PDA

View Full Version : Du?y update - gotowiec :d

EsSaY
12-03-2010, 20:39
Siema,

Propozycja będzie dotyczyła dość dużego updejta. Propozycja ta jest wynikiem eksperymentowania z moją wyobraźnią podczas 2 nudnych lekcji. Wszystkie rzeczy wymienione tutaj są prawdopodbnie wykonalne w Tibii, lecz swoim polotem będzie przewyższać nawet rl tibię. Jeśli chcesz przeczytać ten temat w skrócie, zobacz tylko punkty 1 i 7.

1. Update zakłada::
-odświeżenie starych i zapomnianych peryferii wszechświata (przedział levelowy 100-3000 :D),
-dodanie 5 bossów, który jest tylko 1 na mapie, z którymi walka będzie wyglądała na zasadzie grupowego starcia wymagającego użycia różnych profek, (z dobrym lootem i słabym expem). Zabicie ich samotnie przez h lvla jest praktycznie niemożliwe. ;>
-dodanie 4 potworów (2 do expa, 2 do loota)
-lekkie przearanżowanie kilku miejsc,
-cztery nowe czary po wykonaniu q,
-dodanie nowych expowisk nie wyglających jak respy kingów czy queenów (chmurki->korytarzyk->kółeczko w którym są 2 mobki), lecz takie bardziej rzeczywiste (jak np. GS'y can, zamek orków evul jednocześnie zabezpieczając przed wpierdalaniem się na respa)*
-dodanie wielkiego questa na dostęp do nowych terenów i finalnie prowadzących do nowych itemków (niestety będzie problem z tradowaniem ich, żeby zapobiegnąć spadku ich cen. przepraszam allegro boty :<),
-dodanie czterech broni (po 1 dla każdej profy), które ogólnie mają 4 warianty (exp, pvp i tajemnica :<),
-Ile czasu zajmie stworzenie tego?
(http://forum.toproste.pl/showpost.php?p=616882&postcount=17)

2. Nowe tereny
Ogółem 4 tereny, podzielone według motywów przewodnich:
-Nature (100-500lvl) -> Bossy o wymaganiu levelowym: 300 i 500 *cała ekipa 6+ osób musi taki mieć* (jako jedyny dział ma 2 bossy)
-Demon (100-1000lvl) -> Boss 900lvl
-Undead (100-1400lvl) -> Boss 1300lvl
-Royal (900-3000lvl :p) -> Boss 1700lvl

1. Nature
Ogółem składający się z dwóch działów, jednego większego i jednego mniejszego:

1. Większy.
Miejsce: Koło Volcano
Opisuję wersję którą można zrobić bardzo szybko, sam polecam powiększenie tego miejsca 4 krotnie (wymaga wiecej pracy, ale będzie się expiło 5ciokrotnie większej rzeszy ludzi :D)
Wymagania: Brak.
Wielkość: Trochę mniejszy od tego Jungle Magic Island.
Opis: Wygląd wygasłego wulkanu, kilka poziomów. Wszystkie o kształcie kółeczka. Na górze wulkanu dziurka, przez którą można wejść na dół, aż poniżej poziomu:
-na dolnym poziomie mogą expić 2 osoby (dość szybki respawn) - wymagane ok 100 lvla (jakieś serpent spawny, G Spidery i jakieś inne mobki :P)*
-na wyższym poziomie może expić 1 osoba, żeby wszystko ładnie się respiło, level ze 150-200 GSy i Serpent Spawny
-dwa następne poziomy są przeznaczone do dobrego expa przez 1 osobę, same GSerpy.
-szczyt wulkanu i jego wnętrze dla 1 osoby,
*na górze 2 Servant of Soulflayer (da się wziąć je pojedyńczo)
*poniżej 1 Soulflayer i 2 Shadow Creeper (stojące osobno)
*poziomy niżej Shadow Creepery
-W podziemiach sporo shadow creeperów w otoczeniu bossa pająka: Dark Widow

