PDA

View Full Version : Serwer tylko Steam.

TuK!
26-03-2010, 21:16
Moja propozycja brzmi jasno, chodzi o to czy podoba wam się propozycja żeby serwer był tylko 'Steam' - odpowiedzi muszą być graczy STEAM.
Plusy:
- Zero cziterów.
- Pro Gracze ;)
Albo poprostu zrobić drugi serwer CS, tylko steam, co wy na to?

http://www.speedyshare.com/files/21524963/kicuwh.dem
http://www.speedyshare.com/files/21527226/skrzypacziter.dem
1. http://www.speedyshare.com/files/21545837/plejwh.dem
2. http://www.speedyshare.com/files/21545803/plejwh1.dem
3. http://www.speedyshare.com/files/215...ejaimteraz.dem

http://www.speedyshare.com/files/21554728/rzalbotysaim1.dem
http://www.speedyshare.com/files/21578347/byqaim.dem

I CO DALEJ? 0 REAKCJI ADMINÓW.
PJONA DLA TYCH CO MYŚLĄ JAK SEDAN! _/

Precision
26-03-2010, 21:22
Od początku za tym byłem, ale wtedy liczba graczy spadnie.. Zresztą z tego co widziałem admin Muflon nie ma steama ( dawno nie grałem więc nie wiem jak jest teraz ). Więc jestem częściowo na nie ale i również tak, gdybym ja robił serwer to tylko steam.

ps: oczywiście steam posiadam.

SedaN*
26-03-2010, 21:27
- Zero cziterów.

Nie wiem skąd masz takie info, że ludzie ze steamem nie używają czitów. Fakt, jest ich mniej, ale na pewno nie możesz ich wykluczyć. Widziałem naprawdę wiele takich przypadków.

- Pro Gracze ;)

Czy osoby, które wybiorą się do Empiku i kupią sobie steama albo wydadzą pieniądze na allegro można nazwać 'Pro Graczami'? NIE! To tak jak w tibii kupywanie sobie cc na allegro. Działa to w podobny sposób. Jest wiele lepszych graczy z non steamem niż ze steamem.

@Topic
Ogólnie dobry pomysł, jednak przestanie grać wielu graczy (75% to non steam). Plusem natomiast byłoby mniej osób klatkujących i według mnie większa gra TP.

Viki
26-03-2010, 22:54
@up
popieraam..

=x

@topic
na steam też są haxy ;x ale na pewno lepiej by się grało..

Kichu
27-03-2010, 00:30
Nam by się lepiej grało, powiedzmy... nie grały by pierwsze lepsze głąby, które nie wiedzą co to BS co to C4 co to Hosty: < nie było by dzieci Neo które są bezkarne na NS ze zmiennym ip. Ban na steam ID i eloszka for ever ^^
aczkolwiek zadajmy sobie jedno wszak wielkie pytanie... Po co ? To Tylko APO serwer CS.
Serwerow CS-Steam jest wiele. Niech ta nie ogarnieta czesc zostanie na NS-ie : l tak bd lepiej dla wszystkich ^^

Ktoś II
27-03-2010, 01:21
Kiedyś też myślałem, że na steamie nie można czitów używać, ale się myliłem. Na takim jednym serwie, koleś był pierwszy w statach ogólnych przez ok. pół roku. Wszyscy myśleli,że jest zajebisty, ale kiedyś się noga potknęła i dostał perma ^^.

#top.
Jestem na nie... Wielu graczy by odeszło, a lubię grać jak jest dużo osób.

SedaN*
27-03-2010, 07:16
@Up
Też widziałem na wielu servach 'pro graczy', którym non stop skany wychodziły, jednak wzbudzili podejrzenie u adminów i demko albo perm + screeny na forum i wszystko było już jasne : ). Ja w dodatku jestem jeszcze wrażliwy na określenie 'zero czitów', ponieważ sam mam kuzyna, który już chyba od 4-5 miesięcy używa aimów, wh i nadal nie ma zablokowanego steama.

@Topic
Mimo wszystko jestem za tym, aby zostało jak jest. To ma być server, aby ludzie z APO odciągneli się na moment i spotkali się wszyscy razem w gronie na CS : D.

