View Full Version : Propozycja - Serwer TP.
DonieX <3
19-02-2010, 11:43
Witam, jak dobrze wiemy na serwerze APO nie ma zbyt dużego poziomu,ale nie o tym chciałem napisać. Chodzi mi tutaj o wprowadzenie TP (Team Play) na serwer, nie jest to dużo roboty, maksymalnie 10min. Wyjaśnić dlaczego ? Otóż powiem, na tym serwerze nie ma praktycznie gry. Admini mają dużo pracy, czasem nawet nie zauważają jak ktoś kampi, zamiast iść do paki czy coś. Są osoby, które się uczą, bądź też chcą sobie pograć. Spokojnie kupują bronie na początek rundy, nacisną sobie b, później wejdą na jakiś typ broni, spokojnie pomyślą, wybiorą. Wytłumaczcie mi co z tego ? Jak wygrywający team, jest dosłownie w mgnieniu oka praktycznie na respie TT ?;o Serwer jest po to,aby sobie pograć ? W tym przypadku serwera, odstresować się od Tibii ? Jest pare przypadków osób, które bez gry FFA, nie byłyby takie "dobre" jak to uważają niektórzy gracze. Nie będę tutaj dokładnie wymieniał. Załączam ankietę, prosiłbym o wypowiadanie się wszystkich osób, które tutaj grają.
Serwer dopiero co się rozkręca, wszystko po woli się ogarnia.
Co najwyżej zrobić drugi serwer i TP, ale nie zmieniać tego.
FF@ powinno zostać i mam nadzieje, że to się nie zmieni.
Chcesz pograć TP ? mixy/cw.
DonieX <3
19-02-2010, 11:51
Rzulf, owszem. Grywam Cw/Mixy/Esle i takie tam. Skoro serwer jest to mogę wejść chyba na norm. i pograć, prawda? ;d Masz admina, grywasz tam, więc powinieneś wiedzieć jak to wszystko wygląda. Serwer niech się ulepsza,ale gracze się nie zmienią.
Doskonale wiem jak to tam wyglada, dlatego nie jestem za wprowadzeniem serwera TP zamiast FF@ :)
Byłbym na tak, ale to nie ma sensu.
Na takim serwie nie ma szans na grę TP.
Po pierwsze 20 osób - ogarnij je i zrób jakąś taktykę.
Po drugie zawsze znajdzie się jakiś noob, który będzie chciał przeszkadzać itp.
Info by było po cichu a i tak połowa by biegła...
@Down
Ja nie wiem czego sie tak tego viida przyczepiliście, ani nie piszczy ( bo nic nie mówi ), a ogarnia na pewno lepiej od większości graczy z serwa...
Mikiel Król Sedesów, ej!
19-02-2010, 13:32
Nie, ponieważ lubię się wspaniale skampić i walić w plecy, oraz przy dobrym respie szybko zraszować i zabijać!!!!!!!!
Ogólnie, jak ty widzisz tu serw tp jak grają dzieci 13-14 letnie, co piszczą przez mikro (Viid) i nie potrafią nic zrozumieć, co dopiero taktyke wykonać?
DonieX <3
19-02-2010, 14:29
Fakt, dużo dzieci gra. Ogółem mój błąd, że zapomniałem o ilości osób. Po prostu dzisiejsza gra na serwerze mnie masakrycznie zmartwiła. Taktyki, tworzone przez dzieci są magiczne. Fakt, Viid ma 14 czy tam 15 lat. Lecz do jego gry nie możesz się przyjebać :)
Nie, ponieważ lubię się wspaniale skampić i walić w plecy, oraz przy dobrym respie szybko zraszować i zabijać!!!!!!!!
Ogólnie, jak ty widzisz tu serw tp jak grają dzieci 13-14 letnie, co piszczą przez mikro (Viid) i nie potrafią nic zrozumieć, co dopiero taktyke wykonać?
Zapraszam do gry 5vs5 magiczny człowieku, chyba, że nie masz z kim grać : /
Co do tematu ;
Gram na serverze 22 slotowym TP. Niestety TP tylko z nazwy, jedyne co ogarnia tą szopke to antyrash, i CT może pograć coś tp. TT? Tylko wtedy jak mało osób i cały czas jedna osoba mówi na voice jak idą
Mimo to jestem na tak, chociażby wprowadzenie anty-rashu
: )
DonieX <3
19-02-2010, 14:53
Viid, chodzi mi właśnie o anty rash przede wszystkim. Tak jak na m4f. :)
Metaxa Kamil
19-02-2010, 14:59
Racja, przydałby się serwer TP ale nie zamiast FFA.
Co z tego, że będzie TP jak i tak większość będzie grała na pałę tak jak zawsze i teksty typu :
"Co ja się będę słuchał jakiegoś Tibijczyka"
"Sam sobie idź, kolegów szukasz?"
Proponuję postawić drugi serwer i będzie po sprawie.
Jestem na tak. FFA to jest gra dzieci jak Viid, w CT rashują gdzie się da, terro kampi na respie i gra jest nudna. Wprowadzenie TP to świetny pomysł!
Po pierwsze 20 osób - ogarnij je i zrób jakąś taktykę.
-Nie chodzi tu o taktyki, wystarczy to by na mapach był anty-rash.
-2 sprawa to: zablokować Auto-Kampy, gra z tym to "BÓL".
-Po 3, usuncie te aim_ ,awp_ ,fy_ mapy. Gra 12 on 12 na tych mapach jest bezsensu.
Lubię rashować i sępić się na fragi.
Kiedys tez myslalem o takiej propozycji, ale stwierdzilem ze to bez sensu. Gra tu duzo dzieci, ktore nie potrafia sie zgrac i wyzywaja przy pierwszej, lepszej napotkanej okazji.
nie przejdzie.. ; D tu już nawet nie chodzi o te raszowanie..;P bo 3/4 teamu siedzi i kampi i nawet dupy nie ruszy do paki lub do hostów ;]
nie przejdzie.. ; D tu już nawet nie chodzi o te raszowanie..;P bo 3/4 teamu siedzi i kampi i nawet dupy nie ruszy do paki lub do hostów ;]
Bingo, większość z was nie wie na czym ta gra polega poza tym, że strzelacie do wszystkiego co się rusza.
Oczywiście, że jestem na tak, aczkolwiek nie wiem czy to ma sens na dłuższą metę.
Ja jestem ogólnie przeciwny takiemu nadawaniu nazw serverom. Że ten jest FFA, ten 4Fun, a tamten TP. Na moje - Server APO mógłby być Free For All z elementami Team Playu. 'Nieogary' i gracze, którzy dopiero zaczynają, są w stanie podołać takiej mieszance.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.