2. Mniejszy
Miejsce: Wyżyna na Can, wejście tam gdzie są GSy, to po prostu zlepić mostek na tą stronę góry, które też jest dostępna dla facc (dokładniej: dostępne tylko dla PACC, bo trzeba przejść przez teren PACC, ale znajduje się nad miastem w Can i terenem dla facc ;D).
Wymagania Brak/ew. zrobienie questa związanego z zabiciem Dark Widow
Wielkość: To coś jak ten teren z GSami + małe wzgórze dla Bossa.
Opis: Zbędny ;p

Nowe potworki:
Servant of Soulflayer: (wygląd GSerp'a) Ok. 4x mocniejsze od gsów, 150k expa,
Boss: The Soulflayer, wymagane kilka 500 lvli*,
Shadow Creeper: wygląd tarantulki, 80k expa, dobry loot, dość mocne (słabsze od SoS'ów)
Dark Widow - wymagane 300lvle.*,

2. Demon
Miejsca: Podziemia tej góry z Demonami na ANK - Slit of Shadow.
Wymaganie: Brak.
Wielkość: Proponuję coś w stylu
Opis: Respy demonów i wszystkiego co związane ze zuem (dl, orshe, bally - wygodny exp nawet do 1000 - kolejne duże expy bally ^^). Większa różnorodność mobów od wyżej wymienionego wulkanu, potwory przemieszane. :d

Nowe potworki:
Brak nowych expmobów
Boss: Mephisto (walka z nim opisana - pod nazwą Panczant Dragon, (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=67646)UWAGA! Nie jest aż tak mocny jak tutaj napisałem, te statystyki były pisane dla HLvli, a ten będzie na lvl 800).
Za długo by opisywać moją koncepcję tego miejsca, a i tak nikt nie wyobrazi sobie tego tak jak ja.

3. Undead
Miejsce: Podziemia Plains Of Damned na EV. (ale respy dla PAKów :rolleyes:)
Wymagania: By wejść do miasta trzeba będzie wykonać quest związany z terenami Nature i Demon. (po wykonaniu ich niektórzy dostaną nowe czary hrhr)
Dość duże podziemne miasto umarłych przeznaczone do expa na 900+ lvlu - pełne mastahów i nowych mobów. Mam też fajną koncepcję na umieszczenie umieszczenie tam faraonów (nie psując przy tym mrocznego klimatu egipskimi motywami). Po drodze do tego miejsca expowiska dla mniejszych lvli.

Nowe potwory:
Nethermancer: - typowy expmob TYLKO* dla sorków i drutów 900+ lvl, słaby loot.
Opis: Ten mag śmierci podobno kiedyś słynął ze swojej roztropności i inteligencji, jednak z powodu silnego wpływu Sathara jest tylko cieniem tego, kim był kiedyś. Dosłownie cieniem...
Death Knight: - lootmob - mimo słabego expa, dobrze sypie itemkami. Nie wyróżnia się ilością hp ani hitami.
Opis: Zbędny.
Boss: Sathar The Warped - wymaga sporej ekipy (w sumie to brak wymagań profesji poza obecnością sioherów i 2-3 eków z ulepszoną exetą res)
Opis: Winowajca zniszczenia całego miasta. Po zabiciu setek osób cudem osadzony w więzieniu w podziemnym mieście, które kiedyś było miejscem spotkań szlachty z całego świata...
Podobno był niezwykłym wojownikiem, powiada się, że był w stanie powalić KAŻDEGO jednym ciosem swojego miecza. Był też czarnoksiężnikiem, a po uwięzieniu go w silnie strzeżonym więzieniu wściekłość gromadzona w jego umyśle przez lata przelała się na innych i wypaczyła całe miasto i zniszczyła okoliczne tereny... (nie martwcie się, jeśli chcieliście zobaczyć to miasto przed jego korupcją - po wykonaniu questa, będzie można się cofnąć troszkę w czasie i zobaczyć jak wyglądało to miasto przed zniszczeniem. Ba, będzie tam nawet można poexpić. ^^)

