Zaloguj się

View Full Version : Krytyka dla Administracji

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 15:49
Witam.Jak zauważyliście nasz serwer(7.6) z 800 graczy spadł do 200-280 dziennie+/-Co jest tego powodem?Właśnie od tego zaczniemy.
1.LOOT
Całkiem go zepsuliście,kiedyś jak tu grałem (2007) wynosiłem pamiętam Cały Golden Backpack zapełniony Golden Helmetami,Itp różnymi EQ.Teraz niestety tak nie jest i ok. 30% graczy odeszło przez to...I chciałbym powiedzieć że tłumaczenie "za dużo kcc na serwerze" nie tłumaczy tego dlaczego obniżyliście loota..Został Podobno Poprawiony,ale chyba o 5% ^.-.

2.Porządek
Dlaczego G'mowie nie reagują na takich ludzi jak złodzieje,osoby klnące?
A wogóle za słowa"Dam Itemy za Zaufanie" Powinien Być krótki BAN.Bo nawet Bialy Daro który ma 1k Poziom kradnie items.Byłem tego świadkiem.To odstraszyło wiele osób.

3.Boty,Hoty
Wprawdzie wiele osób Było za hotkeys na tak ale zrobił sie wielki syf.Boty nadal są na APO bo wiedzą że muszą się mnie obawiać bana jak każdy ma hotkeys i trudno odróżnić czy ktos jedzie na wosso czy hotach?.

Podsumowanie:
Żeby wiele osób wróciło na APO proponuję:
Przede wszystkim polepszyć loota o 15%/20% tak jak w Old APO.
Zatrudnić GameMasterów i Banować za kradnięcie items(rozdawanie items jest zakazane nawet w regulaminie).
Albo zostawić hoty albo usunąć jaka wola Administracji.
Pozdrawiam APO.
Krótki temat ale może pomóc.

N-series
11-03-2010, 15:51
@up jaki miałeś nick na tym "old apo " niby?
po części prawda ale Mortiis i tak ma opinie w dupie dla niego jak 2k lvl ma 1.5kcc na wardach na lvl to jest dobrze bo waste nie ma (czyt. starcza na manaski) nie wezmie pod uwagę tego że wejście 1sc, 1 ded 3sc za perfecta itp.

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 15:52
#up
Trudno powiedzieć wtedy już odeszłem z APO coś tak First Kereth czy jakoś tak.Musiałbym sobie przypomnieć..Wiem tylko tyle że miałem ok. 400lv..PoZdRo

Keshuter
11-03-2010, 15:55
Dobrze jest jak jest. czemu tak malo osob gra? hm... moze ludziom tibia sie nudzi?:>

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 15:56
#up
Grałeś na Old APO?
Wiesz jakie były kolejki nawet nikiedy grało 700 osób...A teraz po 250?

Szaloony Zieloony
11-03-2010, 16:11
Krótko, długo i na temat.

1. Loot - nie jest tak źle można nieźle zarobić chyba, że się często pada.

2. Porządek - wystarczy posprzątać w pokoju, to ci się gra zaraz porządniejsza wyda. ( kupić nowych gm)

3. Boty, hoty - boty - banować, hoty - zostawić.

V - nie, nie pamiętam bo gram od niespełna roku i jakoś sobie radzę. Ty byś chciał pewnie na 300 lvlu mieć na full eq, że się tak na loota uparleś co? Chyba, że nie umiesz grać i padasz co minute.

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 16:13
#up
Synku mówie o takich 200-500lv expienie mało loota pamiętasz jak z 15 minut kiedyś dało sie wynieść gbp loota z kingów?Teraz trzeba siedzieć po 7h...

Vojska
11-03-2010, 16:17
#up
Synku mówie o takich 200-500lv expienie mało loota pamiętasz jak z 15 minut kiedyś dało sie wynieść gbp loota z kingów?Teraz trzeba siedzieć po 7h...

Zauważ, że kiedyś na "old" apo, king to był boss... bo jak maksymalny poziom to był 500 ?
Teraz na 1k lvlu bierze się po 5-6 kingów naraz... i w 10minut miało by się gbp itemków.

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 16:27
Wiceps masz w zupełności rację ale nie przesadzajmy żeby tak obniżyć loota na 234 lvlu siedziałem na kingach 1h,brałem po 2 zabiłem chyba z 100 a jedyny loot to 2sca,mpa,bohy,mms :|

M4A1
11-03-2010, 16:36
Mortiis powienien zrobic tak jak bylo na apo 2-3 lata temu w tedy dalo sie grac kazda profesja
Teraz 1.6 ek jest ciezko uwalic w 3 osoby

Do do złodziei Gm za dowod oszukania kogos to powienien dawac delate konta albo bana na ip na zawsze albo na 3-6 miesiecy

Loot jest dobry nie powiem nie bo zawsze wychodze na ++

Porzadek GM powinni banowac od razu za przekleństwa (Chyba bym za czesto nie gral xd) A za pisanie nie na temat na kanalach ban tez od razu
Nie ma zlituj xd

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 16:49
#up
Chodzi mi o złodziei PACC,EQ bo oni najbardziej przeszkadzaja Noobs po prostu..Na starym forum podkarpackiego znalazłem coś ciekawego...Filmik jak jakiegoś nooba okradli 4 razy z PACC jak znajde dam linka.

