PDA

View Full Version : [Mistrz Gry] Wywiad z Zoltanem - gra i nie tylko.

Wolly
14-02-2010, 10:39
Witam!

Postanowiłem przeprowadzić wywiad z tutorem - Zoltanem. Pytania standardowo były o grę i forum.

Wolly
Zoltan

Wolly: Pytanie wprowadzające: Jak masz na imię, skąd pochodzisz i ile masz lat?

Zoltan: Mam na imię Piotrek pochodzę z Podkarpacia, dokładniej z Jasła, mam już 21 lat

Wolly: Od kiedy jesteś na APO i jak dowiedziałeś się o tym serwerze?

Zoltan: Dokładnie nie pamiętam było to z 3-4 lata temu, może więcej, dowiedziałem się o APO z jednej ze stron z listami serwerów, a o tej stronie z google.pl.

Wolly: Czy grałeś przed tym na innych OTS'ach?

Zoltan: Tak grałem na wielu, jednak na żadnym nie było takiego klimatu jaki by mi odpowiadał. Poza tym wszystkie były co chwile offline. Jednak cała moja przygoda z OTS zaczęła się od poszukiwania OTS'a na którym priorytetem były wojny - chciałem podszkolić się w PVP.

Wolly: Czy przed tym, miałeś jakoś wyższą rangę, niż 'gracz'?

Zoltan: Tak, na Realnym świecie grając z kolega mieliśmy tutora, jednak nie ma co tego porównywać do tego, czym się tu zajmuje.

Wolly: Jak dostałeś tutora na APO?

Zoltan: Nie jest to łatwo wytłumaczyć, a co więcej nie powinienem o tym mówić. Widocznie Mortiis potrzebował kogoś takiego jak ja i zaproponował mi stanowisko.

Wolly: Pozycje tę, dostałeś konkretnie za 'coś', czy po prostu Mortiis obdarzył Cie zaufaniem, bo potrzebował takiej osoby?

Zoltan: Myślę, ze każdy kto ma tutaj tutora/gm-a został obdarzony zaufaniem Mortiisa. Chyba po prostu wydawałem się odpowiedni.

Wolly: Czy owa praca jest trudna, czym głównie się zajmujesz?

Zoltan: Nie do końca jest to praca, raczej dobra zabawa i przyjemny obowiązek, nikt do niczego mnie nie zmusza. Sama w sobie "praca" nie jest trudna, to ludzie są trudni i konfliktowi. Jestem GM-em na Serwerze 8.42 i ROX. Staram się pilnować graczy, czasem organizuje najazdy do tego jestem Adminem na serwerze CS'a, gdzie zajmuje się podobnymi rzeczami. :)

Wolly: Urzędujesz na serwerach 8.42/ROX, czy kiedyś zagościsz na 7.6?

Zoltan: O ile mi wiadomo, to nie i popieram tą decyzje Mortiisa, czas który poświęcam Tibii spędzam na tych dwóch serwerach, gdyby doszło do tego APO 7.6, gdzie z tego co mi wiadomo jest o wiele więcej pracy, na 8.42 nie miałbym czasu. :)

Wolly: Czyli wykluczasz ta opcje zupełnie?

Zoltan: Ja nie wykluczam, jeśli Mortiis zadecyduje, że się tam przydam to najprawdopodobniej nie odmowie, ale nie sądzę, aby miało to miejsce.

Wolly: Przed objęciem tak ważnej kandydatury, musiałeś się czegoś uczyć?

Zoltan: Hmm, dopiero gdy już zostałem GM'em, musiałem nauczyć się obsługiwać tą postać, by w pełni wykorzystać jej możliwości i sprawnie wykonywać moje zadania, do tego musiałem dość dokładnie zapoznać się z regulaminami.

Wolly: Czy w Waszym regulaminie, są punkty, których złamanie grozi automatyczną degradacją?