4. Royal
Miejsce: Wyspa na morzu, dostęp przez Soran.
Wymagania:
a) Wyspa: Nature quest
b) Zamek: Undead Quest
Wielkość:
a) Wyspa: coś jak to miejsce od wyjścia z evul (wliczając zamek, orki ale bez Lizard Landu)
b) Zamek: Większy niż ten Evulowy
Opis:
a) Wyspa: Mało do opisania, trochę drzewek, jakieś chałupki i ville z kingami i queenami. ;>
b) Zamek: Coś jak miasto na soran. W zależności od piętra różne moby:
Podziemia - Fire Łomen, Parter i pięterko - kingi (ściągane nawet po 7-8 naraz hihi :D), 2-4 Piętro - Queeny (od 2 do 4-5 naraz) Latające magiczne wysepki dookoła zamku (8 takich, każde 2 piętra) - po 2-3 wise w na jednym piętrze 5-6 piętro - Pathfindery (nie wiem jakie to mocne więc nie powiem po ile :(). Po przejściu całego zamku i zapłaceniu 'kilku groszy' i czegoś co pozwoli nam latać dostaniemy się do podniebnego sanktuarium
c) Sanktuarium - miejsce chronione przez Pathfindery i Wise Manów. Rezyduje w nim Thorim - upadły tytan odpowiedzialny za całe zło w świecie APO. Walka z nim* to moim zdaniem zajebiście ciekawy pojedynek, angażujący każdą profkę - najbardziej blokujących eków, którzy będą musieli się trochę bawić. ;>

Nowy potworek:
Thorim - wymaga ok. 10 1700+ lvli, daje bardzo fajny loocik, ale jest niezwykle wymagający - co moim zdaniem będzie ciekawą zabawą dla całej rodziny. (XD)

3. Przearanżowanie miejsc:
1. Kingi w cycpolis (opisałem to w tym temacie (http://forum.toproste.pl/showpost.php?p=614276&postcount=22) - przypomniało mi się to - użyte jako część questu do Royal Palace)
2. Kingi w can przed wise - zrobienie 3x resp x3 zamiast 1 przy tym bajorku.
Może coś wymyślę.

4. Czary
Dostępne po Demon queście.
Knight: - exeta res na 4 kratki (na potrzebę blokowania bossów.
Pall: - Holy Wave - coś jak strzałeczka, tylko zamiast physical bije z Fire - trochę mocniej od visa (i tak nie będzie można użyć w pvp tylko na bossach ^^)
Sorc: - Desintegration Beam - fala wielkości Dragonbreath, bijąca z energy o sile exevo gran mas visa
Drut: - Wandering Plague - mas pox o sile exevo gran mas vis sorca bijący z poison
Wszytkie czary są do walki z bossami i expienia

5. Quest
Nie będę dużo opisywał. Jest to quest na zayeeebystą broń TYLKO DLA CIEBIE. Polega na gładzeniu nowych bossów, wędrowaniu po świecie i zbieraniu tysięcy itemów (naprawdę tysięcy) - zmaleje ilość kasy.

cdn.

EsSaY
12-03-2010, 20:41
6. Bronie
Bronie te będą finalną nagrodą z wielkiego questa. Ten oręż jako wykuty przez Ciebie zwiąże się z Tobą na zawsze przybierze nawet Twoje imię (np. Essay's Unholy Wand). Broń wyładowuje się po 12 godzinach noszenia i trzeba będzie ją odnowić u specjalnego npca za opłatą, będziesz mógł to zrobić tylko Ty. W razie hacka lub stracenia broni można ją ponownie stworzyć za 'kilka monet' (jakoś 30k) -> dla hackera i tak nie będzie miała żadnego zysku, bo wyładuje się po 12h i chuj z nią zrobi.
Broń będzie miała 2 warianty i 2 moce (pvp i exp): (jakieś sprity się znajdą xDDD)

Knight (2 warianty dla mieczyków, toporów i obuchów)
a) 1h
1 moc: Do blokania, 1 zasięgu, duży defens w pvp brak użytku.
2 moc: Do expa na mocno bijących stworkach, 1 zasięgu, duży defens, mały atak. Wali exori o zasięgu 3x3 zadając obrażenia wszystkim (tak jak np. golden bolt)
b) 2h
1 moc: Do bicia potworków. 2 kraty zasięgu, duży atak, mały defens, wali exori zadając dmg wszystkim przeciwnikom w zasięgu 3x3.
2 moc: Do pvp, 2 kraty zasięgu, duzy atak. Bije 1 przeciwnika wysysając mu lvl*skill/200 np. [2000*130/200=1300] życia.
Palla (spear i bolt)
a) Spear
1 moc: Do bicia stworków w zwarciu. Wali physicalem w zasięgu 3x3.
2 moc: Jakieś propozycje na specjalną moc?
b) Bolt:
1 moc: Do bicia stworków z daleka. Wali physicalem w zasięgu 3x3.
2 moc: Do pvp. Jakieś propozycje na specjalną moc?
Sorc/Drut
a) Wand
1 moc: Do expa. Wali potwory w zasięgu 3x3.
2 moc: Do pvp. Wali 1 kratkę, lecz wykrada przeciwnikowi lvl*mlvl/250 np. [2000*150/250=1200] many. (sorc potrzebuje o wiele więcej many na czary niż ek i rp więc nie płaczcie)
b) Jakieś propozycje na specjalną moc?

