Zaloguj się

View Full Version : Neostrada vs Netia

Old Shidishi
07-02-2010, 18:20
Ktora z sieci wedlug was jest lepsza? Z ktora warto podpisac umowe? Zamieszczajcie swoje opinie pozytywne jak i negatywne.

Precision
07-02-2010, 18:29
Zainwestował bym w TP, ponieważ ceny mają lepsze niż w Netii. Netia się reklamuje jakich to ona nie ma przecen, a jak przychodzi co do czego to jeszcze trzeba dopłacić. Chciałem brać 8mb z Netii i nie wypaliło. Zostałem w TP. Do tego w TP jak nie działa net, dzwonisz na infolinie, przychodzą zazwyczaj na drugi/trzeci dzień i naprawiają do skutku. Tak było nawet raz w moim przypadku. TP teraz bije się o klientów. Robi promocje itp, nie wiem jakie ceny teraz, ja przez następne 2 lata ciągne 1mb dalej bo mi starcza, a płace w sumie to grosze przez 4 lata umowy już. Fakt że nie mam domowego telefonu ( też nie używam i po co mi on ) i wychodzi o wiele taniej.

@edit

Aha, noi łącze Netii stoi na TP. Więc pewnie net chodzi podobnie.

Memphisss
07-02-2010, 19:42
tez mam neo i jestem zadowolony...
kiedys chcialem podpisac umowe z netia ale poczytalem na forach wypowiedzi ludzi na temat neti i okazalo sie ze to jedno wielkie gowno.....
polecam neo xD

Mc Maciek
07-02-2010, 20:26
Powiem Ci tak, w Przemyślu mam neo, w Krakowie mam netie... I specjalnie różnicy nie odczuwam. W Netii dobre jest to, że jeśli nie resetujesz routera, jedno IP może Ci się utrzymać przez wiele dni (w neo często samo się resetuje). Na TP bardzo się zawiodłem pod względem stabilności łącza - bywało tak, że net raz był, raz nie.

Jest też jeszcze jeden myk - zakładając neostradę, net podpinają Ci w przeciągu dnia - dwóch. W przypadku netii, możesz czekać nawet 2 tygodnie (tak jak ja w Krk) - tepsa nie przepuszcza z początku sygnału (wszystkie łącza usługodawców idą przez tepsę).

Ja też mam flow, Maatini
07-02-2010, 20:51
Osobiście mam netie i jestem zadowolony stabilne łacze i jest gi. Miałem neo i ciągle net mi padał wysokie pingi etc.

Ancarius
07-02-2010, 21:51
Posiadam neostrade 1.3 Mb/s i jest pod wrażeniem. Od roku ani razu nic nie przerwało połączenia. W końcu to jest coś pewnego!

Teos
07-02-2010, 22:03
Jeżeli nie zwracasz zbyt dużej uwagi na ceny obu operatorów wybieraj Netie nie ma z nimi tyle kłopotów co z Tp miałem neostradę nie polecam aktualnie korzystam z Upc spisują się narazie dobrze :) .

Vivek
08-02-2010, 11:25
Netia. Mam 1mb/s jestem zadowolony. Pingi nie są małe, bo dochodzą do 80.
Kuzyn ma netie 512kb/s i załuje, że nie wybrał netii miał problemy z podłączeniem. Kolega z klasy ma neo 1mb/s i musi komputer z 10x restartować żeby net działał, przy każdym podniesieniu słuchawki telefonu net się rozłącza (ale to wina braku filtru przy telefonie).
Netiia rox xD

Karpek
08-02-2010, 13:27
Ja mam neostrade, ale nie jestem z niej zadowolony ;s
Często coś rozłacza itp :/

Sea Ranger
08-02-2010, 15:08
Mogłeś dodać sonde. Ja mam neostradę od 3 lat i nie za bardzo jestem z niej zadowolony bo często się rozłącza - gdyby nie to, to wszystko było by w porządku. Ostatnio myślałem żeby zmienić na coś innego ale nie wiem na co najbardziej się opłaca.

Jest też jeszcze jeden myk - zakładając neostradę, net podpinają Ci w przeciągu dnia - dwóch.
Zależy gdzie. Ja na podłączenie neostrady czekałem niecałe 3 tygodnie.

