PDA

View Full Version : Friendly Fire

Zoltan
10-04-2010, 15:07
Cześć,
Zamieszczam sondę w której proszę o wyrażenie opinii na temat dodania do naszego serwera friendly fire (włączenie go). Moim zdaniem gra bez tej opcji ogranicza graczy i ich myślenie o własnym teamie i odejmuje realizmu całej rozgrywce. Ewentualni gracze nadużywający możliwości zranienia członka swojego zespołu będą automatycznie banowani na okres 1 godziny.
Proszę również o podanie KONKRETNYCH powodów dlaczego jesteś przeciw.

PS:Wypowiedz Adminów mile widziana

Pozdrawiam
Zoltan

ajee
10-04-2010, 15:09
Fajnie by było ale pod jednym warunkiem..

grając gdzieś na jakimś serwerze tp nie będę reklamował jakim widziałem fajny patent..

Tyle ile zadałeś obrażeń swojemu koledze z teamu tyle Ci odbierało od twojego życia..

Limit był chyba 5 obrażeń i ban na godzinę..

Zoltan
10-04-2010, 15:11
Z jednej strony jest to ciekawy pomysł ale nie zawsze gracz zadaje obrażenia koledze z teamu umyślnie, często jest to bezsensownie wyrzucony granat.

Vivek
10-04-2010, 15:12
Moze, ale żeby zadawane hity swoim koleszkom byly 70% slabsze. I tak jak napisal typior wyzej.

SedaN*
10-04-2010, 15:18
Propozycja ciekawa i przyznam, że też kiedyś myślałem, aby założyć temat na forum, ale jestem na NIE.

Proszę również o podanie KONKRETNYCH powodów dlaczego jesteś przeciw.

Niektórzy gracze nie umieją dobrze strzelać i kupywać broni, a co dopiero dobrze korzystać z radaru. Większość osób jest przyzwyczajona, że rzuca sobie granaty gdzie chce. Jestem przekonany, że 90% graczy przed rzuceniem HE nie spojrzy na radar, tylko będzie rzucało przed siebie. Ponadto na pewno znajdą się osoby, które będą siebie biły specjalnie, a administratorowi ciężko będzie stwierdzić czy było to specjalnie, czy też nie.

#Oxi
Masz inny punkt widzenia na tą propozycję, ale zanim wszyscy nauczyliby się dobrze korzystać z radaru minąłby jakiś okres czasu.

DonieX <3
10-04-2010, 15:27
Ja byłbym ZA,ale. Właśnie jest to 'ale', na APO nie ma miejscu bycia FF on, granaty ludzie rzucają na pałsko, nie patrząc na radar gdzie kto stoi, strzelają w ściany,raniliby swoich, więc wątpie,aby to wypaliło.

'Oxidosis'
10-04-2010, 15:30
Jestem na tak. Oczywiście ma to też skutki uboczne, jednak gracze którzy robili by celowe TK byli by odpowiednio nagradzani ;) Dzięki włączeniu FF gra stanie się ciekawsza oraz w końcu co poniektórzy gracze zaczęli by korzystać z radaru ;o Aha i co do kar to uważam że powinno być tak, że za niecelowe zabicie 3 swoich graczy ostatni poszkodowany ma do wyboru czy kicknąć, uniewinnić czy zbanować na okres 2h, a jak ktoś celowo wchodzi i prowokuje ( np. zbija kolesia do 10 hp ) i tak co runde zostaje zbanowany na dłuższy okres czasu :)

Elite Vegox
10-04-2010, 15:35
Jestem na tak poniewaz na servie sa czasem cziterzy i mozna by ich zabijac :P

:DoM4NatR.!>!
10-04-2010, 15:53
Jestem na Nie dla czego ? już wyjaśniam .. Prawie cały Serw ma zmienne ip czyli dostanie bana za 2 min wchodzi z nowym ip .. Czyli gra staje się beznadziejna To jest moje zdanie !

