PDA

View Full Version : Up-grade Klienta.

U7tra
22-03-2010, 08:54
Witam,chciałbym zaproponować modyfikacje klienta która zapobiegnie połączeniu się bota do gry.

Jest pewien magiczny sposób na to by uzyskać efekt gdy ktoś odpala JAKIEGOKOLWIEK bota nie może połączyć się z tibią "Disconnected from server" za czym idzie nie pogra.

Jeżeli byłby ktoś z administracji chętny na zrobienie owego własnego klienta Armii to poproszę o kontakt na PW a napewno się dogadamy,taki system postawiłem już na serwerze 7.92 i jak na razie liczba graczy wzrosła dzięki temu że nikt nie używa bota i gracz jest równy graczowi !

Pozdrawiam U7tra.

Lady Knighter
22-03-2010, 09:06
Na Wypasie jest coś takiego i sie nie da bota podłączyć.
Jestem za :)

Azielu$
22-03-2010, 09:12
Scara nie wyeliminujesz. :) Ale mimo to jestem za. Wtedy można by zlikwidować runy z hot'a.

Bercikuwa Koksuwa
22-03-2010, 09:39
Teraz używanie bota to idiotyzm.Są hoty więc się nie opłaca.Mi tam obojętnie.

U7tra
22-03-2010, 09:39
Na Wypasie jest coś takiego i sie nie da bota podłączyć.
Jestem za :)

Owszem jest lecz zrobiony jest w C++ i łatwo go złamać,najlepszy i na razie nie słyszałem aby go złamali jest "Anty-Cheat" pisany w Delphi 7 Personal.

By Napisać takiego Anty-Cheat nie potrzebna jest żadna wiedza skryptowania czy pisania w Delphi,jedyne co potrzebne to wiedza jak działa BOT,podstawowo angielski i wyobraźnia ;-]

Tutaj zdecydowanie chodzi mi o pozbycie się programów ułatwiających grę lecz bardziej typu "Cave-Bot" niż te na hotkeye typu Wosso.
Administracje zapraszam na PW.

Moon Red
22-03-2010, 09:51
I tak nie dostaniesz GM'a :PP
Fajny pomysł.

U7tra
22-03-2010, 09:57
I tak nie dostaniesz GM'a :PP
Fajny pomysł.

Przykro mi w Tibie nie gram GM ani żadna inna pozycja w gre nie wchodzi :)

Proszę jakiegoś moderatora o zamknięcie tematu i przekazaniu go Administracji ponieważ będzie tylko zbędne nabijanie postów. W dalszym ciągu czekam na PW.

Lunatic Volt Here
22-03-2010, 10:40
NIE ja chcę jechać na Bocie !

Karpek
22-03-2010, 11:30
Jeżeli to zadziała, to oczywiście jestem za! :)

Spy Massive
22-03-2010, 11:31
hmmm pomysł niby dobry ale każdy musiałby pobrać tego klienta,tak? Wiec jak ktoś bd chciał używać bota to nie będzie ściągał Apo-klienta i po sprawie?

M4A1
22-03-2010, 11:50
NIe
Nie bo nie
A nie bo nie bo nie ^^^

U7tra
22-03-2010, 11:51
hmmm pomysł niby dobry ale każdy musiałby pobrać tego klienta,tak? Wiec jak ktoś bd chciał używać bota to nie będzie ściągał Apo-klienta i po sprawie?

Nie nie nie :) żeby grać na APO trzeba byłoby ściągać KLIENTA z oczywiście już gotowym anty-cheat a przez zwykłą tibie + IP Changer nie da rady się połączyć,jedyna możliwość zalogowania poprzez klienta !

Techniks
22-03-2010, 13:01
Jesli dobrze pamietam to Mortiis pisal, ze nie moze modifikowac klienta z racji praw autorskich cipsoftu.

TuK!
22-03-2010, 13:11
Jestem za, nie było by botów, i by gracze nie bocili, ;D. Ale boty by nie grały ;d

U7tra
22-03-2010, 13:33
Jesli dobrze pamietam to Mortiis pisal, ze nie moze modifikowac klienta z racji praw autorskich cipsoftu.

Teraz 70% OTSów ma swoje klienty i co ?? z resztą ten pomysł wykorzystał już jeden serwer który tylko na tym zyskał,bo doszło dużo nowych graczy zadowolonych z braku nadmiernych kozaków pvp z botem :) aż milej się expi gdy się wie że każdy level jest wbity własnymi siłami,sam używałem bota i wiem co to za frajda wyjść z domu na 7h wrócić a tu przykładowo 30 leveli więcej
CipSoft nie złożył skargi jeszcze na nikogo więc i na Apo byłoby spokojnie (:

Xienus
22-03-2010, 13:33

a co z cave? zbieraniem kasy?? lota?? auto leczenie bicie??
tez masz to na hotach??
pomyśl anim coś napiszesz plix...

oczywiście jestem na nie

Duffi
22-03-2010, 13:39
jestem za ! sam używałem bota ale i tak jestem za przynajmniej było było równo

Marcelllo
22-03-2010, 13:53
Wiecie co? Taki sposób jest lipny, o którym pewnie mowa.
Jeżeli się popytacie osób, to nie da się wyeliminować botów. Anty-cheat'a można obejść :)

Napisz jak miałoby to działać. Jeżeli na zmianie nazwy procesu to wyjdź i nie wracaj. :)

U7tra
22-03-2010, 14:03
Nie :) żebym powiedział co i jak to by było za prosto się z tym uporać.. anty-cheat był pisany w DELPHI a nie edytowany w jakiś noob programach typu "Hex Edytor" etc. :)

Wszystko zdaje się być jasne na serwerze 7.92 nie dali rady tutaj też by nikt tego nie ominął !

Uchylę Ci rąbek tajemnicy,w programie jest opcja która wyszukuje procesów a jak wiadomo przykładowo Tibia Bot NG wytwarza proces którego nie da się zmienić "loader.exe" i gdy tylko program coś takiego wykryje natychmiastowo go niszczy :) coś jak antywirus lecz samo usuwa zagrożenie w postaci BOTA,jak na razie sukcesywnie zablokowałem takie boty i nie da rady ich odpalić w żaden sposób na tibi 7.92:
#. Tibia Bot NG
#. Blackd Proxy
#. Tibia Auto

Mam nadzieje że pomysł się przyjmie i będziecie mogli cieszyć się z czystej gry ;] PS. obecnie pracuje nad zablokowaniem programu "Scar" ponieważ jak dobrze wiemy także wykorzystuje się go do ułatwienia w grze.

Tygrys
22-03-2010, 14:21
Wiele razy było już to wałkowane. Modyfikowanie klienta Tibii w jakikolwiek sposób jest nielegalne. A my jesteśmy legalna firmą, tak więc odpada.