Zaloguj się

View Full Version : Wprowadzenie bramki lvl'owej na motyla.

Marcelllo
10-02-2010, 15:23
Jak wiadomo przy ostatnim update został dodany quest na magic axe od 1111 poziomu, do którego są potrzebne 3 motyle.

I tu rodzi się propozycja aby postawić bramkę lvl'ową od 1111 lvl'a oraz "questową" na respie trzeciego motyla.
Dlaczego?
Odpowiedź jest prosta. Wiele osób chce zrobić ten quest, lecz się nie da, ponieważ jest tyle osób na serwerze, że nie da rady zabrać go.

Mianowicie co jest celem działania:
-zmniejszenie liczby osób na tym małym obszarze
-uniemożliwienie zabrania motyla tzw. noob charem
-uniemożliwienie utrudniania wykonania misji przez niskopoziomowe postacie

Wejście na motyla byłoby proste: Jeżeli oddałeś już 2 motyle i posiadasz 1111 poziom, przechodzisz na resp motyla, jeśli masz poniżej 1111 poziomu, nie oddałeś drugiego motyla lub oddałeś już wszystkie - przejść nie można.

Wszystko bardzo proste, a o wiele lepiej byłoby to dla serwera. Wiele osób nie robi questa, ponieważ zdobycie różowego motyla i trzeciego staje się nie możliwe! A Ci którzy mieli już różowego motyla i potrzeba im jedynie ostatniego motyla nie mogą zrobić misji bo zdobycie trzeciego jest nierealne bo uniemożliwiają to osoby które wiedzą gdzie się respi, a nie mogą wykonać lub zrobiły już quest.

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
10-02-2010, 15:25
No pewnie, że tak ale wtedy taki 200~ lvl sie nie dorobi na sprzedazy takiego motylka i zacznie plakac na forum ze mu zabrali x kcc

H5N1
10-02-2010, 15:28
Stanowczo tak !
Po co dzieci mają się cieszyć?

Teos
10-02-2010, 15:34
Dla mnie pomysł jest bez sensu mogę się założyć że znowu znajdzie się mądrala który zrobi dokładny poradnik do tego qestu cena motyli i tak spadnie a ciebie zabolało to że nie udało ci się zabrać motylka bo 200 lvl był szybszy trudno to tylko gra . Szkoda ci kasy na niego ? Uwierz zwróci ci się jeżeli sprzedasz M.Axe . Śmieszne to jest wiadomo że z takim qestem wiążą się nie małe koszta wykonania go a ty wymyśliłeś bramkę lvl i za darmo motylka dostać jak już to niech Administracja go usunie i zdobycie go będzie możliwe tylko z qestu lub z potwora

Marcelllo
10-02-2010, 15:36
@Teos - sprzedaj magic axe mądralo :d A czym będę bił?
200 lvl mnie nie wyprzedził ale tam wylogowanych jest około 50 noob charów -.- Niech ruszą takie hlvl'e dupy i dobiegną z respa przed resem a nie -.-
A 50kcc to nie jest wcale taka mała kwota... Zwłaszcza, że musisz jeszcze inne rzeczy kupić :) Np. kupić młotek za 7kcc u Sonii... A cena nie spadnie bo musieliby z 3 miechy na devil atomie siedzieć żeby naloocić motylków ;)

Karpek
10-02-2010, 18:40
Zajebista propozycja jestem na tak! :d

.Storm.
10-02-2010, 18:43
Oczywiscie jestem na nie! Kazdy ma prawo zarobic! Bezsensowna propozycja, ja tez chce sobie np. zarobic to jak nikogo niema w nocy ide sobie po motylka i jestem te 50kcc do przodu jesli go wezme.

Wolly
10-02-2010, 18:57
Pomysł bardzo dobry, uniemożliwi to zdobycie 'motylka' przez osoby przypadkowe. Nię będzie już takiego tłoku w miejscu respienia się danego 'itemka'.

Jestem na TAK!