@TuK
Przeczytaj dokładnie mój post, bo nie wiem skąd taki bulwers. Ja Ci tylko uświadomiłem, że na steamie też jest wielu cziterów. Napisałem przecież, że zgadzam się, że na NS jest ich mniej.

@Down
Możesz nawet sobie kupić samego keya za 15 zł przez allegro, ale jeżeli grasz tylko na serverze APO to faktycznie nie ma sensu.

Memphisss
27-03-2010, 07:43
ja tez jestem na nie!
lobie sobie pograć na apo cs ale nie mam steama
nie mam "czitow" a nie chcę wydawać 40/50 zl zeby 1h dziennie pograć sobie w cs'a

Eothar
27-03-2010, 08:12
Jestem na tak! Na pewno poziom na serwerze podniósł by się, ubyło by dzieci z NS, no i na pewno odpadło by trochę (jak nie wszyscy) cziterzy.

DonieX <3
27-03-2010, 09:16
Ja na APO gram dla rozluźnienia, wchodzę, dosłownie chwila i pare os do mnie "wh" od razu rogal na twarzy <3 Poziom jest bardzo niski, lecz wątpie,aby dali only Steam. Poziom online osób na serwerze automatycznie spadnie o ponad 50%.

Kamor Wielki
27-03-2010, 09:21
Jestem na tak! Na pewno poziom na serwerze podniósł by się, ubyło by dzieci z NS, no i na pewno odpadło by trochę (jak nie wszyscy) cziterzy.

Ta,zaliczam się do NS,wszak nigdy na cs'a nie miałem i nie chcę mieć.
Pamiętaj,gdy masz Steam nie uważaj się za boga.

@top
I będzie grało z 10 osób :rolleyes:
Ofc. Że nie

KaZeK
27-03-2010, 09:38
Nie każdy chce wydawać zł i kupować jakieś konto na którym ma grę którą może ściągnąć za darmo i grać tak samo jak z tym kontem.

To że ktoś ma Steam nie oznacza że wyrabia 500% normy więcej niż taki gracz bez Steam'a.

Dobrze jest, cziterzy są banowani więc nie ma co narzekać.

Mortalix
27-03-2010, 11:11
Nie. Myślę, że to nie jest dobry pomysł.
Zazwyczaj na serwerze spośród 20 osób 3-10 posiadają steam.
Gra non-stop w max. 5 jest nudna...
Poza tym z tego co zdążyłem zauważyć Mortiis, Tygrys i Mulfon nie posiadają steam'a, więc raczej na to nie pójdą.
Wystarczy naprawić opcję votekick'a na wypadek kiedy nie ma admina i to powinno wystarczyć.

Crayon
27-03-2010, 11:40
Wystarczy naprawić opcję votekick'a na wypadek kiedy nie ma admina i to powinno wystarczyć.
Z tego co wiem, to sprawdzałem opcję votekick, ba - instalowałem plugin na nowo i działa bez zarzutu. Jest ona wyłączona tylko w wypadku, gdy na serverze jest admin, bo ostatnio spotkałem się z durnymi reakcjami, że ludzie kickowali cheaterów w momencie, gdy admin nagrywał, czy czekał na dogodną akcję do zrobienia screenów.

Pomysł servera Steam mogłby się udać, gdyby wszyscy gracze na APO mieli Steam. Pamiętam jak to było na serverze prowadzonym przez jonnywalkera. Zmienił z NS/S na only S. Ilość graczy z 20 spadła do 5-6, a czasami w godzinach szczytu(gdzie my możemy się pochwalić full slotami, że gracze mają problem z wbiciem do gry) server świecił pustkami.
Ideą servera APO było zjednoczenie wszystkich graczy, żeby mogli się odstresować od trudów expienia. Niezależnie czy mają Steam, czy nie. Bo zauważcie że nie wszystkich rajcuje 'pro gejming' w CSa i mają wersję NS tylko po to, żeby wejść sobie raz na jakiś czas na nasz server, pogadać ze znajomymi i popadać kilka razy przez skany w kurniku.
Drugi server - only Steam - kto za to zapłaci?

