Zaloguj się

View Full Version : tv z neostrad?-sprawy techniczne

czarny
19-03-2010, 16:00
pakiet kablówki i neostrady dostępny jest od niedawna
w szybszych opcjach: 6,10, 20mb/s i może być
dostarczany drogą radiową lub kablową, czy jak mam net
kablowy to kablówka będzie szła tym samym łączem czy będzie
kładzione dodatkowe okablowania:confused:

Zezikan
19-03-2010, 22:53
jeśli chodzi Ci o telewizje kablową o ile dobrze zrozumiałem.... to jest tak że kabel od Neostry idzie od Liveboxa do dekodera a dekoter idzie przez kabel Euro do telewizora....

więc kablówka powinna działać

a jeśli chodzi o net to chyba sie nie da 2 lączy mieć na raz...

Daaron
20-03-2010, 08:31
jeśli chodzi Ci o telewizje kablową o ile dobrze zrozumiałem.... to jest tak że kabel od Neostry idzie od Liveboxa do dekodera a dekoter idzie przez kabel Euro do telewizora....

więc kablówka powinna działać

a jeśli chodzi o net to chyba sie nie da 2 lączy mieć na raz...

Wcale nie... od modemu Livebox jest kabel Ethernet (żółty port), który podpina się do dekodera, dostajemy go od neostrady dodatkowo z pilotem do dekodera podpinamy antene satelitarną oraz jak wyżej wspomniałem kabel ethernet z Liveboxa no i telewizor za pomocą złącza euro.

Żeby nie było nieporozumień daje taki schemat:

http://i42.tinypic.com/2hqqqlh.jpg

Co do połączeń, nie ważne czey masz droge kablową czy radiową z tego co wiem Neostrada ma tylko modemy typu Livebox więc tylko tego Ci trzeba.

czarny
22-03-2010, 22:50
dzięki za szczegółowy schemat, teraz rozumiem :)

mam tylko pytanie co do anteny, samemu się ją montuje i podłącza ten cały dekoder?
I czy wiadomo co się kryje pod tajemniczym hasłem: 40 najpopularniejszych kanałów telewizyjnych, bo jakoś nie mogę znaleźć żadnego szczegółowego infa na ten temat.

Poziomkuwa
23-03-2010, 13:43
@up
TV Trwam, Mango TV itp.

@topic
Już lepiej by było w Cyfrowym Polsacie brać telewizję, ale widzę, że masz tam też internet więc będzie taniej.