View Full Version : Chce fajnego bmx'a-dorad?cie co?
Siemano, jakiś czas temu mój sąsiad kupił sobie fajnego bmx'a.
Osobiście jestem laikiem w tym temacie, ale też bym chciał na bmxie śmigać.
Na co zwrócić uwagę przy kupnie?
Jaką markę polecacie?
Proszę o opinie expertów :D
Kamor Wielki
12-04-2010, 19:44
BMX'y są seriously Un Cool.
Kup sobie porządnego MTB.
Do Downhillu.
Jeżdże na BMX'ie jakiś rok i mam Moongose Brawlera :
http://www.evanscycles.com/product_image/image/e4f/632/32e/31249/product_page/mongoose-brawler-2007-bmx-bike.jpg
Polecam go, jest lekki i mam zestaw 4 pegów ale jeżdże tylko z dwoma po lewej stronie.
Natomiast mój kumpel ma rower z firmy GT ale zabulił za niego 2,5x więcej niż ja i lepiej mu się jeździ na moim.
Kupiłem go używanego za 500 zł i jest dobry.
EDIT :
Jeśli masz więcej pytań to napisz na gg bo nie ma sensu robić spamu.
BMX'y są seriously Un Cool.
Kup sobie porządnego MTB.
Do Downhillu.
Signed.
Jeżeli mieszkasz w mieście, to rzeczywiście lepiej kupić bmx'a ale to chyba jedynie tylko po to, żeby się polansować [ jak to większość teraz dzieciaków ] no a jeżeli chcesz nim poskillsować, to proponuje moongosa jakiegoś, nie wiem ile masz tu pieniążków, które możesz wydać etc.więc nie ma co doradzać.
A jeżeli mieszkasz gdzieś, gdzie są lasy, jakieś zjazdy ew.możliwość zrobienia jakichś hopek to proponuje mtb. O mtb akurat moge powiedzieć Ci wszystko, bo sam śmigam 3 rok [2 lata wczesniej katowałem bmxy xd] na mtb. Jezeli jakies pytania -pw.
A używany mi sie nie rozjebie?
@Viseq,
Mieszkam w okolicach małego miasta , ale bedę wiedział gdzie mogę pojeździć.
A co do pieniążków to max 1 tyś.
W ogóle napiszcie mi na gg, to pogadamy o nich :) 19039126 :D:D
A używany mi sie nie rozjebie?
@Viseq,
Mieszkam w okolicach małego miasta , ale bedę wiedział gdzie mogę pojeździć.
A co do pieniążków to max 1 tyś.
W ogóle napiszcie mi na gg, to pogadamy o nich :) 19039126 :D:D
Nie musi wcale się rozjebać, jeżeli wybierzesz dobry rower. Nie wiem, proponuje na allegro poszukać sobie :p tzn.w okolicach małego miasta, to wnioskuje, że są tam lasy etc.? Jeżeli tak, to warto kupić sobie mtb, ponieważ kiedy to lecisz te 60 na kołach w lesie, gdzie zakręt zakręt pogania, górki, wzniesienia, wybicia, korzenie, bajeczka.;d
Zobacz, jeździłem 2 lata na bmx'ie, jednakże z przyczyn zdrowotnych [ skrzywienie kręgosłupa ] musiałem zmienić na coś większego. Kupiłem cross'a i mtb xd. No ale to nie o motorach. Więc, kupiłem mtb, właściwie nie byłem za bardzo przekonany do rowerów górskich, ale powiem Ci, że gdy pojechałem na tor 4cross'owy do Torunia to moja miłość do mtb zakwitła. Teraz staram się jeździć codziennie, ofc.jak jest czas, ale naprawde polecam rower górski ! 1401255 -gg.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.