Zaloguj się

View Full Version : Usuniecie RK za pomoca SMS'a - glupota graczy APO 7.6

Chaos
31-03-2010, 01:45
Witam.

Naszedl najwyzszy czas na kolejny post z serii "Po dluzszym czasie znowu sie tu znajduje by wyjasnic pare rzeczy".

Otoz zauwazylem, ze gracze sa wrecz przerazeni tym, ze mozliwosc zmiany tak zwanego RK jest platna - a kosztuje to az 25 zl+vat !

Na poczatek odwolam sie do kilku komentarzy by wyjasnic cala sprawe osoba, ktore nie sa za bardzo w temacie.

Oto komentarze graczy apropo nowego newsa :
(Odrazu bede dawac na nie odpowiedzi)

Czy wam tylko zależy na korzysciach materialnych ? Może za niedługo za sl-a bd płacic 1,22 sms ? Jestem za wprowadzeniem SMS Shopu ! Co wy na to ?
S-set 30 zł sms
Klapy 28 zł sms
Kaptur przelew 150 zł.

Topic
Kolejny Idiotyczny pomysł nie Gz !

Wykazales sie totalna glupota jak i ...
Nie, w sumie wykazales sie tylko i wylacznie gigantyczna glupota.
Koszt maszyny, ktora utrzymuje serwer APO 7.6 nie jest maly.
XXX - Skad ty to kofa mozesz wiedziec ?
Ja - Serwer dedykowany APO 7.6 MUSI byc trzymany na porzadnej maszynie - ogolem serwery 7.6 sa bardzo, ale to bardzo kosztowne ze wzgledu na to, ze w wiekszosci przypadkow sa to serwery XML (Gdzie wszystkie dane dotyczace graczy trzymane sa na serwerze dedykowanym w dosyc ciezkiej formie)

z ta cena chyba was porabalo .

czekamy, az wyjscie z depo bedzie platne przelewem 1.22 a lvle beda

1k-20zl itd.

Welcome mazurski .

tyle.

Dziekuje , dobranoc.

Jestes idiota, a w dodatku nie masz za grosz wlasnego zdania.
Dziekuje, dobranoc.

Ahahaha, to w takim razie, reasumując chcecie zbić kokosy na biednych graczach. TIBIA TO GRA, powinno w niej wszystko być darmowe, bo jeżeli mam ochotę wydawać pieniądze na granie to idę do kasyna i przepierniczam 100k zł w 15 minut. Tłumaczenie, że chcecie, żeby gracze bardziej dbali jest śmieszne. Może parę osób skorzysta. Dziękuję dobranoc.

Koniec imprezy.

Na Tibi nie da sie zbijac "kokosow", a serwery dedykowane nie rosna na drzewach.
A to, ze idziesz do kasyna i "przepierniczasz" 100 zl w 15 minut swiadczy tylko o tym, ze robisz to na pokaz, bo nikt normalny nie robil by takich rzeczy dla siebie. (JP na 100%)

P.S - Jestes idiota.

lal super...
za kilka dni bd news: Sms shoop zostal dodany, mozna kupic wszystkie rzadkie itemki za jedyne 50 zl..

Szkoda, że apo sie tak sypie ;<

Jezeli tak Ci szkoda, ze APO az tak sie sypie, to dlaczego przyczyniasz sie do tego swoim trolowskim zachowaniem ?
Ponadto - SMS shop raczej na APO nie wejdzie, a jak wejdzie bedzie w formie dotacji, ktore nie beda mialy zadnego wplywu na gre. (Widac to po prowadzeniu serwera przez administracje)

HAHAHAHA

30zł normalnie rozbój w biały dzień

Mortiisowi najwidoczniej mało kasy wyszarpał od graczy... co za dno

Odzyskiwanie RK jest forma dotacji, wiec przyczyniasz sie w ten sposob do wspierania serwera w dosc trudnych dla niego czasach.

Bym zapomnial... Jestes idiota.

A ja proponuje Mortiisowi sprzedawanie charów i eq na allegro o ile tego nie robi.

#top
To jest ots.. Dlaczego wszystko musi być płatne?

ps. Wybierzcie jeszcze analfabete deadsa i bota wicepsa na tutorów. Wtedy 3/4 apo odejdzie. A chyba tylko o to Wam chodzi ;s

Chociaż mówi prawdę..

