Zaloguj się

View Full Version : Nowi tutorzy.

Marcelllo
13-02-2010, 19:47
Jak wiadomo ostatnimi czasy panuje duże bezprawie na tym serwerze.
Spowodowane jest to małą liczbą tutorów i/lub czasem przez nich spędzanym w grze.
Ostatnio napisałem maila do Mortiis'a w tej sprawie lecz otrzymałem odpowiedź: "Nie widzę takiej potrzeby."
No właśnie! Mortiis rzadko jest w grze więc jak może to dostrzec?

Pisząc raport można czekać kilka godzin ponieważ nie ma żadnego GM/tutora który by wtedy siedział :d Np. dziś czekałem 2h i nic :(

Druga sprawa to porządek na kanałach. Coraz częściej powstają tematy o game chacie. Może będzie wam łatwiej zamiast dobrać kogoś do ekipy to zmienić nazwę z "Game-Chat" na "Drugie Trade"?

Myślę, że nie tylko ja mam z tym problemy.

.!Z@rk!.
13-02-2010, 19:50
Jestem ZA.
Napisałem chyba z 40 raportów dotyczącego filmiku z nagrania cave bota i nikt nie odpisał.
Dałem filmik do działu 'Zgłoszenia' i też żadnych oznak zainteresowania.

N-series
13-02-2010, 19:51
Jestem za trade i gc to porażka w city tylko można wyzwiska i spam zobaczyć ;s oby dodali jakiś ogarów(TYLKO NIE TEGO PUCUSIA WOLLETGO AKA SZALTEG )
tylko posty umie nabijać xd

Wolly
13-02-2010, 19:51
Na pewno 'nowa krew' by się przydała, to oczywiste. Przytoczę tutaj wypowiedź Mortiisa z mojego wywiadu:

Jeżeli darzymy kogoś wystarczającym zaufaniem, pomaga nam w wielu sprawach, to może zostać tutorem, jednak nie lubimy nachalności, jeżeli ktoś 'spamuje' i nas meczy o to, że chce pomóc, a np. na dobrą sprawę nic pożytecznego nie potrafi i nie robi. Raczej chodzi o osoby które same potrafią pomyśleć nad tym co przydałoby się zrobić i to zrobią, niż osoby które będą pisały 'GM' pomogę wam ale powiedzcie co mam robić, a jak o coś zapytamy to nic nie potrafi.

Takich osób zaufanych jest naprawdę mało, nie jest łatwo znaleźć kogoś, kto podoła tej funkcji.

Senshi
13-02-2010, 19:53
Oczywiscie sie przyda ktos nowy, ale:
GM musi mniec zaufane osoby, a na sile szukac nie bedzie:)

3rd Dimension
13-02-2010, 20:03
Nie jest zły pomysł, tylko trudna byłaby selekcja (zaufani, neutralni ludzie). Mimo to jestem na TAK.

Pozdrawiam,
3rd Dimension

Venarek
13-02-2010, 20:11
POmysł jest dobry, jednak trzeba by było znaleźć naprawde zaufane osoby ..

sqlterpa
13-02-2010, 20:49
'Nie nam jest o tym decydować', ale to prawda przydało by się kilku Tutorów.

Lord Morgan.
13-02-2010, 20:57
Jestem Za...
Pisalem dzis raporty (6-8 raportow) i nikt nie odpisal a bym Online Dexoti i Gellert az napisalem na Gc czy mam prosc na odp raportu do Gellert powiedzial "ja w tej sprawie nic nie wiem" no ok ale czy nie mogl odp na RRV ? wiem w tej sprawie wie aby Santano i Mortiis ale mogl chociaz odp na RRV a nie bylo trzeba prosic na GC !

Quiet v 2.0
13-02-2010, 21:00
Do tej pory było w porządku, ale od jakiegoś czasu już nie. Może jest to spowodowane ostatnim upadtem? Jedyne co pozostaje to czekać na decyzję administracji, choć wątpię żeby ktoś nowy doszedł.

Takich osób zaufanych jest naprawdę mało, nie jest łatwo znaleźć kogoś, kto podoła tej funkcji.

Znalazłyby się pewnie ze 2-3 osoby.

Wassup
13-02-2010, 21:14
Na pewno 'nowa krew' by się przydała, to oczywiste.

Ale na pewno nie w twojej pustej postaci.

Scoop
13-02-2010, 21:25
Jeżeli już miałby ktoś dostać tutora/gm'a na serwerze 7.6 to zapewne była by to taka osoba która Mortiis zna bardzo dobrze, zapewne z RL. Lub ktoś z ekipy forum, bo uważam, że nie ma sensu robić rekrutacji do tak odpowiedzialnej funkcji. ;) Co do kanałów game-chat i trade, mógłbym się tym zająć na 7.6 tyle że nie mam tam tutora :D. Jeżeli Mortiis zdecyduje, że będzie ktoś potrzebny to sam wybierze osoby na to "stanowisko".

Takarji
13-02-2010, 21:38
Moim zdaniem jest wystarczająco tutorów tylko jakby częściej odwiedzali server.

Karpek
13-02-2010, 23:27
Jestem oczywiście na tak ; p
Mogliby znaleść kogoś nowego do pilnowania porządku na servie...

Dark Devorious
13-02-2010, 23:39
Jestem na tak , choc to od nas nie zalezy. Mortiis nie powola na stanowisko Tutora/Gm'a pierwszej lepszej osoby.

ASS
13-02-2010, 23:42
marcelllo ma 100% racji, przydało bys sie pare nowych osób w ekipie.
nie raz bylem w tej samej styuacji co on ze nikto mi nie odiisywal na raport...

Merol
13-02-2010, 23:43
Tak, powinni zostać wybrani, bądź przeprowadzić nabór.

Trzeba przecież dawać szansę innym graczom :).