Ktoś II
10-04-2010, 16:16
Nie mam nic przeciwko.
Mogłoby to wyglądać tak, że jeżeli uderzysz 3x w tą samą osobe w swoim teamie to automatycznie banuje Cie na 2h.
Jeżeli ktoś ma np. 10hp i Ty przez przypadek zabijesz go granatem czy strzałem to on może Ci wybrać jakąś kare. Z Lewej strony wyskakuje automatycznie lista kar, np. zabij w nastepnej rundzie, wyrzuć w powietrze rakietą, zjedź do 1 hp, slapuj zabierając 10hp, oślep, naćpaj itp.

Zoltan
10-04-2010, 17:07
Mysle ze system kar bylby dobry oraz odbieranie tylko czesci (pewnego procentu) zycia

Mortalix
10-04-2010, 17:33
Czyli gra staje się beznadziejna To jest moje zdanie !

Gra na tym serwerze z zasady jest beznadziejna.

^Topic
Gdyby to ograniczyć autobanem to dobra propozycja.
Poparłem w ankiecie. ;0

Crayon
10-04-2010, 17:40
Nie, bo to rozgrywka FFA tylko z elementami TP, takimi jak zakaz kampienia. Rozgrywka stałaby się faktycznie trochę bardziej realistyczna i poziom trudności automatycznie podskoczyłby w górę, ale czy to sprawiłoby, ze na serverze zaczęło grać się lepiej? Nawet wprowadzenie autobana po 3 tk i odbierania iluś tam hp po trafieniu swojego nie pomogłoby to grze. Wyobraźmy sobie, że taki delikwent neo kid zabija swoich w teamie, dostaje bana, resetuje neo i zabija dalej. Od razu podniósłby się płacz, na jaką cholerę włączyliśmy Friendly Fire. Na moje oko, server jest na tyle dobrze ustawiony pod tym względem, że nie potrzeba żadnych zmian tego typu(osobiście mam jedną ciekawą propozycje, o której napiszę kiedyś, jak mi sie zachce ;d)

⊕ Cineczeq ⊕
10-04-2010, 20:56
Można spróbować na kilka dni, oczywiście zrobić też jakieś zabezpieczenie przeciw TA.

Kristo.
10-04-2010, 20:58
No chyba was głowa boli xD
Przecież nooby będą specjalnie swoich lać. Kompletnie bez sensu ;/

@Down
Ta -> źle granata rzucisz i masz bana.....

SedaN*
10-04-2010, 21:42
No chyba was głowa boli xD
Przecież nooby będą specjalnie swoich lać. Kompletnie bez sensu ;/

Przecież pisał już Zoltan, że będą kary za celowa TA/TK (gorzej będzie, jeżeli nie będzie admina na servie. xd). Mimo wszystko można spróbować na jakiś tam okres czasu, jak to Cineq pisał.

Azielu$
10-04-2010, 21:56
Jestem na nie. Gdyby serwer był only steam to może i byłby to dobry pomysł, a tak dzieci neostrady będą wbijać na ns'ie i zabijać swoich.

Devil murder
10-04-2010, 22:45
Jestem za, bo będzie bardziej realistycznie + będzie można zabijać tych, co np. nas trapują ;>

Ciap
10-04-2010, 22:52
Jestem na tak, szczególnie jak mówisz, utrudniło by to grę bo by było realistycznie, gram na takim serwerze, zabiłem 3 swoich z granata :) albo podchodza ja sie skanuje i padna.. xd Jestem na ta!

Diabolix
11-04-2010, 01:57
Zaznaczyłem, że jestem na "Nie".
Tak jak wyżej już pisali- ludzie bili by swoich, autoban za TA by nie pomógł, rzucaliby granaty na oślep, skanowali.

Zgodziłbym się, gdyby na serwerze było mniej slotów, np 16. W tedy by to pomogło w realizmie, mniej byś dostawał granatów od swoich, łatwiej byłoby ogarnąć osoby, które robią TA.