Zaloguj się

View Full Version : Ogolnie o APO

Kanibaal
22-03-2010, 23:32
Ogolnie APO uwazam za strzal w dziesiatke, zajebisci GM'owie, lacze swietne ni ma laggow, gra sie milo i przyjemnie, Ciagle powstaja nowe miasta/miejscowki/expowiska/questy. Ogolnie? Perfekcja

Natomiast co do zastrzezen:
- Recovery Key - wiadomo trzeba go pilnowac itp. Itd. Ale ten system jest troche wadliwy, wystarczy zgubic go przez zrzadzenie losu (tak jak ja) trzymany w 3 miejscach itp.

- Duzo noobstwa - ogolnie na APO gra cala chmara dzieci, hackerow, noobkow i ludzi ktorzy graja tylko w celu uprzykrzania innym gry.

- Account delater - usuwanie kont jest moim zdanem zbyt rzadkie, np w moim przypadku zadna kombinacja nicku Kanibal nie wchodzila w role, jest pelo ludzi ktorzy zostawili swoje konta, nie graja na nich a NICKI/ACC sa wciaz zajete, dodatkowo robi to tylko smietnik w plikach.

- Low lvl - sam znam bol jak ciezko zdobyc kase bedac low, proponuje podbic main quest temple do 5-6 cc straczy na sd/uh do 30 lvl gdIe juz mozna jakas marna kase zarobic

- Za malo questow!!! - wiecej questow, wiem ze jest ich duzo, ale chec nietylko przybytku ale przygody/rozwiazania zagadek itp. kieruje wieloma graczami. A wiec jak ode mnie - wiecej questow z zagadkami/przygodami!

- Eventy - nie wiem jak ostatnio, ale moznaby bylo czesciej robic eventy/poszukiwania itemkow, sciaga to graczy i daje frajde.

- Expowiska - Powiekszyc expowiska!! Np. Demony City, Dracule Ank, Ots King Magic Islands

Jak narazie tyle ode mnie, pisac co
o tym sadzicie :)

Pozdrawiam
Kanibaal

Arcano
22-03-2010, 23:45
Ogolnie APO uwazam za strzal w dziesiatke, zajebisci GM'owie, lacze swietne ni ma laggow, gra sie milo i przyjemnie, Ciagle powstaja nowe miasta/miejscowki/expowiska/questy. Ogolnie? Perfekcja

Widać że dawno nie grałeś.

Wassup
22-03-2010, 23:53
Sądzę abyś kupił sobie słownik ortograficzny.

Zbigniew Wodecki
23-03-2010, 02:00
Tak tak, o tym wszystkim możesz tylko pomarzyć.
Questów jest w choj mało, ale niee, po co zrobić dla lov, lepiej dla h lvl.
Co to jest za problem, postawienie 2 potworów na kilku SQM, z dodaniem jeb*nej skrzynki.

$BaX$
23-03-2010, 06:38
Ogólnie jak już mówisz o respowiskach to nie brał bym uwagę tych dla +500lvl. Zaczął bym od przerobienia respów demonów na soran i cyc. Tam są stare zapomniane respy na których expiłem moimi pierwszymi postaciami. Były to fajne czasy ale kto teraz to pamięta? Prawie nikt... Na soran są fajne respy ale od +100lvl gdzie wtedy to się już nie opłaca prawie wcale. Przerobić / dobudować / przyspieszyć respawn. Tak nie wiele trzeba dla odświeżenia starych i dobrych miejsc. Tylko czy komuś się będzie chciało? Tego nie wie już nikt.

Lagga
23-03-2010, 07:17
Widać że dawno nie grałeś.

dokladnie. widac ze nie grasz juz jakis czas...

rk jak zgubisz to masz problem , a powinno istniec odzyskanie...

Coz. na apo jest duzo chamstwa i tego nie zmienisz.

Patryk1441
23-03-2010, 13:29
- RK da radę odzyskać jeśli przez miesiąc będziesz się logował z jednego ip. Jeżeli masz zmienne to pech :o W ogóle odzyskiwanie RK jest jakieś pojebane, bo nie każdy to może.
- Tak jak wszędzie. To są uroki gier internetowych.
- To akurat prawda, ludzie kupią domek z noob chara i wystarczy, że logują się na jedno z kont. Fakt ale domek jest jego :o I ogólnie pozajmowane nicki i dziwny regulamin co do nich. Ja np. z chęcia zrobił bym sobie nick "kutapes" i bym nim grał XD ale administracji to przeszkadza rozumiem bany za nick typu "Gm chuj" ale takie inne mogły by być. Łatwiej by było coś wymyślić.
- Ostatnio dodali quest na 10cc, co do skrzynki to powinno być właśnie więcej kasy. Chociaż na te uh/sd i jakieś stealth ring to łatwiej się poexpi na cyc.
- Questy mogły by być na jakieś podstawowe items, czyli boh itd. Takie które się przydadzą na dłuższy czas.
- Kasy na serwerze jest i tak dużo, powinno być więcej najazdów.
- Te miejsca są za słabe. Są już 3 respy dark lordów w tym 2 na facc więc raczej ten kto ma kasę nie będzie expił na demonach. Chyba, że rozbudowało je się na maxa to był by nawet dobry exp dla 200+