O, dzięki za dodanie sondy... może wreszcie się dowiem czy zostać przy neostradzie czy ją zmienić.

handlarz_narkotykow
08-02-2010, 15:25
mam neo lifebox i mam 1 kick dziennie lub wcale, kiedyś gdy miałem modem chodziło all perfect, na lifeboxie bywają niestety kicki, co do netii to nie wiem bo nigdy nie miałem, dlatego jak ktoś ma zamiar brać neostrade i grać w tibie czy inne gry mmorpg to polecam brać modem

Midq
08-02-2010, 16:40
NEEEEEEETIA <333333
5mb w cenie 4mb w cenie 1mb neo. :)
0 kicków, 0 lagów, net pro. :)

nesta12
08-02-2010, 17:09
Wg netia.Dlaczego? Bo ra mi się przydarzła historia taka że pojechałem do krewnych na wieś zwaną Częstochową.A że rodzina tam nie jest zbytnio bogata (ale też biedy nie klepie) chcieli kupić jak najtańszy internet.Jako że byli niedoświadczni w sprawach komputerowych kupili neo bo było tanio.I jak przyjechałem to odrazu kuzyn chciał się wylansować że wreszcie ma neta.Ale tak mu działało że ledwo chcieliśmy wejść w google to przez 45 min-1 godz net się właczał i wyłaczał.Po tym czasie net miał taką wolną prękość że aż oczy szczypią.Gdzieś po 2 godzinach wreszcie się rozkręcił.Spytałem się brata czy tak zawsze jest wolny przy włączaniu.On powiedział że czasami to wogule nie chce mu wejść.Tylko myśle że czasami to on źle włącza.

Piko
08-02-2010, 21:54
Mogłeś dodać sonde. Ja mam neostradę od 3 lat i nie za bardzo jestem z niej zadowolony bo często się rozłącza - gdyby nie to, to wszystko było by w porządku. Ostatnio myślałem żeby zmienić na coś innego ale nie wiem na co najbardziej się opłaca.

Zależy gdzie. Ja na podłączenie neostrady czekałem niecałe 3 tygodnie.

O, dzięki za dodanie sondy... może wreszcie się dowiem czy zostać przy neostradzie czy ją zmienić.

Nostrade miałem aktywowaną po 2 dniach... Netia korzysta z łącz TP więc to jest jedno i to samo....

Drako o.o
09-02-2010, 00:42
Ja mam neostrade, ale nie jestem z niej zadowolony ;s
Często coś rozłacza itp :/

gdybys mial router problemy by zniknely
--
mam neostrade rozlaczala sie na tp'owskim modemie jakies sagem, kupilem router smiga az milo:)

Azielu$
09-02-2010, 11:08
Mam neo ponad 2,5 roku i nie narzekam. Pare razy zdarzylo sie, ze nie moglem sie polaczyc, ale nigdy nie trwalo to dluzej niz 5 minut. Kumpel ma neta w netii i z tego co widzialem nie jest on rewelacyjny. ;s Przy necie 1Mbps predkosc sciagania z zippyshare etc. utrzymuje sie na 50 kBps, nie wspominajac o pingach. To raczej nie wina jego kompa, bo na neo mial normalnie. Tak wiec moim zdaniem Neostrada jest lepsza. ;d

Slash
09-02-2010, 14:54
a chuj tam prawda co piszecie z pingami...
mam netie 1 mb
ja w cs mam pingi po 20-40

*Esende Mylffon*
09-02-2010, 19:13
Mam Netie od 3 (?) lat. Nigdy nie mialem kicka, pinga itp. Jak dla mnie to Neo sie nie moze rownac z Netią.

Wolly
09-02-2010, 19:38
Mam Neostrade 2 mb/s i nie narzekam. Mam trzy komputery w domu i wszystkie pod względem internetu działają prawidłowo.

czarna007
10-02-2010, 15:57
Witam, do tej pory korzystalam z Netii, troche zrywalo mi polaczenie i obsluga klienta do dyskusji :/ , od miesiąca korzystam z neostrady. Jak na razie jestem zadowolona. Wzielam net na próbe, dobra opcja, bo zawsze można zrezygnowac, ale biorac pod uwage nowe promcje (ja place za 6mb/s 69 zl) to jestem jak na razie naprawde zadowolona. Jeśli się wahasz, to moze weź sobie podobne jak ja na „próbe”. Może rozdmucha Twoje wątpliwości :) Pozdrawiam:)