View Full Version : nowy amulet
Vilgefortz
31-03-2010, 16:26
A więc proponuje wprowadzenie nowego amuletu. Jego działanie było by takie same jak aol'a ale dodatkowo w razie smierci nie spadały by nam skille i mlvl. Aol jest dobry, ale na wyższych lvlach gdy mamy ~100 mlvl wtedy straty są spore a na sl jeszcze nie każdego stać. Amulet ten leciał by z potworków (minimalnie z demon lorda). Skupywał by go jakiś npc po 4cc a nowy można by było kupić w depo za 7 cc. Więc w chwili śmierci tracimy tylko exp. Amulet był by dostępny dla facc. Proszę o wypowiedzi.
Chcesz żeby Ci nie spadały skille? - kup sobie sl`a lub jakiś amulet typu. pandemonium, wh etc. Jeżeli Cię nie stać musisz jakoś przetrwać ten początek.
Nie
Assassin Mateusz
31-03-2010, 16:34
Jak cos tylko dla pacc i za ok 20-30cc. To tyle ode mnie. :)
Jak by miał być dla facc to za 100cc, a jak dla pacc do z 30cc.
Pacc nie jest taki drogi jak na rl. Nie chcesz, żeby spadł ci mlvl - kup pacc...
jestem na nie, popros kolege o kase na sle i po problemie:)
Royal Shi
31-03-2010, 17:43
Nie chcesz tracić swoich punktów doświadczenia?
- Kup Premium
- Kup Sl'a na Trade
kadeshop
31-03-2010, 17:56
Jestem na nie. Jest dobrze i niech tak zostanie.
Vilgefortz
31-03-2010, 18:00
kur** zrozumcie wkoncu ze ten serwer ma zachecac nowych do gry. A wy piszecie kup pacc i po problemie ok tylko jesli jestem nowy to skad wezme 100cc przy każdej śmierci?
100 cc zarobimy wbijajac ~7lvli na Elder demonach ze zbieraniem loota. A co na manaski uhy i runki? Pomyślcie też czasem nie tylko o sobie ale także o nowych graczach. To tyle ode mnie...
Zdecydowanie NIE !
Wyobraź sobie, teraz na 200 lvlu juz przeważnie nosi się SL'a, tak ? To teraz ten 1-2 lvle w dół to jakieś 5 minut na drakulach cod. Wiec po Co komu pacc ??
Mortiis by dużo stracił. :/
.vimpex.
31-03-2010, 18:11
Hmmm, czyli ty chcesz tak jakby SL za 4cc? Czy dobrze rozumiem? ;>
Jeżeli tak, to jestem na Nie. :mad:
Vilgefortz
31-03-2010, 18:53
vimpexx nie.
Sam lvl spada tak jak gdy nosimy aola
Jestem na nie, bo jest to w ogóle nie potrzebne.
AOL i SL - te 2 amulety wystarczą.
Dokładnie jestem na nie, ponieważ już jest sl. Nie masz pacca trudno, po to jest pacc, aby móc mieć dodatkowe bonusy.
Niestety ale już jest StarLight.Ta propozycja nie wejdzie w grę na pewniaka...i jeszcze za tak małą cene to obłęd.
Baby Face
31-03-2010, 22:27
Jak nie chcesz tracic punktow doswiadczenia to kup pacc.
Sl'e zawsze taniej na trade kupisz :)
Kumpel Armii
31-03-2010, 22:52
Tak!
Tylko cena jego musiałaby być większa. Nie mniej jak 40 - 60cc.
myślę że to dobry pomysł bo ktoś kto zaczyna swoją przygodę na apo bez pomocy osób trzecich ma mało kasy i wg niech bd dla facc od 40-50cc ;)
W sumie co racja to racja jeśli chodzi o nowych graczy. Kiedy tylko widzę propozycje napisaną na forum przez nowego gracza ( nawet tą przemyślaną ) to każda opinia jest negatywnie skierowana w kierunku autora tematu. Założę się , że każdy wypowiadający się tu gracz ma minimum 500lv i stać go na sl , manasy , uh. A gracz który zaczyna karierę na apo i nie ma żadnych kolegów nie ma tak lajotowo dlatego niektóre ( nie mówię , że ta ) propozycje powinny być brane pod uwagę pod względem niskich lv. Pamiętajcie , że dobry start przyciąga ludzi. Nie mówię o tym aby mieć 1kcc na start z questa tylko tak aby po wzięciu nagrody dla początkującego gracza można było by się jakoś wzmocnić. Wbić ten 100-200lv. To taka mała opinia na ten temat :)
3rd Dimension
31-03-2010, 23:18
Bezsens - to to samo, co SL, a skoro już ktoś miał hajs, żeby ten 100mlvl wbić, to raczej na SL też go stać. Nie ma co dużo kombinować z tymi amuletami, bo to bezsens. Kiedyś były only SL'e i ludzie nie narzekali...
Pozdrawiam,
3rd Dimension
A nie lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie sl'a do loota u jakiegoś słabszego potwora typu Orsh/King? Ktoś, kto wbił taki mlvl najczęściej ma lvl, na którym bez problemu soluje te potwory (chyba, że sobie ten mlvl wybocił).
Co do Twojej propozycji - jestem na nie.
Szybko sie można dorobić tylko wystarczy spojrzeć w poradniki.Nie ma sensu robić czegoś takiego.
Popieram Juxxifiego, dodać sl'a do lootu Orsha/kinga a nie bawić się w jakieś amulety.
Nie, akurat w tym wypadku się nie zgodzę. Aol jak wiemy jest dla mniejszych lvl, którzy nie chcą stracić wyłącznie eq. Od amuletów typu, aby nie tracić skilli/m lvl/lvl jest sl, a że nie każdego na niego stać to właśnie o to chodzi. Musi zarobić, aby móc korzystać z "mocy amuletu". To akurat powinno zostać na swoim miejscu, a ja jestem w tym wypadku akurat na Nie. ! :D
Jestem na nie.
AOL jest dla mniejszych lvli by nie spadał im ekwipunek i nie jest brany pod uwagę lvl.
Nowy amulet miałby działać tak samo jak SL więc jest nie potrzebny.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.