PDA

View Full Version : Domki

Krsix
05-03-2010, 19:35
Siema, praktycznie non stop Administracja mówi, że na serwerze jest dużo kasy itd, itp.

Moja propozycja jest taka:
Dodajcie tygodniowy czynsz za domek.
Co to da?
+ zmniejszenie ilości kasy na serwerze
+ wolne domki (osoby nie grające bd je tracić)
+ przyrost ceny domków

- jak bd chciał mieć domek musisz mieć trochę więcej niż 100 lvl, by go opłacić ;)

Proponuje 10cc za 1sqm na mainie i 2k na rook'u

Pozdrawiam ;)

Kasę pobierałoby z depo. Nie ważne PACC czy FACC taka sama kwota. Tak jak na 8.42.

Marcelllo
05-03-2010, 19:40
Jestem na tak, ale np. PACC taniej czynsz miałby :)

A co do utraty domków - skąd byłaby pobierana opłata? :d Mało by ubywało... Taki domek 12 sqm to 480cc miesięcznie co 200 lvl zarabia może 2 dni :d

Ale w sumie racja ;)

Senshi
05-03-2010, 19:46
Jestem na tak
Kase z depo nie pobierze:D najlepiej miec ją przy sobie:)

Keshuter
05-03-2010, 19:55
dobry pomysl :] ale na rook by byl tani czynsz. na pacc na main tez tanszy niz na facc

Wassup
05-03-2010, 20:12
A skąd ty się ty wziął? Pierwszy raz na forum Cię widzę i masz 574 postów. :cool:

Propozycja dobra i cena też odpowiednia. Myślę że da się to zrobić, bo na rl 7.6 też to było.

ARMEDIS
05-03-2010, 20:24
- zmieniszenie kasy na serwie?? no może troszke
-osoby nie grające przez bodajże 3 miechy domek tracą tak i tak
- przyrost ceny domków? raczej by to zbytnie niewpłynęło na cene domków, mogłby z tego wypłynąć inne problemy, taki jak mniejsze zainteresowanie domkami.

Trzeba jakoś zmniejszać kase na serwie ale nie łapmy się pierwszej lepszej propozycji, niema sensu pomysł musi być bardziej przemyślany, a administracja z czego wiem ma niby jakiś pomysł na zmniejszenie kasy na serwie. Zostaje tylko kwestia, Kiedy ją wprowadzą ... :P Którz to wiee ;p

Assassin Mateusz
05-03-2010, 20:29
Dobra propozycja! Napewno duzo domkow by sie zwolnilo i duzo kasy by zeszlo z serwa. :)

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
05-03-2010, 20:29
Czynsz powinien być zależny od lvla, żeby kasa naprawde ubywała a nie tylko znikała. Ogólnie to na tak, tylko czy to nie wprowadzi kolejnego już zamieszania?

Wujaszek
05-03-2010, 20:39
-
-osoby nie grające przez bodajże 3 miechy domek tracą tak i tak

Gówno prawda niby w regulaminie pisze, że domki traci się po miesiącu nie logowania się na postać a pełno domków którzy właściciele się nie logowali przez dłuższy okres czasu.
Co do propozycji jestem jak najbardziej na Tak, ale z tym pobieraniem kasy od lvla byłoby dobrym pomysłem ale i tak h lvle założyli by sobie 100 lvle i by też gówno płacili ;c

Duffi
05-03-2010, 21:18
Myślę ze to dobry pomysł na zmniejszenie ilości kasy na servie , a poza tym parę domków w końcu było by wolnych ;p

TuK!
05-03-2010, 21:37
Jestem na nie, co Ty człowieku robisz z APO - RL Tibie??
Zamknąc.

Kapitan Alkohol.
05-03-2010, 21:48
Jestem na nie. Pomyśl że ludzie mają domki np po 800 sqm, na tydzień 8kcc, średnio 40kcc na miecha. Jestem ciekaw na ile ludziom starczyła by kasa ...

xD Lukki xD
05-03-2010, 22:04
Tak, ale cena za sqm zależała by od wielkości domku bo tak jak wyżej Kapitan powiedział, że za duży domek dużo trzeba by było płacic

Duffi
05-03-2010, 22:13
@edit - do Kapitana Alkohola

domki z 800sqm+ maja osoby tylko wysoko lvl'e które i tak zarabiają xx kcc dziennie wiec co to za problem 8kcc w tyg ? skoro 8kcc w jeden dzień z palcem w dup*e można zarobić h lvl'em ?

Venarek
05-03-2010, 22:17
Z jednej strony to dobre rozwiązanie, zeby wprowadzic czynsz za domek, ale tak jak napisal Kapitan Alhohol, jezeli ktos ma ville, to te ville bedą stały puste..

