PDA

View Full Version : balans postaci

Vilgefortz
02-03-2010, 17:12
A więc tak wielu z Was po osłabieniu g bolta zaczęło się skarżyć że zmiana była niekorzystna. Uważam że wprowadzenie uh i manasów pod hota jest bardzo dobrym posunięciem i postanowiłem powrócić do gry. Większość pisze że to rozwaliło pvp na APO, ale zauważmy to że spora część 'pro' jechała na botach. Z tego wynika że decyzja Mortiisa była dobra gdyż teraz bot nie daje już tak dużej przewagi. Jestem za tym by manasy i uh były pod hotem, ale podczas uzywanie uh z hota nie mozna biegnąć postacią, manaski natomiast powinny być dostępne w ruchu.

A teraz po krótce postaram się opisać profesje na APO i je sprawiedliwie ocenić. W więc tak:

--> Knight - wielu graczy teraz płacze że po zmianach ek stał się czołgiem nie do ubicia, ale knight jest od tego by blokować więc solo powinny być ogromne problemy z jego ubiciem, natomiast jeśli chodzi o zmiany to jestem za zmniejszeniem u niego mocy exori max'a. Nie zapominajmy, że knight to profesja niemagiczna, więc powinien walić głównie z miecza. Jestem za tym by obniżyć moc e maxa o ~33%(albo nawet więcej), a zwiekszyć jego hita z łapy.

--> Palladyn - także można się spotkać że pall w pvp jest teraz zerem, ale to nie prawda. Ma on nadal sporo hp o combo potrafi mieć naprawde niezłe. Jestem za tym by jeszcze teraz osłabić jego hity z exori erex o ~3-8% i będzie dobrze zbalansowaną profesją

--> Druid - teraz na APO możemy zauważyć bardzo dużo druidów, a dlaczego? bo to w tej chwili najlepsza profesja magiczna, hity ma naprawdę niewiele mniejsze od sorka, a dodatkowo zarabia kupę kasy na siohaniu. Moja propozycja jest taka by zmniejszyć moc czarów ofensywnych druida (5-8%), a za to zwiększyć moc czarów leczących(5-8). Wkońcu druid jest od leczenia ;>

--> Sorcerer - bardzo mało osób nim teraz gra według mnie przy tych zmianach które podałem wyżej byłby już dobrze zbalansowany. Nie może zarabiać na siohaniu więc powinien mieć większą różnicę w dmg od druida.

To jest moja propozycja co do zmian, ale największy priorytet powinno mieć zmiejszenie mocy exori maxa gdyż to powinien być czar jedynie na dobitkę, a nie podstawowa broń knighta.

Proszę o Wasze opinię na temat tego balansu i powstrzymaniu się od zbędnych komentarzy. Jak zapewnie widzicie podchodzę do tego obiektywnie i nie chcę uje*** żadnej profesji.

EDIT:
Zapomniałem dodać opcji wszystko co podałeś więc proszę o możliwość dodania jest do ankiety przez moda
@2Edit:
Proszę żeby poza ankietą podawać swoje zdanie gdyz będzie ona miało większą wagę niż głos w ankiecie, oraz zrobiłem błąd i nie dodałem do ankiety że wszystkie propozycje są dobre ;)

Dareluss
02-03-2010, 17:16
Knight , ma ex na hocie ze raz na 10 sec moze sie uhnac to jest do ubicia, wiec nic , reszta ok ;d

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
02-03-2010, 17:31
spora część 'pro' jechała na botach.

Lolol jaka spora część? Chciałeś powiedzieć wszyscy.
#topic
Nie wiem czemu nie uwzględniłeś w temacie rooka... gra tam także stała się łatwiejsza. Żeby osiągnąć idealny balans, to musi być tylko jedna profesja, co jak wiemy nie jest możliwe. Co za tym idzie, idealny balans nie jest mozliwy.

Savater
02-03-2010, 17:44
--> Knight - wielu graczy teraz płacze że po zmianach ek stał się czołgiem nie do ubicia, ale knight jest od tego by blokować więc solo powinny być ogromne problemy z jego ubiciem, natomiast jeśli chodzi o zmiany to jestem za zmniejszeniem u niego mocy exori max'a. Nie zapominajmy, że knight to profesja niemagiczna, więc powinien walić głównie z miecza. Jestem za tym by obniżyć moc e maxa o ~33%(albo nawet więcej), a zwiekszyć jego hita z łapy.
/\
Dowaliles zgon :q
Niech zostanie tak jak jest :q

Vilgefortz
02-03-2010, 17:56
Savater, prawdopodobnie grasz knightem dlatego chcesz by Twoja profesja była najlepsza... natomiasta ja staram się obiektywnie podejść do sprawy, gdybyśmy zwiększyli moc knightowi z łapy to gdyby udało się złapać najtowi ms/ed/rp to szybko by się z nim rozprawił. Natomiast knight nie moze walić tyle z e max'a bo w tej chwili wali niewiele mniej od palka profesji półmagicznej...

Zarexoholik?
02-03-2010, 17:59
Jest dobrze. Nie mieszajcie czegoś co zostało ustalone kilka dobrcyh lat temu. ;o

Senshi
02-03-2010, 18:30
RP juz zostawcie EK jest za mocny...

.Storm.
02-03-2010, 18:33
A moje zdanie na ten temat jest takie zeby nic nie zmieniac, poniewaz jest dobrze tak jak jest ...

Gu-Pifaj-Fus
02-03-2010, 19:35
według nie wszystko powinno zostać tak jak jest. ;)

Ryśku xD
02-03-2010, 19:36
Myślę że teraz jest dobrze. . .
Nie potrzeba żądnej zmiany...

Czarodziej Xardax
02-03-2010, 19:41
1. Chyba Cię poje**** żeby zmniejszyć siłę rp
rp to lipna postać.......
Gdyby nie Vita palna to palek był by spox ; x
2. Nie przesadzaj z zmniejszaniem siły ek ....
Co chcesz zrobić 2 taka "zajebista" postać?