Zmiana mocy broni jest nieodpłatna i wystarczy zrobić "use" na broni.
Zmiana wariantu będzie kosztowała gdzieś 1k u NPC od odnowienia jej.

7. Cele
-odświeżenie starych terenów,
-zapewnienie grupowej zabawy z potworami,
-zrobienie długiego i ciekawego questa, który wymaga tysięcy itemków co pozwoli pozbyć się kasy na serwie, a dodatkowo wzbogaci lowlvle, zabierając kasę hlvlom,
-dodanie ciekawych expowisk nie tylko dla najwyższych lvli (te low lvle są zawsze traktowane "na odpierdol"),
-* - ta gwiazdka oznacza, że mam na to pomysł, ale nie wymawiam go na głos.

Wszystko podane tutaj jest możliwe do zrobienia.
Wbrew pozorom, nie jest to ąz tak czasochłonne na jakie wygląda. ;> Potwora robi się 30 minut, a taki wulkan można ładnie naszpachlować w 3 godziny.
Proszę modów o nie zamykanie tematu, przed tym jak powiem.(chcę żeby było troche komentów)

Pozdrawiam,
Essay

#EDIT 18.03
Widzę, że tajger szpera w propozycjach... :D
Jeśli natkniesz sie na mój temat i spodoba Ci się, to daj znać, bo mam bardzo ciekawe pomysły na te potworki. ;>

Moon Red
12-03-2010, 20:43
Przeczytałem wszystko i jestem pod wrażeniem naszych nudnych polskich lekcji. Nieźle musiało ci się nudzić żeby takie coś napisać. Uważam że wszystko zostało dobrze przemyślane i owa propozycja powinna wejść w życie, na pewno potrzebuje małych poprawek.

POZDRO
Leci Reput

@edit

Widzę że są jeszcze bronie. Hmm bronie tez sa dobrze przemyślane, ten quest na pewno zajął by dużo czasu graczom.

@down

Oj.. to naprawdę ciekawe lekcje masz :D

EsSaY
12-03-2010, 20:44
Przeczytałem wszystko i jestem pod wrazeniem naszych nudnych polskich lekcji. Nieżle musiało ci sie nudzic zeby takie cos napisac. Uważam że wszystko zostało dobrze przemyślane i owa propozycja powinna wejść w życie, napewno potrzebuje małych poprawek.

POZDRO
Leci Reput

Literatura 20lecia międzywojennego - przeabiałem to na własną rękę więc... xD

@Edit
Jak coś Was ciekawi to pytać.

Wassup
12-03-2010, 20:46
Przeczytałem wszystko i zarąbiste:) jak znasz się na tym to może Mortiis sam poleci Ci to zrobić ;> Podeślij to komuś z administracji.

Μejger
12-03-2010, 20:47
Genialne!

Jeżeli ktoś nie grał w WoWa może mieć problemy z wyobrażeniem sobie tego systemu, ale OK!!!!

Orson_Pall
12-03-2010, 20:49
Wbrew temu, co myslalem na poczatku- udało mi sie całe przeczytac, moze propozycje sa fajne, ale odpusc sobie; to nie jest WOW, chcesz ambitnych misji/walk/bosow? W internecie mozesz znalesc setki MMORPG, a apo- tu sie tylko expi, wbija na respa, i jak trzeba to w 2h wykonuje questa. Ostatecznie mozna isc kogos zabic.
@^Crayon: Dlatego, ze ekipa apo czegos takiego nie zrobi? Jesli Wasze komputery na to pozwalaja, radze przerzucic sie na jakas gre 3d... Osobiscie polecam WOWa, lub jesli wow ma za duze wymagania- knight online. Obie te gry maja bardzo rozbudowany sytem questow, pvp, expienia.
@Essay: Po co chcesz dodawac to na apo, skoro jest gdzies indziej? Po pierwsze, to po co zwalac skads pomysly, po drugie- lepiej graj tam, gdzie to juz jest, wiadomo ze skoro jest dluzej- to raczej bardziej dopracowane.

