PDA

View Full Version : Nie Mam Pulpitu : o !

Surio__:D
10-02-2010, 12:17
Witam dziś gdy włączyłem kompa chwile się ładował napis "Zapraszamy" gdy się już zalogował zobaczyłem ze nie mam pulpitu ani pasku start jest tylko tapeta a pulpit itp mogę otwierać tylko w folderze oczywiscie gdy wpisze explorer.exe w menager zadań/nowe zadanie to wszystko się pokazuje ale niechce tego robić za kazdym razem : / pomóżcie jakoś :(

Pozdrawiam Surio:)

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
10-02-2010, 12:43
Może format? Albo kup nowy komputer? Na serio to jak masz 2 systemy zainstalowane to wbij na drugi i przeskanuj antyvirem

10-02-2010, 13:36
komp czysty przynajmiej dziś skanowałem nodem i nic :) każdy mówi ze format zrób bedzie działał ale da się też inaczej załatwić bez formatu : > lecz ja nie wiem jak dlatego się was pytam : )

Kamilio 2.0
10-02-2010, 13:59
Ja mialem to samo i tylko mi format pomogl.

Teos
10-02-2010, 14:14
Format albo wejdź w konsole, a w niej:
expand x:\i386\explorer.ex_ y:\windows\explorer.exe

Pod x podstaw literę czytnika, a pod y partycji systemowej.

Surio lub spróbuj przeskanować rejestry Uruchom Wiersz poleceń
wpisz komendę: chkdsk /F np. chkdsk C: /F

@Edzio
hah co ty w ogóle gadasz od zakurzonych części nie powstają takie problemy .

Poziomkuwa
10-02-2010, 14:44
a może explorer.exe sie nie włącza? Spróbuj tak, klikasz ctrl+alt+delete >>Utwórz proces czy jakoś tak i wpisz explorer.exe.

.Spajki.
10-02-2010, 15:36
Prawdopodobnie usunołeś explorer z autostartu.
Otwórz msconfig i tam poszukaj.

Kigam
10-02-2010, 15:40
@up.
Albo ktoś mu żart zrobił :)

10-02-2010, 16:02
explorer.exe mam w pliku bo sprawdzałem odrazu [myslalem ze sie usunol ale jest] a kompa resetowalem bo wpisaniu tego explorer.exe w mendżeru zadan chyba z 3x bo 2x nie chcial sie uruchomic -.-- zobacze to co teos pisał : ) zaraz wam pokaze co robil wedlug inego poradnika puzniej zresetowalem kompa to sie nie chcial wlaczyc :
wejdz normalnie, nacisnij alt + crtl + del, zakładka aplikacje, nowe zadanie, wpisz regedit, enter, znajdz klucz

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

w prawym panelu kliknij 2 razy na wartość Shell, i w dane wartości wpisz Explorer.exe

kliknij 2 razy na wartość Userinit, jeśli w dane wartości będą 2 ścieżki do userinit.exe usuń tę drugą, czyli powinno pozostać tylko

C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,

(z przecinkiem; jeśli masz inną literę niż c musisz ją oczywiście zmienić)

potem znajdz klucz

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run

kliknij w prawym panelu prawym na Explorer.exe i wybierz usuń

zamknij regedit, wyłącz komputer i włącz na nowo, powinno być ok

to tez nie pomoglo : /
moze i usunol sie explorer.exe z autostartu ja napewno tego nie zrobilem wiec wie moze gdzie go godać ? do tego autostartu ?

@ @ @ @ @ @ EDIT @ @ @ @ @ @
zobaczyłem tam na msconfig/uruchomianie i jest tam :

http://i50.tinypic.com/32zjt5c.jpg

explorer.exe nie ma :/

Kigam
10-02-2010, 17:26
To nie wiem.
Może w msconfig/ogólne daj uruchamianie normalne?

Ktoś bardziej kumaty musi się wypowiedzieć.
Szukaj pomocy na forach informatycznych.

Klik (http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic381749.html) - looknij.

15-02-2010, 19:52
ok zamykamy temat : D doszło do tego ze na drugi dzien proboje wlaczyc kompa a tu ch,uj windows pad ; o a tak mam zabezpieczony komputer ze pirata xp/visty nie wgram xdd wiec kupilem orginal visty i all chula ale i tak all thx ;**