, lecz to nie nastąpiło (mam rozmowe na gg)

To teraz moje pytanie brzmi tak. Kim on jest że został odbanowany? I to nie pierwszy raz, to jakaś kpina. Nabija posty, pisząc jakieś bzdury typu 'no hehe fajnie heheh no to hehe' i tak nabił 1k+ postów.

Możecie mnie odbanować zrobić 0 postów oraz 0 reputów, nie zależy mi na tym : d

Crayon
07-02-2010, 14:04
TO NIE JEST KONCERT ŻYCZEŃ
Dokładnie. W takim przypadku, rozumując to, co Ty napisałeś, każdy ma szanse na odbanowanie, wystarczy ładnie prosić. Spróbowałeś przekonać Tygrysa do odbanowania - doszliście do consensusu i w tym momencie temat już nie jest o Tobie, a o Tygrysie, który chyba doszedł do wniosku, że jeśli On jest administratorem forum.toproste.pl to może robić co chce, kiedy chce i jak chce, bo on tu rządzi. I co z tego, że każdego tutaj de facto obowiązują zasady, znane dalej pod hasłem REGULAMIN FORUM. Wychodzi na to, że gdy Tygrys zaczyna pracować, to on nie ma znaczenia.
Dzięki Bondi za poparcie Nas, użytkowników, w tej sytuacji. Bo przypuszczam że nie wszyscy kadrowicze są ucieszeni decyzją Tygrysa i najlepszego zdania o tym nie mają, ale chyba boją się. Boją się napisać tutaj co myślą o odbanowaniu Quiet'a. Boją się napisać publicznie swoje zdanie, bo przecież trzeba dbać o stan psychiczny naszego Administratora - Tygrysa i nie próbować go zdenerwować, bo jeszcze straci się pozycje.

Temat nie ma na celu wykopanie kogokolwiek z kadry. Jesteś dobry w tym co robisz. Tworzysz mapy, na których ludzie grają z chęcią. I bez Ciebie na pewno nie wyglądałoby to tak, jak wygląda teraz. Cel tego tematu to mówienie publicznie na tematy, których inni się boją. Bo moderatorzy boją się powiedzieć co myślą o tej sprawie, w obawie że stracą pozycje. Powinniśmy prowadzić dialog, a nie w 'ataku furii' wypieprzyć wszystkich ze stołka, bo piszą i robią to, co uważają za słuszne. Zauważyłem, że jest wyraźna granica między użytkownikami, a kadrą. Jedni mają swoje sprawy, drudzy trzymają się razem. Powinniśmy niejako wyjść do siebie. Fakt - 'bluzgamy' Cię lekko, ale to wszystko ma na celu poprawę sytuacji Forum. Nie chcemy czuć się gorsi od innych użytkowników. "Każdy inny, wszyscy równi."
Chcę, żeby każdy użytkownik Forum wyniósł coś z tego tematu. Aby my stalibyśmy się lepszymi użytkownikami, a Tygrys - lepszym administratorem. Chciałbym, żeby ten problem rozwiązalibyśmy wspólnie, razem. Nie na zasadzie podziału: Administratorzy, Moderatorzy, Użytkownicy, a żebyśmy stali się wszyscy jednym - Forumowiczami.

'Oxidosis'
07-02-2010, 14:40
Witam.

Proszę o odbanowanie moich 15 ( czy 16, dobrze nie pamiętam ) kont. Najbardziej zależy mi na tym pierwszym, Oxidosis, gdzie napisałem poradnik, jak założyć stronę ( tak, gotowego cms'a! ). Jeżeli jednak jest to za mało, mogę napisać poradnik, jak wklejać zdjęcia z http://fotoo.pl/.

@Topic

Tak na poważnie, to żadna nowość. Do przewidzenia ziamsy.

Veto
07-02-2010, 15:07
Nie. Ten sen nie jest ok, ej! Ja natychmiastowo żądam przebudzenia. Shit happend, to nie sen?

