PDA

View Full Version : Screeny.

KamilQ
20-02-2010, 18:29
Witam.
Mam taki problem gdy chce zrobic ss'a w CS'ie naciskam Print Screen SysRq
wklejam do painta i wkleja sie czarny screen.
Wie ktos jak to naprawic?.
Za pomoc daje reputa ; )

@down
snapshota mam na F5 sprawdzalem,

@oxi
niestety nie mam takiego folderu =\

@down
mam ale nic sie nie zapisuje ;c

@down
zrobilem binda i nadal nic sie nei zapisuje w cstrike

Crayon
20-02-2010, 18:33
Po prostu klawisz Pinrt Screen SysRq zapisuje screena w schowku Windows, czyli tym samym, co wszelkie teksty i pliki zapisane kombinacją CTRL + C. Do zapisywania screenów w Counter-Strike używaj klawisza snapshot(domyslnie F5)

@ w folderze cstrike

@ to może masz w ustawieniach snapshota pod innym klawiszem. Zobacz w ustawieniach klawiatury gry

@ nie masz takiego folderu, bo nie masz steama. Screeny domyślnie zapisują się w głównym folderze counter strike'a, czyli cstrike. Sprawdź czy faktycznie masz klawisz snapshota pod F5

@ muszą się zapisywać. Nie ma opcji, żeby nie. Otwórz konsolę i wpisz snapshot, potem bind "F5" "snapshot". Potem kliknij F5 i sprawdź czy masz dwa screeny. Oczywiście wszystko musi być w grze, nie w menu gry.

@ hmm, przeinstaluj csa i sprawdź czy problem się powtarza.

'Oxidosis'
20-02-2010, 18:45
Tak jak napisał Crayon, ja robie screeny F5 i mi się zapisują w csstrikepolish.

spenser
20-02-2010, 19:16
Napisał Crayon

@ to może masz w ustawieniach snapshota pod innym klawiszem. Zobacz w ustawieniach klawiatury gry

// Co do tej wypowiedzi. Jeśli Ci nie zapisuje SS'ów do folderu csstrike lub polish_csstrike(W wersji polskiej CS), to wpisz w konsoli (Otwierasz w grze Tyldą, klawisz pod Escape) :

bind F5 snapshot, jeśli nie zadziała wpisz snapshot w :

"snapshot"

KamilQ
20-02-2010, 19:34
@up
Robilem tak i nic =\

@top
Daje screena co mam w cstrike.
http://i47.tinypic.com/9urwog.jpg

Crayon
20-02-2010, 19:41
Ej, a Ty może chcesz mieć fotkę tabeli po każdej mapie, tak?
To ustaw w configu hud_takesshots na "1"(domyślnie masz "0"). Bo co do robienia screenów w 'czasie rzeczywistym' gry, to nie mam już pomysłów, co mogłoby poradzić...

Może po włączeniu tamtej opcji, magicznie włączą Ci się screeny? ; d