Zaloguj się

View Full Version : Abonament

Kreweta
13-02-2010, 19:04
Witam mam pytanie. Ponieważ teraz w abonamencie są bardzo fajne telefony i w ogóle i ja bym chciał tel na abonament tylko moja mam uważa że jak go będę miał to będę cały czas rozmawiał i potem przyjdzie rachunek 300zł i teraz pytanie czy jest taka możliwość że da się zablokować kwotę czyli rozmawiam i sms'uje tylko np do 30 potem jest blokada jak na karcie i nie mogę sms'ować itd. Da się tak zrobić?

Precision
13-02-2010, 20:13
Tak jest taka możliwość że ograniczasz się do danej kwoty. Proponuje wziąść w Erze, nie wiem jak wygląda to dla nowych klientów ale ja płace 20zł miesięcznie i mam 70 min (Przedłużałem umowe, teraz można nawet pół roku wstecz przedłużyć z innymi minutami/abonamentem). Wystarcza spokojnie. Minuty przechodzą na następne miesiące więc lajcik. Ja mam obecnie jakies 150 min :P

Daaron
13-02-2010, 20:35
Abonament w Orange jest taki, że jak stracisz pieniądze na koncie nie możesz pisać i rozmawiać musisz czekać do dnia podpisania umowy np. 5 każdego miesiąca lub załadować konto osobiście. Z tego co wiem ma to nazwę abonament na karte? I polecam orange bo w tej chwili większość młodzierzy z niej korzysta, jest pro i koniec!

Kreweta
13-02-2010, 21:21
Aha czyli już wiem że można a co sądzicie o play. Ma bardzo dużo nowych telefonów np http://www.playmobile.pl/pl/telefony/nokian73/index.html aha i w tym < zastanawia mnie bo są tam ceny i jest 1 za 199zł a reszta 1zł czyli ta jedna oferta jest za 199zł a reszta za 1 zł

@down
czy ja wiem czy taniej tak mam telefon za 1zł przy abonamencie tam 45 czy 35 zł miesięcznie

Precision
13-02-2010, 22:14
Jak kto woli. Ja bym zrobił coś takiego że kupuje telefon na Allegro bo wychodzi taniej i jeśli potrzebujesz dzwonić to bierzesz sobie najtańszy abonament i żeby minut było w miare. Ja kupiłem normalnie na Allegro telefon, w Erze dostałem następny, sprzedałem go i byłem na + i miałem ten telefon co chce. Do tego niski abonament i 70min.

@Kreweta

Zauważ że mam abonament 20zł, a nie 35 czy 45. Za telefon dostałem 300zł (Był za 1zł w erze), a do swojego poprostu dopłaciłem. Ile nie ważne :p.

Piko
16-02-2010, 20:43
@Daaron
To się nazywa OrangeMIX
@topic
Mam Orange MIX 55. Przy podpisywaniu umowy możesz wybrać sobie dwa prezenty np. co miesiąc dostajesz 400 darmowych smsów do orange oraz np 200 darmowych minut na stacjonarne i do Orange w weekendy.

Demon
17-02-2010, 17:20
Era/Play :)
Mialem w Erze 4 lata , a w playu wlasnie zaczalem 1 rok.
Tylko bierz minuty do wszystkich , a nie np. tylko do ery , bo duza doplata ;[

Merol
22-02-2010, 10:37
Nie opłaca się brac abonament, dobrze Twoja mama mówi, ja mam za 50 zł, i zawsze wychodzi mi około 150 zł przekroczone, weź sobie lepiej mix najlepsze rozwiązanie, oraz fajne telefony też tam masz.

.Panicz.
22-02-2010, 11:44
Da się tak zrobić w każdej sieci...
Ale to zależy od abonamentu... Jeśli masz abonament na 40 zł to blokujesz na 40...
Ale tak pomiędzy nami to jesteś trochę niepoważny.... Dlaczego? W takiej sprawie powinieneś iść do konsultanta danego operatora... :(