PDA

View Full Version : Przepowiednia Nostradamusa.

Simi
13-04-2010, 19:26
joł joł.

Co sądzicie o tej przepowiedni Nostradamusa ?

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie,
a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego,
a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą,
wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..."

oraz

"Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Temat otwarty dla każdego. Piszcie swoje opinie. ><

Pozdro,
Simi.

Precision
13-04-2010, 19:29
No fakt, przepowiednia niezła.. Ale raczej w to niewierze. W 2012r nie sądzę by był "koniec świata" lecz będę uważnie obserwował miesiąc - grudzień..:)

Devil murder
13-04-2010, 19:30
Nie ***** jakiś nostradamus tylko pewnie sam to wymyśliłeś, nie wierzę, żeby mogło istnieć coś tak zbliżonego do obecnej sytuacji ;]

Wschodzni wróg - ruchole :>

Simi
13-04-2010, 19:32
Nie ***** jakiś nostradamus tylko pewnie sam to wymyśliłeś, nie wierzę, żeby mogło istnieć coś tak zbliżonego do obecnej sytuacji ;]

Wschodzni wróg - ruchole :>

Poglądaj demoty. Mi one zastępują rodzinę, potrzeby fizyczne i życiowe, szkołe i w ogóle wszystko !

Imho, pożyjemy, zobaczymy. Zawsze mam taką odpowiedź. XD Niech się stanie, co ma się stać. o_O

_woto_
13-04-2010, 19:33
O ***** :D
Zaskoczyles mnie tym xd

Axelo .
13-04-2010, 19:34
Troche to dziwne ale widze że jednak istnieją jasnowidzowie.

SedaN*
13-04-2010, 19:36
Wydaje mi się, że on chce zasugerować, że MY SAMI doprowadzimy do końca świata wojnami i różnymi tragediami.

Poziomkuwa
13-04-2010, 19:46

Hahahahahh, to na pewno nie my. Śpijcie spokojnie XDDDDD

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
13-04-2010, 19:54
#Poziom
Ale mimo wielu upadków ZAWSZE się podnośiliśmy. Może o to chodzi?

#topic
Nie wierze w takie bajdurzenia. Co ma być to bendzie

Xienus
13-04-2010, 20:19
szkoda tylko ze pierwsze wzmianki o tym tekście powstały 4h po tragedii :<

deeL `
13-04-2010, 20:24
@Poziomkuwa
Sorry, ale jaki inny kraj tak dzielnie walczył podczas II wojny .. Francja, która posiadała najmocniejszą piechotę tamtych czasów, broniła się przed Niemcami tydzień. Polska ponad miesiąc. Inne kraje także utrzymywały się około 1-2 tyg i podpisywały kapitulację.
@topic
I co Siminka myślisz, że Rosja na nas pierdolnie ? Niee, takich wojen w Europie nie będzie tak myślę. Doprowadziłoby to do strat w Europie, o których nikt nigdy nie śnił, a ruscy są tego świadomi.
Może i przepowiednia dot. tragedii to jest, bo słyszałem, że jakiś jasnowidz to przewidział. Powiedział m.in. : "prezydentem zostanie ktoś kogo nikt się nie spodziewał.."

Stormczester
13-04-2010, 20:36
Ale ten tekst powstał w chuj czasu przed tą katastrofą.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nostradamus

Niestety - sprawdza się 98% proroctw zapowiedzianych przez Niego.

Stoner
13-04-2010, 20:42
A kto to jest tak w ogóle Nostradamus?
Nie wieżę w żadne brednie tego typu...

Red Rubblaz
13-04-2010, 20:47
Kraj chyba nie jest ogarniety chaosem? Nie lecieli tez metalowym ptakiem, Polska nie jest krajem nie zwyciezonym bo moze sie bronic nawet 100h, ale jakby teraz jakies Niemcy mieli nas najechac to nie mowcie, ze bysmy wygrali.
Z reszta zmyslil se ktos to i beka na necie jest.

Xienus
13-04-2010, 21:11
Ale ten tekst powstał w chuj czasu przed tą katastrofą.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nostradamus

Niestety - sprawdza się 98% proroctw zapowiedzianych przez Niego.

znajdź mi tam coś o metalowym ptaku...

Demon
13-04-2010, 21:33
Bardzo ciekawe , zainteresowalo mnie to , az pochwalilem sie mamie XD!
Wg. mnie bardzo mozliwa przepowiednia , a nawet ostatnimi czasami zdziwilem sie , ze nie ma plotek , ze ten wypadek byl przez Rosjan :O!

Kornas Pall.
13-04-2010, 21:38
Nostradamus przepowiedział katastrofę w Smoleńsku?

W sieci pojawił się fałszywy cytat przypisany Nostradamusowi. Polscy jasnowidze mieli za to wizje wieszczące tragedię.

Nostradamus jest najbardziej znanym profetą na świecie. Jego przepowiednie są często bardzo ogólnikowe i luźno osadzone w czasie. Dzięki temu nadają się do luźnej interpretacji i przypisania faktom.