Skoro to nie sen, to trzeba zacząć myśleć. Eh, wiem że to ciężkie ale niech wszyscy pomyślą - jaka jest różnica między (uwaga) UŻYTKOWNIKIEM, a (zdziwienie_on) UŻYTKOWNIKIEM (zdziwienie_off)? W czym kochany Quiet jest lepszy od np. Majkela, który w dodatku nie został zbanowany z własnej winy, a wini kogoś komu się to podobało? Oczywiście, wiadomo iż większa część forum myśli w tym momencie "on ma układy, a na układy nie ma rady" - gówno prawda. To po prostu zachowanie administracji zależne od tego, którą nogą wstanie jej przedstawiciel. Jeżeli działa coś takiego jak REGULAMIN, to chyba od czegoś on jest. W końcu, to na podstawie REGULAMINU zostajemy UKARANI za nieodpowiednie posty, etc. A regulamin mówi tak:

Po pierwsze, najważniejsze (bez tego regulamin byłby ozdobą)
Założenie konta na naszym forum jest równoznaczne z akceptacją tego regulaminu.
Brak jego znajomości nikogo nie zwalnia z obowiązku jego stosowania.

Po drugie,
Każdy użytkownik może posiadać tylko jedno konto, jeśli otrzymałeś(aś) bana to oznacza, że nie chcemy Cię w naszej społeczności.
Wyżej parę osób napisało o co chodzi, aczkolwiek przypomnę - przeskrobałeś sobie, udawałeś idiotę etc. - WYPAD.

Po trzecie (to do Tygrysa/Santano, w zależności od tego kto faktycznie podjął decyzję bo S.P. Quiet plącze się w swoich wypowiedziach)
Administratorzy nie zajmują się wyłączaniem reputacji, resetowaniem licznika postów, itp. Użytkownik nie ma prawa prosić o wykonanie wymienionych wyżej czynności na jego koncie, bądź na koncie innej osoby.

itp. - i tym podobne. A czy odbanowywanie nie jest podobną rzeczą? W takim razie, administracja nie przestrzega regulaminu. Co za tym idzie - dlaczego my mamy przestrzegać? Rozumiem, rozumiem "wolność Tomku, w swoim domku", aczkolwiek administracja powinna dawać przykład, a nie pokazywać że ktoś zrobi ładne oczka i już jest odbanowany.

Ja osobiście pragnę, aby użytkownik Quiet 2.0 został ZBANOWANY tak, jak był. Każdy powinien mieć jedną szansę. Jeżeli ktoś z administracji uważa inaczej, chciałbym mieć zdjęte swoje warny z przed roku.

Z poważaniem,
Veto.

Seba Master Knight
07-02-2010, 15:23
@Scoop
Napisałem do ciebie tylko jedno słowo, a mianowicie "zj*bie". Tak cię to obraziło? Poza tym, proszę nie wypowiadać się za całą administrację. Zresztą, napisałeś, że obraza jest za dwa warny, a ja miałem jeszcze 2 warny sprzed 2,5 roku od exoda i amedaina, które nigdy by nie zostały zdjęte. A słowo skierowane do ciebie było słuszne, i chyba każdy użytkownik się z tym zgodzi, bo mało kto cie lubi. Sorki, taka jest prawda, nic na to nie poradzę... Jeszcze raz proszę, nie wypowiadaj się za Mortiisa, Tygrysa, bo nie jesteś tu Panem i władcą.

Tak wgl, wszystkie moje warny były niesłuszne, wciąż czekam na wypowiedź Tygrysa/Mortiisa/Santano

Wujaszek
07-02-2010, 15:33
Przeczytałem to wszystko co napisałeś i mam zmienne odczucia.
Z 1 strony odbanowują użytkownika forum, zostawiając mu 0 warnów.
Niewiem czym on sobie zasłużył, miał dużo postów może to się przyczyniło do jego odbanowania.
Co do poradnika to myślę, że będzie wart odbanowania.
Tylko apropo twojego odbanowania to niech użytkownicy którzy zostali zbanowani, napiszą do Tygrysa żeby ich odbanował. Każdy ma równe prawa co nie?..

Scoop
07-02-2010, 15:45
@Scoop
Napisałem do ciebie tylko jedno słowo, a mianowicie "zj*bie". Tak cię to obraziło? Poza tym, proszę nie wypowiadać się za całą administrację. Zresztą, napisałeś, że obraza jest za dwa warny, a ja miałem jeszcze 2 warny sprzed 2,5 roku od exoda i amedaina, które nigdy by nie zostały zdjęte. A słowo skierowane do ciebie było słuszne, i chyba każdy użytkownik się z tym zgodzi, bo mało kto cie lubi. Sorki, taka jest prawda, nic na to nie poradzę... Jeszcze raz proszę, nie wypowiadaj się za Mortiisa, Tygrysa, bo nie jesteś tu Panem i władcą.