EsSaY
12-03-2010, 20:52
Wbrew temu, co myslalem na poczatku- udało mi sie całe przeczytac, moze propozycje sa fajne, ale odpusc sobie; to nie jest WOW, chcesz ambitnych misji/walk/bosow? W internecie mozesz znalesc setki MMORPG, a apo- tu sie tylko expi, wbija na respa, i jak trzeba to w 2h wykonuje questa. Ostatecznie mozna isc kogos zabic.

Chodzi właśnie o to, żeby była też odmiana od zwykłego expienia. Wszystko po to, żeby nie popadać w monotonię. Moim zdaniem to lepsze od zwykłego updejta ze zwykłymi, nudnymi respami.

@Nesta
Obojętnie, siadamy jak chcemy. ;D
A w sumie nic nie zapisywałem tylko przedziały levelowe, jeśli o to pytasz. ;p

Crayon
12-03-2010, 20:54
Full aprove. Śmierdzi World Of Warcraft na kilometr, ale dlaczego nie mielibyśmy brać dobrego przykładu z dobrej gry, która posiada dobry system lvlowania.
Orson, dlaczego miałby odpuścić? Dlaczego APO miałoby być takie jakie jest teraz? Nudnym, monotonnym wbijaniem poziomów, czasami zabiciem kogoś, lub padnięciem gdy się chce wrócić do temple(ehehe bo sl sie ma, to sie gra!)? Jak jest źle to narzekacie, jak ktoś chce wyciągnać Was z dołka, to też narzekacie. Durna, polska mentalność.

nesta12
12-03-2010, 20:54
Gratuluje,aż tyle napisać dla gupiej tibii ;) To jest godne Rl tibii ! Taki update aż antychrysty uciekają przed jedzeniem kotów.

Btw: w której ławce siedzisz??

Kamor Wielki
12-03-2010, 21:00
WoW w wersji 2d ?
Intrygujące.

Na moje można spróbować coś takiego zrobić,ale wątpię czy przyciągło by to graczy.

EsSaY
12-03-2010, 21:02
WoW w wersji 2d ?
Intrygujące.

Na moje można spróbować coś takiego zrobić,ale wątpię czy przyciągło by to graczy.

Potwory przyciągały by graczy ze względu na loot, a quest ze względu na dostęp do lepszych expowisk i mocy broni. ;>
A ten boss undeadów jest zajebistym sposobem na exp, on w odróżnieniu od innych bossów byłby nastawiony na expa, ze względu na specyfikę jego walki (wszyscy/prawie wszyscy go biją, jednak nie jest to czysta napierdalanka, walka jest baaardzo ciekawa ze względu na teren i jego umiejętności)

Senshi
12-03-2010, 21:24
Przyznam szczerze ze nie chce mi sie czytac jak widze takie posty, ale twoj mnie mocno zaciekawil i oczywiscie jestem na tak:)
Update wg twojego pomyslu bedzie najwczesciej na gwiazdke:o

Quiet v 2.0
12-03-2010, 21:27
Nie rób z tibii wowa. Widać ze cie ciągnie do wowa nolifie xD jestem na tak

Szaloony Zieloony
12-03-2010, 21:31
Grzechem jest być przeciw takiej propozycji. Ja chce żeby to wprowadzono!

