PDA

View Full Version : Ban na w?asne ?yczenie

mariusz1990
29-03-2010, 17:23
Otóż po zhakowaniu mojej postaci i stracie 300kcc+ wpadłem na pomysł aby było można zrobić Ban na własne życzenie.
Na czym by to polegało otóż :
Po zalogowaniu na stronie Apo dodane zostało by zakładka Ban i tam moglibyśmy dać sobie sami bana na nieograniczona ilość czasu na dana postać za pomocą R-keya i tak samo osunąć tego Bana przy pomocy R-keya
Ofc postać musi być pierw wylogowana żeby można było to zrobić
Co to da ?
Otóż dużo Hlvl ma dożo kasy i cenne Items Mogli by je dać na jakiegoś noob hara i zbanować go nie martwic się o nic. W razie zhakowania postaci nie stracimy cennego eq i kasy która tyle zbieraliśmy gdyz na postaci gdzie mamy cenne eq jest ban :)

Co o tym sadzicie?

KaZeK
29-03-2010, 17:30
Jestem za, ale pod jednym warunkiem ( no dwoma ):

Ban jest jednorazowy (Można tylko raz użyć)
Ban na 30 dni

Boshe, ale masz problem. W wosso ustawiasz na siebie auto atak i masz bana na 3 tygodnie. Ale w sumie to calkiem dobry pomysl, tylko co jezeli ktos zapomni/zgubi/zmieni rk?

Jeżeli ktoś wbije Ci na chara to raczej Wosso nic nie pomoże.

Sub Zero 2
29-03-2010, 17:34
Jestem na tak.Ale jak powiedział up jeden raz można go użyć.A nie lepiej by było odrazu delete?

Devil murder
29-03-2010, 17:34
Jestem za, ale pod jednym warunkiem ( no dwoma ):

Ban jest jednorazowy (Można tylko raz użyć)
Ban na 30 dni

Ja bym wprowadził coś takiego jak 'hibernacja'. Ktoś jedzie na wakacje? Ziuuup hibernacja.
Hibernacje można by było sobie wbić co kwartał (dla pro intelektualistów - kwartał = 3 miesiące).
Hibernacja do max 30 dni :)
WARUNEK: Na wakacjach kupujemy sobie słownik i studiujemy go do oporu.

Mortalix
29-03-2010, 17:35
Za dużo kombinowania.
Wystarczy ściągać z głową (lub z antywirusem) dzięki czemu nie zostaniemy hacknięci! :}

mariusz1990
29-03-2010, 17:39
Za dużo kombinowania.
Wystarczy ściągać z głową (lub z antywirusem) dzięki czemu nie zostaniemy hacknięci! :}

Nic nie ściągałem ponad pół roku i nie wchodziłem w żadne strony na tym kompie
wiec jak mnie zhakowali sam nie wiem :<

widzę ze parę hakerów zaznaczyło zły pomysł
Bo zapewne nie będą mogli ukraść wszystkiego :)
@devil murder
Wiesz możne jak działa opcja Edit?
Jak wiesz to polecam używanie jej a nie nabijanie postów.
@Azbestowy
Jak nie wiesz jest możliwośc odzyskania R-keya:)
Zaloguj się na stronce i weź zakładkę R-key :)

Devil murder
29-03-2010, 17:42
Nic nie ściągałem ponad pół roku i nie wchodziłem w żadne strony na tym kompie
wiec jak mnie zhakowali sam nie wiem :<

Przekupiony Mortiis przesłał im Twoje passy. Serio, on podobno teraz z jakąś mafią kręci, w faktach o tym było.

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
29-03-2010, 17:53
Boshe, ale masz problem. W wosso ustawiasz na siebie auto atak i masz bana na 3 tygodnie. Ale w sumie to calkiem dobry pomysl, tylko co jezeli ktos zapomni/zgubi/zmieni rk?

Senshi
29-03-2010, 18:04
Jestem za... Nie bede tego uzywac ale zawsze sie przyda:)

M4A1
29-03-2010, 18:09
Tak zgadam sie jestem za wprowadzeniu tej propozycji !

Seth Drut
29-03-2010, 19:10
jak bym to nazwal jakos inaczej, np blokada czy cos takiego...
mozna wprowadzic, lecz po wlamaniu sie na konto i tak tracilbys eq. bo chyba to "najcenniejsze eq" nosisz co nie? ;d
trzeba przemyslec czy to ma sens

mariusz1990
29-03-2010, 19:13
jak bym to nazwal jakos inaczej, np blokada czy cos takiego...
mozna wprowadzic, lecz po wlamaniu sie na konto i tak tracilbys eq. bo chyba to "najcenniejsze eq" nosisz co nie? ;d
trzeba przemyslec czy to ma sens

No ale expiac zbierasz sporo kasy i to możesz odkładać na tego zbanowanego hara bez obaw ze ktoś Ci zajebie to co uzbierałeś i bedzie na nowy star żeby kopić eq itp.

