PDA

View Full Version : awp_india

Ktoś II
19-03-2010, 00:12
Witam!

Denerwuje mnie to, że jeśli jest india to wiele adminów robi vote i zmienia na inną mapę... Dlaczego? Przecież przed awp_indią było vote i większość zagłosowała na indie! Ludzie piszą 'dajcie normalną mapę'. To, że mają zero skilla na tej mapie to już ich problem. Mógłbym tak samo domagać się zmiany, jeśli jest np. italy, bo nie lubię tej mapy i zazwyczaj mam cienkie staty.

Wytłumaczenie 'za dużo osób na indię' jest beznadziejne. Dużo osób = dużo fragów. Nie ma problemów z zabijaniem z respow wiec nie wiem w czym problem.
Zauważyłem jak do tej pory tylko jeden przypadek kiedy india nie jest zmieniana. Santano albo Tygrys powiedział 'sami taką mapę wybraliście'. Przyznał, że nie lubi indii, ale gra. Jeżeli faktycznie większość chce zmiany, to niech piszą 'rtv' i vote się samo pojawi.

SedaN*
19-03-2010, 17:29
Zgadzam się, dla mnie jest to chore, że admini zmianiają mapę, którą wcześniej gracze wybrali, bo parę osób pisze, że nie lubi tej mapy. Jak nie umieją grać awp to niech się uczą.

Sempacz__
19-03-2010, 17:35
ale nie rozumiecie ze 11vs11 na takiej mapie jak awp nie ma sensu?

Stormczester
19-03-2010, 17:53
Bartek, ale zrozum, że tutaj są dzieci, które tylko dusty chcą :<. Nic nie poradzisz.

Maatinii
19-03-2010, 18:55
Jak jest awp indie i gra 10vs10 graczy. To zawsze czekam aż minie 10min po czym robię vote czy osoby grające nie chcą innej mapy.

Assassin Mateusz
19-03-2010, 18:59
Zgadzam sie w 100% , po to jest vote do wybierania mapki, aby zaglosowac na ta ktora sie chce, a nie na mape, ktora zmieni admin, bo jej nie lubi...

Daaron
19-03-2010, 19:00
Tłumaczenie jest proste w 2/4 przypadkach gdy w pierwszym vote wybrano AWP_INDIA ludzie mimo woli klikają tą mapę bo wiele razy zdarza się tak, że AWP_INDIA jest pod 1 ja akurat potrzebuje zmienić broń na 1 i tak się dzieje, nigdy nie wybrałbym tej mapki bo jej nie cierpie nie bawi mnie nie sprawia satysfakcji i ogólnie awp to tylko urozmaicenie CSa moim zdaniem.

To była pierwsza kwestia, w drugiej dlaczego jest ponowne vote? Ponieważ, tak czy inaczej są gracze, którzy nie chcą ba tej mapie grać i jak opisałem wyżej zdarza się ten "miss klik", więc takie powtórne vote daje 100% pewność, że Ci gracze nie chcą tej mapy.

Oczywiście pierwszy przypadek jest nie zawsze ;p.

Bartek, ale zrozum, że tutaj są dzieci, które tylko dusty chcą :<. Nic nie poradzisz.

Obrażasz osoby, które po prostu nie lubią AWP... zrozum, że nie wszystkim się tam dobrze gra. Z resztą w grze jest tylko kilka osób które zaliczyłbym do grona dzieci... i wcale nie mam tu na myśli Piotrkowskiego i Majkela.

Ktoś II
20-03-2010, 12:10
Jak jest awp indie i gra 10vs10 graczy. To zawsze czekam aż minie 10min po czym robię vote czy osoby grające nie chcą innej mapy.

W takim razie na każdej mapie rób vote, bo może być przypuszczenie, że nie każdy ją chce. Kur*a bez sensu...
Teraz postawmy sobie pytanie: po co jest komenda 'rtv'? Jeżeli chcą zmiany to niech wpiszą rtv. Vote to vote i nie powinno być zmian mapy 'bo gra 10vs10'. Jak jest dużo osób to fajnie się gra, bo leci wchoy fragów, a Ci co są nieuważni padają po 10 sekundach.