Teos
10-02-2010, 19:04
No widzisz Marcelllo ja jestem inny i jestem na nie może nie tyle na nie ale obojętne mi to . Ale wiedz że każdy ma prawdo do zarobku więc dla czego małe lvl nie mogą sobie dorobić na motylkach wy wyższe lvl macie wiele qestów na których idzie zarobić a te mniejsze nie dla tego latają za wami i piszą "plz dasz coś . Pytałeś z czego będziesz bił z m.mace :D .

Joogi
10-02-2010, 19:12
Super pomysł, popieram, ale najlepiej jakby była tylko bramka od lvla, nie od motylków xDD Pozdro.

Vivek
10-02-2010, 19:14
Prosta sprawa dać tam arene pvp xD Odrazu by sięciekawiej zrobiło, a dotego jakby ktoś się tam wylogował to by go to temple przeniosło :D

Bastek10
10-02-2010, 19:16
Jestem na nie,każdy może iść i sobie zawinąć motyla a potem sprzedać.

>>Vegos<<
10-02-2010, 20:42
Jestem na tak, lecz i tak nie wiem gdzie te respy są :p Jak zamówie pacc będę może robić quest xD

Koteq
10-02-2010, 22:01
W sumie racja ale za chwile będzie płacz że jest ta bramka.
Ale każdemu trzeba dać tą szansę...
Dlatego że nie każdy kto ma mały lvl jest noobem
powiedzmy taki Abu,Neko kto kolwiek
sprzedają hara bo chcą grać sorcem.
i od razu nie mogą mieć motyla jak za pare tyg ten 1k będą mieli
i lipka.Po za tym każdy chce mieć eq i jak nooby zbiora to i wy od nich kupicie za grosze to lepiej niż jak weźnie to jakiś 1000+ i już tego nie będziecie mieli
a tak nawiasem ile ten motyl warty?? ;d

Venarek
11-02-2010, 14:21
Jestem na TAK TAK TAK !!

I mam nadziejie, ze ta propozycja wejdzie w życie :]

Senshi
11-02-2010, 15:23
Jestem na tak!!!! ale jak nie noob postac to relog i taka sama ilosc bedzie:)
PS: najlepiej byloby dodac jeszcze jedno miejsce respienia sie albo 1 konkurs dziennie: GM ukrywa a 1111+ szuka:)

Skryper.!
11-02-2010, 15:51
Bardzo dobry pomysl;) Mam nadzieje ze wejdzie to w zycie;]

Alvaster
11-02-2010, 15:54
Jestem jak najbardziej za.Powino wejść to w życie APO.

Osecik
11-02-2010, 16:02
Jestem na tak, a dokładniej za tym, że będzie można tam przejść tylko wtedy, gdy odda się pozostałe motylki.
Świetne

~Mari
11-02-2010, 16:14
Mysle ze mniejsze lvle tylko w taki spobos moga zarobic sobie troche kasy, jest dobrze i niech tak zostanie :)

Angu$ XD
11-02-2010, 16:34
Tak jak napisał Mari, To jest dobry sposób, w którym low lvle mogą szybko zarobić.
Wiec jestem na nie.

Juxxifi
11-02-2010, 16:53
Jestem na tak, ale wolałbym żeby można było zdobyć motyle w formie questu (np. jak lawę), ewentualnie wstawić skrzynię w jakimś bardziej dostępnym miejscu, żeby ludzie jej nie bloczyli n00b charami. Motyla można by było wziąć od 1111 lvl'a. To co się teraz tam dzieje, to jest idiotyzm i niepotrzebna strata nerwów.

Dziękuję dobranoc.

K\/!N$T0R
11-02-2010, 17:33
Bramka by sie przydala bo coraz wiecej osob wie o tym miejscu i lazi tam i podpier**la motylka ;s.

o.O Lathus O.o
12-03-2010, 06:47
Jestem na tak..Kolejny świetny pomysł
ZBIREAM REPUTY!:D:cool: