View Full Version : Boty.
Chciałbym poruszyć temat botów na 7.6.
Mortiis napisał, że dodanie hotkeyów poprawi ich prace. Pomoże to w łapaniu botów. Właśnie widać jak to wam pomaga.
Od wprowadzenia hotkeyów liczba botów się nie zmniejszyła, a liczba banów tak.
Od kilku dni pewien gracz jedzie na cave bocie na rooku. Przez 2 dni pisane były na niego raporty, ale gm nic z tym nie zrobi.
Dużo osób przyznaje się publicznie do używania botów.
Administracja myśli że po dodaniu hotkeyów liczba botów się zmniejszy. Kto używał auto mane dalej jej używa.
Skoro wprowadziliście tą zmianę żeby liczba botów była mniejsza. Tak jak to pisał mortiis to pilnujcie graczy.
Od wprowadzenia hotkeyów administracja już praktycznie nie sprawdza botów.
Co wy o tym sądzicie? Widzieliście kogoś kto używał bota?
#edit
Ale czy ja się ***** czepiam hotów? Dodali żeby sobie troche ułatwić.. Rozumiem. Nie chce żeby usunęli hoty, ale chce żeby banowali. Przynajmniej tak jak wcześniej... _._
Widzialem wiele osob uzywajacych bota. Przyzwyczaili sie do auto manasa w wosso jada dalej hoty nic niepomogly. Hoty byly niepotrzebne jesli niesprawdzaja ludzi jadacych na bocie. Mam rozumiec ze wosso jest legalne?? Na to wyglada.
Takanori~
13-03-2010, 17:49
Hoty wrecz dojebaly apo do konca... Fakt, Ci co grali bez moze i sa teraz 'podjarani', ale kilkanascie osob juz odeszlo z ich powodu... Sam jakbym gral to uzywal bym auto manasa... Grajac takim 1.5k klikanie tego jebanego hota by mnie rozjebalo... Lecz gdybym gral ek gralbym na manualu... Bo gra knightem to 'przyjemnosc'...
Orlen Ochrona
13-03-2010, 17:57
Wprowadzenie komend pod hot'keyami wręcz utrudniło wykrywanie bota. Dlatego tez gm'owi nie chce sie bądz chce uniknąc komentów typu ' ej nie mialem bota to all hotki ;]'. Gamemasterowie utrudnili sobie jednym słowem pracę a co za tym idzie liczbę przyznanych banów:rolleyes:
Moon Red
13-03-2010, 18:00
Odpowiedz jest prosta wprowadzili komendy bo już im się nie chciało latać za botami... następna komenda będzie !autocave ots king cod....
Keshuter
13-03-2010, 18:05
osobiscie na rook moi ludzie z gildii widzieli 2 cave na slimach. 1 z nich ma juz 150 lvl. mimo iz pisali raporty nic sie nie zmienilo . PRACA GMOW TO ZENADA.
Zarexoholik?
13-03-2010, 18:14
Chcieliście hotkeyów to jest teraz kurvva macie. Sami tego chcieliście, więc odradzam tego płaczu, jaki tutaj się zaraz zbierze. Hotkeye to totalna porażka i tyle.
Vialu$:*
13-03-2010, 18:17
Dokladnie -.- plakaliscie ze duzo botow to dostaliscie hoty i teraz znowu placzecie ? FAIL
Elite Filutek
13-03-2010, 18:19
Kolejny temat tego typu. Najpierw płaczecie o hotki , mówicie , że apo będzie zajebiste itp . itd. A teraz ***** wszystkiego zaprzeczacie wkurza takie coś . Botów jest stanowczo mniej chocby ja , używałem ale teraz nie używam bo po co ? Skoro jest super łatwo. Hotki to dobry pomysł dla new graczy oraz dla większości apo bo można wyrównac szanse a nie , że jeden się ręcznie uha i manasuje a 2 ma auto i Jebaka że sklepał kogoś.
90% APO to boty...Nic nie poradzisz taka wola Administracji..MÓWILIŚCIE że po dodaniu Hotkeys APO bedzie znów góru a teraz co XX tematów o tym..
osobiscie na rook moi ludzie z gildii widzieli 2 cave na slimach. 1 z nich ma juz 150 lvl. mimo iz pisali raporty nic sie nie zmienilo . PRACA GMOW TO ZENADA.
a co ma cave do hot kejow ? hahh dobre ; [ nawet wiem kogo widzieli ;D dla mnie sie podoba mimo iz ledwo zabijam 1.3k eka 1800 rp ;s no ale i tak uzywalismy wosso /scara teraz tylko bany za cave sa : > albo auto uha/manasa ; < jak ktos dobrze uzywa lz glowa wosso /scara to nie bylo problemu z banami i tak ; ] tak czy siak daja bany za auto :s
@@@
jak nie ma jak sam dostalem ziomek tez ale delete ;s
@up
Właśnie oto chodzi, że niema banów za cave boty. Trzeba bocić miesiąc żeby cię zbanowali..