#Daaron
Jesteś początkującym w csa i jeszcze nie ogarniasz awp. Po dłuższym czasie przekonasz się sam jakie uroki ma awp_india. Jest to mapa, która zapewnia najwięcej frajdy z gry. Myślałem tak samo jak zaczynałem grać w csa. Ty pewnie dziwisz się, że nie zdążysz wyjść i już Cię zabijają. Każdy to przechodził :P

Vivek
20-03-2010, 12:45
Skoro wybrali ta mapę specjalnie to zrobią to jeszcze raz..
Jestem za usunięciem mapek takich jak: awp_india awp_map i aim_map.. Co to za gra jak stoisz na przeciwko kogoś i tylko strzelasz..
Te mapy są dobre do nauki gry z awp. Ale na serwerze nie powinno się uczyć grać..

TuK!
20-03-2010, 13:16
Moim zdaniem, dobrze że robią vote, bo na indii, pare sekund i już spisz, to jest męczące. Dobrze, Maatini robi.

Piko
20-03-2010, 13:53
To po kiego grzyba mapa jest na serwerze?

Viki
20-03-2010, 14:28
Moim zdaniem, dobrze że robią vote, bo na indii, pare sekund i już spisz, to jest męczące. Dobrze, Maatini robi.
Jak się nie umie grac to się ginie...

Dobrze mówisz Ktosiu.. ; ) To ze ktoś nie umie strzelać z AWP nie znaczy, że trzeba od razu mapę zmieniać... Wybraliście ją więc taką grajcie.. też nie lubię westwooda, a ta mapa jest grana przynajmniej 10x dziennie.. -.-

@down
jak dorwę AWP to ta :D

Stormczester
20-03-2010, 15:51
Daaron - nie obrażam, nie miałem takiego zamiaru bynajmniej. Sam tej mapy nienawidzę, ale staram się grać - jak jest źle, to używam komendy rockthevote także nie wmawiaj mi, iż obrażam ludzi!

/Viki
No cóż - może nie lubisz, ale koxisz na tej mapie :D.

/top
wypowiadałem się.

Metaxa Kamil
20-03-2010, 16:00
Jak się nie umie grac to się ginie...

Dobrze mówisz Ktosiu.. ; ) To ze ktoś nie umie strzelać z AWP nie znaczy, że trzeba od razu mapę zmieniać... Wybraliście ją więc taką grajcie.. też nie lubię westwooda, a ta mapa jest grana przynajmniej 10x dziennie.. -.-

Dokładnie. Westwood jest co 3 mapy ! ( niestety częściej się nie da :< )
Awp_India To bardzo fajna mapa. Skoro było vote i została wybrana to gramy i koniec.
Btw. jak ktoś nie chce grać na AWP to niech idzie na drugi serwer Apo proste.

Veto
20-03-2010, 16:25
Witam!

Denerwuje mnie to, że jeśli jest india to wiele adminów robi vote i zmienia na inną mapę... Dlaczego? Przecież przed awp_indią było vote i większość zagłosowała na indie! Ludzie piszą 'dajcie normalną mapę'. To, że mają zero skilla na tej mapie to już ich problem. Mógłbym tak samo domagać się zmiany, jeśli jest np. italy, bo nie lubię tej mapy i zazwyczaj mam cienkie staty.

Wytłumaczenie 'za dużo osób na indię' jest beznadziejne. Dużo osób = dużo fragów. Nie ma problemów z zabijaniem z respow wiec nie wiem w czym problem.
Zauważyłem jak do tej pory tylko jeden przypadek kiedy india nie jest zmieniana. Santano albo Tygrys powiedział 'sami taką mapę wybraliście'. Przyznał, że nie lubi indii, ale gra. Jeżeli faktycznie większość chce zmiany, to niech piszą 'rtv' i vote się samo pojawi.

Jest pewien problem... Rtv można robić po 10 czy tam 15 minutach... Więc nie dziwota, dajcie że od razu można to nie będzie problemu, Wy się ludzie martwicie...

Ktoś II
20-03-2010, 20:39
Skoro wybrali ta mapę specjalnie to zrobią to jeszcze raz..
Jestem za usunięciem mapek takich jak: awp_india awp_map i aim_map.. Co to za gra jak stoisz na przeciwko kogoś i tylko strzelasz..
Te mapy są dobre do nauki gry z awp. Ale na serwerze nie powinno się uczyć grać..