Heodrim
12-03-2010, 21:31
mi to bardzo przypomina gre warcraft 3, tam w multiplayerze jest naprawde duzo rpgow polegajacych na IDENTYCZNYM systemie. Quest -> nowa bron -> boss. Wszystko sprecyzowane i wyjasnione, nadaje sie wedlug mnie w 100% tylko pytanie czy to da sie zrobic, np miecz bijacy exori :p. Z tymi bossami moglo byc byc tak jak z annihilatorem - 4 osoby sie ustawiaja na kratkach i ktos naciska dzwignie. W kilku postach juz pisalem ze warto by bylo oprocz expienia pomyslec o teamplayu i wlasnie to co napisales w 101% zaspokaja moje wymagania. Pozdro ze chcialo Ci sie to wszystko pisac, bo przeciez znajac zycie to nie zostanie zrealizowane badz zostanie zrealizowany jak nikomu juz nie bedzie sie chcialo takich questow robic.

GRATULACJE!

EsSaY
12-03-2010, 21:35
mi to bardzo przypomina gre warcraft 3, tam w multiplayerze jest naprawde duzo rpgow polegajacych na IDENTYCZNYM systemie. Quest -> nowa bron -> boss. Wszystko sprecyzowane i wyjasnione, nadaje sie wedlug mnie w 100% tylko pytanie czy to da sie zrobic, np miecz bijacy exori :p. Z tymi bossami moglo byc byc tak jak z annihilatorem - 4 osoby sie ustawiaja na kratkach i ktos naciska dzwignie. W kilku postach juz pisalem ze warto by bylo oprocz expienia pomyslec o teamplayu i wlasnie to co napisales w 101% zaspokaja moje wymagania. Pozdro ze chcialo Ci sie to wszystko pisac, bo przeciez znajac zycie to nie zostanie zrealizowane badz zostanie zrealizowany jak nikomu juz nie bedzie sie chcialo takich questow robic.

GRATULACJE!

Miecz bijący exori to nic innego jak Golden Bolt czy Silver Wand. :)
Chodziło mi po prostu o zobrazowanie grafiki.

A co do teamplayu - ja mam pomysł jak miałoby wyglądać przejście do bossa - ale 4 osoby to za mało, żeby mu podołać. :D

@Ile to zajmie
Moim zdaniem, można to zrobić w miesiąc.
-Na napisanie wszystkich mobów poświęciłbym mniej czasu niż na napisanie tego tematu (ma ponad 1000 słów... :F)
-Bronie to wyższa szkoła jazdy bo nie umiem przypisać spelli do broni.
-quest itemy i ich użycie to też nie moja bajka
-wszystkie npc, dialogi z nimi związane i część questowa to 1 sobota, zakładając że w ciągu dnia idziesz do sklepu a o 20 na imprezę
-przearanżowanie starych terenów to jakieś 1,5h?
-Płaskowyż z gsami to jakieś 3h (mówię ze swojego punktu wiedzenia, uwzględniając swoje 'pro' skille w tworzeniu map :P)
-Wulkan i siedlisko dark widowa to z 6h,
-Wyspa Royali to z 10h uwzględniając i dodając zmianę terenu (jak wiadomo, nie można stać w respie, żeby mob sie zrespił, a takie respy są naszpikowane potworami, przez co zabijanie blokowało by respa przy większej liczbie osób, ale ja mam na to lekarstwo ;D
-Siedlisko demonów to naprawdę zależnie od wyobraźni mappera i potrzeb graczy (bally i orshe to popularne respy, więc dość duże musiało by to być.
-Buried City to moim zdaniem najbardziej wymagające expowisko, ale jest po prostu zajebiste klimatycznie. Miasto podzielone na dzielnice, w zamkniętych domkach trupy, na ulicach trupy... poza tym zamek z podziemym więzieniem. Z 15-20h zabawy z czymś takim by było, żeby naprawdę to dopracować.
-Buried City w przeszłości to ok 4 godziny pracy (bo jest już kontur budynków itd. wystarczy je wyremontować, powstawiać inne potworki, zalesić otoczenie, zamienić kwas koło miasta na wodę i to wszystko. A z miasta nie da się wejść, bo w orginale wchodzi się do niego przez dziurę w ścianie, której w przeszłości jeszcze nie ma. ^^

@kaziu
Dwa polskie nad tym myślałem i trochę siedząc w kfc z kumplem (jak poszedł do kibla to nie miałem co robić ;<).

Bilon
12-03-2010, 21:35
Bardzo dobra propozycja, moze bedzie cos takiego. Jestem na TAK!