Lagga
29-03-2010, 19:36
jestem za. zmniejszy to liczbe placzu z powodu straconych itemsow

Bercikuwa Koksuwa
29-03-2010, 19:43
Lepiej by było coś takiego jak kod na postać.Wygenerujesz sobie kod na blokadę postaci i gdy np. idziesz na dwór to blokujesz postać kodem.Przychodzisz z dworu odblokowywujesz kodem itp.Tak samo jak idziemy spać itp ;d

Zarexoholik?
29-03-2010, 19:47
Jestem na NIE! Nie daj się hacknąć to nie będzie problemu. Dziwnym trafem, ale hacki mają tylko dzieciaki, które pobierają syfy do tibii. : /

kadeshop
29-03-2010, 19:48
Zbędne, nie lepiej zrobić jakiegoś chara ( nie u siebie w domu tylko gdzieś ,gdzie jesteś pewien ,że nie ma żadnego wirka/keyloggera.) Tworzysz konto nie logujesz się wcale na nie, wysyłasz itemy parclem i wszyscy są szczęśliwi :) No i oczywiście wchodzisz na niego co 2 miechy zeby delete nie dostac :)

Azielu$
29-03-2010, 20:14
Było nie ściągać botów. : )
Jestem na nie.

Wasak
29-03-2010, 20:37
Ja bym wprowadził coś takiego jak 'hibernacja'. Ktoś jedzie na wakacje? Ziuuup hibernacja.
Hibernacje można by było sobie wbić co kwartał (dla pro intelektualistów - kwartał = 3 miesiące).

To bardzo dobry pomysł, ekipa mogłaby wprowadzić coś takiego.
Słownik jeszcze lepszy. :D

Assassin Mateusz
29-03-2010, 20:40

Devil ma dobry pomysl. Osobiscie to mi to wisi, wystarczy nie dac sie hacknac... :(

Saylor
29-03-2010, 21:02
Zbędne, nie lepiej zrobić jakiegoś chara ( nie u siebie w domu tylko gdzieś ,gdzie jesteś pewien ,że nie ma żadnego wirka/keyloggera.) Tworzysz konto nie logujesz się wcale na nie, wysyłasz itemy parclem i wszyscy są szczęśliwi :) No i oczywiście wchodzisz na niego co 2 miechy zeby delete nie dostac :)

To dorąbałeś:P

Chyba właśnie najbezpieczniej jest w domu...

# Co do propozycji to jestem na tak, ale z małymi poprawkami:

Bana można wyrobić raz, na PÓŁ roku

Orson_Pall
29-03-2010, 21:04
zadnych kejow nie potrzeba : ) ja np, jak sie wymienialem postaciami, wystarczylo po paru tygodniach sprobowac haslo, jakie koles mial na swojej starej postaci, i numer jego nowej postaci. Sprawdza sie w 60% przypadkow ;D coprawda nie zabrałem tak nic nikomu, ale mogłem... :>

Wnorekkk
29-03-2010, 21:07
W sumie dobry pomysł, ale zawsze można napisać do Mortiisa, aby na czas ustalony przez gracza zbanował chara. Mortiis chyba by się na to zgodził.

Zezikan
29-03-2010, 21:10
Hmm żeby uprzykrzyć życie to taki ban by zabierał 3-5 dni pacca ;) za aktywowanie go + te dni na ile ban

Baby Face
29-03-2010, 21:15
Jestem na tak.
Tak jak tu juz ktos mowil ban musi byc jednorazowy.
Przydatne dla wszystkich graczy bo nikt napewno nie chce stracic swojego dorobku ;)

Patryk1441
30-03-2010, 14:13
Nie rozumiem tego. Po co to? Łatwo się zabezpieczyć przed hackiem. Jeśli ktoś cię okradł to na pewno keylogger. Nie wiem czy takie coś zabezpieczy przed hackiem. Z resztą co to za hacking kradzież kont w grze :O Trochę to jest śmieszne.

Myst
30-03-2010, 14:36
Jestem za, ale pewnie i tak to nie wejdzie, ponieważ trudno będzie zrobić te bany od siebie. Chodzi o to, że sam musi on rozpoznać kto dał bana, jak ty to mozesz odbanować, ale jak gm to nie itp.

sqlterpa
30-03-2010, 15:40
Tak pomysł mi się nawet podoba ale jeszcze lepszy był by wtedy jeżeli był by urozmaicony o dwie sugestie KaZeK'a
:D

Karpek
31-03-2010, 11:37
Jestem na nie.
Najlepiej pilnować dobrze swojego konta, a nie potem zakładać pojebane tematy : ).

Daaron
31-03-2010, 11:43
Dbaj o hasło i nic nie stracisz, propozycja bez sensu. Są odpowiednie oprogramowania do obrony systemu...