@down
Tylko już to pisałem, a sam przed chwilą to zacytowałeś. Nie każdego jara gra w CSa i wolą grać na nsie, bo gra potrzebna im jest tylko do tego, żeby raz w tygodniu sobie wbić i pograć. APO CS jest dla wszystkich, nie możemy ograniczać. Gdyby nie było chętnych do gry, to server by nie istniał.

PJOONEk
27-03-2010, 12:14
Z tego co wiem, to sprawdzałem opcję votekick, ba - instalowałem plugin na nowo i działa bez zarzutu. Jest ona wyłączona tylko w wypadku, gdy na serverze jest admin, bo ostatnio spotkałem się z durnymi reakcjami, że ludzie kickowali cheaterów w momencie, gdy admin nagrywał, czy czekał na dogodną akcję do zrobienia screenów.

Pomysł servera Steam mogłby się udać, gdyby wszyscy gracze na APO mieli Steam. Pamiętam jak to było na serverze prowadzonym przez jonnywalkera. Zmienił z NS/S na only S. Ilość graczy z 20 spadła do 5-6, a czasami w godzinach szczytu(gdzie my możemy się pochwalić full slotami, że gracze mają problem z wbiciem do gry) server świecił pustkami.
Ideą servera APO było zjednoczenie wszystkich graczy, żeby mogli się odstresować od trudów expienia. Niezależnie czy mają Steam, czy nie. Bo zauważcie że nie wszystkich rajcuje 'pro gejming' w CSa i mają wersję NS tylko po to, żeby wejść sobie raz na jakiś czas na nasz server, pogadać ze znajomymi i popadać kilka razy przez skany w kurniku.
Drugi server - only Steam - kto za to zapłaci?

Na Pacca na APO wydać mogą ,steam key kosztuje 12zl a samego steam ściągnąć można.

Joogi
27-03-2010, 12:18
E tam, jak dla mnie, to będzie motywacja do kupienia STEAM'a :D Wiadomo, mniej graczy, ale prawie w ogóle nie będzie cheatów, a to za***ście, bo wkurzają cały czas te noobki -.- Jestem za serverem STEAM.

Metaxa Kamil
27-03-2010, 12:20
Serwer NS/S jest dobry, ponieważ jak już pisali wyżej nie każdy ma steama i nie będzie specjalnie kupował, żeby pograć sobie 2h dziennie na Apo.

Wolę NS ponieważ mogę na nim grać. Tak, mam steam ale 'nie mam' internetu i STEAM się nie aktualizuje no i nie mogę na nim grać.

:DoM4NatR.!>!
27-03-2010, 12:44
Mój pomysł :( ale spoko ... No jestem na Tak by spadła liczba chetaow , Niby gracze Apo nie mają steam ... Napisz tylko na Trade-Chat kupie Steam to zobaczysz ile będzie chciało sprzedać...

TuK!
27-03-2010, 12:57
@up
popieraam..

=x

@topic
na steam też są haxy ;x ale na pewno lepiej by się grało..

Ale może, na steam ludzie nie są tacy głupi żeby używać, po pierwsze:
1. Admini mają mniej pracy.
2. Jak jest cziter, to zgłaszają na blacklisted, i go banują na VAC ;)
Zero myślenia Viki 'd

PJOONEk
27-03-2010, 13:44
Ale może, na steam ludzie nie są tacy głupi żeby używać, po pierwsze:
1. Admini mają mniej pracy.
2. Jak jest cziter, to zgłaszają na blacklisted, i go banują na VAC ;)
Zero myślenia Viki 'd

Blacklisted ograniczyło sie do sprawdzania cziterow z najlepszych serverow steam takich jak INEA i STER-gaming no i oczywiście ESL

Nie banuja go na VAC tylko jeśli miał haxy to wrzucaja jego steam_id to bl.cfg ,który jest ogólno dostepny i taki gracz na server nie wejdzie. Ale vac ma czyste.

deeL `
27-03-2010, 14:44
Jestem przeciwko. To jest serwer APO, dla graczy APO, z których może 40% gra w CS, a 15% ma steam. Zresztą zmniejszy to średnią ilość osób online.

Co do tego, że admini będą mieli mniej roboty .. To, że nie wykonują swoich obowiązków rzetelnie i odpowiedzialnie nie znaczy, że mamy zmniejszać im "ilość pracy"..

Tyle ode mnie.