PDA

View Full Version : Wi?cej graczy(Reklama)

Lathus
08-04-2010, 08:24
Witam
Jak wiecie od 2008 roku liczba graczy spadła bardzo w tabeli(APO także)...Gdy tak se grałem to pomyślałem że może to być przyczyną tego że wiele osób którzy grają,grali,nie grali ale chcą w jaką kolwiek tibię nie wiedzą o APO?Co do tego co zrobić aby się dowiedzieli..Więc mam taki pomysł..Gdy byłem na NK to zobaczyłem Reklamę gry "Metin2"I przyszedł mi do głowy genialny pomysł!Tak jak są reklamy innych gier sieciowych np. Plemiona itd. możnaby było zrobić reklamę APO???To by zwiększyło liczbę graczy.Ale na jakiej stronce?Otóż w tym tkwi sens trzeby było wybrać jakąś stronę która jest odwiedzana dziennie setki razy i gdzie przebywa dużo noobs(i nie tylko)..Mam co do tego propozycje..Np. na stronce http://www.wyspagier.pl/ lub http://www.nasza-klasa.pl/ http://www.tibia.com/. Zwiększyło by to liczbę graczy(niewiem do jakiej liczby) ale do bardzo wysokiej!
Mam także drugą propozycje...Aby na stronie głównej przywrócić screeny które kiedyś na starej stronce (przed nową stronką)były widoczne(po lewej stronie na dole)....
Myślę że to tyle co do mojej propozycji a więc Nara!Daję Sondę
UWAGA Sonda wielkokrotnego wyboru!
Wiem też że to jest płatne ale bez przesady 80000zł?Bez przesady tylko ;p

xD Lukki xD
08-04-2010, 10:03
Pomysł słaby. Reklamować chyba można tylko oficjalne wersje gry, a nie priv serwery.

@Down
Ale te serwery reklamowały się tylko na stronach tibii. Na stronie typu NK nie będzie moźna tego reklamować.

lord max
08-04-2010, 10:40
#UP
Nie prawda, priv serwery też można, np RON OTS.

#Topic
Tak, ale trzeba za to dużo płacić.

Duffi
08-04-2010, 12:27
Podoba mi się ten pomysł ale tak jak ktoś up , chyba to będzie trochę kosztowało administrację

Miarek
08-04-2010, 12:39
Bardzo dobry pomysł tylko ,że reklama też kosztuje i to nie mało.Najlepiej znaleźć jakiegoś sponsora ^^

Devil murder
08-04-2010, 14:16
First - Po chuj te screeny?
Second - to daj Morisowi 20 tysięcy, żeby się reklamować na nk.

Reklama na onecie - przez tydzień od 8 do 17 godziny - 40 tysięcy złotych (dane z ich cennika)

Juxxifi
08-04-2010, 14:21
Tak, ale trzeba za to dużo płacić.

Wydaje mi się, że i tak zwróciłoby się z dużym plusem.

#t

Jestem na tak.

Assassin Mateusz
08-04-2010, 14:47
Jak zapewne wiesz, juz byla taka rpopozycja z zareklamowaniem serwera i jak widzisz nei weszla ona w zycie. Oczywiscie jestem za tym, aby reklamowac.
Co do zdjec, to wydaje mi sie, ze jest to zbyteczne.

Zarexoholik?
08-04-2010, 15:02
Ja nie wiem skąd ty bierzesz tak durne pomysły. Myślisz, że jak ktoś zobaczy, że masz profil na nk, czy innym syfie to zacznie tu grać? Ludzie wolą rl tibię, czy chuj serwery z expem x1000000 żeby mogli kozakować. Mniej jest już osób, które nawet na ots'ie wolą się troszkę potrudzić. Apo straciło graczy, bo nie wszyscy mają czas na grę lub ochotę. Nie zmuszaj nikogo na siłę swoimi 'reklamami'. Jak ktoś będzie chciał zagrać to zagra, nie martw się o to.

Karpek
08-04-2010, 15:05
To jest niepotrzebne te reklamy i tak by gówno dały, więc jestem na nie. ;c

Poziomkuwa
08-04-2010, 15:09
Reklama APO na NK, aha. To będzie odstraszać graczy a nie przyciągać :d

Mortalix
08-04-2010, 15:11
Obie propozycje głupie. : /
Po 1. serwer posiada reklamę na UTube. D:
Po 2. jak już pisałem w innym temacie screeny na głównej są niepotrzebne, bo jeśli ktoś chce poprzeglądać screeny i ogląda, bo tam ich nie brakuje. c:

Podsumowując obie propozycje na nie.