Francuz odczytywał przyszłość z gwiazd i spisywał proroctwa w formie rymowanych czterowierszy grupowanych po sto, zwanych centuriami. W jego pracach doszukano się m.in. kariery Napoleona, obu wojen światowych, zabójstwa JF. Kennedy'ego i śmierci księżnej Diany.

Teraz w sieci pojawił się cytat:

Oraz jego uzupełnienie: "Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Bardzo trudno znaleźć ten cytat w "Wielkich przepowiedniach Nostradamusa" i na stronach internetowych sprzed tragedii w Smoleńsku. Powód jest prosty, cytat został zmyślony, a ludzie szybko go podłapali. Na jego bazie tworzone są już filmiki i dalsze teorie na temat wypadku prezydenckiego samolotu.

Na 2010 rok Nostradamus przepowiedział za to kolejny kryzys gospodarczy, trzecią wojnę światową i katastrofę ekologiczną na Morzu Czarnym.

Polscy jasnowidze doświadczyli jednak wizji katastrofy, jak pani Mariola, bądź w pośredni sposób otrzymali przesłanki o śmierci prezydenta Kaczyńskiego, jak Krzysztof Jackowski.

Czyli ktoś sobie z tego jaja robi ;c

Link : http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100412/KRAJSWIAT/671932630

Simi
14-04-2010, 07:38
Czyli ktoś sobie z tego jaja robi ;c

Link : http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100412/KRAJSWIAT/671932630

<3. Ktoś nareszcie ruszył mózgiem. XD

Metaxa Grzesiek
14-04-2010, 07:41
Looknij sobie film.

Ciekawy dość jest i wszystko pokazane ;p

Lagga
14-04-2010, 07:51
To nie mozliwe, aby w 2012 roku byl koniec swiata. sami zobaczycie.

nie wierze. elo.

Simi
14-04-2010, 08:07
To nie mozliwe, aby w 2012 roku byl koniec swiata. sami zobaczycie.

nie wierze. elo.

Jest gdzieś tam napisane o 2012 ? -,-

Artis
14-04-2010, 11:52
Nastradamus przepowiedział już dużo co dotyczyło całego świata.W związku z III wojną światową może być tak, że Al Kaida wkońcu uderzy całą grupą na Europę oraz Amerykę.
Co do wypadku to się znajdą jacyś debile, którzy będą obwiniali Rusków za ten wypadek.
Największym zagrożeniem dla nas może być Korea Północna.

Sub Zero 2
14-04-2010, 14:58
A WTEM SEMPACZ POWIEDZIAL:

"NOSTRADAMUS BYL HOMOSEKSUALISTA"

mam nadzieje ze mi wierzycie

Oświeciłeś mnie swą inteligencją...

@top
Na serio to było dawno temu , a to przepowiednia do katastrofy w Smoleńsku.Takie samo się zdarzyło.Dziwny zbieg okoliczności..

Końca świata w 2012 nie będzie!!!11111!!

Xienus
14-04-2010, 15:04
Nastradamus przepowiedział już dużo co dotyczyło całego świata.W związku z III wojną światową może być tak, że Al Kaida wkońcu uderzy całą grupą na Europę oraz Amerykę.
Co do wypadku to się znajdą jacyś debile, którzy będą obwiniali Rusków za ten wypadek.
Największym zagrożeniem dla nas może być Korea Północna.

Korea północna...?? 1 dobry nalot ze strony ameryki i na 50 lat będziemy mieli od nich spokój :>
podobno ma by wojna miedzy chińczykami a ruskimi :>

Demon
14-04-2010, 15:10
2012 - koniec swiata z powodu zmiany biegunow , czyli wyladowania atmosferyczne ; o

ja tam wierze w takie rzeczy XD

Tico
16-04-2010, 16:01
2012 - koniec swiata z powodu zmiany biegunow , czyli wyladowania atmosferyczne ; o

ja tam wierze w takie rzeczy XD

Tak tylko szkoda, że już przodkowie człowieka kilka razy przeżyli przebiegunowanie, a mimo to istniejemy i całkiem dobrze się trzymamy.

Stoner
16-04-2010, 16:18
Ja tam mam w nosie te wszystkie przepowiednie i tak prędzej czy później
świat się skończy...
Przecież świat do tego zmierza.
Nie obchodzą mnie jakieś wyssane z palca przepowiednie jakiegoś kogoś o kim
nigdy nie słyszałem.

Norion
16-04-2010, 23:22
Anp. co powiecie o tym "zółta rasa zaleje świat"? Jakby patrzec na to wszystko doslownie to mozna myslec o wojnie jakiejs... a to sie juz stalo > MADE IN CHINA gdzie nie spojrzysz. Pierniczenie takie ponoc tego przed katastrofa jakos nikt nie mogl znalesc wiec odpowiedz sama sie pojawia... A 2012 to powiem wam ze nie wiem ale raczej nie... jakos pare razy ludzkosc przebiegunowanie przezyla.