K@Z!U
12-03-2010, 21:36
Lol koles pro to wymysliles leci reput i gdyby to wprowadzili old apo by wrocilo niewiem ile nad tym myslales ale to jest pro :D

Belhior
12-03-2010, 21:47
Wszystko ok, ale za dużo tych new monsterków i terenów. Tak robi tylko mazurek i inne "żal servy"
@topic
Jestem na nie.

EsSaY
12-03-2010, 21:54
Wszystko ok, ale za dużo tych new monsterków i terenów. Tak robi tylko mazurek i inne "żal servy"
@topic
Jestem na nie.

5 bossów występujących na mapie i 4 potwory (z których każdy jest na inny przedział levelowy) to dużo? Aha.

@Sido
http://forum.toproste.pl/showpost.php?p=616882&postcount=17

Seth Drut
12-03-2010, 21:56
ciekawy pomysl
az chce sie czytac bo wiadomo ze nie bedzie to propozycja:
- a tu zrobcie orki!!!!!!
jestem na tak! xd
widac ze pomysl przemyslany ;)

Belfus Adri
12-03-2010, 21:58
No zajebiscie zes to wykminił ;)
Ekipa mogła by sie wziąc w garsc i zrobic takie cos ;p

...::Sido::...
12-03-2010, 22:00
Heh może i dobra propozycja ale myślę ze mortiis i tygrys nie będą chcieli to robić to jest zbyt czasochłonne dla nich :p

Vilgefortz
12-03-2010, 22:06
bardzo dobra propozycja, jestem jak najbardziej na TAK. To urozmaici grę

xD Lukki xD
12-03-2010, 22:23
Masz łeb do tego xD
A co do tego że powiedziałeś, że dośc już nudnych respów korytarzem po 2 potworki to już przeważnie takich Tygrys nie robi ^^
I jestem na duże TAK!

Miarek
12-03-2010, 22:37
To co tu napisales zszokowało mnie ,że tobie chciało sie tyle pisać ,pomysły dobre ,ale i tak to nie przejdzie.

Zarexoholik?
12-03-2010, 22:49
Jak dla mnie za dużo tych zmian. Aż mi się w głowie zakręciło! Powinni odświeżyć sor! To na tyle! :P

Duff
12-03-2010, 23:41
Dawno nie widzialem tak dobrej propozycji :) Oczywiscie jestem na TAK. Dodalbym jeszcze do tego super hiper duzego update usuniecie hotow :D Obawiam sie jednak ze Mortiisowi i reszcie ekipy nie bedzie sie chcialo tego robic :<

EsSaY
12-03-2010, 23:53
Dawno nie widzialem tak dobrej propozycji :) Oczywiscie jestem na TAK. Dodalbym jeszcze do tego super hiper duzego update usuniecie hotow :D Obawiam sie jednak ze Mortiisowi i reszcie ekipy nie bedzie sie chcialo tego robic :<

Do pvp mam inne pomysły, ale może kiedyś.

Duffi
13-03-2010, 01:18
Jestem na tak , przeczytałem wszystko i podoba mi się co tu więcej mówić

.Panicz.
13-03-2010, 01:36
Przeczytałem wszystko i zajebiste:) jak znasz się na tym to może Mortiis sam poleci Ci to zrobić ;> Podeślij to komuś z administracji.

<lol2> N/C hahaha...

Jestem na tak,napracowałeś się :D
Wiadomo że każda propozycja jest do przemyślenia i poprawienia :)...
Mam nadzieję że wypowie się Mortiis :)

Zbigniew Wodecki
13-03-2010, 02:42
W ogóle gratulejszyn że Ci się chciało to wszystko pisać. Mi się nawet nie chciało czytać, ale przeczytałem.
@topic, tak, przyda się coś nowego, ale więcej dla lov lvli.

Elite Filutek
13-03-2010, 08:40
Hmmm pomysł świetnie przemyślany . Myślę , że Administracja zwróci na to uwagę i wprowadzi tego Upa w życie . Niewiem zajęło by to może 1 miesiąc a gracze mieli by radośc na parę miesięcy . TAK !!!!

Demon
13-03-2010, 08:42
_watpie

_topic
jestem na tak , bo czemu nie ? :d

Merol
13-03-2010, 08:53
Ty masz łeb, idź na jakiegoś magistra etc.