Zoltan: Myślę, że mógłbym zrobić wiele rzeczy za które Mortiis od razu by mnie zdegradował, ale tego się po prostu nie robi.

Wolly: Chciałbym tutaj nawiązać do przypadku: Graydona i Cougara, ta sprawa jest Ci znana, jeśli tak to co o niej sądzisz?

Zoltan: Tak znam tę sprawę, ale tylko z tego co przeczytałem na forum, gdy miało to miejsce nie bylem jeszcze w ekipie. Ja osobiście nie mogę produkować przedmiotów, jednak mogę potwory z których jak wszystkim wiadomo wypadają przedmioty czasem drogocenne. Uważam że jeżeli Mortiis podjął taka decyzje musiał widzieć coś co wyglądało jednoznacznie. My też możemy być kontrolowani.

Wolly: Tylko z wypowiedzi Mortiisa wynika, że zrobił to na domysłach, czy Twoim zdaniem dobrze postąpił?

Tutaj wypowiedz Mortiisa'a:

Jeżeli chodzi o to co pisałem oficjalnie, to jasno było to sformułowane, iż pozycje na serwerze osoby te straciły za podejrzenie, działania na niekorzyść serwera, nikt nie został oskarżony o żaden czyn i nie zostały nikomu przedstawione żadne dowody, tak więc jakim cudem mógł ktoś zostać "wyrzucony" za sprzedaż czy rozdawanie itemków?

Zoltan: Jednak coś skłoniło go do takiego posunięcia, nie mnie to oceniać.

Wolly: Dużo osób narzeka na nieporządek na serwerze, czy wydaję Ci się, że potrzebni są nowi tutorzy?

Zoltan: Nie wiem jak jest na 7.6, co do 8.42/ROX kilka miesięcy temu został przyjęty na stanowisko nowy - GM Scoop.

Wolly: Nawiązując do Scoop'a, to co o nim sądzisz?

Zoltan: Bardzo go polubiłem, zawsze mi pomaga, uważam ze to była dobra decyzja by dać mu takie stanowisko.

Wolly: On właśnie został przyjęty również na 7.6, Twoim zdaniem to dobra decyzja?

Zoltan: Nawet o tym nie wiedziałem. :D Jeśli ma dużo czasu to dobra. Ja niestety mam go niewiele.

Wolly: Powstał APO CS, co o nim sądzisz?

Zoltan: Trochę APO odbiega od początkowego założenia, ale uważam ze trzeba wychodzić naprzeciw zapotrzebowaniom. Co do samego serwera bardzo mnie ta informacja ucieszyła i z przyjemnością spędzam tam czas i wspominam dawne czasy. :)

Wolly: A jak oceniasz graczy na tym serwerze? Ich grę, zachowanie?

Zoltan: Samej gry nie mam prawa oceniać bo, sam gram nie najlepiej, jest wielu dobrych graczy, oraz niestety wielu uzywajacych "wspomagaczy". Samo zachowanie, no cóż przeklinają bez przerwy, grunt żeby się nawzajem nie obrażali.

Wolly: Ile poświęcasz czasu grze i forum?

Zoltan: Grze ostatnio bardzo mało, mam sesje, aktualnie spędzam ferie w domu. Ogólnie bywa rożnie, czasem nie ma mnie przez trzy dni, czasem jestem online kilka godzin. Z forum tylko korzystam nie posiadam tam stanowiska.

Wolly: Jak oceniasz sytuacje na serwerach? (chodzi o 8.42/ROX)

Zoltan: Ocenę pozostawiam graczom. Ale chyba każdy chciałby troche więcej osób online :)

Wolly: Co trzeba zrobić, żeby na 8.42/ROX grało więcej ludzi?

Zoltan: Trzeba przedłożyć dobę do 30 godzin i poświecić więcej czasu aktualizacjom. To wymaga poświecenia czasu, a każdy prowadzi normalne życie poza serwerem.

Wolly: Zapowiada się jakiś update na wyżej wspomnianych serwerach?

