View Full Version : Problem z klawiatura! Wazne! Dam reputa za pomoc!
Otoz jakby to powiedziec, takjakby przesunela mi sie o jedno miejsce dolna linijka z literkami. Gdy klikam X to pokazuje mi sie Z, gdy B to robi sie N. Przestawilo sie cos, kto mi pomorze to naprawic? Nagrodze reputem
xxXTibiomanxxX
15-03-2010, 22:52
Ctrl + Shift ?
Nie to nie to :) to zamienia tylko rodzaj pisma
Moon Red
16-03-2010, 16:33
A podłączałeś może inną klawiaturę?? spróbuj jeżeli bd normalnie działać to znaczy ze ta stara po prostu się zepsuła.
Mialem stara ale wyalem na nia piwo i sie cos zwalila, wiec podlaczylem nowa. Te shifty i alty nie dzialaja ;/
Xienus :>
16-03-2010, 17:15
resetnij kompa...
odepnij i podepnij klawe...
Mc Maciek
16-03-2010, 17:24
resetnij kompa...
odepnij i podepnij klawe...
Jak to nie zadziała, to sprawdź, czy pinów we wtyczce nie masz wyłamanych, ewentualnie, czy jakiś nie został w gnieździe... Jak masz na USB, spróbuj wpiąć w inne gniazdo.
@down
Stare klawiatury pod PS2 były najlepsze :P
Poziomkuwa
16-03-2010, 19:13
A najlepiej jeśli wydrzesz ze strychu/kumpli jakąś starą białą klawiaturę. No chyba, że miałeś jakąś wypasioną to możesz ją oddać do naprawy. Gwarancja może być XD
Niestety na klawiaturę format nie działa =/
Kiedyś widziałem u kuzyna coś podobnego ale nie to samo troche poklikałem,dałem Lewy CTR+prawy Shift i wyszło ale niewiesz czy zadziała...A jeśli nie odepnij klawiaturę i znów wciśnij...
Stormczester
16-03-2010, 20:42
Rozkręć klawiaturę i zobacz czy obwody (są drukowane na folii twardej) się nie przesunęły. Zmienia to położenie XY.
albo sprawdz czy uklad klawiatury masz normalny polski programisty...
Badz sprawdz to co napisal Mc Maciek i Stormczester to najbardziej prawdopodobne
Belfus Adri
16-03-2010, 22:48
Mialem stara ale wyalem na nia piwo i sie cos zwalila, wiec podlaczylem nowa. Te shifty i alty nie dzialaja ;/
Tez tak miałem wylało mi sie mleko i klawisze mi sie poprzestawiały ;D
Wystarczyło ja wysuszyc i wszystko gra ;p
Akananto
17-03-2010, 11:34
Jak to nie zadziała, to sprawdź, czy pinów we wtyczce nie masz wyłamanych, ewentualnie, czy jakiś nie został w gnieździe... Jak masz na USB, spróbuj wpiąć w inne gniazdo.
@down
Stare klawiatury pod PS2 były najlepsze :P
Są najlepsze, bo nie wiem czy wiesz, ale one dalej istnieja
Matex Knight
04-06-2010, 23:23
ja coś takiego mialem to wyjąłem wszystkie klawisze, przeczyściłem AIRDUSTEREM i wszystko było ok. a potem ułożyłem według klawiatury ekranowej! pomaga!!! sam zobacz!!!!
~Nastero~
07-06-2010, 14:59
Skołuj jakąś klawiaturę żeby tylko sprawdzić czy błąd nadal jest.
Ja tak miałem i to była wina klawiatury (zwarcie).
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.