Zaloguj się

View Full Version : Brutalne mordy psów nie b?d?cie oboj?tny.

Mateusz Soprano
23-03-2010, 14:10
Tak,to był temat eklerq-a

Ale go usuneli!

"Torturowanie psów (Korea, Chiny). Tysiące psów jest bitych, wieszanych na hakach, okładanych kijami, maltretowanych, zabijanych.

Los psów , w tych krajach jest tak straszny, że aż niewyobrażalny.
Zwierzęta bite, kopane, wieszane na hakach, obijane kijami aby mięso
było “bardziej kruche”, torturowane.
Wszystko to w majestacie prawa. Jak to możliwe, iż państwa te zezwalają na tak okrutne traktowanie zwierząt?

Wystarczy pójść na targ ,gdzie widać jak przedmiotowo traktowane są tam zwierzęta. Los zwierząt nigdzie nie jest do pozazdroszczenia. Niemniej to co dzieje się w niektórych państwach azjatyckich przekracza wszelkie granice okrucieństwa. Chiny, Korea, Tajlandia, Wietnam - za nic mają przestrzeganie fundamentalnych praw zwierząt. W tych krajach zdarzają się przypadki zjadania zwierząt żywcem!!! Przypomnieć należy niedawne zdarzenie z chińskiej prowincji Mouding. 50 000 psów zamordowano w bestialski sposób zabite ( rażenie prądem, bicie palami, zabieranie na sile właścicielom psów). Organizacje praw zwierząt próbowały wielokrotnie zwrócić uwagę rządom tych państw na sprawy zwierząt.
Niestety los zwierząt nadal pozostaje skrajnie zły."

Dołączam filmik, który bardzo mną wstrząsnął.
Brak słów. Gotowanie żywych psów, obdzieranie żywych psów ze skóry ...
Bo im pies bardziej cierpi tym lepsze mięsko...

Obejrzyjcie sami :

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_...e=1&autoplay=1

I proszę was nie bądźcie obojętni. Dołączam do tematu petycje. Rozpowszechnijcie ją i podpiszcie. Nasz obojętność jest zgadzaniem się na to co nas otacza. A z dnia na dzień dochodzę do wniosku, że powiedzenie, które głosi , że świat schodzi na psy jest tylko obrazą tych niewinnych zwierząt. Przecież one też czują ... Po nadepnięciu psu na łapę piszczy a co czuje poddawany takim katorgom ?

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
Liczę na was.

Drako o.o
23-03-2010, 14:28
nie dziwie sie, ze usneli srednia na tym forum wynosi jakies 14-15lat w tym wieku nie powinno sie ogladac takich scen

Kamor Wielki
23-03-2010, 14:31
Brutalne mordy psów nie bądźcie obojętny.

Pozdro.

@top
Mięso to mięso,nie ważne jakie i o jakim smaku,jadalne,czyli dla człowieka.

UNFast
23-03-2010, 16:16
Słyszałem o tym dość dawno i dość dawno podpisałem się już pod ową petycją. My jemy świnie, oni jedzą psy ale to jak psy są tam traktowanie jest nie do pomyślenia i wyobrażenia. Ale czy ta patycja coś da?

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
23-03-2010, 16:30
Wywal film, to nie usuną
#topic
Tak jak mówiłem, trza mieć ładnie najebane w głowie żeby tak robić. Oni nie mają świń, krów etc. żeby je zabijać i robić z nich pożywienie? :OO Ktoś powie " taka kultura " a do dupy z taką kulturą.

tajemniczy
23-03-2010, 17:05
pierdolenie, my jestesmy przyzwyaczajeni, ze zabijamy swinie, krowy etc.
oni zabijaja psy, takie ich jedzenie. myslicie ze swinie u nas zabija sie humanitarnie? 2 kolesi ja przytrzymuje, jeden wali sikierą w leb i po sprawie, wiem bo to robilem. przesada jedynie jest to ze obdzieraja je ze skory gdy jeszcze zyja.

Tfój Janek
24-03-2010, 11:39
Jeśli myślisz, że tylko psy w jakiejś tam Korei cierpią w ten sposób to polecam Ci ten filmik - http://veg-tv.info/Earthlings Tylko nie miej potem do mnie pretensji jak przejdziesz na wegetarianizm ;)

Wrigley
24-03-2010, 15:05
@up
Wegetarianizm to coś trędowatego?

@topic
W usuniętym temacie już się wypowiedziałem.

*Razor*
24-03-2010, 17:12
Tfój janek :

Aż łezka cieknie jak ogląda się twój film... tzn ten co dałeś to jest straszne... szczerze to teraz wolał bym żyć wniewiedzy jak sie je traktuje i nie oglądać... Ludzie wrażliwi na cierpienie 2 osoby powinni nie oglądać tego...

Seba Master Knight
06-06-2010, 20:11
Najpierw powinno się zwierzę zabić w normalny sposób, dopiero później "obrabiać". Takie jest moje zdanie na ten temat :/

Midq
06-06-2010, 20:15
jak ja ogladalem to za kazdym razem jak patrzylem na psa widzialem tego bez skory z filmu :|
ale co my mozemy, chinole = chinole.

Zezikan
06-06-2010, 20:28
hmm osobiście do tego tematu podchodze tak... zabijanie zwierząt którę sie choduje jest żenujące.

