PDA

View Full Version : Problem z formatowaniem.

Eklerq
03-03-2010, 22:41
Witam. Ostatnio mam mały problem z formatem komputera. Chcę zformatować dysk C. Próbowałem też zmienić system plików z NTFS na Fat32 żeby móc odpalić dysk startowy robiony w win98 ale też tego nie ogarniam. Proszę o pomoc.

Arcano
03-03-2010, 23:09
Ale opisz swój problem? Co sie dzieje? Czemu sie nie chce sformatować?

Eklerq
04-03-2010, 00:18
Więc:

Próbuje formatować dysk z instalatora windows xp ale nie da się. Wczytuje się to wszystko normalnie a po jakimś czasie wyskakuje takie okno.

http://i48.tinypic.com/mr9uvq.jpg

Precision
04-03-2010, 14:18
Prawdopodobnie problem z dyskiem/pamięć RAM. Zobacz wszystkie możliwe windowsy jakie masz zainstalować.. Hm zastanowie się jak coś to editne wiadomość.

Siwers
04-03-2010, 15:07
Bluescreeny Ci wyskakuja w jakim momencie jak co robisz? Sciagnij program bleuscreen czy jakos tak wpisz w google i uruchom pokaze Ci sie wtedy plik ktory to powoduje. Jak cos to 6423699 i Ci to pomoge naprawic.

Eklerq
08-03-2010, 22:39
Dzięki za pomoc, ale sam to ogarnąłem.

Pobawiłem się taśmami, znalazłem usterkę, a mianowicie źle działającą taśmę, która wymieniłem, przez co mogłem zrobić format i zainstalować od nowa Windows XP. Narobiłem się w cholerę ;f udało mi się zainstalować windows'a, ale jak instalowałem sterowniki to usunął się plik divers, a bez tego nie da rady odpalić windows'a. Poleciałem do kolegi po dysk twardy, zainstalowałem na nim win xp, skopiowałem brakujące pliki na swój dysk i śmiga teraz dobrze.