Wujaszek
13-03-2010, 19:26
ja od wprowadzenia tych hotkow i tak jadę na auto manasie, komu się chce wciskać caly czas np. f4? XD Za cave boty nie ma bana, kumpel jedzie tydzień i gówno XD
Tez zauwazylem ze nie ma GMow wprowadzenie hotow duzo zamieszania zrobilo i bardzo duzo szkod wyrzadzilo na apo przez to ludzie koncza gre:|
Baby Face
13-03-2010, 19:48
Ta moze i jest troche botow dalej xD
Co poradzisz boty sa i dalej beda ;(
A co do tych hotkey mi sie to podoba.
To, ze odszedlo paru noobkow roznicy wielkiej nie zrobilo :)
Te hotkeye praktycznie można nazwać legalizacją botów.
Bo skoro wszyscy bocą to tak jakby nikt nie bocił.
Widocznie, zdali sobie sprawę, że nie zawsze uda mi się wykryc uh/manas na hocie (jak ktoś z głową używał), większym problemem było cave.
Uważam że poprzez te hoty chcieli zachęcić ludzi do manualnej gry.
Czy trafnie? Nie wiem.
Assassin Mateusz
13-03-2010, 20:04
Tak, praca gm'ow to zal... Nie odpisuja na raporty itp., moze wypowiedzialby sie jakis GM, bo bardzo chcialbym wiedziec dlaczego tak olewacie gre.
xD Lukki xD
13-03-2010, 20:13
@up
Odpisują, mi odpisują zawsze jak są.
Fakt, dużo ludzi używa botów.
Auto loot też często używają.
Zarexoholik?
13-03-2010, 20:29
@up
Właśnie oto chodzi, że niema banów za cave boty. Trzeba bocić miesiąc żeby cię zbanowali..
Nie ma hehs. Nie miesiąc tylko do momentu aż ktoś cię nie nagra lub nie strzeli z ucha... Skoro chcesz, żeby banowali to powiedz mi w jaki sposób mają to robić skoro nie odróżnią uha ze scara od uha z legalnego hota? -.-' Kiedy wprowadzili hoty to osłabili knighta i jeszcze bardziej pogorszyli system banowania za boty.
Zrozum, gośc jedzie na cave na rooku. Zatrzymuje się w tych samych miejscach. Ma wyłączone światło, a omija poxy. Expi po 12h dziennie, przez 2-3 dni. I nie dostaje bana.
I jak tu wykryć, że ma cave..?
Wykryć cave to nie problem. Tylko trzeba czytać raporty i sprawdzać graczy.
Moon Red
13-03-2010, 20:49
No wiesz teraz administracja ma labe stworzyla komedy i mysle ze jest fajnie.
Szaloony Zieloony
13-03-2010, 21:30
Mortiis pewnie uważa, że jak dał hoty to każdy będzie legalnie grał. Od wprowadzenia hotów wiele rzeczy się zmieniło i to głównie na gorsze.
Wprowadzenie tych zjebanych hotkeyów jeszcze pogorszyło sprawe.
Teraz większość ludzi jedzie sobie legalnie na wosso bo wie, że i tak bana nie dostanie, bo po wprowadzeniu tego syfu GM'y teraz badzo rzadko banują za boty... porażka.
psychodela~`
13-03-2010, 22:58
Auto atack, automatyczne zbieranie cc/gp z potworków, a nawet auto manas widuje ciągle. Nic się nie zmieniło oprócz nie banowania knightów. : o
Uzywalem bota nie powiem nie ale teraz jak sa juz hoty to nie musze bo tak jak kiedys klikam tylko hota i da sie spokojjnie grac
Administracja robi tyle ile moze
co raz mniej banów co wiąże się z wprowadzeniem hotów i tak nadal 3/4 apo jedzie na wosso/scar bo jak ktoś już się do tego przyzwyczaił to dobrze mu z tym ;p
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
14-03-2010, 18:19
Dużo osób przyznaje się publicznie do używania botów.
:>
#topic
Jak zawsze w tematach tego typu mówie to piękne zdanie :
Jeżeli ktoś używa bota, to to nie jest twoja sprawa
Złapią go? Ok niech sobie łapią. Nie złapią? Trudno. Nie twoja sprawa. Botów nigdy się nie da pozbyć chyba żeby wprowadzić cave, zbieranie platynek, auto vite, auto manas, auto sio, auto atak na hoty
Tak, to wogóle po co jest gamemaster? Skoro nic teraz nie robi. Dobra Tygrys robi mape, Mortiis skrypty, Dexoti pomaga tygrysowi. Santano Podobno robi jakiś quest(albo już zrobił).
