Zaloguj się

View Full Version : [Forum] Wy??czenie komentarza w systeme reputacji,

Daaron
31-03-2010, 11:16
System reputacji na Forum to najbardziej oszukana rzecz jaka jest. Jak wiadomo, co druga osoba w TOP 20 punktów reputacji uzyskała ją za pomocą wpisania nicku w komentarzu co wiązało się z oddaniem go. Proponuje wyłączyć możliwość wpisywania własnych komentarzy i zastąpić to jeżeli jest taka możliwość nazwą tematu, w którym się owy dostało.

Bardzo dobry pomysl, tylko z wejsciem tej opcji w zycie nalezaloby zresetowac wszystkim reputacje.

Cóż, cel uświęca środki :o.

A ja jestem na nie, poniewaz tak samo daaron jak i KaZeK tez tak pisali a teraz maaja w h** tych pk reputacji. Gdyby skasowali pkt reputacji i dodali je odnowa to bylo by wtedy fer

Przyznaję się, pisałem. Dlatego też nie mam nic przeciwko temu by całkowicie przeprowadzić reset punktów reputacji : ).

Kolejna sonda z "Nie - zdefiniuj."
Ktoś jest na nie i tyle, nie musi komentować, nie zgadza się i tyle.

Zauważ, że jeżeli zaznaczasz TAK, zgadzasz się ze mną i definicją tego wyboru jest mój post. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się ze mną napisz dlaczego.

Nikt nie zmusza drugiej osoby do oddania, robisz to z własnej woli(bo chcesz), chociaż nie powinieneś.

Zmusza, tak czy inaczej dasz tego reputa (bo chcesz) więc po części nie jest to wybór wolej woli.

Komentarze są po to, aby osoba, która dostała reputa wiedziała czym dokładnie się do tego przyczyniła, a to, że ktoś błaga w nich o reputa to już jego problem. :X Nawet jeśli to usuną to większość 'kolekcjonerów' będzie pisała na pw, żeby oddać. xdd

Myślę, że nie ma na forum ludzi, którzy aż tak się poniżą by dostać punkty reputacji.

Zaznaczyłem tak bo propozycja wydaje się być dobra ale jeżeli dałeś do sondy "Nie - zdefiniuj. " to powinno być też "Tak-zdefiniuj."

Powtarzam, TAK nie jest potrzebne bo ja już dostatecznie zdefiniowałem tą propozycję. Po co robić to 2 razy?

Karpek
31-03-2010, 11:22
Bardzo dobry pomysł. Jestem na tak. ;)
Nie będzie już dzieci które dają reputy i piszą: "oddaj".

Assassin Mateusz
31-03-2010, 11:29
Bardzo dobry pomysl, tylko z wejsciem tej opcji w zycie nalezaloby zresetowac wszystkim reputacje.

Sub Zero 2
31-03-2010, 14:03
Jestem na tak.Do mnie już piszą "Daj reputa to Ci oddam" a ja se myśle niech se zasłuży.Jak napisał Assasin musiałyby wszystkie reputki zostać zresetowane.

KaZeK
31-03-2010, 14:06
Jak wiadomo, co druga osoba w TOP 20 punktów reputacji uzyskała ją za pomocą wpisania nicku w komentarzu co wiązało się z oddaniem go.

Nikt nie zmusza drugiej osoby do oddania, robisz to z własnej woli(bo chcesz), chociaż nie powinieneś.

^top
Jestem za wyłączeniem komentarzy.

Za resetem nie, ponieważ 40% +/-(mojej) jest za pomoc.

Kolejna sonda z "Nie - zdefiniuj."
Ktoś jest na nie i tyle, nie musi komentować, nie zgadza się i tyle.

Edit^
Przez przypadek zaznaczyłem Nie.

To może reset wszystkich postów?

Bilon
31-03-2010, 14:14
A ja jestem na nie, poniewaz tak samo daaron jak i KaZeK tez tak pisali a teraz maaja w h** tych pk reputacji. Gdyby skasowali pkt reputacji i dodali je odnowa to bylo by wtedy fer

Azielu$
31-03-2010, 14:23
Komentarze są po to, aby osoba, która dostała reputa wiedziała czym dokładnie się do tego przyczyniła, a to, że ktoś błaga w nich o reputa to już jego problem. :X Nawet jeśli to usuną to większość 'kolekcjonerów' będzie pisała na pw, żeby oddać. xdd

@Daaron
Żałuj, że wyczyściłem skrzynkę odbiorczą. xd

Seth Drut
31-03-2010, 14:24
i tak ludzie znalezli by jakis sposób ;]
jestem ze! moze slowo "reputacja" bedzie mialo wlasciwe znaczenie? ;p
@edit
przez przypadlek dalem nie -.-
i nie pisz "zdefiniuj" bo to tez denerwuje ludzi ;P

SaSa?
31-03-2010, 14:28
Zaznaczyłem tak bo propozycja wydaje się być dobra ale jeżeli dałeś do sondy "Nie - zdefiniuj. " to powinno być też "Tak-zdefiniuj." I nie potrzebne dodałeś do sondy odpowiedź "Nie mam zdania"

@up

Jeżeli tak by się stało to przecież jest tak ,że w komentarzach dajesz swój nick.Dlatego myślę ,że warto by spróbować.

Osoba wie za co dostała bo przecież pisze jej w tej tabelce.

