PDA

View Full Version : Loot.

Azielu$
11-02-2010, 17:26
Jak już większość wie loot z Fire Woman został dzisiejszego dnia osłabiony. Administracja za przeproszeniem robi sobie jaja jaja twierdząc, że był on za dobry. Moim zdaniem powinien on zostać ustalony przy tworzeniu potwora, a nie, gdy ktoś zacznie na nim siedzieć, aby zarobić... Stworzyliście Pathfindery i Wardy, z których rzeczywiście loot był przesadzony, ale tak się pobawiliście, że na Pathfinderach nikt nie siedzi, a na wardach nie opłaca się zbierać loota. Wracając do fw - czy loot był taki 'pro iful'? 1870+ rp w 50 minut (w tyle wbijałem lvl siedząc na fw senja) zarabiałem 500-900cc. To jest dobrze? Pff... Na 'kółku' queenów na cod lvl wbijałem ok. 40 minut, a loot był o wiele lepszy (800-1200cc/lvl). Poza tym tłumaczenie, że na serwie jest za dużo kasy jest żałosne. Na serwie jest coraz więcej h lvli to jak kasa ma ubywać? Takie jest moje zdanie. Liczę, że ktoś z Administracji się wypowie i użyje mocnych argumentów na poparcie swojego pomysłu. ;]

@Wjesiek
Tak się składa kretynie, że temat Veta, który jak twierdzisz założył godzinę przede mną, został zamknięty, więc postanowiłem stworzyć swój. A szmato to na ciebie matka woła jak w domu posprzątać trzeba.
btw. ty też podobno miałeś odejść o,o

K\/!N$T0R
11-02-2010, 17:29
Slyszalem o tym "drastycznym" obnizeniu loota z fw zalosne to jest moim zdaniem masz racje ze loot powinien byc ustalony przy tworzeniu potwora a nie zmieniany co miesiac.

Skryper.!
11-02-2010, 17:30
Dokladnie. Chyba latwo dojsc do wniosku ze jesli serwer jest im dluzej tym wiecej kasy bedzie na serwerze i nie poradzi nikt na to. mogliscie aby pozbyc sie kasy zrobic platne respy a nie loot pomniejszac. Wtedy w miare wolniej by ta kasa sie pojawiala na serwerze.

Wjesław
11-02-2010, 17:33
puacz dziecko. mało tych kcc jest na apo? malo leci kup na allegro _/

#edit.

ty zaraz musisz za kims podobny temat zrobic?? przed godzina ^vETo^ zrobil temat na temat tego lootu. nabijasz posty szmato. z tego co pamietam miales odejsc z forum _/

Stoner
11-02-2010, 17:36
Widziałem bliźniaczy temat.
Ten loot musi być naprawdę ch*jowy skoro tak dużo osób narzeka !

Pan Xim
11-02-2010, 17:46
Sczerze ? To nie wiem co ta administracja robi. Wiecie dlaczego nikt nowy nie gra ? Bo z potwrów nic nie leci i jak ma zdobywać hajs ? Niektórzy mają całe dp zawalone kcc bo kiedyś był dobry loot, a teraz ? Nie opłaca się tu grać... Bo nie ma po co !! Tyle wam powiem. Apo schodzi na dziady... I nikt na to nic nie poradzi.. Możecie mi dać 2 warna do kolekcji jak chcecie.. Za to że mówie prawdę...

Sathorio
11-02-2010, 17:55
Jak admini servera sa pojebami to beda robic wszystko zeby znikla kasa ja bym jeszcze z rata zabral kase bo to przesada zeby z takiego potworka po 5gp lecialo 1gp max i to zadko !!

Knight Lukas
11-02-2010, 18:07
Znowu gratulacje dla administracji może lepiej wogóle skasować loot na 2-3 miesiące? Jak robicie potwora to ustalcie go raz a dobrze a nie jedni się wzbogaca a ci co później wbija ten lvl prawie wogóle kasy nie maja. Jeszcze raz wielkie GZ.

Ps. Tak samo było z wiskami, glackami, queenami i wieloma innymi potworami - jedni nazbierali xxx kcc a później jak gdyby nigdy nic sobie zmniejszyli lota.
Pewnie master atom za kilka miesięcy będzie okrojony o połowę lota.

Diduus
11-02-2010, 18:10
Owszem.To przesada...Pomniejszają lota co 2tyg...Powinien być jeden na zawsze.
Ja na 590 RP czasami ledwo wyrabiam z kasa a jak widze ze pomniejszacie lota to nawet sie expic niechce..
Pozdro dla ekipy.

Senshi
11-02-2010, 18:26
z urge usuneli z fw usuneli to na czym expic??? na ballach po 6-7 z lootem...?
Niech usuna caly loot:|...
powinni pryzwrocic lootł-

Kavosd
11-02-2010, 18:30
Prawdę mówiąc nie zdziwił bym sie jak za tydzień w temacie Powitania/Pożegnania będzie więcej tematów o tym że ktoś odchodzi.Po ch..a robić uptade,nowe quest jak znów coś musicie zjeb...c.I potem jest zdziwko ze z 600 na 200 online spada.No nic pożyjemy zobaczymy.

.Serafin
11-02-2010, 18:36
Azieluwka ma racje ale lepiej zrobic propozycje :)

Adasik
11-02-2010, 18:40
W 100% popieram Aziela! Zmniejszanie i ograniczanie wypadania itemów, kasy z monsterów nic nie da bo jest co raz więcej high lvli.
Stawiając się w roli 800ek, który może sobie już pozabijać pojedynczo Fire Womany nie opłaca mu się, bo nic praktycznie nie spada.

