Zaloguj się

View Full Version : Nokia 5530 vs SE W595 - wasze opinie.

Kamor Wielki
12-03-2010, 17:54
Jakie macie opinie dla poszczególnych telefonów ?
Nie,nie porównujemy ich do siebie.

Azielu$
12-03-2010, 17:57
5530 - dobry fonik. Kumpel go ma i nie narzeka ;d Dobry aparat, dobry głośnik. Można oglądać filmy w avi i rmvb.
W595 - osobiście nie miałem go w rękach, ale podobno to szajs.

`Artas
12-03-2010, 18:23
Nokia 5530 - sam posiadam, sprawuje mi się znakomicie. ;) muzyka gra dość głośno, aparat też jest w porządku.
Co do SE nie wiem, nie miałem więc nie skomentuje go.

Kamor Wielki
12-03-2010, 18:34
Dzięki aziel,leci samolocik(Raput) xD

Nokia 5530 - sam posiadam, sprawuje mi się znakomicie. ;) muzyka gra dość głośno, aparat też jest w porządku.
Co do SE nie wiem, nie miałem więc nie skomentuje go.

Ok,a jaka jest jakość dzwięku i wykonania fona,długo bateria trzyma ?

Bo tak szczerze to bardziej mi pasuje Nokia,bo ma 2 głośniki,a do muzy właśnie jakiegoś szukam.

.Panicz.
12-03-2010, 19:55
Sony Ericsson to najgorsza marka jaka może być :o Bynajmniej dla mnie :p
Polecam nokie :)

Azielu$
12-03-2010, 19:55
Bateria nie bije rekordów, ale nie jest tragicznie. Tylko aplikacje strasznie zżerają pałera (przez duży wyświetlacz). Przy ciągłym używaniu trzyma ok. dnia, a przy 'umiarkowanym' to jakieś 5 dni. :d

@.Panicz.
Mam se c902 i nie narzekam. Dobrze się sprawuje, nie zacina się ani nic. Tylko ostatnio zajebałem nim w słupek i poszedł wyświetlacz, ale przy takim uderzeniu nawet nokia by dedła. >:

Greyback
12-03-2010, 20:18
Sony Ericsson to najgorsza marka jaka może być
Bym się kłucił.

Ja mam SE w595 i no powiem jest od bardzo głośny (ma 2 głośniki) ale nie jestem z niego do końca zadowolony trochę wolno czyta zdjęcia. Ale ja osobiście nie lubię dotykowych telefonów więc Nokia 5530 odpada dla mię.

nesta12
12-03-2010, 20:21
Dokładniej ogólnie zależy pod jakim kontem poszujesz komórki.Nokia ma dużo bajerów ale za to jest mało trwała (czyli się szybko psuje,wiem z własnego doświadczenia,all komórki które miałem to nokie i tylko jedna się nie psuła ;) ).Ale SE jest trwały.

Τettmeier
12-03-2010, 20:27
Tak się składa, że obaj dobrzy kumple mają takie foniki. Powiem tyle: Nokia sie szybko nie zepsuje, wszystko tam ładnie działa, jak nie będziesz nią rzucał to ci długo wytrzyma, chociaż głośnik ma taki 50/50. Gra dobrze ale nie jakoś super-głośno. Co do innych aplikacji to naprawdę fajny telefon

Se się fajniej prezentuje, lubię wysuwane telefony. Głośnik mi jak najbardziej pasuje więc jak bym miał 100% muzy wybierać to wziąłbym SE. Z resztą jest neutralnie, aczkolwiek wolałbym widzieć w swoim ręku Nokie przy ogólnym poruszaniu się po opcjach

Zezikan
20-04-2010, 18:53
Hmm ten se to dobry telefon polecam Ci go mam go pare dni paterja dobrzez sformatowana to jest cool =]

Okey
21-04-2010, 11:15
Nokia na prawdę dobry telefon. Jeżeli jesteś przyzwyczajony do telefonów z klawiaturą, to na początku będzie cię wszystko denerwowało. Bateria jest co prawda cienka, ale jeżeli używasz telefonu jako telefon/odtwarzacz beż żadnych aplikacji to spokojnie 3-4 dni. Aparat gdy się patrzy na niego, nie wygląda najlepiej, lecz zdjęcia wychodzą bardzo dobrze. Jedynie moja nokia ma wadliwą obudowę... Może ty trafisz na normalną.

Tego sony ericssona nie miałem okazji spotkać, ale myślę, że nokia i tak bije go na głowę.