View Full Version : Up-grade Klienta.
Witam,chciałbym zaproponować modyfikacje klienta która zapobiegnie połączeniu się bota do gry.
Jest pewien magiczny sposób na to by uzyskać efekt gdy ktoś odpala JAKIEGOKOLWIEK bota nie może połączyć się z tibią "Disconnected from server" za czym idzie nie pogra.
Jeżeli byłby ktoś z administracji chętny na zrobienie owego własnego klienta Armii to poproszę o kontakt na PW a napewno się dogadamy,taki system postawiłem już na serwerze 7.92 i jak na razie liczba graczy wzrosła dzięki temu że nikt nie używa bota i gracz jest równy graczowi !
Pozdrawiam U7tra.
Lady Knighter
22-03-2010, 09:06
Na Wypasie jest coś takiego i sie nie da bota podłączyć.
Jestem za :)
Scara nie wyeliminujesz. :) Ale mimo to jestem za. Wtedy można by zlikwidować runy z hot'a.
Bercikuwa Koksuwa
22-03-2010, 09:39
Teraz używanie bota to idiotyzm.Są hoty więc się nie opłaca.Mi tam obojętnie.
Na Wypasie jest coś takiego i sie nie da bota podłączyć.
Jestem za :)
Owszem jest lecz zrobiony jest w C++ i łatwo go złamać,najlepszy i na razie nie słyszałem aby go złamali jest "Anty-Cheat" pisany w Delphi 7 Personal.
By Napisać takiego Anty-Cheat nie potrzebna jest żadna wiedza skryptowania czy pisania w Delphi,jedyne co potrzebne to wiedza jak działa BOT,podstawowo angielski i wyobraźnia ;-]
Moon Red
22-03-2010, 09:51
I tak nie dostaniesz GM'a :PP
Fajny pomysł.
I tak nie dostaniesz GM'a :PP
Fajny pomysł.
Przykro mi w Tibie nie gram GM ani żadna inna pozycja w gre nie wchodzi :)
Proszę jakiegoś moderatora o zamknięcie tematu i przekazaniu go Administracji ponieważ będzie tylko zbędne nabijanie postów. W dalszym ciągu czekam na PW.
Lunatic Volt Here
22-03-2010, 10:40
NIE ja chcę jechać na Bocie !
Jeżeli to zadziała, to oczywiście jestem za! :)
Spy Massive
22-03-2010, 11:31
hmmm pomysł niby dobry ale każdy musiałby pobrać tego klienta,tak? Wiec jak ktoś bd chciał używać bota to nie będzie ściągał Apo-klienta i po sprawie?
NIe
Nie bo nie
A nie bo nie bo nie ^^^
hmmm pomysł niby dobry ale każdy musiałby pobrać tego klienta,tak? Wiec jak ktoś bd chciał używać bota to nie będzie ściągał Apo-klienta i po sprawie?
Nie nie nie :) żeby grać na APO trzeba byłoby ściągać KLIENTA z oczywiście już gotowym anty-cheat a przez zwykłą tibie + IP Changer nie da rady się połączyć,jedyna możliwość zalogowania poprzez klienta !
Techniks
22-03-2010, 13:01
Jesli dobrze pamietam to Mortiis pisal, ze nie moze modifikowac klienta z racji praw autorskich cipsoftu.
Jestem za, nie było by botów, i by gracze nie bocili, ;D. Ale boty by nie grały ;d
Jesli dobrze pamietam to Mortiis pisal, ze nie moze modifikowac klienta z racji praw autorskich cipsoftu.
Teraz 70% OTSów ma swoje klienty i co ?? z resztą ten pomysł wykorzystał już jeden serwer który tylko na tym zyskał,bo doszło dużo nowych graczy zadowolonych z braku nadmiernych kozaków pvp z botem :) aż milej się expi gdy się wie że każdy level jest wbity własnymi siłami,sam używałem bota i wiem co to za frajda wyjść z domu na 7h wrócić a tu przykładowo 30 leveli więcej
CipSoft nie złożył skargi jeszcze na nikogo więc i na Apo byłoby spokojnie (:
Teraz używanie bota to idiotyzm.Są hoty więc się nie opłaca.Mi tam obojętnie.
a co z cave? zbieraniem kasy?? lota?? auto leczenie bicie??
tez masz to na hotach??
pomyśl anim coś napiszesz plix...
oczywiście jestem na nie
jestem za ! sam używałem bota ale i tak jestem za przynajmniej było było równo
Marcelllo
22-03-2010, 13:53
Wiecie co? Taki sposób jest lipny, o którym pewnie mowa.
Jeżeli się popytacie osób, to nie da się wyeliminować botów. Anty-cheat'a można obejść :)
Napisz jak miałoby to działać. Jeżeli na zmianie nazwy procesu to wyjdź i nie wracaj. :)
Nie :) żebym powiedział co i jak to by było za prosto się z tym uporać.. anty-cheat był pisany w DELPHI a nie edytowany w jakiś noob programach typu "Hex Edytor" etc. :)
Wszystko zdaje się być jasne na serwerze 7.92 nie dali rady tutaj też by nikt tego nie ominął !
Uchylę Ci rąbek tajemnicy,w programie jest opcja która wyszukuje procesów a jak wiadomo przykładowo Tibia Bot NG wytwarza proces którego nie da się zmienić "loader.exe" i gdy tylko program coś takiego wykryje natychmiastowo go niszczy :) coś jak antywirus lecz samo usuwa zagrożenie w postaci BOTA,jak na razie sukcesywnie zablokowałem takie boty i nie da rady ich odpalić w żaden sposób na tibi 7.92:
#. Tibia Bot NG
#. Blackd Proxy
#. Tibia Auto
Mam nadzieje że pomysł się przyjmie i będziecie mogli cieszyć się z czystej gry ;] PS. obecnie pracuje nad zablokowaniem programu "Scar" ponieważ jak dobrze wiemy także wykorzystuje się go do ułatwienia w grze.
Wiele razy było już to wałkowane. Modyfikowanie klienta Tibii w jakikolwiek sposób jest nielegalne. A my jesteśmy legalna firmą, tak więc odpada.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.