Belfus Adri
11-03-2010, 16:58
Jestem na tak, powinni zwiekszyc loota bo to jest tragedia...
W sumie jest coraz mniejszy loot a na allegro kcc juz po 70 gr sa ;d

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 16:59
#up
Już na Allegro da sie 400kcc kupić bo ja nawet oglądałem i ktoś sellał 429kcc^.- Obłęd

.Panicz.
11-03-2010, 16:59
Czwarty problem to Pampalini.
Piąty, szósty oraz siódmy to (Wassup,N-series,Amu$)
@Topic. Jestem na tak :)

M4A1
11-03-2010, 17:00
#up
Chodzi mi o złodziei PACC,EQ bo oni najbardziej przeszkadzaja Noobs po prostu..Na starym forum podkarpackiego znalazłem coś ciekawego...Filmik jak jakiegoś nooba okradli 4 razy z PACC jak znajde dam linka.

No dobra tez nie lubie jak mnie ktos obwali na pacc ja daje czasem 1 ale jak dalem 2 x to mnie 2 x okradli a filmikow nie robie wiec
Jest jakis problem z tym ale jakis dowod i ban na mieisac na konto zeby ludzie sie nauczyli grac bez oszustw

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 17:02
#up
Nie o to chodzi tylko o to żeby banowali za"Daje Items za Zaufanie"Bo nawet Bialy Daro co ma 1k lv Kradnie Demolka Knight ofiaraja :|
#Panicz
Dobrze że jesteś też tego zdania OLD APO musi powrócić

Wjesław
11-03-2010, 17:08
Czwarty problem to Pampalini.
Piąty, szósty oraz siódmy to (Wassup,N-series,Amu$)
@Topic. Jestem na tak :)

#.Panicz.
oszust?? chyba grasz od dzis na apo człowieku, nie obrazaj psie Amu$ia i Wasz Upa : >

#topic.
szczerze? mam wyjeban**** tak normalne osoby 18 roku zycia nie graja na apo, szkoda czasu i nerwow na tych allegro 12 latkow wjazdu na rodziow "temat z mc mari" :>

#o.O Lathus O.o
wiesz co to edit?? powinni Ci warna dac : >

P.S.Ile ty masz lat że mówisz do ludzi synku... ? 40 + ? Oo'

jesli do mnie mowisz to mam osiemnascie,

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 17:10
Wjesław proszę grzeczniej :mad: to nie dział "Idiotyzm" Jak chcesz go poobrażać to nie w moich tematach...Nie masz nic ciekawego do napisania?To BYE z tąd...

Arcik
11-03-2010, 17:14
Wiceps masz w zupełności rację ale nie przesadzajmy żeby tak obniżyć loota na 234 lvlu siedziałem na kingach 1h,brałem po 2 zabiłem chyba z 100 a jedyny loot to 2sca,mpa,bohy,mms :|

Old apo to nie był sam serwer ... to był serwer + ludzie którzy grali... większość z nich nie wróci bo najzwyczajniej tibia im się znudziła.
Kasy jest bardzo dużo i przybywać będzie a ty chcesz aby loota zwiększyli ? dobre...
Na 240 lvlu to się na draculach expi ... w kilka minut lvl a od 250 mad dogi na których jest lepszy loot niż na kingach.
Gm widzi różnicę między komendą na manasa czy uha a zwyczajnym wosso, bo najczęściej on jest używany bo 3/4 apo nie wie co i jak ze scarem.

P.S.
Ile ty masz lat że mówisz do ludzi synku... ? 40 + ? Oo'

P.S.2
Przestań nabijać te posty bo już są chyba w każdym nowym temacie...
Dotacji z Unii za nabijanie postów nie ma.

#down
ej weź się ogarnij... po co znowu posta nabiłeś ?
jestem przekonany że nie jesteś starszy ode mnie bo twoje słownictwo mówi samo za siebie.
Jak chcesz mi udowodnić to podaj na pw skype albo numer kom to jak wrócę z angielskiego to do ciebie przedzwonie.

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 17:16
Ile mam lat?
Więcej na pewno niż ty i wez się zajmij sobą?Nie chce tracić czasu na noobów.

Muciu
11-03-2010, 17:30
Ile mam lat?
Więcej na pewno niż ty i wez się zajmij sobą?Nie chce tracić czasu na noobów.

Nie napinaj się tak, bo monitor oplujesz :<

@top
Kolega "pożyczył" mi 400+ rp, z 40 min expa wyniosłem 6,5 sc.
Na manasy starczy, jeszcze dla siebie sporo było.
Zależy od szczęścia.

TuK!
11-03-2010, 17:47
@top
Pamiętam, kiedyś jak tu zaczynałem ludzie pisali "kur.wa", każdy się bał o bana ;< Zrób coś mortiis.

