View Full Version : Ulepszenie PVP Systemu.
kadeshop
19-03-2010, 21:59
Witam, propozycja dodania nowego NPC, u którego będziemy mogli wyznaczyć nagrode za zabicie Danej Osoby.
Przypuśćmy, idziemy do NPC piszemy :
Him: Hi,
NPC: Witaj, za jaką osobę chciałbyś wyznaczyć nagrodę, lub chciałbyś odebrać nagrodę ?
Him: Friendship
NPC: Jaką kwotę oferujesz za zabicie gracza Friendship ? ( W GP )
Him: 50000
NPC: Czy na pewno chcesz wyznaczyć nagrodę ?
Him: Tak
Na Stronie www.armia.toproste.pl dodana zakładka, poszukiwani ( lub cośw tym stylu)
Wchodzimy, i widzimy kto za kogo oferuje jaką ofertę, logujemy się na swoje konto. Klikamy aby podjąć się wyzwania, po zabiciu danego gracza klikamy Odbierz nagrodę i nagroda jest możliwa do odebrania u NPC...
Do odebrania nagrody
Him: Hi
Npc: Witaj, za jaką osobę chciałbyś wyznaczyć nagrodę, lub chciałbyś odebrać nagrodę ?
Him: Nagroda
NPC: Masz do odebrania XXX GP. Czy chcesz je wypłacić ?
Him: Tak
I oczywiście NPC nie pracuje za darmo, tylko też bierze za zlecenie przypuszczajmy ok. od 50 do 300cc ( Można zmienić )
Co o tym sądzicie ?
Kumpel Armii
19-03-2010, 22:05
Jestem na Tak.
Mega pomysł! :)
A poźniej jak ktoś zabije takową osobę idzie do npc'ka i odbiera nagrodę! :D
Jestem na nie.
Po co coś takiego? Nie masz qmpli z większym lvlem? Zazwyczaj dasz im 100cc (za sl/ładunek) i go ubiją jak mają fraga.
Elite Filutek
19-03-2010, 22:17
Hmm ale wyobraźnia widac , że ci się nudzi .
Jestem na nie bo po co ? Ktoś cie uwali piszesz do zielonych na VIP i masz :P.
Niepotrzebne.
MorgiBack
19-03-2010, 22:25
Przecież administratorzy chcą się pozbyć nadmiaru KCC na serwie a tu dajesz propozycje, żeby było jeszcze więcej.
Koleiny idiotyczny pomysł.
NIE!
kadeshop
19-03-2010, 22:31
I oczywiście NPC nie pracuje za darmo, tylko też bierze za zlecenie przypuszczajmy ok. od 50 do 300cc ( Można zmienić )
Wtedy by nie było więcej bo npc by żarł kase, za wystawienie ogłoszenia .
Czytaj ze Zrozumieniem
Zacytuje jednego z szanowanych użytkowników tego forum (Ok, ej!) 'Pojebało typa'. Nic dodać nic ująć. Propozycja do bani, hejcia! Jestem na nie.
Nie !! Skąd wy nooby bierzecie takie głupie pomysły ?
jestem na nie. jezeli masz kumpla z h lvl to poprostu zabije ci go jak masz 1 sla.
nie wiem skad wziales ten pomysl , ale chyba za duzo sie fantazji nasluchales.
Głupi pomysł. Jest to w ogóle niepotrzebne.
Sory, ale jestem na nie : /.
Zarexoholik?
20-03-2010, 10:17
No chyba cie pojebaO! Epic fail - That's all.
Zdeka nie potrzebne, w ogole glupi ten temat, jestem na nie..
Pomysł ogólnie całkiem fajny, tylko ma za dużo haczyków.
- co jeżeli cała gildia będzie chciała zabić 1 kolesia (przypuśćmy 50 zleceń) to by było przegięcie. Pomysł jest do dopracowania i jeżeli GM chciałby się pobawić to mógłby wprowadzić tą propozycje w życie APOWCÓW ale:
-tygodniowo nie mogło by być więcej niż 2 zlecenia na jedną osobę
- zlecenie morderstwa musiało by kosztować 200cc ,(50) do 500cc(125) , z czego NPC brałby tyle ile w nawiasach a osoba zabijająca 150/375cc
-musiałby być przedział lvlowy czyli:
jeżeli w zleceniu mam mniejszy niż 500lvl to zabić może go tylko lvl nie większy niż 500 (i kilka takich progów)
, uniknęło by to łatwego zarabiania kasy, zwiększyło liczbę pkerów, a co za tym idzie zabawę.
WIELKI MINUS (bardzo dużo roboty w zrealizowaniu wszystkiego) pomysł oceniam 7/10
Obowiązkiem w propozycjach powinna być ewentualna koncepcja zrealizowania pomysłu, bo co to za propozycja jak napiszemy że ma być a nie napiszemy w jaki sposób to widzimy, jak by miała być zrealizowana. Albo pominiemy bardzo istotne szczegóły.
Jestem na NIE! Nie róbcie takich głupich propozycji.
Pablosikk
20-03-2010, 14:16
Chyba Cie Poj***** dziewczynko :D
(joke)
@top
jestem na nie moim zdaniem takie coś jest całkiem zbędne :)
Pozdrawiam
Pablosikk
Seth Drut
20-03-2010, 14:41
mysle ze jak by sie to troche dopracowalo to mogloby byc calkiem fajnie.
szczegolnie z przedzialami lvl'owymi.
bo co to za wyzwanie kiedy 1k zabije 200lvl :/
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.