PDA

View Full Version : net na kablach tp

czarny
17-02-2010, 23:38
przeglądałem ostatnio oferty netu stacjonarnego i widzę ze jest coraz więcej
operatorów np Dialog, Netia, Energis, i jeszcze kablówki.

Czy w ogóle zastanawiać się nad TP? W domu nie wyobrażają sobie żeby mieć coś innego a ja szukam najlepszego rozwiązania. Niby oferty mają konkurencyjne a net sięga do 20mb/s ale jak z jakością to ja wiem. Czy wiesza się i czy faktycznie jest taka prędkość jak reklamują.:confused:

Poziomkuwa
18-02-2010, 07:39
W TP max jest 20mb/s a w UPC max 120mb/s, ale tylko w niektórych obszarach. Przeglądnij ich ofertę.

http://www.upc.pl/internet/?campaignID=fiber_wrz_google_ad&NW=FIBERWRZ&gclid=COfB7IKj-58CFcwWzAodI0jHjg

W sumie 200zł za 120mb/s to nie tak drogo ;p 25mb/s 90zł kosztuje, a 20 mb/s w TP 100zł więc nie warto. Sam nawet na UPC bym przejść chciał, ale rodziców namówić trzeba ;d

Dark Devorious
18-02-2010, 09:21
Ja mam internet upc 5mb z kablowa za 59zl tyle ze wtedy byla promocja wczesnniej mialem upc 512kb.Net chodzi bez zarzuty sciaganie niekiedy mam nawet ponad norme okolo 600kb.TAkze polecam!

czarny
18-02-2010, 21:01
kurcze się rozpędziłem w tych rozmyślaniach przecież opcja kablówki w domu jednorodzinym odpada :(

zostaje opcja netu na kablu, ewetualnie radiówki i mobilini operatorzy.
No ale tych ostanich to chyba w ogóle nie ma co brać pod uwagę?
Podobnie wydaje mi się jest z tymi wszystkimi operatorami działającymi na łączach tpsa?
korzystał ktoś?