Zaloguj się

View Full Version : Zamiany postaci

Quiet v 2.0
15-03-2010, 09:11
Na wstępie zaznaczam, że propozycję daję by poznać wasze zdanie na ten temat.

Dawniej grając w WoWa, gdzie wymiany postaciami są częste wymyśliłem system zamian, który niedawno został wprowadzony.

Na czym ma polegać wymania?
Jest to opcja umożliwiająca zamianę postaciami. Nie musimy się obawiać kradzieży konta, a postacie byłyby automatycznie przenoszone między kontami przez skrypt.

Jak zamienić postać?
W Panelu Gracza mogłaby powstać opcja "Zamiana postaci". Po wejściu tam, ukaże nam się standardowo szukajka i poniżej wszystkie oferty.

~~Wyszukaj oferty~~
Szukam: (wybór klasy)
Poziom od: do:

~~Lista ofert~~
Quiet - 688 - Master Sorcerer - Link do szukajki postaci
Eiyael - 790 - Elder Druid - jw.

Po wejściu w wybraną ofertę ukarze się nam np:

Nick: Quiet (nicki nie ulegają zamianie, czyli jeśli wymienię samą postać to nick zostanie taki sam)
Klasa: Master Sorcerer
Poziom: 688
Szukajka
Zamienię za: Druid
Poziomy od: 600 do: 800
Inne uwagi: Postać nie posiada EQ.

Oferty:
Blabla - 645 - Paladin - Szukajka [Przyjmij/Odrzuć] (Tutaj byłyby zgłoszone oferty przez innych graczy. Możemy je odrzuć bądź przyjąć. Po wejściu też wyświetliłyby nam się informacje, a jeśli ktoś by bezpośrednio do takiej oferty zgłaszał swoją postać to musi wypełnić okienko opisane niżej)

Na samym dole była by opcja "Zaoferuj wymianę". Po wejściu w nią wybieramy postać z listy.

Zgłoszenie wyglądałoby tak:

Wybieramy postać z listy, a następnie przechodzimy do okienka w którym wypisujemy dane niżej.
Postać: Quiet
Zamienię za: (wybór klasy)
Poziom od: 600 do: 800
Inne uwagi: Postać nie posiada EQ.

Aby nie było czegoś takiego, że zanim zamiana nastąpi ktoś prześle EQ/zrokuje się, postać jest zabierana z konta na czas oczekiwania na oferty lub potwierdzenia kogoś z kimś się zamieniamy. Przedziały poziomowe ustaliłaby administracja, żeby ktoś nie oddawał drugiej postaci na np.: 600 lvl kumplowi za 15 lvl.

Koszt mógłby wynosić sms 1,22 lub 2,44.

Plusy:
+ nikt nas nie okradnie
+ nie zmienia nam się reckey, email, pasy
+ gdy nam się nie podoba klasa, którą gramy, ale nie chce się zaczynać od początku to można się zamienić
+ nick możemy zmienić lub mieć taki sam (o ile da się zrobić)

Minusy:
- są jakieś?

Mogą być jakieś błędy, gdyż propozycja była pisana pod WoWa i mogłem czegoś nie poprawić ^^

Na zakończenie zaznaczam, że propozycję daję by poznać wasze zdanie na ten temat.

Dark Devorious
15-03-2010, 09:43
Ojj zajebisty pomysl , jestem na TAK.
Na pewno zmniejszylaby sie ilosc zlodzei na serwerze a przy tym ekipa by mogla znow zarobic pare groszy :)

EsSaY
15-03-2010, 10:18
Bardzo dawno o tym myślałem i jak to wejdzie, mógłbym podać swoją wersję wymian. (niecy zupgradowany system względem Twojego)

Ero Senin
15-03-2010, 11:14
Oczywiście że jestem za ! to naprawdę świetna propozycja : )

Wassup
15-03-2010, 12:15
Minusy:
- są jakieś?
1 jest na pewno.

Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione.
Jeśli to ma wejść w życie trzeba zmienić regulamin.

