View Full Version : Mapcykl, czyli propozycja zmian map!
DonieX <3
11-04-2010, 13:12
Witam, otóż chciałbym przedstawić Wam kolejną moją propozycje. Nie denerwowało Was czasem to, że przy nominacji nie została wybrana mapa, którą chcielibyście zagrać ? A może przy akcji 1v4 gdzie zostajesz sam i wszystkich słyszysz , a tu nagle plugin wymawia Ci "voootemaaaaap" i nic nie słyszysz ? Może się to zmienić! Dzięki mapcyklowi. Wyjaśnię Wam o co tutaj chodzi. Nie byłoby już np. nominate dd2. Serwer sam by zmieniał mapy, które w kolejności ustawiłby administrator, który ma dostęp do ftp. Wyglądałoby to następująco :
Na serwerze jest na przykład 12 map. Po 15 minutach gry, mapa automatycznie by się zmieniała. Leciałoby to na przykład tak :
De_dust2,de_cpl_mill,de_inferno,awp_india,de_tusca n,de_nuke,de_kabul,de_cbble,awp_map,de aztec
I reszta map, która jeszcze jest na serwerze, ale to jest tylko przykład kolejności map!
Chodzi mi po prostu oto, że nie raz grając, ja osobiście chciałem zagrać inną mapę niż została wybrana, zarówno nieraz widziałem jak ktoś pisał "Boooże de inferno było 2 mapy teeemu" Fakt, faktem fajnie się gra podstawowe mapy, ale grając de_inferno co 3 mape , to robi się to monotonne ;xx
Myślę, że zdołałem Wam wytłumaczyć na czym by to wyglądało! Dodaję sondę, prosiłbym wszystkich o wypowiedzenie się na ten temat, a jeśli ktoś by tego nie rozumiał to pisać, postaram się wytłumaczyć :)
Mapcycle to jest fantastyczna sprawa. Może wreszcie docenilibyście coś oryginalniejszego niż dast dwujka i de_bomba atomowa.
Na serverze(wg. plików zawartych na ftpie) posiadamy następujące mapki:
de_aztec
as_oilrig
de_cbble
de_dust
de_prodigy
cs_assault
cs_assault_upc
cs_office
cs_italy
de_train
de_dust2
de_nuke
de_inferno
de_cpl_mill
de_tuscan
de_kabul
de_westwood
de_survivor
awp_india
awp_map
Można to ułożyć w jakiś sensowny mapcycle, dodać jeszcze kilka innych fajnych i będzie przednia zabawa. Zabawa z pewnością by się nie nudziła. Jestem za i to bardzo.
Zamierzałem zrobić temat z tą propozycją (pisałem o tym w paru swoich wypowiedziach), jednak Doniex mnie uprzedził.
Zgadzam się z Krajonem i uważam, że to bardzo dobry pomysł. Znam parę serverów, gdzie takie mapcykle są i naprawdę bardzo fajnie to wygląda.
Ponadto wpadłem na pomyśl, aby co jakiś okres czasu (np. co miesiąc) robić zmiany w obiegu map. Gracze by głosowali na forum, które 10-15 map chcieliby w tym miesiącu grać. Mapy z największą ilością głosów dodawane byłyby do obiegu.
No, no zgadzam się, mało gram ale pomysł dobry.
Mortalix
11-04-2010, 13:50
To jest chyba najlepsze rozwiązanie na ten serwer. ;0
Dobrze, że ktoś w końcu pomyślał i że Crayon jest na tak! XD
Mam nadzieję, że ten plugin wejdzie do użytku, bo to dobra rzecz. ;-0
Jak najbardziej tak! Wkurvia mnie to, że non stop są ciągle te same mapy, strasznie monotonne już to jest. Jestem za wprowadzeniem. :)
Jestem na tak ale uwazam ze w mapc w calym obiegu mapy ktore sa najbardziej popularne beda grane np 2-3 razy bo server przy mniej popularnych mapach bedzie stal odlogiem ALE TAK
# dalem przez pomylke NIE ;p
DonieX <3
11-04-2010, 16:34
^Zoltan.