Senshi
23-03-2010, 14:49
Czlowieku czasy sie zmieniaja
"expowiska" sa juz powiekszone eventy czesto sa, a poza tym jak masz maly lvl to exp zebys go nie mial-norma ze ciezki jest poczatek ale pozniej z gorki idzie:)

Zarexoholik?
23-03-2010, 16:07
Account delater ! Z tym punktem zgadzam się w stu procentach! Powinno coś takiego być. Ktoś nie gra to po co mu postać? -.-'

Heaven
23-03-2010, 16:11
Ogólnie serwer jest dobry, co do punktu o tym iż na APO gra cała gromada dzieci, to jest przeprowadzana rekrutacja na Tutorów, więc myślę że to zmniejszy liczbę osób łamiących regulamin.

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
23-03-2010, 16:19
delater
Kolejny :d
#topic
Z tym nastawieniem ludzi to powinno się coś zmienić, bo robią rekrut tutorów, czyli ludzi którym będzie chciało się użerać się z ludźmi głupszymi odemnie. A reszta tego co pisałeś, pojawia się regularnie w tematach w dziale opinie i krytyka oraz propozycje.

pomozplz
23-03-2010, 18:32
Nie wiem po co ten temat i tak nic nie da zasmieca forum tylko daje posty użytkownikom xd

Saylor
23-03-2010, 18:44
@up
OD tego jest ten dział...

Nie chcesz nie pisz.

@topic.

Brakuje kasy? Napisz na gg;P

Co do respów, to jest ich już pełno. Teraz do wbicia 100lvl nie trzeba się meczyć na demonach.

# To chyba tyle.

Ekzterso
23-03-2010, 19:33
A Ja myślę ze APO dalej może konkurować z najlepszymi OTS. Ciągle pracują nad jakimiś uptadami, questami itp. Lecz jak zapewne wiesz to ten OTS stoi juz kilka lat więc nie dziw sie, że Gm'owie nie mają już takiego zapału jak dawniej, lecz ciągle się coś dzieje.

Kanibaal
23-03-2010, 19:39
APO nie musi konkurowac, jest najlepsze, ale mozna zrobic je jeszcze lepszym ;)

Assassin Mateusz
23-03-2010, 19:55
A Ja myślę ze APO dalej może konkurować z najlepszymi OTS. Ciągle pracują nad jakimiś uptadami, questami itp. Lecz jak zapewne wiesz to ten OTS stoi juz kilka lat więc nie dziw sie, że Gm'owie nie mają już takiego zapału jak dawniej, lecz ciągle się coś dzieje.

Popieram w 100%
Ogolem OTS na czas terazniejszy jest dobry, ale powinni go rozwijac ! :)

Limka
23-03-2010, 19:57
Jak zwykle ortografia RoX , jak byś zauważył to na Apo zawsze było pełno dzieciaków którzy oszukują ,kradną ,przeklinają ;) itd.... więc ten twój post był trochę bez sensu :(

Heaven
24-03-2010, 08:03
Gm'owie nie mają już takiego zapału jak dawniej,

Mylisz się, Santano ma zapał, gdyby nie praca Tygrysa i Mortiis'a również to nie byłoby Update.

Xienus
24-03-2010, 08:08
Ogólnie jak już mówisz o respowiskach to nie brał bym uwagę tych dla +500lvl. Zaczął bym od przerobienia respów demonów na soran i cyc. Tam są stare zapomniane respy na których expiłem moimi pierwszymi postaciami. Były to fajne czasy ale kto teraz to pamięta? Prawie nikt... Na soran są fajne respy ale od +100lvl gdzie wtedy to się już nie opłaca prawie wcale. Przerobić / dobudować / przyspieszyć respawn. Tak nie wiele trzeba dla odświeżenia starych i dobrych miejsc. Tylko czy komuś się będzie chciało? Tego nie wie już nikt.

ogarnij dziecko ze teraz nie expi sie na demonach
tylko od 30 lvl na dark lordy i tam do 110/140
a potem drakule do 350/400
potem kingi do 800/1000
potem queeny do 2k
potem Wardy do 2999
jak dla mnie mogły by być tylko te moby na apo...

