View Full Version : Turniej PvP
Quiet v 2.0
12-02-2010, 08:25
Czytając temat Kto waszym zdaniem ma najlepsze pvp? (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=65874) wpadłem na pomysł zrobienia turnieju PvP dla profesji oraz ogólnego.
Jak by to wyglądało?
Administracja mogła by otworzyć na czas turnieju serwer, na którym każdy kto się zgłosił otrzymuje: ten sam lvl, mlvl, skile, ekwipunek, ilość uh/mm. Dzięki temu ludzie o niższych levelach też by mieli szansę wzięcia udziału, choć oczywiście można zrobić turniej przedziału do 1k lvl, do 2k lvl, itd. Do zgłoszeń powstałby specjalny temat, a zgłoszenie mogłoby wyglądać tak:
Nick:
Lvl:
Profesja:
System drabinkowy walk 1vs1, wiadomo jak działa.
A co z boterami?
GM byliby przy walkach i banowali by boterów na głównym serwerze na powiedzmy 30 dni (czy ile tam sobie administracja zażyczy).
Walki mogłyby być 1vs1/2vs2/3vs3/5vs5. Nagrody by wybrała administracja.
Dzięki temu będzie można wyłonić osobę z najlepszym PvP tak wśród profesji, jak i całego serwera. Pozwoli też zobaczyć administracji ewentualne problemy w balansie profesji.
Chyba wszystko opisałem. Co o tym myślicie?
@down: dlatego każdy będzie miał ten sam lvl/skile/eq, a administracja mogłaby nagrywać walki i pilnować, żeby bota nie używali.
Orlen Ochrona
12-02-2010, 08:27
Nie, jak wspomniaŁ karel w temacie o pvp na 7,6 nie ma pvp. Wszystko zalezy od eq/bota/profesji
Jestem na tak. Byłaby zabawa ale zapewne Mortiisowi nie będzie się chciało zrobić kopii serwera. A co do nagrody na APO (głównym) nie chce żeby rozdawali, bo wygrywasz tam, to czemu masz dostać nagrodę na innym serwerze? :o
Moze byc ale napewno wygra bart bo knight to potega ma 2 x wiecej hp od palla a hity te same
Wujaszek
12-02-2010, 08:46
Zajebisty pomysł ale każdy by np zapłacił po 5 sc a ten kto zwycięży zgarnia 50% sumy 2 osoba 25 % itp. A co do tych co mówią, że na 7.6 niema pvp to idź na 8.5 tam na pewno się zmierzysz solo a co do turnieju to myślę, że co 150 lvli powinien być przedział.
Nie, jak wspomniaŁ karel w temacie o pvp na 7,6 nie ma pvp. Wszystko zalezy od eq/bota/profesji
jak to nie mam pvp ??? cos mi sie zdaje ze jestes nieogar i tyle...
zobaczyl bys taki turniej to bys sie przekonal ze tu jest pvp...
JA JESTEM BARDZO NA TAK , POMYSL MI SIE PODOBA ;]
Moze byc ale napewno wygra bart bo knight to potega ma 2 x wiecej hp od palla a hity te same
Naucz sie czytac ze zrozumieniem...
przeciez napisal ze kazdy by mail taki sam lvl i takie samo eq...
ja mam 550pala a knight do 750lvl to mi moze ....
niekoniecznie go zabije ale on tez mi nic nie zrobi a moje pvp z takimi lvl nie polega jak u wiekszosci na uciekaniu i spamowaniu vity...
Jeżeli By Mortiisowi chciało się to zrobić To Jak najbardziej ;p
@up
To ja bym mógł ciebie nawet na pvp wziąć.
@topic
Fajny pomysł. ;d Chętnie wziąłbym udział w takim turnieju. :D
Jeżeli By Mortiisowi chciało się to zrobić To Jak najbardziej ;p
Po co ty chcesz brac udzial w tym turnieju skoro i tak nie masz pvp??
@topic
Aha dodaj punkt ze kazdy ktory chce brac udzial w turnieju musi poprawinie wymawiac "r" czyli Deads sie nie pobije :(
Fajny pomysl :)
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
12-02-2010, 11:07
A ja ci powiem ze i tak byłyby boty i tak. Pozaztym ekipa nie ma czasu na robienie jakiś turniejów (a szkoda :s)
3rd Dimension
12-02-2010, 11:31
Nom, pomysł ciekawy, możnaby coś takiego zrobić. Zaznaczyłem TAK
Pozdrawiam,
3rd Dimension
Angu$ XD
12-02-2010, 11:35
Jestem na tak.