To wszystko da się jakoś ustawić tak,aby gracze byli zadowoleni, nie będzie zrobione tak, że mapa normalna będzie co 4 mapy, tylko tak,aby nie była ta sama mapa grana co 3-4 mapy.. ; d
⊕ Cineczeq ⊕
11-04-2010, 17:31
Tak, zdecydowanie za dużo westa teraz jest.
Maatinii
11-04-2010, 17:56
Jestem na tak, bo to co jest teraz z mapami to lekka przesada ciągle sa te same mapy. O dziwo dzisiaj był grany Train.
Proste , ze tak :O
Jest 4 mapy , ktore sa grane non stop =|
Ja proponuję oprócz standardowych mapek dodać jeszcze jakieś, których nikt nie zna. Na fpsbanana jest ich dużo i wiele zasługuje na uwagę.
Jak najbardziej za. Przynajmniej nie będzie sytuacji gdzie co godzinę jest dust albo inferno -.-'
Babka Wojenka
12-04-2010, 16:53
Jestem za, lecz można by było dodać jakieś rats_1337, dust4ever, dust2002 itd. ;d Surf raz dziennie, De train prawie w ogole ..
Propozycja przyjęta
Aktualny mapcycle servera:
awp_map
de_aztec
cs_italy
de_dust
de_prodigy
cs_assault
de_train
de_dust2
cs_assault_upc
de_nuke
de_inferno
de_cpl_mill
de_cbble
cs_office
de_tuscan
awp_india
de_kabul
de_westwood
de_survivor
No teraz jest dobrze, bo tuscan obok kabula może się troche znudzić, a tak to jest awp_india pomiędzy nimi. Gracze rozgrzeją się na awp przed kabulem, gdzie często się gra snajperką.
Nie dziwię się, że nudzą Wam się mapy, jak jest tylko tyle map na serwie. Żadnych nowych i ciekawych map nie ma ;/
DonieX <3
14-04-2010, 20:16
Nie dziwię się, że nudzą Wam się mapy, jak jest tylko tyle map na serwie. Żadnych nowych i ciekawych map nie ma ;/
Gadasz tak, a non stop nominowałeś ciągle to samo? ;)
Jest dobrze, 15 map czy tam ile i każda idzie w obiegu ;]
Cześć.
Po przestudiowaniu Waszych opinii z innych tematów + obiektywnych ocen kolegów postanowiłem delikatnie zaedytować mapcycle. Teraz mapy się powtarzają, mamy w ciągu jednego mapcycle kilka dd2, nuke i inferno. Mapy mniej popularne są wciśnięte między mapy, które znamy i lubimy. Prezentuje się to na dzień dzisiejszy, po edycji następująco
awp_map
de_aztec
cs_italy
de_train
de_dust2
de_cbble
de_dust
de_prodigy
de_nuke
de_inferno
cs_assault
awp_india
de_dust2
cs_assault_upc
de_westwood
de_inferno
de_tuscan
awp_india
de_kabul
de_train
cs_office
de_dust2
de_cpl_mill
awp_india
de_inferno
de_nuke
de_survivor
de_dust2
A co sądzicie o eldorado ? Też fajna mapka :D
No wreszcie.. Teraz jest dobrze i mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie będziemy musieli nic zmieniać. No i jeszcze train jest x2.
Train, nuke x2, inferno, dd2, india x3
Przemusiek
16-04-2010, 21:47
Jestem za, lecz można by było dodać jakieś rats_1337, dust4ever, dust2002 itd. ;d Surf raz dziennie, De train prawie w ogole ..
a czemu niby traina w ogóle ?
że ty go nie lubisz to nie znaczy że inni tez..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.