1st R. Boonek
08-04-2010, 15:15
Ja tam wole zeby zostalo jak jest 200 osob online to i tak duzo bo na takich ms'ach to wiary wiecej niz tych ms'ow i to nie na jednym respie bo osobiscie znam wszystkie respy i na kazdym zawsze ktos jest tak o godzinie 20 to juz calkowita masakra xd

Aczkolwiek pomysl dobry Xd

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
08-04-2010, 15:18
[CENTER]. możnaby było zrobić reklamę APO???To by
Jest kilka takich kont. Btw. wyobrażasz sobie kilka słit czternastek wbijających na serva z okrzykiem <DODAJ MNIE DO ZNAJOMYCH>? No chyba ze mowisz o koncie oficjalnym

Myst
08-04-2010, 18:11
Dokładnie, a dasz kasę na reklamy?? Jak tak to jestem na tak! No, ale pewnie i tak nie dasz to jestem na nie i myśl trochę realistycznie kto Ci wywali "trochę" kasy na takie reklamy...

Refresh
08-04-2010, 18:20
Jak coś to nie nk czy tibia.org.pl czy nawet tibia.com, Nie.
Jak coś to mogłaby być reklama na stronie youtube.com.

party starter
08-04-2010, 18:23
Zeby wiecej osob zaczelo grac powinna byc mozliwosc szybkiego wbicia ~1500 lvla bez maniaczenia, zeby znowu byla jakas rywalizacja. Mi osobiscie nie chcialoby sie grac od zera widzac, ze po serwerze lataja 2,5k+ levele. Do tego nie zaszkodzil by gbp mmax i gbp uh na start zamiast tych smiesznych 3cc. Osobiscie wyjebalbym tez te hoty, ale to sprawa dyskusyjna :)

#Lordzik#
08-04-2010, 18:53
Beznadziejny pomysł z resztą jak wszystkie twojego autorstwa.
Na NK to możesz swoją baby face reklamować.

Dexter Rook Sorcerer
08-04-2010, 19:04
Witam
Jak wiecie od 2008 roku liczba graczy spadła bardzo w tabeli(APO także)...Gdy tak se grałem to pomyślałem że może to być przyczyną tego że wiele osób którzy grają,grali,nie grali ale chcą w jaką kolwiek tibię nie wiedzą o APO?Co do tego co zrobić aby się dowiedzieli..Więc mam taki pomysł..Gdy byłem na NK to zobaczyłem Reklamę gry "Metin2"I przyszedł mi do głowy genialny pomysł!Tak jak są reklamy innych gier sieciowych np. Plemiona itd. możnaby było zrobić reklamę APO???To by zwiększyło liczbę graczy.Ale na jakiej stronce?Otóż w tym tkwi sens trzeby było wybrać jakąś stronę która jest odwiedzana dziennie setki razy i gdzie przebywa dużo noobs(i nie tylko)..Mam co do tego propozycje..Np. na stronce http://www.wyspagier.pl/ lub http://www.nasza-klasa.pl/ http://www.tibia.com/. Zwiększyło by to liczbę graczy(niewiem do jakiej liczby) ale do bardzo wysokiej!
Mam także drugą propozycje...Aby na stronie głównej przywrócić screeny które kiedyś na starej stronce (przed nową stronką)były widoczne(po lewej stronie na dole)....
Myślę że to tyle co do mojej propozycji a więc Nara!Daję Sondę
UWAGA Sonda wielkokrotnego wyboru!
Wiem też że to jest płatne ale bez przesady 80000zł?Bez przesady tylko ;p

No to leciem :D

` genialny ` - no nie powiedział bym

` wyspagier.pl ` - potem płacz, że dzieci na ots.

` tibia.com ` - tak, idealnie. reklama otsa na oficjalnej stronie. brawo Jasiu !

Co do obu propozycji, ogromne nie. Wręcz takie jak w ` wielkim mixie uTube ` Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeee!

Osoby, które zaczęły by grać na otsie po tym jak zobaczyły reklamę na wyspagier.pl, raczej nie wniosły by nic nowego na server.

Ostatnio stworzyłem temat, w którym umieściłem screena z reklamą servera na stronie www.youtube.com. Myślę, że to narazie wystarczy, ew. na stronie innego otsa, zapytać o reklamę. Głównie gracze dowiadują się o danym serverze właśnie z www.poland.otservlist.org/, a tam nasz server widnieje więc uważam, że reklama wcale nie jest taka zła. Polecam tworzenie sygnaturek z ip naszego OTSa, z jakąś ciekawą grafiką i wstawianie ich na inne fora poświęcone tibii, lub grami mmorpg.

Stoner
08-04-2010, 19:09
Ziomek nie traktuj tej gry zbytnio osobiście, spójrz przez okno... tam jest o wiele
ciekawszych zajęć.
Skoro tak zabiegasz, aby apo nie upadło to coś w tym musi być.
Co? Tego nie wiem, ale wydaje mi się że to głębsze uczucie.:)
Może po prostu tibia traci popularność?!