Tak wgl, wszystkie moje warny były niesłuszne, wciąż czekam na wypowiedź Tygrysa/Mortiisa/Santano

Warn za obrazę administracji - ekipy forum/serwera jest za 3 punkty :) i nie zostaniesz odbanowany. To czy ktoś mnie lubi czy nie, mało mnie obchodzi, nie jestem tutaj od zawierania przyjaźnij i kadzenia dzieciom jacy to oni nie są wspaniali.

#topic
Może poczekamy na wypowiedź Tygrysa, ja osobiście byłem przeciwko odbanowaniu konta Quietowi, ponieważ sam Tygrys napisał w jednym z tematów (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=488215&postcount=8), że za poradniki możemy ściągać tylko warny a nie bany. Dodatkowo wspomnę, że zaglądałem w naruszenia Quieta, co mnie zdziwiło miał już podobną szanse, mianowicie był chyba raz odbanowany i skoro został ponownie zbanowany, jak widać nie wykorzystał jej. Moją wypowiedzią nie chce podważać niczyich kompetencji czy też obrażać któregoś z adminów ponieważ szanuje Tygrysa jak i Santano. Proponuje ochłonąć i poczekać na wyjaśnienia osoby odpowiedzialnej za to zajście.

Marcelllo
07-02-2010, 15:49
@Scoop - był zbanowany po raz pierwszy na "własną prośbę" tj. poprosił moderatora. Później poprosił o odbanowanie, lecz to nie był już on. Więc znów został zbanowany. Teraz znów go odbanowano... Rozumiem jedną szansę ale nie 2 :d

@Powinni mu po raz drugi nie odbanowywać :(

Goatee
07-02-2010, 15:59
Dodatkowo wspomnę, że zaglądałem w naruszenia Quieta, co mnie zdziwiło miał już podobną szanse, mianowicie był chyba raz odbanowany i skoro został ponownie zbanowany, jak widać nie wykorzystał jej.

Został zbanowany bo był zbyt duży płacz crayona na 4um. Ale jak odbanowali crayona po SŁUSZNYM banie to dalej pisze debilne posty na tym 4um..

Μejger
07-02-2010, 16:07
Został zbanowany bo był zbyt duży płacz crayona na 4um. Ale jak odbanowali crayona po SŁUSZNYM banie to dalej pisze debilne posty na tym 4um..

Nikt nigdy nie widział domniemanej pornografii wysłanej przez ^Crayona. W dodatku wtedy wklejane były zdjęcia dziewczyn z n-k, fotki czy z /b/.

Mc Maciek
07-02-2010, 16:26
Wiecie... Każda ze stron ma po części rację... Z jednej stron, fakt - Quiet został odbanowany, ma 0 warnów... Ale skoro są pewne zasady (z tego co widziałem, to 1 warn=ban) jego odbanowania, to nie jest aż tak źle, bo równie dobrze mógłby mieć zostawione 4 punkty karne.

Ale z drugiej strony, rozumiem Wasze oburzenie - Quiet został potraktowany wyjątkowo ulgowo. Osobiście uważam, że nie powinno się tak robić. Skoro zależy mu na obecności na Forum, mógł z równym powodzeniem zrobić nowe konto, napisać kim jest i nie byłoby problemu. Bana na nowe konto by nie dostał, bo jak to już ktoś napisał, punkt w regulaminie dot. wielu kont jest swego rodzaju sposobem na spammerów i upierdliwców. A nie przypominam sobie, żeby Quiet był taką osobą.

Reasumując, osobiście uważam, że skoro Quiet'owi zależy na obecności na Forum - powinien zrobić sobie nowe konto (nawet z członem "Quiet" w nazwie) i byłoby po problemie. W końcu właśnie tak postępowały inne osoby, które zostały z różnych powodów zbanowane - czy to na własne życzenie, czy przez swoje zachowanie. Byłbym w stanie zrozumieć odbanowanie konta, jeśli:

- ban był niesłuszny;
- byłaby to nagroda za jakieś specjalne zasługi (np. znalezienie poważnego błędu w grze).