Wiesz - masz racje.
Sprzedaz postaci byla by dobrym sposobem na uzyskanie nowych graczy na serwer - w Twojej probie sarkazmu jest pewien fajny pomysl na rozwoj serwera !
Czy to OTS czy nie - TRZEBA jakos pokryc koszty.

Fajnie :)

Widzę że już ktoś ma mało pieniążków z serwera róbcie tak dalej...

Tak sie sklada, ze administracja zrobila serwer CS z wlasnej kieszeni, za ktorego utrzymanie tez trzeba placic - pomysl zanim napiszesz.

Konkurs na idiote tematu w moich oczach wygral : Devil murder
za blyskotliwosc i jakze wielke rozeznanie w swiecie hostingu serwerow.

Odrazu wypowiem sie odnosnie PACC run oraz PACC SMS :

Widzicie...
To, ze SMS kosztuje Was 11 zl, nie oznacza, ze tyle wplywa na konto administracji.
Za SMS o tresci 79068 wiekszosc srodkow przechodzi na operatora, gdzie w efekcie administracja serwerow APO zdobywa 3,69 zl (Tak, dobrze liczysz - zostalo zrobioine to tylko i wylacnzie dla Waszej wygody, gdyz w efekcie przez ten sposob administracja zapewne zarabia mniej niz na samych przelewach)

Notka od autora :

Jezeli zostales nazwany przeze mnie idiota, to znaczy, ze mialem podstawy by Cie tak nazwac i prosze - nie bierz sobie tego do serca tylko przemysl swoje zachowanie =)

Pozdrawiam,
Steel aka ChaosRuler

P.S - Temat zamiescilem w tej kategori, gdyz jest to zarowno moja opinia(Odnosnie graczy), jak i krytyka (Rowniez graczy :-) )

Badzjos
31-03-2010, 02:01
Dałbym pod Quote całego Twojego posta, ale za dużo miejsca to będzie zajmować.

Ale tak, po 1 to nie obrażaj innych graczy, maja prawo wyrazić swoje zdanie, a Ty nie jesteś alfą i omegą żeby wszystkich pouczać i narzucać swój tok myślenia.

Po 2 mylisz się co do kosztów utrzymania serwerów dedykowanych, nie jest to mało, bo to wydatek rzędu minimum 400zł miesięcznie, natomiast przeliczając że dziennie (pesymistycznie rzecz biorąc) będzie 5 przelewów po 10zł, i 5 smsów po 11+zł - koszty zabierane przez operatora = (według Twoich obliczeń to 3,69) ale jest tego nieco więcej, uwierz... Ja zakładam pesymistycznie że to 5zł zysku, czyli dziennie na APO konto wpada 50zł+25zł=75zł, pomnóż to przez liczę dni w miesiącu, zakładając nawet że to jest luty w roku przestępnym, to 75zł * 28dni = 2100zł, więc na utrzymanie nawet serwera z prockiem Dell PowerEdge T605 (wydatek 1200zł) starczy, i będzie nawet z górką, a uważam że dziennie może wpadać więcej kasy niż to zaproponowałem tutaj.

Notka od autora :

Jezeli zostales nazwany przeze mnie idiota, to znaczy, ze mialem podstawy by Cie tak nazwac i prosze - nie bierz sobie tego do serca tylko przemysl swoje zachowanie =)

Według polskiego prawa nie możesz obrażać czyjejś godności, więc nie mów że miałeś podstawy i nie pouczaj innych jak dobry tatuś.

.vimpex.
31-03-2010, 06:13
Moim zdaniem dobrze zrobili z RK za 25 zl + VAT :>
Zgubiłeś ? Mogłeś bardziej go pilnować.
Kupiłeś postać na Allegro bez RK? To jeszcze dodaj to kupionej postaci 25 zl + VAT i masz pewność, że Cię nie zhakuje.
:)

Memphisss
31-03-2010, 07:19
poppieram pana up
wyrrobienie r key'a jest za darmo a gubic go nie musicie wiec nie wiem dlaczego placzecie.....
chyba normalne jest ze gdyby bylo po 1.22 sms to byscie co pare dni chcieli nowego key'a a dlatego jest taki drogi zebyscie go pilnowali

Lagga
31-03-2010, 07:31

-) )

sluchaj synek. to ze ty masz zle doswiadczenia w domciu to nie znaczy ze kazdy ma taka patologie jak ty.
ogarnij sie i wyjdz na dwor.
Wedlug mnie to jest durne . kazdy ma swoje zdanie , a ty idioto myslisz ze kox jestes.

Dziekuje, dobranoc.