Chyba powinien być ktoś kto będzie banował..
MorgiBack
14-03-2010, 19:43
Oni myślą, że jak wprowadzili hoty to ludzie nie będą używać botów.
Totalna bzdura. Niech teraz pomyślą w ten sposób, że jeżeli UH jest na hocie to co za różnica czy na bocie czy na hocie..
Dlatego używają botów. Proste.
.Panicz.
14-03-2010, 22:21
Ja bardzo dobrze znam jedną osobę która używa "Cave bota" już od miesiąca,i nic mu nie zrobili :p
Tak to już jest...
Wprowadzili hootkeye żeby mieć trochę więcej czasu wolnego :o
Zbigniew Wodecki
15-03-2010, 15:30
Grają ludzie, którzy nie wychodzą z domu, tylko mucą na APO, i takich powinni brać do ekipy. Na głównej stronie powinny być testy na tutora(tak jak jest na rl)
.EfErEtI.
15-03-2010, 16:23
He :) Ja mogę się przyznać że używam Bota na Auto manas bo 26 k many ręcznie na 3-8 lvl to jest szok :) I co chce stwierdzić .. Ludzie co używają to dalej używają :(
Pablosikk
15-03-2010, 16:55
Te hoty moim zdaniem to dobra rzecz... kiedyś się trzeba było ręką męczyć żeby mane sobie naładować... a teraz tylko sobie klawisza trzymam i biegam po msach 345 edem biorąc po 5 :)
pomozplz
15-03-2010, 19:10
moze nawet jesli nic nie robia moge wymienic 3 botow wosso Bialy Daro,Bobi tobi nie jestem do konca pewien i jeszcze taki ziomek jak se przypomne to dopisze
W ogóle nie masz racji. Gra w tej chwili jest wyrównana, tak wyrównana jak jeszcze nigdy nie była. Było wiele balansów postaci, ale żaden nie przyniósł takich efektów jak ten. :)
@UP
Tobie jako pierwszemu :)
Vivek i czemu tutaj placzesz na apo zawsze beda BOTYYYYYYY i nie ma innej opcji :) A ze Mortiis i cala reszta nie ogarnia kto jedzie na bocie a kto nie to POZDRO AND POKWICZ HEHS.
Boty są, były i będą, nic na to nie poradzisz, ale np.: auto vite łatwo można wykryć u takiego Matiza Rambo... Poza tym teraz pisząc od ponad pięciu dni raport o namelocka, nie doczekałem się odpowiedzi.. : /
Ja bym polecał zrobić system typu "!raport" jak widzisz bota, i wtedy np, ktoś musi odpisać w ciągu 20 minut byle mu sie wyświetlało cały czas na red na śrdoku ekranu, widziałem to chyba na tym forum. To by zapobiegło większości cave.
Action16
16-03-2010, 11:37
Usunąć hoty i bedzie spokój i łatwo bedzie wykryć bota:D
To samo zrobiłem złapałem 2 kolesi w nocy na cave pisałem czekałem 2,5h i nic nikt nie przyszedł wkurzyłem sie i poszedłem spać-.-
@Wojasso
Ty chyba nie wiesz o czym jest ten temat..
@Sciex
Tak na apo zawsze w biały dzień leciały cave na często odwiedzanych respach :)
Wiele osób gra na botach, jednak pomyślcie czy łatwo by Wam było przeglądać wszystkich dokładnie po pare razy dziennie. Sądzę, że NIE!. Game-Masterzy według mnie się starają robić to co powinni jednak wiadomo, że nie zawsze każdemu coś się udaje, prawda ?:D
Po częsci zgadzam się z Tobą. Ale moim zdaniem komendy takie jak : !uh; !mm
również wiele pomogły. A tymczasem się nie łam i graj poprostu ;d Zaufaj mi, iż Ci co używają cave prędzej czy później wpadną.
Należy się. Ja sam zostałem złapany pare razy na bocie i było tylko.
Prosze o wylonczenie bota ! i juz. (przyda mi sie dobry bot)
Teraz wykrycie cave bota jest jedno do 50-ciu.
Kilka osób notorycznie jedzie na cave, pojawi się GM to alarm w blackd wyłącza na chwile i dalej boci.
Tak, jest wiele osób co jeszcze używa bota.Hoty te utrudniają wykrycie bota.
@Vivek.
Trudno.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.