Artis
24-03-2010, 08:30
Natomiast co do zastrzezen:
- Recovery Key - wiadomo trzeba go pilnowac itp. Itd. Ale ten system jest troche wadliwy, wystarczy zgubic go przez zrzadzenie losu (tak jak ja) trzymany w 3 miejscach itp.

Zacznij lepiej pilnować swojego r-keya, albo zapisz sobie gdzieś na jakiejś kartce.Wtedy już nie zapomnisz.Co do systemu r-keyów myślę, że jest dość dobry.W tym że ktoś gubi r-keya, to już jest wyłącznie jego problem.

- Duzo noobstwa - ogolnie na APO gra cala chmara dzieci, hackerow, noobkow i ludzi ktorzy graja tylko w celu uprzykrzania innym gry.

Obecnie Cipsoft zastosował pewne drastyczne środki na botterów w nowym kliencie.Patrząc na 7.6 można też napisać taki system.Dzieci już były i będą, z wiekiem czasu kiedyś dorosną.

- Account delater - usuwanie kont jest moim zdanem zbyt rzadkie, np w moim przypadku zadna kombinacja nicku Kanibal nie wchodzila w role, jest pelo ludzi ktorzy zostawili swoje konta, nie graja na nich a NICKI/ACC sa wciaz zajete, dodatkowo robi to tylko smietnik w plikach.

Przecież można zastosować SQL - Database..

- Low lvl - sam znam bol jak ciezko zdobyc kase bedac low, proponuje podbic main quest temple do 5-6 cc straczy na sd/uh do 30 lvl gdIe juz mozna jakas marna kase zarobic

Dobry pomysł, ale conajmniej do 4 cc.

- Za malo questow!!! - wiecej questow, wiem ze jest ich duzo, ale chec nietylko przybytku ale przygody/rozwiazania zagadek itp. kieruje wieloma graczami. A wiec jak ode mnie - wiecej questow z zagadkami/przygodami!

Moim zdaniem codzienne robienie jakiegoś nowego questa stawało by się pomału nudne.Na mapie jest dużo questów liniowych, a wystaczy je tylko wykonać i ma się już wtedy dużo satysfakcji z tego.

- Eventy - nie wiem jak ostatnio, ale moznaby bylo czesciej robic eventy/poszukiwania itemkow, sciaga to graczy i daje frajde.

Też myśle, że to bardzo dobry pomysł.Jakaś rozrywka by wtedy była.

- Expowiska - Powiekszyc expowiska!! Np. Demony City, Dracule Ank, Ots King Magic Islands

To co wyżej napisałem.
Jak narazie tyle ode mnie, pisac co
o tym sadzicie

Pozdrawiam
Kanibaal

Pozdrawiam,
Arts

@Topic.
Ogólnie patrzac na to z góry.Z tych podpunktów, które wymieniłeś masz rację, ale jednakże z niektórymi też się niezgodzę.

@edit
Wystarczy, że tyle napisałem.

Lord Morgan.
24-03-2010, 10:56
Dla mnie jest duzo respow, zeby wbic 150 lvl mozna to zrobic w 1 dzien.
Wiec duzo do zmian nie ma na APO. : )

MorgiBack
26-03-2010, 08:23
Co do Rk'a to prawda. Ja też zgubiłem i nie mogę znaleść tu jestem za.

I także za 'Account Delater' też pomysłowa, że nie zaśmiecali by całego APO noob char.

Sobi
26-03-2010, 08:58

Co do "Duzo noobstwa".

Z Tym muszę się z Tobą zgodzić. Ale co poradzisz. Dzieci które mają 9 lat, nawet grają ogólnie w Tibie, nie chodzi Mi wyłącznie o serwer APO. Jest to gra dla wszystkich, ale co niektórych zachowanie na APO w grze, jest tragiczne jak i żałosne. Nic tylko ignorować Go.

Co do "Account delater".

Też muszę się z Tobą zgodzić. Mogli by robić czyszczenie postaci/kont co (podaję przykład), 5 miesięcy, na te postacie/konta, na której Nikt się nie logował.
Może zostanie wprowadzony taki system.

Nagash
26-03-2010, 16:14
Heh. Co do słownika ortograficznego to pomysł może nie jest aż taki zły, ale na APO naprawdę chyba dawno nie grałeś. Pewnie każdy by chciał, aby było jak kiedyś jednak czy tak będzie? To pokaże los. ;d