Zoltan: Nic mi o tym na razie nie wiadomo, ale wiele informacji pozostaje tajnych, a ja nie zadaje pytań oraz nie zajmuje się tworzeniem czegoś nowego. :)

Wolly: To już koniec, jaki przekaz dla graczy? Dzisiaj walentynki, wybierasz się gdzieś? :)

Zoltan: Po raz kolejny sugeruje kulturę i spokój. Życzę również wszystkim, aby potrafili się przyznać do błędu. :) Nie obchodzę Walentynek ale na 100% spotkam się z dziewczyna. :)

<3

Azielu$
14-02-2010, 10:59
Fajny wywiad, ale Scoop już nie ma tuta na 7.6. Ostatnio nawet pisał o tym na cb.

Mikiel Król Sedesów, ej!
14-02-2010, 11:00
ale z ciebie lizodup lololooolololllooloolololo

nie czytałem calego wywiadu bo mi się nie chcialo, kiedyś przeczytam, ale jest ok

Kamor Wielki
14-02-2010, 11:14
ale z ciebie lizodup lololooolololllooloolololo

O JA,JA JA.

@top
Nie czytam,szkoda mi moich biednych oczu.

Don Amus
14-02-2010, 11:23
kolesjny wywiad lizodupa, dobry

Scoop
14-02-2010, 11:25
Zmieniam prefix przy wywiadzie z Tutora na Mistrz Gry, ogólnie wywiad fajny, większych błędów nie zauważyłem, co do mojej pozycji na 7.6, miałem na 2 tygodnie tutora, ponieważ mi się nudziło ;). Teraz już go nie mam, chyba że Mortiis stwierdzi, że jest potrzebna pomoc na 7.6 to może znowu dostane (?) lub wybierze kogoś innego. ;D

Belfus Adri
14-02-2010, 11:51
Kolejny zajebisty wywiadzik ;)
Dawaj tera z jakimis graczami, a nie tylko ekipa ;D

MorgiBack
14-02-2010, 11:57
1. Robi fajny wywiady ten też jest spoko.

2. Lizać to każdy umie ale on to szczególnie robi...

3. Nie wiem co chce tym osiągnąć

http://armia.toproste.pl/baner520x60.jpg (http://www.armia.toproste.pl/?r=Sir%20Eliakim&)

Już tak mi przykro ale...

nie mam bota;d

Gdzie honor ma większe znaczenie niż życie...

!!sQaua!!
14-02-2010, 12:27
Ja nie uważam Cię za lizodupa, poprostu robisz to, co lubisz.
Oby tak dalej, zawsze lubiłem czytać Twoje wywiady, ale w tym jest troche mało pytań o rzeczywisty świat, jest tylko o imie, wiek itp.
9/10

Merol
14-02-2010, 12:29
Kolejny super wywiad!
Rób ich więcej, masz potencjał :)

10/10

Knight Lukas
14-02-2010, 12:56
Kolejny ladny wywiad :p

Scoop Tobie się nudziło na 7.6 ? Hehe, a nażekają, że nikt nie odpisuje na raporty.

Zoltan
14-02-2010, 13:09
Czytaj ze zrozumieniem... nudzilo mu sie ogolnie to dostal na 7.6 zeby mu sie nie nudzilo ...

.Storm.
14-02-2010, 13:10
Gratulacje Wolly, fajny wywiad. 10/10 + repucik.
Pisz ich wiecej :D

Dark Devorious
14-02-2010, 13:34
Kolejny ciekawy , estetyczny i zawierajacy wiele "przydatnych" informacji wywiad w wykonaniu twojej osoby , daje 10/10.

