PDA

View Full Version : Ma?y pomys?.

Myst
10-04-2010, 16:41
Witam mam małe pytanko, czy nie możecie wgrać pluginu, który pozwala patrzeć tylko na swoją drużynę? Bo np. często członkowie jednego teamu podpowiadają adminowi, gdy żyje i często tak nabija sobie fragi i druga drużyna szans nie ma. A tak to nie będzie można podpowiadać adminowi. Teraz pewnie admini napiszą, że im się nie podpowiada, ale już zauważyłem, że podpowiadają :(

@down

Np. Rzulf ostatnio sam powiedział, że mu podpowiedziano (było 1 vs 1, tamten kampił i nagle Rzulf do niego poszedł i od razu go zabił). Pewnie inni też tak robią, ale z wiadomych przyczyn nie będą chcieli się ujawnić.

Maatinii
10-04-2010, 16:52
Proszę przykład jakiemu Adminowi ktoś podpowiadał ? Częściej gracze sobie podpowiadają poprzez vt/skype czy też inne komunikatory.

Zoltan
10-04-2010, 17:11
To nei jest tak ze rzulfowi podpowiedziano tylko po prostu dostal takie info o ktore nikogo nie prosil, juz powiem jak to sie dzieje. Jak ja zostaje w grze to widze co wy piszecie na wszystkich kanalach, to samo tyczy sie kanalu druzyny rywala ale nei podpowiadam graczom mojego teamu co planujecie-gram swoje. Ale postaw sie w sytuacji rzulfa zostal jeden gracz, byla to mapa aztec (tez wtedy gralem) i ct szukalo ostatniego kampiacego terrorystu i ktos napisal gdzie on akurat jest a rzulf to przeczytal to co mail udawac ze nie widzi i uciekac na przeciwlegly koniec mapy ?? Poza tym zadem z adminow nie gra po to zeby NABIJAC sobie fragi...

Myst
10-04-2010, 17:16
To nei jest tak ze rzulfowi podpowiedziano tylko po prostu dostal takie info o ktore nikogo nie prosil, juz powiem jak to sie dzieje. Jak ja zostaje w grze to widze co wy piszecie na wszystkich kanalach, to samo tyczy sie kanalu druzyny rywala ale nei podpowiadam graczom mojego teamu co planujecie-gram swoje. Ale postaw sie w sytuacji rzulfa zostal jeden gracz, byla to mapa aztec (tez wtedy gralem) i ct szukalo ostatniego kampiacego terrorystu i ktos napisal gdzie on akurat jest a rzulf to przeczytal to co mail udawac ze nie widzi i uciekac na przeciwlegly koniec mapy ?? Poza tym zadem z adminow nie gra po to zeby NABIJAC sobie fragi...

Masz rację, ale jak wiedział, że kampi to mógł dać slay'a? A nie nabić sobie fraga. No wiem, że admin nie prosi o podpowiedzi, ale zawsze znajdzie się ktoś co będzie chciał pomóc swojej drużynie. Nie oskarżam Rzulfa o nic i dlatego można byłoby wgrać taki plugin i będzie lepiej dla all.

@Ps. Znam obowiązki admina bo sam mam na Jailu i ZM :), ale jak ludzie piszą, że np. Zombie kampi i mówią gdzie jest to nie idę po niego i go zabić, ale daje mu slay'a lub piszę na biało @@Zombie nie kampi itp.

DonieX <3
10-04-2010, 17:26
Powinno być ustawione lookanie 'prison' czy coś takiego i tylko na swoją drużynę, jak są ustawienia na CW/MIX/ESL . Przykład, ostatnio weszły 2 nooby na APO i gadały na VT (Najlepsze było to, że bind do rozmowy w cs [domyślny K] , to samo mieli ustwione na VT) Strasznie to przeszkadza, zmniejszyłoby to podpowiadanie etc, jeśli byłaby możliwość patrzenia tylko na swoją drużynę, jestem za!

Crayon
10-04-2010, 17:28
@up
Sry, ale czy my gramy ESL/CW? To server FFA, a nie widzę problemu, żeby takie dwa dupki, które wchodzą na server po prostu weszły jeden do tt, drugi do ct i tam sobie podpowiadały. Podpowiadania się nie wytępi. Musiałby być włączony black screen if dead, żeby całkowicie zniwelować takie akcje.

Chodzi o wyłączenie podglądu cudzej drużyny jeśli jest się martwym i podglądu say'a przez adminów? No chyba kpicie. Pierwsza sprawa jest podstawowym elementem FFA, a druga pomaga adminom. I nie chodzi mi tu o durne podpowiadanie sobie, bo sam tego nie lubię, ale o pilnowanie porządku na serverze. To, że widzimy team say drużyny przeciwnej i to, co piszą, gdy są martwi/żywi, gdy my jesteśmy żywi/martwi ma na celu respektowanie punktów regulaminu, gdy gracze na przykład reklamują server, albo się bluzgają.

@Myst
Kampienie nie jest takie złe, gdy robi się to dobrze. To jedno z taktycznych zagrań. Ja sam osobiście potrafię skutecznie przykampić, nawet jak jest 1 v 1(ostatnio nawet na Aztecu. Wiedziałem, że Oxi jest przy moście, to przyczaiłem się kulturalnie w rogu i czekałem, aż wyciągnie na widok swoją facjatę). Slayowanie, albo slapowanie mogłoby oburzyć takiego zawodnika. A przecież wszyscy chcemy, żeby nie ingerować w rozgrywkę. Niech toczy się własnym trybem.

@down
Raczej nie potrafisz dokładnie czytać wiadomości, które mają ~250 słów. Widzimy to, co piszą martwi gracze + team say drużyny przeciwnej, żeby pilnować, żeby żaden mózg nie reklamował po cichu swojego servera na 8 slotów, albo wyzywał rodziców innego gracza.
A powtarzając się już, patrzenie na drużynę przeciwną to jeden z elementów FFA, jest zajebisty i na moje powinien zostać.

Myst
10-04-2010, 17:32
Crayon, ale na aztec tt ma bombe podkładać, a nie kampić.

Crayon, ale tylko graczom zabrać możliwość patrzenia na drużynę przeciwną, albo adminom też jak się nie da. I tak będzie mógł pilnować porządek bo co ma do tego pisanie i podgląd?? Nic chyba, bo admin może widzieć to co piszą żywi/martwi.

Crayon ty nie wiesz o co mi chodzi -.- Admin może widzieć i gracze say normalny i admin wszystkie team say, ale gracze nie mogą patrzeć na drużyny przeciwne. Tylko, że normalni gracze np. w ct jest admin i jeden z ct padnie i patrzy na tero i podpowiada adminowi kto gdzie jest. Adminowi może zostać opcja patrzenia na obie drużyny.