Quiet v 2.0
15-03-2010, 12:49
Na nexusie (tam gdzie wprowadzono ten system) jest też ten pkt, tylko że nie banują jeśli się powie że zamiana przez ten system jest. Za real pieniądze/golda(kcc) jest ban.

xD Lukki xD
15-03-2010, 13:46
Pomysł bardzo dobry, ale ciekawe jak ze zrealizowaniem go na tibii :o

@down
No mniej więcej o to mi chodziło xd

EsSaY
15-03-2010, 14:13
Pomysł bardzo dobry, ale ciekawe jak ze zrealizowaniem go na tibii :o

To nie jest "realizacja w tibii" tylko na stronie i serwerze.
Serwer po prostu podmienia wartości postaci w plikach accountów.

Senshi
15-03-2010, 14:33
ta twoja propozycja to oglaszanie kupna/sprzedazy/wymiany kont a to jest zabronione
kupywac/sprzedawac/wymieniac mozna ale oglaszanie tego jest karalne:)
@topic
Jestem na nie a dlaczego?
Kazdy niech sie nauczy grac 1 postacia a nie wymieniac je co chwile:| bo co to za sens gry

KaZeK
15-03-2010, 15:13
Kazdy niech sie nauczy grac 1 postacia a nie wymieniac je co chwile:| bo co to za sens gry

Przyjdzie koza do woza ;c

Osobiście nie zamienię się nigdy postacią bo mi jej żal a po drugie kto chce się wymieniać niech się wymienia ;)

Lathus
15-03-2010, 16:17
Pomysł bardzo dobry..Ponieważ na APO jest wiele Thiefów,kradzieży zgadzam się.

MorgiBack
15-03-2010, 16:22
Wątpię, żeby to przeszło bo w Regulaminie jest wyraźnie napisane, że nie wolno.

Ale i tak jest to wymiana więc tak czy siak nie można się wymieniać.

Choć pomysł dobry wątpię czy wejdzie w życie

Jestem na TAK.

.EfErEtI.
15-03-2010, 16:26
Jestem na tak :) Bardzo dobry pomysł :)

Ale wątpię , że wejdzie to w życie

Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione.

Bastek10
15-03-2010, 16:34
Jestem na NIE.Tibia to nie wow a większość twoich propozycji bierze się z wowa.I zapewniam Cie że pewnie ta propozycja nie wejdzie w życie.

Zarexoholik?
15-03-2010, 17:10
Za pisanie o handel postaciami są bany, bo nooby dają się wyjebać i jest płacz do Mortiisa. Dlatego ogólnie zamiany są porażką. Zrób postać od zera i graj. Jeśli chcesz się z kimś zamienić to rób to na swoją odpowiedzialność. Po co usprawniać wymiany na serwerze? Żeby każdy miał co 2 dni inną postać? Jak dla mnie pomysł przyjebany. Jestem na NIE oczywiście.

#Duffi

A ja uważam, że masz dysfunkcje penisa debilu. Smacznego.

Patryk1441
15-03-2010, 17:15
@zarex
Jak już wprowadzili hotkey'e, które są jak kiedyś bot to teraz mogli by wprowadzić to. Z resztą jakby były legalne wymiany i wyglądały by one tak to na pewno nie było by płaczu do Mortiisa.
@topic
Pomysł fajny i dobrze przemyślany. Jeśli się komuś znudzi profesja którą grał może się zamienić bez ryzyka, bo po co ma grać od nowa?
@down
W tym twój?

Duffi
15-03-2010, 17:15
ja uważam że zarex to idiota :D

@topic jestem na tak bo i tak 99,9% osób na apo to kupione/zamienione/sharowane chary i Mortiis dobrze o tym wie więc co za różnica......:D

Quiet v 2.0
15-03-2010, 17:54
Bastek mylisz mnie z Essajem.

Zarek wątpię by co 2 dni sie zamieniali. Nie sądzę tez by 90% apo chciałoby sie wymienić. Tu chodzi o to by można było sie zamieniać bezpiecznie. Jak już pisałem bedzie to kosztowało.
Jeszcze jedno: jeśli to by weszło to chyba logiczne jest ze Morty zmieni regulamin. Chyba nie myślicie ze wprowadzi ten system i bedzie banował każdego kto z niego skorzysta.

Precision
15-03-2010, 17:56
Dobra sprawa, zauważcie że Mortiis też nie byłby obciążony mailami jak do tej pory. ; o

Ryśku xD
15-03-2010, 17:57
Bardzo dobra propozycja. :)
Myślę że administracja tą propozycje rozpatrzy :)

EsSaY
15-03-2010, 18:24

Zarek wątpię by co 2 dni sie zamieniali. Nie sądzę tez by 90% apo chciałoby sie wymienić. Tu chodzi o to by można było sie zamieniać bezpiecznie. Jak już pisałem bedzie to kosztowało.
Jeszcze jedno: jeśli to by weszło to chyba logiczne jest ze Morty zmieni regulamin. Chyba nie myślicie ze wprowadzi ten system i bedzie banował każdego kto z niego skorzysta.

