Zaloguj się

View Full Version : Propozycja - Ranking (Nagroda)

DonieX <3
12-04-2010, 09:53
Witam, otóż jak wiemy powstał temat dotyczący :
Reset Rankingu.
W którym Maatini. napisał :

Siemka, wpadłem na pomysł żeby ranking na serverze był resetowany co jakiś czas. Najlepiej by było jak by sie resetował po upływie 2 tygodni bądź miesiąca.

A ^Crayon się z tym zgodził :

Każdego pierwszego dnia miesiąca reset ranku - tak!
I inni też :)

Marzy mi się !!!!!!!!

Tak, to jest dobry pomysł[...]

Taaaak![...]

Ja jestem za[...]

Świetny pomysł [...]

Uwaga! Chodzi mi wyłącznie o to,aby urozmaicić walkę o 1 msc, w tabeli!

Wpadłem na pomysł, aby pierwszego dnia miesiąca był resetowany ranking, a co za tym idzie ? A to, że tego dnia osoba widniejąca na samej górze tabelii zostawała jakoś nagradzana. Na początku miałem pomysł,aby dostawała Admina na okres 1 miesiąca, ale NIE!. Jak wiemy serwer APO CS jest non stop pełny praktycznie w godzinach kiedy mamy największą chęć Sobie pograć. Jeszcze nigdy nie zauważyłem,aby na serwerze było 22/22. Więc, skoro Administracja ma tego 'Asa' którym jest slot i nie mają problemu z wejściem na serwer, to osoba, która byłaby w danym miesiącu na 1 miejscu, w top15, dostawałaby slota na okres 1 miesiąca ?
Zarówno, mógłby powstać temat (Przyklejony przez danego Administratora) w którym byłyby podawane osoby w grze które otrzymały danego slota. Mogłoby to wyglądać tak :

Nick w grze|Zabić/Zginięć|Okres trwania prv slota
;b 'n1. _/|1231/702|1.04-1.05r

/\ To tylko jest przykład tabelii, ponieważ nie umiem się Nią zbytnio bawić ;)

Co wy na to ? Wypowiadajcie się i głosujcie w sondzie!

Ernii
12-04-2010, 10:50
Jestem na nie dlaczego ? powod jest prosty ranking jest na ip a nie nick ;o wejdzie sobie cziter nabije fragow i co ? ;o zagraj lige za dobry skill tam daja nagrody ; D

TuK!
12-04-2010, 13:13
Musze zakupić steama, bo u mnie cały net czyli takjakby "100 osób" ma to samo ip, i kolega będzie mi lamił ;D

DonieX <3
12-04-2010, 14:11
Czy to źle, że jest Ranking na IP ? Na nick, ktoś by mógł wejść na mój i mi np. zje*ać staty,a tak to mam swoje IP i tyle. Osoby grające więcej i lepiej, zapewne posiadają Steama etc. Poztym, Ernii osoba, która chciałaby być top1 w danym miesiącu, to przynajmniej musiałaby grać z tydzień na serwerze, a taka osoba max. po 3 dniach jest przyłapana przez danego administratora. Jak wrócę ze szkoły, bo teraz jestem na informatyce, to postaram się jakoś to rozpisać,
Pozdrawiam,
Doniex <3

Crayon
19-04-2010, 16:34
powod jest prosty ranking jest na ip a nie nick ;o
Akurat u nas ranking jest na steam id, a nie wiem jak działa w wypadku gracza bez steam.

Pomysł jest okej, ale nawet jeśli zmienilibyśmy formę zapisu na IP, to co mają zrobić gracze ze zmiennym IP, jeśli chcieliby wygrać?

@down
No jasne, kuźwa. Wszystkie nicki na hasło. A jak ktoś będzie chciał sobie zmienić, albo przyjdzie do nas pierwszy raz? I tu nagle szok, nick zarezerwowany i go kopie. Pomyśl

Myst
19-04-2010, 16:44
Wystarczy zrobić coś takiego, aby nicki były na hasło i po problemie. No, ale taka nagrodą nawet nawet, jestem na tak.

@up
Czyli jak wejdę pierwszy raz to mogę grać na twoim nicku? Pewnie, że będziesz mu kazał zmieniać, więc żadna różnica. Na wielu serwach jest takie coś i sprawdza się perfekcyjnie, więc pomyśl trochę :).

Co do zmiany hasła to będzie stronka od tego, tak samo do założenia hasła, nie jest to trudne do zrobienia.

DonieX <3
19-04-2010, 20:16
No,ale tak zerkając na top15, to nie znalazłem osoby, która byłaby bez Steama. Rzuciłem taką propozycje, bo wydawała mi się rozsądna. Nie pomyślałem o tym, że są też gracze na platformie NS. Wymyślić, coś byłoby można jednak ;]

Crayon
19-04-2010, 20:31
A trzeba o nich pamiętać. Jeśli nagroda, to niech każdy ma możliwośc ją zdobyć. Niezależnie czy ma steam, czy nie. Dlatego tak po dłuższym przemyśleniu, taka gra nie wchodzi w grę

SedaN*
19-04-2010, 20:56
Na razie nie wchodzi w grę.. Może ktoś w końcu wymyśli jakiś sposób na to i wtedy ta propozycja wejdzie w grę.