Za około 2 tygodnie będę miał pozwolenie na broń myśliwską (jestem myśliwym już od miesiąca) ;D ale co do zabijania psów to tak.... gdy widze czasem na polu jak dzikie psy atakują zające sarny itp... to szkoda mi sie robi tych zwierząt i chętnie bym jego odstrzelił na mocy uchwał PZŁ... ale najchętniej człowieka który tego psa wywiózł do lasu i go zostawił...

co do zabijania psów na mięso to feee ale są kraje co nie jedzą np. wieprzowiny czy wołowiny..

kwestia tradycji

Romuś
07-06-2010, 19:49
Filmik nie chce sie odtworzyc. Oczywiscie petycje podpisalem bo uwielbiam psy. Sa to najlepsze zwierzeta. Nie miesci mi sie w glowie ze mozna zabic cos tak pieknego ;/

Arrow
08-06-2010, 08:28
Zabilbym te jebane katy, spotkalbym takiego to bez wahania, przykre. Podpisujcie.

Jankulowski
08-06-2010, 10:58
http://veg-tv.info/Earthlings ***** to jest glupota. Co te zwierzeta im robia takich to ***** zabic

Rzulf
08-06-2010, 12:26
Zabić człowiek, tylko dla tego, że zabił zwierzę ?
Człowiek jest zdolny do brutalniejszych mordów na drugiej osobie i nie jest za to karany śmiercią. Zwierzę to zwierzę, jeśli nie dzieje się to Twojemu psu, to chyba nie ma się czym przejmować... W sumie, to chyba tylko między człowiekiem i psem może istnieć przyjaźń między gatunkowa. Np, jak jedziesz na ryby i zabijasz rybę, to też mordujesz zwierzę... Jeśli da się zabić rybę i zjeść, to da się zabić psa i zjeść.

Jankulowski
08-06-2010, 12:47
Człowiek jest zdolny do brutalniejszych mordów na drugiej osobie i nie jest za to karany śmiercią. Zwierzę to zwierzę, jeśli nie dzieje się to Twojemu psu, to chyba nie ma się czym przejmować... W sumie, to chyba tylko między człowiekiem i psem może istnieć przyjaźń między gatunkowa. Np, jak jedziesz na ryby i zabijasz rybę, to też mordujesz zwierzę... Jeśli da się zabić rybę i zjeść, to da się zabić psa i zjeść.

No dobra to pomysl sobie ze np kto te zwierzeta kocha (powiedzmy z w innym kraju taka swinie traktuja jak u nas psa)

KaZeK
08-06-2010, 13:02
Tradycja to tradycja tego nie zmienisz, Chinole jedzą takie mięso bo im smakuje, a nam nie =[. Dla nas to przyjaciele dla nich obiad.

Szkoda tych psów, ale także szkoda zwierząt rolniczych w Polsce..

#edit/down
Jeden czort, każdy wie ocb.

Romuś
08-06-2010, 13:03
@Up
Troche to zle ujales. Nie ma czegos takiego jak zwierzeta rolnicze :P Sa zwierzeta hodowlane.
@Top
Naprawde szkoda mi tych psinek ;/

Enfante
08-06-2010, 13:58
Powiem tak...

Taki jest łańcuch pokarmowy, ktoś/coś musi zginąć żeby drugi żył.

Close

pomozplz
08-06-2010, 14:42
@up to ja Ciebie ziem bo to jest lancuch pokarmowy jedno musi zginac zeby 2 zyl oki ?

Arrow
08-06-2010, 16:37

Za to ze sie nad nim znęcał, lecz niestety 56% spoleczenstwa naszego jest glupsza od zwierzat. Zreszta co to za roznica czlowiek czy zwierze jak on lubi tak sie znecac to ja bym mu pejczem po mordzie walil az by mu sie odechcialo podniesc reki

1st R. Boonek
08-06-2010, 16:46
Chinole jedzą takie mięso bo im smakuje, a nam nie .

Wjebalbys psa i bys nawet nie wiedzial ze to byl pies, chyba ze by ci ktos powiedzial...

Szkoda tych zwierzat ale u nas tak samo zabija sie swinie czy tez krowy...

Midq
12-06-2010, 16:30
Wjebalbys psa i bys nawet nie wiedzial ze to byl pies, chyba ze by ci ktos powiedzial...

Szkoda tych zwierzat ale u nas tak samo zabija sie swinie czy tez krowy...
ale czy u nas krowy czy swinie popierdalaja po targu i publicznie je zabijaja? :|

' Devily <3
12-06-2010, 16:33
Ehh , petycje wypełniłem ... Pojeba.ne jest to co robią ci Chińczycy :<

Grise
12-06-2010, 16:34
Podpisałem petycje, nie jestem obojetny.

Rumix
12-06-2010, 19:57
Takich to tylko ZA#$%^& -.-
Szkoda tych biednych psów.

Napinka Kipi
12-06-2010, 20:02
Nie podpisałem bo internetowe petycje nic nie dają a tak btw to bardzo smakuje mi kebab w pobliskiej budce pomimo, że wokoło leżą zwłoki zwierząt

Adasik
13-06-2010, 00:05
Generalnie nie wiem jak można się urodzić takim człowiekiem bez serca i sumienia. :/

Stoner
13-06-2010, 07:40
Naszym łupem padają krowy i świnie, a Buddyści wręcz wierzą w "święte krowy".
Więc to działa w dwie strony.
My płaczemy nad psami na Dalekim Wschodzie, a oni nad krowami w całej Europie.
Nie ma co się rozczulać równowaga w ekosystemie jest.