P.S . kompleksow nie leczy sie na forum:<

Vojska
31-03-2010, 07:43
Odzyskanie R-Keya.

SMS 30zł - zadowolonych klientów - 5
Zarobek Mortiisa - 45zł

SMS 11zł - zadowolonych klientów - 50
Zarobek Mortiisa - 150-200zł

Sasha
31-03-2010, 08:32
Ludzie..(?) nikt was nie zmusza do skorzystania z tej usługi ! Czy wy tego nie pojmujecie ? Nie chcesz, to nie kupuj i tyle. Kto ma potrzebę i pieniądze to sobie kupi, a jak Ty potrafisz zadbać o recka to dobrze.

Qυiet
31-03-2010, 08:46
Ludzie..(?) nikt was nie zmusza do skorzystania z tej usługi ! Czy wy tego nie pojmujecie ? Nie chcesz, to nie kupuj i tyle. Kto ma potrzebę i pieniądze to sobie kupi, a jak Ty potrafisz zadbać o recka to dobrze.

Z własnej głupoty zgubili recka i teraz się buntują, bo za duża cena jego wyrobienia.

Jak dla mnie to ponowne wyrobienie RK powinno być tylko przelewem.

(według Twoich obliczeń to 3,69) ale jest tego nieco więcej, uwierz... Ja zakładam pesymistycznie że to 5zł zysku

To źle myślisz, bo faktycznie jest 3,69 :P Można to przeczytać w regulaminie różnych firm, które dają numery na różne usługi. Wiem, bo kiedyś mnie to interesowało :P

Myst
31-03-2010, 09:36
Zgadzam się z tym, że RK jedynie można kupić przelewem. Mogli już dać cenę 20 zł+VAT ;p, ale trudno zgubiłeś to płać.

Artis
31-03-2010, 10:09
Nikt z Was nie zmusza do korzystania z tej usługi.Ona jest tylko dodatkiem, a że zgubicie r-keya to już będzie wasz problem.
Pozdrawiam

Chaos
31-03-2010, 10:21
Dałbym pod Quote całego Twojego posta, ale za dużo miejsca to będzie zajmować.

Ale tak, po 1 to nie obrażaj innych graczy, maja prawo wyrazić swoje zdanie, a Ty nie jesteś alfą i omegą żeby wszystkich pouczać i narzucać swój tok myślenia.

Po 2 mylisz się co do kosztów utrzymania serwerów dedykowanych, nie jest to mało, bo to wydatek rzędu minimum 400zł miesięcznie, natomiast przeliczając że dziennie (pesymistycznie rzecz biorąc) będzie 5 przelewów po 10zł, i 5 smsów po 11+zł - koszty zabierane przez operatora = (według Twoich obliczeń to 3,69) ale jest tego nieco więcej, uwierz... Ja zakładam pesymistycznie że to 5zł zysku, czyli dziennie na APO konto wpada 50zł+25zł=75zł, pomnóż to przez liczę dni w miesiącu, zakładając nawet że to jest luty w roku przestępnym, to 75zł * 28dni = 2100zł, więc na utrzymanie nawet serwera z prockiem Dell PowerEdge T605 (wydatek 1200zł) starczy, i będzie nawet z górką, a uważam że dziennie może wpadać więcej kasy niż to zaproponowałem tutaj.

Według polskiego prawa nie możesz obrażać czyjejś godności, więc nie mów że miałeś podstawy i nie pouczaj innych jak dobry tatuś.

W tym wypadku jestem alfa i omega, poniewaz mam wieksze obeznanie niz wiekszosc osob w sprawach utrzymywania serwerow ze wzgledu na praktyki, a patrzac na to, co wypisales moge smialo przyznac, ze raczej malo wiesz.

Serwer dedykowany, ktory zapewne podpatrzyles na www.serwerydlaciebie.pl faktycznie wacha sie w cenach, ktora podales, ale niestety jest jedno niedopatrzenie z Twojej strony :

By APO funkcjonowalo tak, jak funkcjonuje potrzebne sa conajmniej 2 serwery dedykowane (Apo 7.6 oraz APO 8.42 & Rox) oraz jeden serwer wirtualny (Login oraz strona domowa)
Na APO 8.42 & Rox wystarczy serwer, ktory bedzie kosztowac okolo 550 zl, natomiast serwer wyrutalny musial by kosztowac okolo 20 zl.
Nastepna sprawa jest to, ze APO dziala jako firma, wiec ZUS rowniez dopomina sie o swoje.