.Panicz.
11-03-2010, 18:10
#.Panicz.
oszust?? chyba grasz od dzis na apo człowieku, nie obrazaj psie Amu$ia i Wasz Upa : >

#topic.
szczerze? mam wyjeban**** tak normalne osoby 18 roku zycia nie graja na apo, szkoda czasu i nerwow na tych allegro 12 latkow wjazdu na rodziow "temat z mc mari" :>

#o.O Lathus O.o
wiesz co to edit?? powinni Ci warna dac : >

jesli do mnie mowisz to mam osiemnascie,
Gdzie nienormalny człowieku w moim poście jest słowo "Oszust" ? :eek: :confused:

Xienus :>
11-03-2010, 18:13
dzisiaj expilem na kings i z lvl 845 na 846 zbierałem lota i weszło mi tylko 141cc -.-

Wassup
11-03-2010, 18:53
I co chcesz wnieść tym tematem bo nie bardzo rozumiem? Każdy o tym doskonale wie.

A wiesz co to opcja edit? W 1 temacie z którego nic nie wynika nabiłeś 9 postów. Na mózg ci padło? Nabijaj sobie posty tam gdzie licznik jest wyłączony - czyli wcale się nie udzielaj.

Seth Drut
11-03-2010, 18:54
na apo nie gra tyle ludzi bo tibia ma juz swoje lata.
nawet jezeli ktos zaczyna grac to nie gra na 7,6 tylko na najnowszej.
co do loota to ms'y czy te mad dogi. lepszy loot niz z kingow ;)
a gm'owie..
coz...
powinni banowac xd

Zarexoholik?
11-03-2010, 18:58
Jakbyś grał na dawnym apo to byś miał coś koło 16 lat~. W wieku 16 lat nie pisze się takich bzdur. Sensownych rzeczy to ty tutaj nie napisałeś. Loot? Nie każdy na 500 levelu ma nosić sapphire seta, czy klapki. Od tego masz questy, żeby zdobywać itemy. Loot stanowczo wystarcza. Kiedyś był totalnie przesadzony.

K@Z!U
11-03-2010, 19:17
@up masz racje a ze tobie sie to niepodoba to wypier***aj na inny serwer proste?

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 19:36
#Muciu
Wez zakmnij morde bo i tak nic ciekawego nie masz do powiedzenia,nic mądrego :|
#Zarexoholik
Po 1 ja nie mam 16 lat mam 15^.-
Po 2 Kaziu mi sie tu podoba ale loot troche tragedia?
Po 3 nie pisze tych postów aby sobie nabijać^.-?

Senshi
11-03-2010, 19:40
1.Loot-jak grales bylo malo osob dlatego taki loot miales a poza tym za duzo siana na serwerze jest
2.Porzadek-GM czasu widocznie nie maja:|
3.Hot-usunac je najlepiej i tak apo upadnie niedlugo

o.O Lathus O.o
11-03-2010, 19:49
Upadnie dlatego założyłem ten Topic!

Artis
15-03-2010, 01:19
Ty też upadniesz, ale na mózg.Jedynie co raz kiedyś dostałem to niesłusznego bana od Adiosa.

Goldi
15-03-2010, 07:33
Z tymi +800 graczami już nie da się nic zrobić gdyby te apo było te 3-4 lata temu też by tyle osób grało po prostu teraz w modzie są tibie 8.xx+ zobaczcie że tam +600 osób gra średnio moge to jeszcze powiedzieć na przykładzie mazurka kiedyś tam grało 250+ osób a teraz tylko raptem 100 .Za 1-2 rok jeszcze mniej graczy na apo będzie

Nirex
15-03-2010, 07:57
Ja tu zaczołem grać w wakacje.
Wtedy atmosfera na expowiskach była lepsza bo w depo praktycznie byłem tylko po AOLE więc nie wiem jakto było...
Kiedy już zaczołem siedzieć w depo i poznałem pare ludzi którzy zaszli mi za skóre kradnąc mi items i kase xD
Takimi osobami np byli:
1. Alley
2. Atomek
3. Mustafa Miller (old)

Jakto gracze mówią "APO zjebali już do końca"

Ernii
15-03-2010, 11:26
Ja tu zaczołem grać w wakacje.
Wtedy atmosfera na expowiskach była lepsza bo w depo praktycznie byłem tylko po AOLE więc nie wiem jakto było...
Kiedy już zaczołem siedzieć w depo i poznałem pare ludzi którzy zaszli mi za skóre kradnąc mi items i kase xD
Takimi osobami np byli:
1. Alley
2. Atomek
3. Mustafa Miller (old)

Jakto gracze mówią "APO zjebali już do końca"

upadnie / chyba sobie zartujesz ;o ma upasc jak po update dalej gra po 200 osob ? ^^ Loot jest odpowiedni expie teraz 1800 rp i mam na lvl 1kcc nie tak zle ; > No ale tez brakuje mi loota np z patfinderow jak wtedy na nich zarabialem : S ale teraz jest ok nie bedzie wiekszego szpanu z kassy ;o i domki nie beda drozsze