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
14-02-2010, 13:42
Tak tak ładny kolorowy rozbudowany itp. Problem w tym ze ja tego całego Zozoli to nie kojarze. Rzadko bywa na forum. Te wszystkie pytania to dajesz tylko lekko zmienione. Ogólny zarys wywiadu jest zawsze taki sam

~Mari
14-02-2010, 13:50
Bardzo ladny wywiad, dlatego ze z moim rlem XD
Praktycznie już przesluchales całą ekipe :D
10/10

Dj Mlody
14-02-2010, 13:55
Dobry wywiad ld
Postarales sie :}
10/10

____________--------------------_______________

Wujaszek
14-02-2010, 22:47
No co by tu dużo pisać kolejny świetny wywiad z Twojej strony 10/10 XD

Mordor
15-02-2010, 02:27
Wywiad jak każdy który ty robiłeś... (po prostu zajebisty)
o Zoltanie nic nie było wiadomo a teraz jest gites :>

Ciap
15-02-2010, 09:41
@top.
Wolly, musisz popracowac nad długością, bo naprawdę był - krótki 3/10.

K\/!N$T0R
15-02-2010, 10:35
Spoko wywiad bezcie przyklad o tych najazdach ;D

Krsix
15-02-2010, 19:28
Fajny wywiad, ale jak ktoś już up powiedział mało pytań o życie realne, tylko imię wiek i miejsce zamieszkania :)

9/10
Oby tak dalej

handlarz_narkotykow
16-02-2010, 11:02
po co robiłeś 2 wywiad z Zoltanem jak ów taki istnieje i był robiony całkiem nie dawno :confused:

czytałem na urywki bo większość wiem

Zarexoholik?
16-02-2010, 16:08
Yyyyyy, a kto to w ogóle jest? :O O jego istnieniu dowiedziałem się z wywiadu, rotfl.

Bondi
16-02-2010, 21:31
Wywiad dobry, skupiłeś się głównie na grze, trochę zabrakło pytań na temat forum. Oprócz dwóch literówek nic więcej nie wyłapałem:

uptade

sadzisz?

Czekam na kolejne przesłuchania.

Wolly
16-02-2010, 21:47
#up

Dzięki i poprawiłem te 'literówki'. Co do pytań o forum, to Zoltan raczej rzadko jest, więc nie wiem, czy na któreś by mi odpowiedział. :)

Kolejne przesłuchania będą, teraz może z graczami/użytkownikami forum.

Elite Pitek
17-02-2010, 17:15
Ładny wywiad.
Daje oczywiście 10/10 xD;)

Demon
17-02-2010, 17:31
zoltan dobry , ale olal masakrycznie 8.42 ;[
fajny wywiad , ale i tak lizesz ;)

Metaxa Grzesiek
17-02-2010, 17:50
Wywiad dobry.
Lubie tego Gm'a/Tuta
10/10

Pozdro Dla Zoltana.

.Storm.
17-02-2010, 18:05
Dobrze, dobrze, dobrze. Zajebiscie kolejny kozacki wywiad. 10/10 i repucik :D

Xaveq
18-02-2010, 20:07
Wolly mistrz Wywiadów xd Dalej zrób wywiad Z tym Thiefem Byku i spytaj się all . ;] ;]

Duffi
20-02-2010, 18:25
muszę ci Wolly przyznac ze naprawdę nadajesz sie do tej "fuchy" wywiadów bo czytałem ich pare i twoję są zdecydowanie najlepsze :)

Wielkie Gz leci reput

Baby Face
20-02-2010, 21:53
Wywiadzik ladny :)
Rob ich wiecej :p

.Lion.
11-04-2010, 21:09
Następny Złożony wywiad daję 9,5.10. Rób więcej wywiadów bo jesteś to tego uzdolniony.

Alanaste
13-04-2010, 10:23
NAwet nawet wywiadzik 6/10

Red Rubblaz
13-04-2010, 18:46
@up
On robi chyba najlepsze wywiady na tym forum a ty mu dajesz 6/10?
Widzialem 100 razy gorsze gdzie byly oceny 9/10 itd. (tez na tym forum).

@top
Ja daje ci 5/10 HUHEHEHEHEH