A co do Polskiego prawa - fakt, masz racje.
Niestety, by dotrzec do i tak juz potwornie glupiej mlodziezy naszych czasow, trzeba troszke sie bardziej postarac i ubrac to w zrozumiale dla nich slowa.

Pozdrawiam,
Steel aka Alfa & Omega

Karpek
31-03-2010, 11:08
Dobrze, że dodali coś takiego. : )
Tak jak napisał Artis nikt nie zmusza was do korzystania z tej usługi.
Cieszcie się, że w ogóle coś takiego wprowadzili. : )

1st R. Boonek
31-03-2010, 11:33
Na miejscu Mortiisa to za to sapanie bym podniosl cene paca o 50% i tak czy siak byscie kupowali lol a za to sapanie, wyzywanie oraz ciagle prace przy upie mu sie cos nalezy :>>

Z reckiem dobra sprawa :>

Metaxa Grzesiek
31-03-2010, 17:26
Jezeli tak Ci szkoda, ze APO az tak sie sypie, to dlaczego przyczyniasz sie do tego swoim trolowskim zachowaniem ?
Ponadto - SMS shop raczej na APO nie wejdzie, a jak wejdzie bedzie w formie dotacji, ktore nie beda mialy zadnego wplywu na gre. (Widac to po prowadzeniu serwera przez administracje)

Ty Ziomek zamknij dupe i wyjdz.

Na Apo nie mialo byc:
Pacc runek
hotow
A sa wiec na chuj sapiesz mi dzieciaku?

Btw. Trola znajdz u siebie na chacie :)

Memphisss
31-03-2010, 17:30
@up
pacc runki zostały wprowadzone i nie widze w tym nic zlego..... osoby ktore chcą kupić pacc za kcc nie zostaną oszukane! co w tym zlego?
hoty.... i tak wszyscy grali na wosso wiec co to za różnica ? można powiedzieć ze poszli nam na rękę żebyśmy nie dostawali banów za wosso xDD

Bastek10
31-03-2010, 17:50
Konkurs na idiote tematu w moich oczach wygral : Devil murder
A w moich oczach wygrałeś właśnie ty.

Co do wypowiedzi innych graczy to każdy mógł napisać co o tym sadzi,każdy ma prawo krytykować,każdy ma prawo napisać własne zdanie na temat jakiegoś tematu.że większości osobom to się nie podoba to nie musisz już robić tematu i podlizywać dupci administracji.

Chaos
31-03-2010, 18:38
Ty Ziomek zamknij dupe i wyjdz.

Na Apo nie mialo byc:
Pacc runek
hotow
A sa wiec na chuj sapiesz mi dzieciaku?

Btw. Trola znajdz u siebie na chacie :)

Dziecinnosc oraz to, ze jestes idiota potwerdza Twoj post. :)
Trole nie istnieja w realnej rzeczywistosci - co najwyzej tym mianem okresla sie balwanow podobnych do Ciebie, ktorzy jak nie maja nic konstruktywnego do napisania, to pisza byle glupote, ktora ma obrazic przedmowce.
Niestety - w ten sposob potwierdzasz tylko swoja glupote ;<

A w moich oczach wygrałeś właśnie ty.

Co do wypowiedzi innych graczy to każdy mógł napisać co o tym sadzi,każdy ma prawo krytykować,każdy ma prawo napisać własne zdanie na temat jakiegoś tematu.że większości osobom to się nie podoba to nie musisz już robić tematu i podlizywać dupci administracji.

Natomiast Twoj post swiadczy o tym, jaki jestes pusty.
Osoba, ktora pisze cos na temat, o ktorym nigdy nie slyszala i totalnie sie na tym nie zna, najzwyczajniej w swiecie proboje zablysnac.
Temat kieruje do Was, a nie do do administracji - staram sie przekonac takich glupkow jak Ty do tego, ze warto czasami posluchac innych i nie pisac bzdur na tematy, o ktorych wie sie tyle, co powiedzial nam kolega, ktory swoich informacji nie moze w zaden sposob potwierdzic.