Arcik
11-02-2010, 19:24
Stawiając się w roli 800ek, który może sobie już pozabijać pojedynczo Fire Womany nie opłaca mu się, bo nic praktycznie nie spada.
Niestety znam ten ból... : /
Propozycję w 100 % popieram... jeśli administracja chce żeby na serwerze było mniej kasy to trzeba by było zrobić questa na którego trzeba dać seta albo co... albo jakąś loterie gdzie 1 los to 1 kcc... ;)

Joogi
11-02-2010, 19:31
Popieram 100%, po wprowadzeniu Pathfinderów expiłem tam, loot był dobry, bo to potwór nie do expienia, tylko do loota. Teraz nie opłaca się tam iść, leciało po 20-35 cc z każdego, teraz 2-7, rzadko poleci jakiś rare, więc nie ma co tam iść. Na wardach to samo, jeśli wziąć na 1400 lvlu pod uwagę 2 deady na lvl, to nie ma co iść, wczoraj widziałem, jak 1800 ms padł z 5x i nie wbił lvl'a, to dopiero waste ;x. Co do fw, też popieram, powinni zwiększyć tego loota, albo żeby po 10-13 cc wypadało z każdego.

Wujaszek
11-02-2010, 19:32
Zgadzam się w 100%, każdy chwalił tak ten loot z fw a jak jakis czas temu zbierałem za Darkrose to może około 33% kasy z loota to była kasa. Wpierw robicie pro elo loot ze wszystkiego, zmniejszyliście cc z wardów patfinderów queenów umów i teraz jeszcze z fw. A co do kasy na serverze to kto tą kase ma to będzie ją miał ale większość ludzi za bogata nie jest. Niektórzy mają kasy od chuja, kiedyś loot był dobry a teraz to porażka. Trzeba było pomyśleć wcześniej a nie teraz loota pomniejszacie nawet bez powiadomienia. Żałosne.
@ Jogi myślę, że po 10-13cc to przesada ale chociaż te 5-8..

Karpek
11-02-2010, 19:35
Zgadzam się z Tobą : s
Nie wiem po co ciągle obniżają loota z wielu potworków, według mnie loot z Fire Woman był odpowiedni...

MorgiBack
11-02-2010, 19:49
Z każdym potworem tak jest.

I popatrzcie na to. Oni w ogóle nie informują nas, że loot został zmniejszony.:o

Administracja myśli, że gracze tego nie zauważą :eek::eek:, a myśl, że na serwie jest za dużo kasy to jest ŻAL poprostu.

Ciekawe jak za dużo skoro od 15-666 nie ma jak porządnie zarobić(potem jakoś idzie).

http://armia.toproste.pl/baner520x60.jpg (http://www.armia.toproste.pl/?r=Sir%20Eliakim&)

Już tak mi przykro ale...

nie mam bota;d

Gdzie honor ma większe znaczenie niż życie...

Venarek
11-02-2010, 20:51
No brawo.. jeszcze z FW zmiejszyli lot'a .. -.- Brawo Brawo Brawo !! -.-

Nie dość ze z Wardów i Path no to i z Fire Womenów.. Nie no to juz jest przesada.

PS. Dzis siedziałem z kolegą na Pathfinderach (braliśmy po x2). I co wam powiem? Żal dupe sciska ! Na 1h siedzienaa tam lotlismy 2x blessed shield'y i 1sc w kasie !

Według mnie powinien zostać przywrócony lot, ale nie ze troche czy po części - tylko tak jak było na początku. takie jest moje zdanie na ten temat, i bardzo dobrze ze owaki temat powstał. :)

<Vetebcio>
11-02-2010, 20:53
Myślę że administracja tego serwera za bardzo przesadziła z zmniejszeniem lootu:(

Merol
11-02-2010, 21:03
często tam siędze, i ten loot to poprostu żenada, ale tak nawiasem mówiąc, niejest to za bardzo potwór do lootowania, prędzej do expienia.

Wassup
12-02-2010, 02:26
@Merol
To napisz co jest do loota? Master Atom, albo Minios (czy jak mu tam)?

@Azielkowy noobek
Jestem za a nawet przeciw, jak to mówił kiedyś słynny polityk.

N-series
12-02-2010, 04:11
Ta osłabili lot i cc , robi się pierw testy a potem daje lot a nie po roku zmienia bo dużo jest kasy fw nei są słabe , od 1500~dopiero można tam expić co za tym idzie lot powinien być w miare , fakt faktem że z wardów i partch było za dobrze , wh i softy powinny daleje lecieć wardy to bardzo mocne potwory jak włącza fast atak to ;s sky na 90% ;p , partchy to wgl. porażka hp mają chyba trzy razy więcej niż ward lot jest tak słaby że szok na 2.1k rp bijąc w miejscu 2 mogę się wyjebać biegając też nie jest łatwo są mocne mają duzo hp a lot jest słaby lepiej bym na msc zarobił

Pierd^^lenie że kasy jest za dużo na serwie jest bez sensu wasz błąd jak się wprowadza potwory to się testuje , na wardach torus czy breed po 1000kcc się dorobili , zresztą kto ma mieć dużo kasy jak nie 2 k lvl? który ma full eq i odkłada kase do dp ew. na domek ?