JaCkAzZ
05-03-2010, 23:18
Dobry pomysł :P
Jestem jak najbardziej "za"! Kasa by ubywała, wiadomo, nie jakieś duże sumy, ale zawsze zmniejszało by to trochę przyrost :))

Scoop
05-03-2010, 23:48
Nie jest to dobry pomysł, myślałem kiedyś o tym z Mortiisem, ale doszliśmy do wniosku, że tylko małe levele na tym ucierpią, h level zawsze będzie miał kasę na opłatę, czy to będzie 10kcc czy 1kcc za domek i nawet tego nie odczuje bo im większy level tym więcej się zarabia na expeniu. A jak sami się domyślacie mniejsze levele nie "wyrabiałyby" wtedy z kasą i znowu byłby płacz. Ewentualnie można by "opodatkować" tylko ville i domki w głównym mieście, byłyby wtedy tylko dla najbogatszych, mniejsze levele by nie ucierpiały bo spokojnie mogliby kupić sobie domek w innym mieście Ankaros albo Senja.

.Panicz.
06-03-2010, 00:36
@Up
Dlatego właśnie są allegro kidy, itd :)
Po co komuś domek gdzie 1 osoba przejdzie obok niego raz na 10h :o
@Top
Jestem na tak :rolleyes:;)

Wolly
06-03-2010, 08:40
Czynsz za domki to dość fajny pomysł, ale trzeba Twoją propozycję troszkę dopracować. Nawiązując do wypowiedzi Scoop'a, to myślę, że jak opodatkować to wszystkiego domki w miastach FACC.

MorgiBack
06-03-2010, 08:48
Bardzo fajny pomysł z tym, że jak Scoop się wypowiedział dla low lvli jest to 'zabójcza rozgrywka'.

Dla h lvli jest to kwestia expa, aby zarobić na czynsz, ale jest tego druga strona medalu. Zawsze to będzie mniej kasy na serwie.

Moim zdaniem czynsz powinien zależeć od jakości domku.

Np: Domki wodera są bardzo drogie (ok. 250kcc jeśli się nie mylę) i to są bardzo wartościowe domki.

Proponuję im wartościowszy domek tym większy czynsz typu 1sqm-1 kcc (w city przede wszystkim)

Sir Eliakim 540-... | Lord Necrox 1-... | Pekiniasz 1-320 | Mustafa Miler 621-710

Aktualnie gram Ek'a. (Sir Eliakim)

http://armia.toproste.pl/baner520x60.jpg (http://www.armia.toproste.pl/?r=Sir%20Eliakim&)

Eothar
06-03-2010, 09:18
Dobry pomysł, mocno by to zbiło kasę na serwerze no i byle kto nie miał by domku. Jestem na tak.

Kumpel Armii
06-03-2010, 09:28
Jestem na nie, dlatego, że biedniejsze osoby które chciałyby mieć chatkę na nią tym bardziej nie zarobią i trudno będzie im ją utrzymać. Jeżeli zmniejszać kasę na serwie, to trzeba wymyśleć coś innego.
# To by nie było sprawiedliwe dla all

Vilgefortz
06-03-2010, 09:38
a ja mimo wszystko jestem na tak, domki to luksus na który nie każdy powinien móc sobie pozwolic ;)
A ci co są biedniejsi niech trzymają eq w depo, więc domek nie pomaga w grze, tylko dodaje prestiżu

Sub Zero 2
06-03-2010, 09:59
Jestem na TAK.Tak jak powiedział Scoop dla low lvl'i byłoby to zabójcze.Mógł by być też podział wysokości czynszu na : dla low lvl'i,dla średnich lvl'i,i high lvl'i.

HpX3
06-03-2010, 13:41
chyba was cos boli.
Mając domek 20 sqm musiałbym płacic za niego 200cc tygodniowo , a zarabiam max 100cc.
Ofc Nie!

Zarexoholik?
06-03-2010, 13:59
Skoro kupujesz domek to chyba na właśność, a nie go wynajmujesz, nie? Jestem na NIE. To nie rl Tibia. :O !

Karpek
06-03-2010, 14:08
@up
Zgadzam się.

@topic
Pomysł beznadziejny, mam nadzieję, że tego nie wprowadzą ; c

EsSaY
06-03-2010, 14:46
Jestem za. Podatek wynosiłby 1/50 wartości domku -> kupując domek warty 250kcc płacisz 5kcc tygodniowo. Chodzi o to, że podatek przez rok jest równy tyle co wartość domku. ;P

A jak chcecie sensownie zmniejszyć kasę na serwie - na to nie ma już metody. Ten serwer za długo stoi na tych samych zasadach - exp=kasa. Powinny być moby wyznaczone do napierdalania lvla i do zbierania lootów (najlepiej jakieś które trzeba bić w grupach).
Aż założę swój własny temat, żeby to rozpisać. :<

KaZeK
06-03-2010, 14:59
Ta czynsz za domek, jak nie zapłacimy to pewnie komornik zacznie zabierać tydzień po tygodniu nasze itemy w ramach rekompensaty ;o

Jestem na nie.