Oczywiście, że się z tym zgadzam ;x

Hydra
13-03-2010, 08:58
jestem na tak!
super pomysł ;d oby wprowadzili to ;p
fajnie opisane, fajne pomysły itp. <-- moja myśl !

KaZeK
13-03-2010, 09:09
Pisałeś na ChatBoxie że piszesz propozycje i dotrzymałeś słowa !:D

Bardzo fajna powiem Ci propozycja, wszystko dopięte na ostatni guzik ;)

Assassin Mateusz
13-03-2010, 09:25
Widze, ze nie marnujesz czasu w szkole... ^^
Oczywiscie, ze mi sie podoba twoja propozycja i jestem na tak. :)

Takanori~
13-03-2010, 09:45
Bardzo fajny pomysl, lecz, mozna byloby dodac jeszcze respy ew. z kingami lub czyms w tym stylu... Jestem na Tak.

Legend Shooter
13-03-2010, 10:30
Przeczytałem wszystko i myślę , że pomysły świetne .Musiałbo Ci sie nudzić nieźle żeby takie coś wymyślić :)

Jestem na Tak!!

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
13-03-2010, 10:31
Czemu mam wrażenie ze chcesz z tibii zrobic wowa? xdd Jak zwykle pewnie wszyscy to oleją, a szkoda bo całkiem fajnie to wszystko wymyśliłeś. Może by to cokolwiek zmieniło z ilością graczy online. Taki... gruntowny remont apo?

EsSaY
13-03-2010, 10:58
Bardzo fajny pomysl, lecz, mozna byloby dodac jeszcze respy ew. z kingami lub czyms w tym stylu... Jestem na Tak.

Lol... Naucz sie czytać....

Update zakłada utworzenie:
1) 2 (tak, że będą 3) respów z 3ma kingami na can,
2) 12 respów z 3ma kingami na cyc (zmiana tych 2 kingowych i doczepienie dodatkowych 6 do nich),
3) 6 respów z 6ma kingami (dość długi korytarz) pod respami 3kingowymi,
4) zamek z kingami, queenami, wisami, fire gdzie na 2 pierwszych poziomach jest pełno kingów, można ich dorwać nawet 8 :D,
5) domki i wille na terenie dookoła tego zamku są wypełnione z kingami (w piwnicach, ogrodach, przy łóżkach itd.)

Sempacz__
13-03-2010, 11:10
ja bym nigdy czegos takiego nie napisal omajgodnes

@
100% agree dajcie mu chlebaXD

Songoku v.2.0
13-03-2010, 11:16
Kurva fantastycznie opisane
dobre pomysly
az sie chce expic na takich terenach i takie questy wykonywac
jestem na TAK!!!
pzdr

EsSaY
13-03-2010, 11:30
Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak expi się na pathfinderach i wardach? (oceniając jakość expa i loota i trudność)
Myślę nad dodatniem kolejnej wysepki dookoła Volc z pathami i wardami + dodanie wardów w can. ;D (jako część nature questa)

Τettmeier
14-03-2010, 19:38
Jak masz takie pomysły to zrób sobie własnego OTSa, skoro są tak zajebiste to będziesz trzepał na nich niezłą kasę, a nie pomagał Mortiisowi który wie że już nigdy tibia nie przyniesie mu takich dochodów jak kiedyś i po prostu szkoda mu czasu tyle robić za tak marne grosze :mad: :rolleyes:

Jestem na nie, na apo już jest wystarczająco łatwo, ciągle jest jeszcze łatwiej i łatwiej i łatwiej. Nawet nie czytałem całego bo za długie. Połowa nabijających tutaj 'jestem na tak ale dużo napisałeś' zapewne przeczytała pierwszy punkt powiedziała część elo. WIADOMO :mad: :rolleyes: :cool:

Elite Vegox
14-03-2010, 20:04
O lol propozycja zajebista przyciagnela by wiecej graczy i lov lvle by tak nie plakaly ze kasy nie maja xD

' Crak'u . <3 ,
15-03-2010, 13:36
Bardz dobra, propozycja !! :):):):):):):):):)

Xienus :>
17-03-2010, 14:34
no no mega wypasnie :>
tylko ze i tak tygrys/mortiis tego nie przeczytają :>