Na indii nie tylko uczysz się gry z awp, ale także ćwiczysz refleks. Jeżeli Twoim zdaniem na serwrze nie powinno się uczyć grać, to gdzie się powinno? Przecież nie z botami...

Się grać naucz to nie będziesz padał w kilka sekund :|.

Kichu
20-03-2010, 21:50
Ech, a tak w ogole to po co grac w csa? Przeciez sie ginie, a to meczace i w ogole po co to komu.

Zoltan
21-03-2010, 11:07
Ja jestem za usunięciem indii, awpmap, aima itp z listy, uwazam je za malo zespolowe i zbyt monotonne - tak jestem cienki w awp. Od tego sa servery na ktorych mozecie bez przerwy ladowac w siebie z tego typu broni...

deeL `
21-03-2010, 11:11
@Ktoś II
Chcesz powiedzieć, że lepiej nauczysz się grać z awp na awp mapach niż na zwykłych de_xxx, cs_xxx ? I jeszcze refleks się dobrze ćwiczy ? Weź przemyśl to na logikę ..

Ktoś II
21-03-2010, 12:04
Ja jestem za usunięciem indii, awpmap, aima itp z listy, uwazam je za malo zespolowe i zbyt monotonne - tak jestem cienki w awp. Od tego sa servery na ktorych mozecie bez przerwy ladowac w siebie z tego typu broni...

Drogi Zoltanie. Jak nam wiadomo APO Serwer Cs jest FFA, a nie TP! W ffa nie potrzebny jest team play... Gra się dla fragów. Jeżeli serwer csa byłby tp, to indii nie powinno na nim być. Też jesteś początkujący i jeszcze nie wiesz jaką frajdę sprawia gra na indii.

#up.
Co ja mam przemyśleć? Nic złego nie widzę w mojej wypowiedzi i uważam, że jest jak najbardziej trafna.

HpX3
21-03-2010, 14:25
najlepiej usuncie indie i dajcie jakąś inną mapę awp
India jest żałosna napierdzielaja do ciebie z 5 stron i wszyscy są happy

Habemus Papam
21-03-2010, 18:34
Nie chcecie to po prostu na niej nie grajcie.. Mapa fajna, dużo można sie na niej nauczyć.

DonieX <3
21-03-2010, 20:17
Też jesteś początkujący i jeszcze nie wiesz jaką frajdę sprawia gra na indii.

/\ Ale o co tutaj chodzi ? Że ty pr0 ta? ;d

@Top.
India jest i ma być, jest to normalna mapa. Nie lubisz jej ? Wyjdź. Aż tak uzależniony jesteś, że nie możesz odpocząć 20min ? Tak samo połowa z Nas, np. ja mogę powiedzieć "usuńcie mapy cs_***" etc, bo mi się na nich źle gra. Pomyślcie.. Ja gram często awp, lubię sobie pograć na Indii właśnie na APO, gdzie jest 10v10, bo mogę szybciej postrzelać, a nie czekać na mapach de_ ** na kogoś. :)

Viki
21-03-2010, 20:48
Na indii nie tylko uczysz się gry z awp, ale także ćwiczysz refleks. Jeżeli Twoim zdaniem na serwrze nie powinno się uczyć grać, to gdzie się powinno? Przecież nie z botami...

a powiem Ci właśnie, że najprędzej nauczysz się grać na botach :) ustaw boty na noże 18 na 1 ;) . albo na dm tez dobrze ; ) uczy się trafiać ;)

old biohazard`
22-03-2010, 00:44
Czegos nie rozumiem po co usuwac indie, awpmap, aima itp?
o ile sie nie myle to jest server FFA wiec powinny bys takie mapy o.O
Moim zdaniem jezeli komus nie pasuje niech idzie grac TP.

Ktoś II
25-03-2010, 08:18
/\ Ale o co tutaj chodzi ? Że ty pr0 ta? ;d

Nie mówię, że jestem jakiś pro ogarnięty koleś z awupy... Chodziło mi o to, że jeśli już ktoś nauczy się trafiać i nie mieć statów 5:22 to gra na indii sprawią duża przyjemność.

Dlaczego nie ma indii na nowym serwerze !?
To jest FFA i sam w grze widziałem, że dużo osób narzeka(w tym ja :D).