Co do tego, co powinna teraz zrobić Administracja - podpisuję się pod tym, co napisał Bondi. Chyba, że Quiet sobie w jakiś sposób na to zasłużył (patrz wyżej)...

//Scoop
Jeżeli mogę, wtrącę się w Twój post :p. Quiet sobie niczym nie zasłużył, rozmawiałem z Tygrysem, miał tylko zrobić poradnik.

Vojska
07-02-2010, 16:32
To ja chciałbym, żeby odbanowano mi konto "Wiceps".
Było to moje pierwsze konto i zostało zbanowane chyba przez Guesta który mnie nie lubił. Zrobiłem dużo dobrego. Stronkę którą odwiedza 300-400 ludzi dziennie. Każdy na stronie może sobie zobaczyć ile grał, ile wbił expa dziennie oraz ile poziomów! :)

@down
Ty masz wtyki..... widziałem Ciebie zbanowanego a za chwilkę odbanowany ;d

Akananto
07-02-2010, 22:23
Niewiem jak Wy, ale ja jakoś problemów z warnami nie miałem, dlaczego to tak?

#up
Niemozliwe!

Ktoś II
07-02-2010, 22:37
Ja tam nie mam nic przeciwko temu, że Quiet nie ma już bana.
Koleś jest spoko i ma takie samo prawo do bycia na forum jak każdy z nas.
Można zrobić nowe konto, ale to już nie to samo, co na starym.

Co do Administrcji, no to decyzja była trochę nie fair. Gdyby każdy użytkownik miał prawo ubiegać się o usunięcie bana, to nie mam nic przeciwko.

Można zamieścić taki punkt w regulaminie:
O odbanowanie postaci może ubiegać się osoba, która:
- zrobiła coś wyjątkowego dla forum
- przysłużyła się czymś w grze
- często pomaga
- jest znana wielu forumowiczom i ma wśród nich renomę

Wydaje mi się, że taka opcja, byłaby sprawiedliwa i administracja miałaby jakieś podstawy do unbanów.

Mc Maciek
07-02-2010, 23:16
Można zamieścić taki punkt w regulaminie:
O odbanowanie postaci może ubiegać się osoba, która:
- zrobiła coś wyjątkowego dla forum
- przysłużyła się czymś w grze
- często pomaga
- jest znana wielu forumowiczom i ma wśród nich renomę

Jeśli już, to bez ostatniego punktu i z dopiskiem, że o zdjęcie bana można ubiegać się raz i po zdjęciu ma się na koncie 4 punkty karne.

@down
Dlatego, że to, że ową renomę ciężko by było określić. Zawsze by było tak, że u jednych ktoś ma renomę, u drugich jest "zerem".

Ktoś II
07-02-2010, 23:32
Jeśli już, to bez ostatniego punktu i z dopiskiem, że o zdjęcie bana można ubiegać się raz i po zdjęciu ma się na koncie 4 punkty karne.

Dlaczego bez ostatniego punktu? Na forum są osoby, które piszą tutaj od wielu lat. Fajnie się z nimi gada i są w porządku dla zdecydowanej większości forumowiczów. Szkoda byłoby gdyby ich konto zostało zbanowane. Chodzi mi o to, żeby one też miały jakieś szanse na odbanowanie konta.

Τettmeier
08-02-2010, 09:21
Wyjaśnień Tygrysa jak nie było tak nie ma, a Quiet nadal nie jest zbanowany. wtf?

Quiet v 2.0
08-02-2010, 09:55
Jeśli miałbym ocenić siebie wg. skali Ktosia, to spełniam 3 punkty, jeśli Maćka to 2.

@EDIT: Zapomniałem dopisać, że sprawę pierwszego odbanowania dokładnie wyjaśniłem Tygrysowi i to też pewnie miało wpływ na jego zgodę. Ogólnie o tym co było wtedy wie chyba z 5-6 osób.

Demon
27-02-2010, 08:28
w takiej sytuacji , przylaczam sie do prosby oraz prosze o odbanowanie konta `Filipek <3 , poniewaz nie bylo tam bana za obrazanie ADMINISTRACJI :O!