1) 100% moich propozycji jest z wowa, od początku do końca, po prostu nic nie jestem w stanie wymyślić, a moje propozycje sprzed 2 lat pisałem nie grając jeszcze w wowa, ale na 100% z niego zżynałem.
Jedyne co z moich propozycji może być związane z wowem to jedna dziesiąta mechanizmów wymyslonych przeze mnie i nazwy, które w wowie mają o wiele większy polot niż w tibii.
W mojej ostatniej propozycji znajdź 3 rzeczy związane tylko z wowem (nie użyte w innych rpgach) - nie mówię o nazwie o nazwach
2) Twoja propozycja w ogóle nie jest związana z wowem ani serwerem nexus. W O G Ó L E.
3) Zaprzeczasz sam sobie:

Na nexusie (tam gdzie wprowadzono ten system) jest też ten pkt, tylko że nie banują jeśli się powie że zamiana przez ten system jest. Za real pieniądze/golda(kcc) jest ban.

Jestem na NIE.Tibia to nie wow a większość twoich propozycji bierze się z wowa.I zapewniam Cie że pewnie ta propozycja nie wejdzie w życie.

Seth Drut
15-03-2010, 18:41
dobry pomysl.
co prawda handel postaciamy jest zabroniony, ale mozna by troche zmienic ;)
na pewno nie bylo by kradziezy, jezeli cos to ewentualne bledy..

.Zaxer.
15-03-2010, 19:30
i tak sie kazdy wymienia, mimo tego zakazu :confused::confused:

Druid z Armi
15-03-2010, 19:39
jestem na tak, ale napewno nie będzie wprowadzone, bo Mortiisowi jak zwykle nic się nie chce :P

jak nawet zostałby wprowadzony to nie za darmo :P by było jak na rl 90 zl za transfer postaci zal

Songoku v.2.0
15-03-2010, 19:46
swietnie
jestem na tak
super sprawa by byla ;'D
pzdr

Quiet v 2.0
16-03-2010, 07:17
2) Twoja propozycja w ogóle nie jest związana z wowem ani serwerem nexus. W O G Ó L E.

Z WoWem nie, z serwerem Nexus owszem bo to tam się zrodził ten pomysł.

3) Zaprzeczasz sam sobie:

Myli mnie z tobą bo ty dajesz same propozycje na wzór WoWa. Ja tylko mówię jak to rozwiązano na Nexusie. Gdzie tu przeczenie?

Arrow™
16-03-2010, 08:00
Dobry pomysł, jestem za.

Andrea
16-03-2010, 08:07
Mogą Sobie poszukać na allegro charów na wymiane.Jak ich ktoś ochuja to Ich wina......NIE.

EsSaY
16-03-2010, 08:10
1)Z WoWem nie, z serwerem Nexus owszem bo to tam się zrodził ten pomysł.

2) Myli mnie z tobą bo ty dajesz same propozycje na wzór WoWa. Ja tylko mówię jak to rozwiązano na Nexusie. Gdzie tu przeczenie?

1) 0 związku, w sumie fakt, bo nexus to duński serwer do gry w maple story na silniku mario bros
2) Dlatego mówię, znajdź w mojej propozycji 3 rzeczy związane tylko z wowem. go on

@down
Jest zabroniona, bo mortisowi nie chce sie słuchać pojękiwań oszukanych.

Action16
16-03-2010, 10:11
Jestem na nie , iż wymiana/handel/sprzedaż/ postaci jest zabronione czytaj REGULAMIN!

Wassup
16-03-2010, 12:24
Pomysł bardzo dobry..Ponieważ na APO jest wiele Thiefów,kradzieży zgadzam się.

Trzeba być naprawdę debilem, żeby w poście pisać że pomysł bardzo dobry. A w sondzie głosować na NIE.

Weź stąd wyjdź i nie wracaj, bo twój sposób myślenia jest zbyt bardzo tibijski.

Malff
16-03-2010, 13:23
Dobry pomuysl nie obawia sie hackniecia a ni nic jestem na TAK