Baby Face
31-03-2010, 22:13
No troszke drogo ale co poradzisz :p
Nie pilnowales to plac :(

Norion
31-03-2010, 23:19
Ludzie weźcie sie ogarnijcie... tak jak ktos up napisal : wyrobienie R-key'a jest darmowe a za bledy sie placi- trzeba bylo lepiej go pilnowac. Moim zdaniem to dobre ze Mortiis wprowadzil cos takiego bo moze mimo ze to tylko pixele... niektorzy naucza sie troche odpowiedzialnosci. Tez czytalem komentarze w news'ach w temacie Mortiisa i poprostu niedowierzam ze tylu tu "idiotów". Jak piszecie posty to je troche przemyslcie a nie jakies glupoty pisac. Mowicie o jakims SMS Shop'ie ze jeszcze tylko go brakuje - czy Mortiis o czyms takim napisal? NIE - to po co rozpoczynacie ten temat?
I jeszcze jedno... żal mi tych uzytkownikow co powtarzają poprzednie posty bo nie moga nic sensownego wymyslic tylko pisza w kólko o tym samym by nabic posta albo poprostu wyrazic swoje nieuzasadnione emocje....
Jednym slowem - zastanowcie sie czasem troche i uzywajcie mozgu bo nieuzywany organ zanika jak wiadomo.
Ja popieram Mortiisa bo mysle ze to dobry pomysl zreszta sam kiedys czytalem zeby cos takiego wprowadzic wiec macie a jak wam cos nie pasuje to odejdzcie z serwera bo moze wtedy reszta spolecznosci na tym skorzysta.
Dla wszystkich ktorzy mnie skrytykuja - zanim cos napiszesz - idz sie przewietrzyc i przemysl dokladniej swoja wypowiedz.
Dziekuje tyle mialem do powiedzenia na ten temat.

N-series
31-03-2010, 23:28
Mi cena pasuje ;d 30zł to nie tak dużo mortis ma z tego 10zł chyba
btw. rk robi się za free nooby ja jakoś nigdy nie zgubiłem
proste zgubiłeś -płacisz.
Ja bym zwiększył cene do 50zł oraz 30 przelewem i tyle

Devil murder
01-04-2010, 09:53
Na Tibi nie da sie zbijac "kokosow", a serwery dedykowane nie rosna na drzewach.
A to, ze idziesz do kasyna i "przepierniczasz" 100 zl w 15 minut swiadczy tylko o tym, ze robisz to na pokaz, bo nikt normalny nie robil by takich rzeczy dla siebie. (JP na 100%)

P.S - Jestes idiota.

Na tibii nie da się zbijać kokosów? Mwahhahah, skoro sam pacc co miesiąc kupuje co najmniej tysiąc osób (nie licząc tych, co 'żyją' na APO ze sprzedaży pacców za kcc), to to jest 5000 zł na miesiąc dla Mortisa. Mało tego, pacc runy, pacce za przelew, usuwanie r-keya itd. Chciałeś się podlizać, ale Ci nie wyszło. Wychodzi na to, że rzekomym idiotą jesteś właśnie Ty.

P.S Czytanie ze zrozumieniem, napisałem 100k zł (100 000 zł) a nie 100 zł ;**

Nagash
01-04-2010, 10:12
Moim zdaniem pomysł jest dobry. Może gracze wreszcie nauczą się pilnować swoich RK, a cena jest po to , aby gracze umieli szanować R-K i postać. Pozdrawiam. 1 raz wyślą sms za 30zł, to na drugi już myślę, że nie zgubią RK. :D

Chaos
01-04-2010, 13:27
Na tibii nie da się zbijać kokosów? Mwahhahah, skoro sam pacc co miesiąc kupuje co najmniej tysiąc osób (nie licząc tych, co 'żyją' na APO ze sprzedaży pacców za kcc), to to jest 5000 zł na miesiąc dla Mortisa. Mało tego, pacc runy, pacce za przelew, usuwanie r-keya itd. Chciałeś się podlizać, ale Ci nie wyszło. Wychodzi na to, że rzekomym idiotą jesteś właśnie Ty.

P.S Czytanie ze zrozumieniem, napisałem 100k zł (100 000 zł) a nie 100 zł ;**

Wiesz, nie mam juz nic wiecej do powiedzenia.
Jestes idiota :<
W dodatku czubkiem, ktory nie potrafi przyjac innej argumentacji i burzy sie jak male dziecko. :)

Smialo moge Ci powiedziec, ze Mortiis nie zarabia 5000 zl na miesiac :<
Twoje domysly nie maja zadnych podstaw, a w dodatku sa tak glupie, ze gdybym czytal kazdy Twoj post, to prawdopodobnie podloga byla by juz dawno dziurawa od tak czestego spadania na nia ze smiechu.

Pozdrawiam,
Steel