Dobry pomysł z tym turniejem. Zaczęłoby się coś wreszcie dziać ^^.
Ale nagrody nawet nie są potrzebne; p
Nawet chetnie bym wzial w tym konkursie udzial xd
jestem na tak :)
czubass 1349
12-02-2010, 11:47
Dzięki temu będzie można wyłonić osobę z najlepszym PvP tak wśród profesji, jak i całego serwera. Pozwoli też zobaczyć administracji ewentualne problemy w balansie profesji. to mi sie najbardziej podoba
jestem na tak
Quiet v 2.0
12-02-2010, 12:41
Nagrody to nie muszą być kcc, dni pacc, czy jakiś wielki domek. Może to być zwykły medal czy pucharek z dedykacją. Lub nawet wpis na stronie głównej.
Jestem na tak, chętnie bym wziął udział w takim turnieju :P
Dobre by było, ale więcej przedziałów, żeby każdy gracz mógłby walczyć (nie zależnie od lvla).
Mogłyby być takie:
50 - 150
151 - 200
201 - 370
371 - 500
501 - 700
701 - 1,1k
1,1k - 1,5k
1,5k - 2,3k
Ekzterso
12-02-2010, 17:59
Dobry pomysl, ale jestem za tym zeby bylo bez nagrod bo po co ? Oczywiscie ze pvp np 1k vs 1k czy 1,5k vs 1,5k itp i by bylo good.
Dobre by było, ale więcej przedziałów, żeby każdy gracz mógłby walczyć (nie zależnie od lvla).
Mogłyby być takie:
50 - 150
151 - 200
201 - 370
371 - 500
501 - 700
701 - 1,1k
1,1k - 1,5k
1,5k - 2,3k
Poziomy musiałyby być takie same, bo tylko tak można sprawdzić swoje pvp. Tak byłby płacz: 'prawie padłeś, ale zobacz, że masz 10 lvli więcej!@@@@!@@!!@!'
@topic
Wypowiadałem się.
Temat zaczynał się bardzo odpowiednio, ale gdy ujrzałem słowa:
Administracja mogła by otworzyć na czas turnieju serwer - to zwątpiłem, że takie coś wejdzie w grę.
Osobiście jestem na tak, jednocześnie czekam na wypowiedź kogoś z administracji.
Quiet v 2.0
12-02-2010, 18:32
Temat zaczynał się bardzo odpowiednio, ale gdy ujrzałem słowa: - to zwątpiłem, że takie coś wejdzie w grę.
Osobiście jestem na tak, jednocześnie czekam na wypowiedź kogoś z administracji.
Wiesz, aby wyrównać szansy trzeba by było dawać każdemu po taki sam lvl, eq i skile jak pisałem. Na głównym serwerze to by nie weszło, a taki turniej przecież miesiąca nie trwa. Raz na tydzień na kilka godzin mógłby być włączony.
K\/!N$T0R
12-02-2010, 22:07
Jestem za , sprawdzil bym swoje pvp :D.
Ale każdy 1000 (999) , albo 1500lvl, serwer taki na tydzień, za rok może na kolejny tydzień.i mapka normalna apo ;]
jestem na tak
Jezeli GM kontrolowalby ten turniej wylapalby duzo bocikow:)
Jak Quiet coś wymyśli 80% na TAK ! min. ja :D
Oczywiście że tak, ale administracja nie otworzy specjalnie nowego serwera ;)
Dark Devorious
13-02-2010, 23:55
Jestem na TAK - z tego co wiem jeszcze nigdy taki turniej na APO sie nie odbyl a na pewno duzo osob wzielo by w nim udzial. Choc jak kazdy dobrze zna klimat naszego serwera - 95% bioracych udzial bedzie uzywalo wspomagaczy.
Dj Mlody
20-02-2010, 22:25
Jestem za.
To dobra propozycja.
To by bylo super jakby zrobili takie cos ale rowne lv.
Myślę że to swietny pomysł i przy okazji trochę rozrywki dla grczy :D
Wiekszosc ludzi zaznaczylo TAK, czemu? Bo maja boty i nie zalezy im na tym czy dostana bana czy nie, ja jestem na tak, ale zorganizowanie takiego turnieju to kupa roboty :p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.