View Full Version : Ban na Channel
Szaloony Zieloony
01-04-2010, 21:26
No więc mam pomysł, aby dać tutorom możliwość przyznawania bana na dany channel. Np. Gracz abc przeklina na game-chacie, a tutor 6666 mu daje blokadę na game chat i gracz abc nie może na nim pisać.
Myślę, że zmniejszyło by to spam, którym jest oblegany szczególnie game-chat i help.
Powiem jedno jestem na yes!Ta propozycja może wejść w życie bo rzeczywiście jest dużo spamu na kanałach
Leonidas Waleczny xD
01-04-2010, 21:35
Ja się zgadzam, pomysł dobry :) Ale niewiem czy się opłaca, bo za kilka dni będzie wybór kilku tutorów z tych 20 wstępnych
Powiem jedno jestem na yes!Ta propozycja może wejść w życie bo rzeczywiście jest dużo spamu na kanałach
zaszpanowales swoja bogata znajomoscia angielskiego.
@top
Zalezy na ile bylby taki ban. sami widze wielu napinaczy i powinno sie z tym skonczyc i umozliwic tutorom prace .:P
Jestem za! Jeśli ktoś nie umie się zachować to dlaczego ma przebywać w towarzystwie osób wychowanych?
Sub Zero 2
01-04-2010, 21:37
Jestem na tak.Ale ta blokada przyznawana by była na ileś h i po kilku upomnieniach.Bardzo by ułatwiło Tutorom prace i by było mniej spamu.Gz a nawet dam reputka ;p.
oO bardzo dobre wyjście z tej sytuacji, jestem na tak.
hehe dobry pomysl powiem ci ze myslisz ale nie tak jak ja^^ Jstem na tak
Mortalix
01-04-2010, 22:17
To byłoby dobre rozwiązanie, ale blokady czasowe.
W sumie czemu nie. : 0
Zbigniew Wodecki
01-04-2010, 22:26
A co jeśli ktoś przeklnie bo będzie zdenerwowany? Proponuje zrobić coś takiego ale tylko np. na 1h
Pomysł bardzo dobry. Myślę że powinien być wprowadzony do gry na obu serwerach ; >.
Oczywiście zagłosowałem na Tak.
Tak. Widze ze odkad sa nowi Tutorzy ludzie na apo wiecej pyskuja na GC
Assassin Mateusz
01-04-2010, 23:08
Jestem na tak, jezeli ten ban trwal by ok. 1-2h.
Devil murder
01-04-2010, 23:20
Nie nazwałbym tego banem, tylko MUTE'm.
Jestem na tak. :)
Taki ban mógłby trwać np. 2h ;d
Seth Drut
02-04-2010, 10:40
jak najbardziej!
jestem na tak.
koniec ze spamem na chatcie xd
No więc mam pomysł, aby dać tutorom możliwość przyznawania bana na dany channel. Np. Gracz abc przeklina na game-chacie, a tutor 6666 mu daje blokadę na game chat i gracz abc nie może na nim pisać.
Myślę, że zmniejszyło by to spam, którym jest oblegany szczególnie game-chat i help.
Jestem w 100% na tak. Zapewne ułatwiłoby to im sprawę i większość graczy nie miałaby czego im zarzucić. Jak już wcześniej mówiłem jestem na Tak. Pomysł rewelacja !
Rodowity ^^
02-04-2010, 11:29
Jestem na tak , bo teraz jest taki burdel na tym GC że to masakra.
Jestem na tak, właśnie miałem zakładać podobny temat, ale oczywiście najpierw sprawdziłem, czy owy nie istnieje, ale jak widać powstał. ;)
Wypowiem się jako Tutor, z Naszych ostrzeżeń większość graczy sobie nic nie robi, później mają wręcz pretensje, gdy przekazujemy sprawę wyżej.
Choćby to miałyby być bany na kilka godzin to i tak gracze zmieniliby swój stosunek do Tutorów.
Zarexoholik?
02-04-2010, 15:58
Moim zdaniem tutor nie powinien mieć żadnych udogodnień. On ma tylko raportować graczy, żeby ci co są nad nim mieli kogo ukarać.
Jestem na NIE.
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
02-04-2010, 17:59
Nie wiem tylko czy takie coś jest możliwe. Pewnie jest wykonalne, ale nie na szybko. :f Te tutki są wstępne, więc ufać im zbytnio nie można (jeden nie umie pisać, drugi kabluje na konkurenta, a trzeci pyta o upodobania kibicowskie)
Marcelllo
02-04-2010, 19:51
Jestem na tak, ale gdzie Ty widziałeś na APO 7.6 kanał Help? o.0
:D
Propozycja dobra, ale na razie tutorzy przechodzą etap przejściowy, a ich zadanie to odpisywanie na raporty i zgłaszanie administracji wykroczeń graczy.
Oczywiście zachowanie niektórych osób na kanałach jest wręcz karygodne, ale administracja musi najpierw zaufać "wybranym", aby dać taką komendę.
Wnorekkk
02-04-2010, 20:00
Jestem na tak. Tutorów większość graczy nie słucha, bo nie mają komendy banowania, a jedyne co może taki Tutor zrobic, to napisać raporta do innego GM, który zainterweniuje.
W sumie to jestem na nie. Jeśli ktoś chce powyzywać to i tak będzie to robił z innego chara...
Anusiak Wielki
03-04-2010, 18:41
Tak wgl to mi obojetne poniewaz danego gracza da sie zignorowac przez innych i tutorow.....
Jestem na nie.
Tutor jest w "fazie" testów, jak jego praca będzie miała dobry rezultat, to napewno będzie mogł banować.
Tutorzy są od tego, by radzić sobie w takich sytuacjach bez możliwości banowania!
Pomysł dobry ,ale jedno bym jeszcze dodał ,aby nie było można na game-chacie pisać sprzedam/kupie/zamienie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.