Więcej kwadratow... 23-03-2010 17:22
Oczywiscie ze life... 17-02-2010 20:01

Blood Raven
31-03-2010, 15:42
Ja znów sęka miałem i zaznaczyłem nie... ale jestem na tak bo po co ta reputacja

xD Lukki xD
31-03-2010, 16:14
Jestem na nie.
Mam to gdzieś czy ktoś zbiera reputację czy nie, ja osobiście nie zbieram, a jak ktoś chce żeby mu oddac to czasem oddam czasem nie.

Crayon
31-03-2010, 16:36
Oj tam, nie przesadzajmy. Najlepiej wyłączmy wszystko, co mogłoby naprowadzić nas na użytkownika, który dziękuje, czy zgadza się z postem innego.
Ludzie i tak by jakoś obchodzili ten 'system' pisząc, że dziękuje w poście(obowiązkowo zielonym kolorem!).

Najlepiej, żeby zrobili całkiem odwrotnie - włączyli informacje kto przyznaje punkt reputacji.

Vivek
31-03-2010, 17:01
Może tak.. Rozumiem jak ktoś się tylko podpisze, ale jak ktoś pisze "oddaj.." itd to go poprostu ignoruje.

Punisher 25-03-2010 20:14 Axelo . Możesz oddać =)
Respy Draculi 19-03-2010 11:43 wassup - oddaj
GM 17-03-2010 21:39 //marcelllo - oddaj :P
Boty. 16-03-2010 12:25
Rook 15-03-2010 13:47 .Panicz. / oddaj xd
5 ostatnich reputów, tylko 1 bez "oddaj", no cóż.. xD

Duffi
31-03-2010, 18:57

no i co ? ty też taki pisałeś i ja tak pisałem i 98% Forum tak pisze wiec co za różnica .

@topic
jestem na Tak

Qυiet
31-03-2010, 19:31
Reset reputacji.

To powinno być zrobione. Komentowanie nie ma sensu, bo i tak na gg czy pw można napisać: "dałem reputa, oddaj".

Stoner
31-03-2010, 19:41
Tak ja napisał Aziel, one są po to, aby powiedzieć użytkownikowi za co dostał reputa, lub od kogo.
Przecież nie ma obowiązku pisania komentarza.
Więc jak Ci się to nie podoba to nie pisz...

Myst
31-03-2010, 21:21
Mi tam obojętnie, ponieważ ja się nie patrze na tą reputację. Nie jestem osobą, która jak pomoże to niżej pisze "Pomogłem daj reputa". To jest bezsensu, ale racja połowa i tak ma nabite za nic, poprostu sami sobie nabijali.

3rd Dimension
31-03-2010, 23:13
Jestem na TAK. Też dostaję reputy z dopiskami "oddaj" itp. Żeby było ciekawiej, mogłyby nadal być anonimowe, a później wyłoniłoby się uczestników forum z najlepszą reputacją :D.

Pozdrawiam,
3rd Dimension

Lady Knighter
01-04-2010, 08:06
Jestem na nie. Tak jak napisał Azielu$. Co potem? Jak ktoś nie wie za co reput? Skoro ty sie dorobiłeś Top 20 reputów oddając to czemu inni nie mogą mieć tak samo?

Axelo .
01-04-2010, 09:12
Ja tam wole zobaczyć kto mi daje reputy bo czasem są bekowe powody np. u Azbesta XD!
To nie jest obowiązek oddawanie reputów tylko prośba z jednej strony, dlatego jestem na nie.

Wolly
01-04-2010, 09:30
Komentarzy w systemie reputacji nie powinno być od samego początku...
Jeżeli wyłączyć komentarze, to jestem za tym, aby "zresetować" punkty u każdego. Dopiero wtedy, ten "krok" miałby jakiś sensowny cel.

Takarji
01-04-2010, 10:55
Kogo obchodzą kto ile ma jakiś tam zielonych kwadratów, nie patrz na to i tyle.

Daaron
05-04-2010, 19:20
Jestem na nie. Tak jak napisał Azielu$. Co potem? Jak ktoś nie wie za co reput? Skoro ty sie dorobiłeś Top 20 reputów oddając to czemu inni nie mogą mieć tak samo?

Jak już mówiłem, jeżeli komentarze zostaną usunięte, reputacja będzie zresetowana.

Ja tam wole zobaczyć kto mi daje reputy bo czasem są bekowe powody np. u Azbesta XD!
To nie jest obowiązek oddawanie reputów tylko prośba z jednej strony, dlatego jestem na nie.

To nie jest powód. Wiem, że Ty też wpisywałeś swój nick w komentarzu, ponieważ sam to robiłem i teraz wiem, że to bez sensu.

Kogo obchodzą kto ile ma jakiś tam zielonych kwadratów, nie patrz na to i tyle.

Obchodzą 3/4 tego forum. Gdyby nikogo nie obchodziły nie błagaliby o nie jak np. Tajemniczy, który błaga o reputy za wklejenie linku z wrzuty...

Lady Knighter
05-04-2010, 19:22
@Up
Naab :< Pisze wyraźnie. "Co się stanie gdy ktoś będzie chciał wiedzieć ZA CO dostał reputa?"

Big Joe
05-04-2010, 19:28
Dla mnie to bez różnicy ;p nie oddaje pkt. i nie potrzebuje ich.
Nie reputy są najważniejsze na 4um tylko posty. To jest moje zdanie.

Saylor
05-04-2010, 19:37
Większość normalnych użytkowników dostała pkt za pracę.
Zgadzam się z tym co napisał KaZeK i Daron.

Wyłączenie komentarza jest dobrym pomysłem, ale bez kasacji reputów, bo nawet jak piszą oddaj, to tylko od nas zależy czy oddamy danej osobie.

Ja tam osobiście się w to nie bawie. 70% reputów mam za poradniki:P